Vinyylipäällysteen maalaus parhaiden tulosten saamiseksi

How To Paint Vinyl Siding For Best Results

Jos haluat maalata vinyylisivuraidetta, sinun on otettava huomioon muutamia asioita. Jos et ole varovainen, kun maalaat vinyylipäällysteitä, maali saattaa kuoriutua tai vinyylipinta voi vääntyä. Jos teet sen oikein ensimmäisellä kerralla, sinun ei tarvitse huolehtia tulevista ongelmista.

How To Paint Vinyl Siding For Best Results

Auttaaksemme sinua oppimaan lisää, näytämme sinulle vinyyliverhoilun perusteet. Näytämme myös kuinka valita paras maaliväri ja mikä maali on turvallisin vinyylipinnoille.

Ja annamme sinulle myös vinyyliverhoilun maalausohjeet.

Mikä on vinyylisivuraide?

What Is Vinyl Siding?

Vinyyliverhoilu on valmistettu PVC-hartsista. Materiaali näyttää luonnolliselta puulta, kun taas pintakerros on kestävä ja säänkestävä.

Vinyylisivuraide on herkkä lämpölaajenemiselle ja voi kuoriutua ja halkeilla. Ennen kuin aloitat, sinulla on kaksi vaihtoehtoa: asenna uusi sivuraide tai maalaa olemassa oleva sivuraide.

Siding haalistuu jossain vaiheessa, mutta ei paljon. Jos et ole tyytyväinen sivuraidesi väriin tai se on menettänyt eloisuutensa ja vaurioitunut, uusi maalaus olisi paras vaihtoehto.

Vinyylipäällyste: maalata tai ei maalata

Vinyl Siding: To Paint Or Not To Paint

Ennen kuin aloitat kotisi ulkomaalauksen, harkitse edut ja haitat, jotta voit auttaa sinua parhaiten.

Plussat

Maalaus maksaa vähemmän kuin vaihto. Uusi sivuraide maksaa keskimäärin 10 000 dollaria. Hinta sisältää työvoiman, joka on keskimäärin noin 12 dollaria per neliöjalka. Sillä välin uusi maalaus maksaa 3 dollaria neliöjalkaa kohti. Laaja valikoima värejä. Valittavana on paljon vinyylinkestäviä värejä, jotka auttavat sinua saavuttamaan kotiisi haluamasi ilmeen. Vinyyli sivuraide suoja. Voit pidentää sivuraidesi käyttöikää uudella maalauksella. Uusi maalaustyö estää halkeilua, kolhia ja halkeamia.

Haittoja

Sivuraide laajenee ja supistuu lämmössä. Kun seinät altistuvat lämmölle, ne vääntyvät ja taipuvat. Siding käsittelee lämpölaajenemista, mikä aiheuttaa maalirakoja. Muista valita maali, joka liikkuu sivuraidessa. Vältä tummia värejä. Tummat värit houkuttelevat enemmän lämpöä. Kun sivuraide kuumenee, se voi vääntyä. Uusi sivuraide tarjoaa pidemmän käyttöiän. Uusi maalaustyö kestää noin vuosikymmenen. Uusi sivuraide kestää kuitenkin 20–40 vuotta.

Vinyyli sivuraide maalin värit

Vinyl Siding Paint Colors

Monet maalivärit ovat turvallisia ja visuaalisesti houkuttelevia vinyylisivuille.

Suosittuja värejä talosi ulkoasussa ovat:

Salviainvihreä Klassinen valkoinen Kultainen hunaja Mantelinkeltainen Stonecrest harmaa Vaaleanruskea

Tummemmat värit haalistuvat nopeammin kuin vaaleat sävyt. Tummat värit houkuttelevat myös enemmän lämpöä.

Vinyylisivumaali

Haluat käyttää vinyylille turvallista maalia, koska se tarjoaa paremman kestävyyden, tarttuu pintoihin ja kestää kuumia lämpötiloja. Tästä syystä on hyvä idea ostaa premium-maali. Paras maali vinyylisivuille on 100-prosenttinen akryylimaali. Se on kevyt ja tarttuu vinyylipintoihin samalla kun se täyttää halkeamia ja pieniä rakoja.

