Wainscotingin korkeuden määrittäminen

How to Determine the Wainscoting Height

Laatikon korkeus määrittää seinän määrän, jonka koristeseinäpaneelit peittävät. Laatikoita on lisätty luomaan visuaalista mielenkiintoa seinään, mutta korkeus vaihtelee ja voi muuttaa huoneen ilmettä.

Laattojen vakiokorkeus on 36-42 tuumaa, mutta päällysteen korkeus voi vaihdella huoneen tyylin ja koon, tilan tarkoituksen ja henkilökohtaisten mieltymysten mukaan.

Sisustussuunnittelijat asentavat erikorkuisia lakanoita luodakseen visuaalisen vaikutelman tai sijoittaakseen staattisia elementtejä huoneeseen. Laattojen korkeus on viime kädessä suunnitteluvalinta, joka tasapainottaa ennakkotapauksen, maun ja tyylin.

How to Determine the Wainscoting Height

Wainscotingin korkeusohjeet

Ihanteellinen päällysteen korkeus on erilainen jokaisessa huoneessa ja riippuu useista tekijöistä. Tässä on ohjeita ideoiden jäsentämiseksi, kun kyseenalaistat tilasi parhaan päällysteen korkeuden.

Suhde ja estetiikka

Harkitse huoneen yleisiä mittasuhteita. Laatikon korkeuden tulee sopia suhteessa muuhun huoneeseen ja parantaa visuaalista vetovoimaa. Tyypillinen pinnoite on 36-42 tuumaa, mutta tämä voi muuttua, jos huoneessa on korkeampi tai matalampi katto. Yleisesti ottaen kattoverhoilun korkeus kattaa kolmanneksen seinän korkeudesta, mutta korkeampi pinnoite on trendissä ja voi tehdä huoneesta muodollisemman. Jos pidät korkeammasta seinämaalauksesta, harkitse seinämaalausta, joka peittää kaksi kolmasosaa seinästä. Tämä luo tasapainoisen huoneen visuaalisesti miellyttävillä mittasuhteilla.

Huonetoiminto

Huoneen toiminnalla on tärkeä rooli päällysteen korkeuden määrittämisessä, sillä se voi vaikuttaa huoneen ulkonäköön ja toimintaan. Muodollisiin tiloihin, kuten muodollisiin ruokasaleihin tai eteisiin, korkeat päällysteet lisäävät klassisen ja hienostuneen ilmeen. Kylpyhuoneissa kohtalaisen korkeat päällysteet suojaavat seiniä kosteudelta ja roiskeilta. Huoneissa, kuten mudahuoneissa, joissa seinät voivat kulua jatkuvasti, korkea päällyste toimii hyvin. Tämä on hyödyllistä myös, jos haluat lisätä korkean hyllyn tai koukut toiminnan parantamiseksi.

Arkkitehtoninen tyyli

Kotisi arkkitehtoninen tyyli vaikuttaa normaaleihin vakiokorkeuksiin. Muodolliset arkkitehtoniset tyylit, kuten viktoriaaninen ja goottilainen, näyttävät usein hyvältä korkeammalla päällysteellä. Vähemmän muodollisissa tyyleissä, kuten nykyaikainen, vuosisadan puolivälin moderni ja maalaistalo, matalampi päällystekorkeus on sopiva. Kuten aina, päällysteesi korkeutta ei tarvitse olla kiveen hakattu, vaikka kotisi tyyli saneleekin vakiokorkeuden.

