Mikä on lampaanvillaeristys?

What is Sheep Wool Insulation?

Lammasvillaeriste valmistetaan lampaan fleecestä, ja sitä kutsutaan usein villaeristeeksi. Ei pidä sekoittaa kivistä valmistettuun mineraalivillaeristeeseen. Tai hamppukasveista valmistettu hamppuvillaeriste. Lampaanvilla on yksi ympäristöystävällisimmistä saatavilla olevista eristeistä: uusiutuva, biohajoava, formaldehyditön.

What is Sheep Wool Insulation?

Kuinka lampaanvillaeriste valmistetaan

Lampaanvillaeriste valmistetaan kangasteollisuudelle vähemmän toivottavasta villasta, kuten mustasta villasta sekä eläimen jalkojen ja vatsojen villasta. Jotkut yritykset käyttävät 5–20 % polyesteriä vanujen sideaineena.

Jotkut eivät käytä sideaineita; mieluummin kietoutuvat villan nuppeihin tai palloihin, jotka pitävät ilmaa. Kuolleet ilmatilat tarjoavat lämmönvastuksen useimmissa eristystyypeissä.

Lammasvillaeristeet ovat suosittuja Euroopassa, Kanadassa ja Australiassa, jotka tuottavat 55 % maailman raaka- ja jalostetusta villasta. Se on yleistymässä Yhdysvalloissa, jossa kasvatetaan yli viittä miljoonaa lammasta, jotka tarjoavat runsaasti raaka-ainetta.

Plussat:

Lampaanvilla on varteenotettava vaihtoehto monille perinteisille eristetyypeille.

R-arvo. R-3,6 – R-4,3. Samanlainen kuin lasikuitueriste ja selluloosaeristys. Hygroskooppinen. Erinomainen eristys tiloihin, joissa on korkea kosteus. Voi imeä jopa 33 % painostaan kosteutta menettämättä eristysarvoa. Vapauta se sitten takaisin taloon kohtuulliseen lämpötilaan ja mukavuuteen. Palonkestävä. Luonnollisesti palonkestävä. Ei kestä liekkejä alle 1040 asteen lämpötiloissa. Pidetään itsestään sammuvana materiaalina korkean typpipitoisuutensa vuoksi. Ääntä vaimentava. Erinomainen äänenvaimennus. Melunvaimennuskerroin (NRC) 0,95 – 1,15. Voidaan käyttää kotiteatterien ja bändihuoneiden äänieristeenä. Homeenkestävä. Ei tarjoa alustaa homeen kasvulle edes märkänä. Ympäristöystävällinen. Uusiutuva luonnonvara. Käyttää 15 % lasikuitueristeen valmistukseen käytetystä energiamäärästä. Ei painunut. Villan joustavuus estää painumista nastan onteloiden sisällä. Kestävä. Kestää murtumista, repeytymistä ja hankausta. Hengittävä. Ilma liikkuu vapaasti villan läpi ilman, että sen eristysarvo heikkenee.

Haittoja:

Lampaanvilla ei ole täydellinen eristystuote. Tässä on muutamia huomioitavia asioita.

Kustannukset – R-13 villamattot maksavat noin 2,40 dollaria neliöjalkaa kohden. Yli kaksi kertaa kalliimpi kuin lasikuitu ja enemmän kuin mineraalivilla. Lampaanvilla yhdistettynä enemmän polyesteriä maksaa vähemmän. Kemikaalit – Lampaanvillaeriste käsitellään tuholaistorjuntakemikaalilla valmistusprosessin aikana. Useimmat niistä ovat melko hyvänlaatuisia, mutta herkät ihmiset voivat kokea epämukavuutta – erityisesti asennuksen aikana ja ennen eristeen peittämistä. Haju – Villa pestään valmistusprosessin aikana lian, hyönteisten ja torjunta-aineiden poistamiseksi. Viljelijät voivat käsitellä eläimiään torjunta-aineilla ja sienitautien torjunta-aineilla vähentääkseen tuholaistartuntoja. Villassa olevilla luonnonvahoilla on myös haju. Villa pestään yleensä kolme kertaa tuotannon aikana, mutta siinä voi silti olla lievää hajua, jonka herkät ihmiset voivat havaita. Tuholaiset – Käsittelemätön tai huonosti käsitelty villa houkuttelee perhosia ja muita tuholaisia. Koitartunnat voivat alentaa eristysarvoa. Vakavat tartunnat voivat vaatia eristeen poistamista ja vaihtamista kokonaan.

Koiden pitäminen poissa

Villa on erittäin herkkä tuholaistartunnalle – erityisesti koille. Neljä yleisintä villaan lisättävää tuholaistorjunta-ainetta ovat:

Booraksi. Toimii tuholaiskarkotteena ja lisänä palonestoaineena. (Villa on luonnostaan palonkestävää.) Voi pölyttyä asennuksen aikana. Käytetään monissa muissa tuotteissa, kuten selluloosaeristeessä. Yleisesti pidetty turvallisena, mutta sillä epäillään olevan lisääntymis- ja kehitysvaikutuksia. Luokiteltu lisääntymismyrkkyksi Euroopassa. Piimaa (DT). Turvallinen tehokas orgaaninen torjunta-aine. Toimii vain irtovillassa. Pölyinen asennuksen aikana. Thoralin IW. Titaanipohjainen koikarkote. Sitä levitetään kuumana lyöntien kasvoille. Pysyy tehokkaana villan käyttöiän ajan. Euroopan unionin sertifioitujen tuotteiden luettelossa. Eulan SPA. Myrkytön. Johdettu krysanteemeista.

Lampaanvillaeristystyypit

Lammasvillaeristeestä valmistetaan vanoja, rullia, nuppeja (määritelty koristeena olevaksi lankakimpuksi) ja köysiä. Vanuja ja rullia valmistetaan eri paksuuksina ja 16" ja 24". Knopit ovat pieniä villapaloja, joita käytetään löysänä täytteenä ullakoiden tai seinien puhaltamiseen. Verkkoa käytetään tuotteen pitämiseen seinäonteloissa, kunnes kipsilevy voidaan levittää. Villaköysiä käytetään hirsitalojen hirsikerrosten välisenä naarmuuntumisena.

Lammasvillalevyjä ei ole saatavana päällystettynä tuotteena, joka toimii höyrysulkuna ja on nidottu nastoihin. Höyrysulku 6 mil poly tulee asentaa seinän lämpimälle puolelle. Voi myös olla tarpeen nitoa villalevyjen reunat nastoihin, jotta ne eivät painuisi ennen kipsilevyn asentamista.

Lampaanvillaeristeen R-arvo

Lammasvillalevyjen ja -rullien R-arvo on R-3,6 tuumaa kohti. Laitetaan se samalle alueelle lasikuitueristeen, mineraalivillaeristeen ja selluloosaeristeen kanssa. Irtotäyte on R-4,3 – huomattavasti korkeampi kuin selluloosa- ja mineraalivillapuhalluseriste.

Jos pidät sivustamme, jaa se ystävillesi & Facebook