Ulkolateksimaali on toinen hyvä valinta, mutta varmista, että se on turvallinen vinyylipinnoille. Tämä on kuitenkin tärkeää, mutta vinyylimaali ei sovellu vinyylipinnoille.

Sherwin Williams

Sherwin Williams offers 100 vinyl siding paint colors

Sherwin Williams tarjoaa 100 vinyylisivumaalin väriä, jotka kestävät vääntymistä ja nurjahdusta. Niiden vinyylille turvallisia maalityyppejä ovat Emerald, Duration, Resilience, SuperPaint lateksimaalit ja SnapDry Door

Keskimääräinen gallonan VinylSafe-maalin hinta on noin 70 dollaria.

Benjamin Moore Regal Select Exterior Paint

Most Popular Vinyl Siding Colors Benjamin Moore Regal Select Exterior Paint 1024x502

Benjamin Moore tarjoaa Regal Select -maalisarjansa 75 vinyylinkestävällä värillä. Tämä ulkomaali on 100 % akryylia eikä vaadi pohjamaalia. Regal Selectin gallonan hinta on noin 60 dollaria.

Maali on korkealaatuista ja se tulee kilpailijoihin verrattuna kohtuulliseen hintaan.

Kuinka maalata vinyylipäällyste

How to paint a vinyl exterior house

On tärkeää noudattaa oikeaa sivuraidemaalausprosessia, mukaan lukien valmistelutyöt. Kerää kaikki materiaalisi ennen projektin aloittamista.

Varmista, että sääennuste on hyvä vähintään 48 tuntia ennen maalauksen aloittamista.

Tarvittavat materiaalit:

Maalaussivellin, pehmeät harjakset Maalaustela, 3/8 – 1/2 tuuman nap Maaliruisku Painepesuri Maalarin muovi ja maalarinteippi peittämiseen

Pese Siding

Valmistele sivuraide pesemällä pinta painepesurilla. Muista lisätä painepesuriisi puhdistusliuosta homeen, homeen ja pölyn poistamiseksi. Huuhtele sivuraide puhtaalla vedellä ja poista kaikki saippuajäämät.

Maskin koristelu, ovet ja ikkunat

Käytä maalarinteippiä peittämään verhoilu sivuraidetta ja ikkunoita ympärillä. Käytä muovia ovien ja ikkunoiden suojaamiseen. Vaikka peittäminen vie aikaa ja ylimääräisiä materiaaleja, on paljon helpompi estää maaliroiskeet kuin poistaa ne.

Primer

Sinun on levitettävä pohjamaali, jos vinyylipinnassa on laajoja vaurioita. Pohjamaali täyttää kuopat, halkeamat ja rakot mahdollistaen tasaisen pinnan. Voit ostaa turvallisen vinyylipohjamaalin samalta maalisi valmistajalta.

Valmistajat tekevät all-in-one pohjamaalin ja maalin yhdistelmän, mikä vähentää työn suorittamiseen tarvittavan tuotteen ja työvoiman määrää.

Levitä maalia sivuraiteelle

Käytät erilaisia lähestymistapoja maalaamiseen ja käytät erilaisia työkaluja. Esimerkiksi pehmeäharjainen harja on ihanteellinen verhoiluun ja ikkunoihin.

Sivuraidetta varten suositellaan leveää maalaustelaa tai maaliruiskua. Levitä maali mahdollisimman tasaisesti. Jos koostumus on väärä, käytä sivellintä täydelliseen peittämiseen ja ohenna painavia alueita.

Prosessi vaatii kaksi kerrosta koko pinnan peittämiseksi. Levitä ensimmäinen kerros ja anna sen kuivua kaksi tuntia. Kun maali on kuivunut, levitä toinen kerros.

Anna maalin kovettua 30 päivää. Ennen maalausta tarkista sääennuste ja katso, onko sadetta odotettavissa.

Usein kysytyt kysymykset (FAQ) UKK

Osaatko maalata vinyylipäällysteitä?

Verhoilun maalaus on varteenotettava vaihtoehto haalistuneista päällysteistä raikastaa. Sinun on noudatettava oikeita vaiheita varmistaaksesi, että maali tarttuu sivuraiteeseen eikä aiheuta vääntymistä.

Kuinka maalata vinyylipäällysteet?

Vinyyliverhoilun maalaus alkaa päällysteen valmistelusta syväpuhdistuksella painepesurilla. Käytä seuraavaksi puhtaampaa seosta painepesurissa saadaksesi parhaan roskat poiston.

Pohjustusta ei tarvita, ellei vinyylipäällyste ole vaurioitunut. Vanhan ulkoverhousvärin peittäminen vaatii kaksi kerrosta. Kun olet valmis, levitä ensimmäinen kerros käyttämällä oikeaa maalia vinyylisivuille. Kun se on kuivunut, levitä toinen kerros.

Kuinka poistaa maali vinyylilevystä?

Maalin poistaminen vinyyliverhoilusta voi olla hankalaa. Jos yrität poistaa maalipilkkuja, kokeile käyttää isopropyylialkoholia. Mineraalibensiini poistaa öljypohjaiset maalit.

Kuinka poistaa kannen maali vinyyliverhoilusta?

Sinun on tiedettävä, onko kansimaali öljypohjainen vai vesipohjainen. Öljypohjainen kansimaali poistaa mineraalibensiinillä. Vesiohenteinen kansimaali poistaa isopropyylialkoholilla. Käsittele alue, anna puhdistusliuoksen imeytyä ja hankaa sitten puhtaalla rievulla.

Kuinka poistaa kuivunut maali vinyylipäällysteestä?

Kaavi kuivunut maali pois pintakerroksen poistamiseksi. Käsittele sitten mineraalibensiinillä tai isopropyylialkoholilla ja anna liuoksen imeytyä. Hankaa lopuksi pois rievulla.

Voidaanko vinyylilevyt maalata eri värillä?

Kyllä, voit valita minkä tahansa värin, jos se ei ole alkuperäistä sivuraidetta tummempi.

Voitko maalata vinyyliverhoilun tummemmalla värillä?

Älä maalaa vinyyliverhousta tummemmaksi kuin alkuperäinen päällysteen väri. Jos teet niin, se voi saada sivuraide vääntymään kuumuudessa ja auringossa.

Millaista maalia käytät vinyylipäällysteissä?

Parhaat maalityypit vinyylisivuille ovat akryylipohjaiset maalit. Voit myös käyttää lateksimaaleja.

Kuinka paljon vinyyliverhoilun maalaus maksaa?

Vinyylipäällysteiden maalaus maksaa 1–3 dollaria neliöjalkaa kohden. Vinyylipuolisen talon maalaus maksaa keskimäärin 1500–5000 dollaria.

Voitko spraymaalilla vinyylisivuraidetta?

Teknisesti voit ruiskuttaa maalia niin kauan kuin se on turvallista sivuraidetta varten. Suosittelemme kuitenkin ruiskun ja pehmeäharjaisen siveltimen käyttöä.

Kuinka kauan maali kestää vinyylipäällysteellä?

Oikealla levityksellä vinyylipäällysteen maalaus kestää noin kymmenen vuotta.

Voitko maalata vinyylipäällysteitä asuntoautoon?

Kyllä, kunhan sivuraide on hyvässä kunnossa.

Paint Vinyl Siding Päätelmä

Saatat harkita sivuraidesi vaihtamista uuteen materiaaliin maalaamisen sijaan. Kummallakin päätöksellä on hyvät ja huonot puolensa, mutta maalaus on paljon halvempaa ja antaa sinulle enemmän värivaihtoehtoja kuin uuden sivuraiteen ostaminen.

Sivuraidemaalaus kestää kuitenkin noin kymmenen vuotta, kun taas sivuraidetta vaihtamalla saat noin 20-40 vuotta.

On olemassa muutamia turvallisia maalivaihtoehtoja, jotka kiinnittyvät sivuraiteisiin, kun valmistelet pinnat oikein. Jos päätät maalata talosi, kustannukset ovat pienemmät. Silti saatat haluta palkata luotettavia ammattimaisia maalauspalveluita, joilla on kokemusta oikean maalaustekniikan takaamisesta, mikä antaa sinulle mahdollisimman pitkän maalin käyttöiän.

Kaiken kaikkiaan maalatut vinyyliverhoilut voivat olla hyvä valinta sinulle, jos haluat virkistää kotisi ulkonäköä ja pidentää sivuraidesi käyttöikää.

Jos pidät sivustamme, jaa se ystävillesi & Facebook