Huonekalujen sijoitus ja ulkoasu

Kaikkien kodin elementtien tulee toimia harmoniassa. Arkkitehtonisten ominaisuuksien tulisi tarjota paras paikka huonekalullesi. Ota huomioon huonekalujesi sijainti ja tyyli, kun määrität päällysteen korkeutta. Harkitse ruokasalia; päällysteen tulee olla riittävän korkea suojaamaan seiniä tuolien selkänojan naarmuilta. Makuuhuoneissa verhoilun korkeudessa tulee ottaa huomioon sänkyjen korkeus, jotta päällyste näyttää harmoniselta sängyn tyylin kanssa. Keittiössä päällysteen korkeudessa tulee ottaa huomioon kaapit ja työtasot

Olemassa olevat elementit

Pysyvät huoneen ominaisuudet, kuten ikkunat, ovet, kaapit ja muut listat, ovat ratkaisevassa asemassa sopivan päällysteen korkeuden määrittämisessä. Voit integroida ne seinäverhoukseen, tai ainakin ne antavat opastusta sopivalle korkeudelle. Näiden elementtien huomioon ottaminen minimoi hankalan siirtymisen näistä ominaisuuksista paneeliin.

Historiallisissa asunnoissa päällysteiden korkeus oli suunnilleen yhtä korkea kuin ikkunalaudat. Vaikka tämä ei ole kova ja nopea sääntö nyt, tämä ulkoasu on historiallisesti sopiva, se ei toimi, jos ikkunalaudat ovat matalat. Muita huoneen ominaisuuksia, jotka voivat vaikuttaa päällysteiden korkeuteen, ovat takat, portaat, holvikaarit ja pylväät.

Tulevaisuuden huonesuunnittelu

Ota huomioon olemassa olevat elementit, kun suunnittelet päällysteen korkeutta, mutta ota huomioon myös tuleva huonesuunnittelu ja tavoitteet. Harkitse pysyviä ominaisuuksia, joita aiot lisätä, mukaan lukien taustakuva, maaliväri ja olemassa olevat elementtien muutokset, jotka haluat toteuttaa. Sisällytä myös suuria sisustusosia, joita haluat lisätä huoneeseen, mukaan lukien suuret kuvat, peilit tai seinäosat. Nämä voivat vaikuttaa päällysteen korkeuteen, koska se vaikuttaa siihen, kuinka ripustat kappaleet.

Henkilökohtaiset asetukset

Henkilökohtaisilla mauilla on merkittävä rooli päällysteen korkeuden määrittämisessä tietyssä tilassa. Mieti, millaisen visuaalisen vaikutelman haluat huoneeseen luovan. Valitse korkea lakanat, jos haluat sen näyttävän dramaattisemmalta, tai matalampi, jos haluat rennon ilmeen. Pyri varmistamaan, että suunnittelu on yhtenäinen koko tilassasi eri huoneiden päällysteiden tyypin ja korkeuden kanssa. Muista, että vaikka suunnittelussa ja mittasuhteissa on huomioitavaa, huoneen suunnittelun pitäisi miellyttää sinua. Voit vapaasti kokeilla erilaisia ulkoasuja löytääksesi makuusi ja tyyliisi sopivan.

Vaiheet päällysteen korkeuden testaamiseen

Laattojen tekeminen huoneeseen vaatii aikaa, suunnittelua ja rahaa, joten se on päätös, jota kannattaa harkita huolellisesti ennen tarvittavien menojen sijoittamista. Laatikon korkeuden testaaminen vaatii ajattelua ja suunnittelua, mutta se säästää pitkällä aikavälillä tekemästä päätöstä oikein ennen rakennusprosessin aloittamista.

Mittaa ja suunnittele – Mittaa seinät, joihin haluat lisätä päällysteen. Määritä harkitsemasi päällysteen korkeusalue. Ota huomioon henkilökohtaiset mieltymyksesi, kotisi tyyli, huoneen koko ja mittasuhteet sekä huoneessa olevat ja tulevat elementit. Luo malli – Malli on väliaikainen esitys päällysteen korkeudesta, jotta voit visualisoida haluamasi korkeuden huoneen kontekstissa. Luo väliaikaisia paneeleja pahvista, vaahtomuovilevystä, paperista tai maalarinteipistä luodaksesi väliaikaisia "paneeleja" tai paneelien muotojen ääriviivaa seinälle. Kiinnitä paperipaneelit seinään teipillä. Varmista, että ne ovat vaakasuorassa ja oikeassa suhteessa seinää pitkin. Visualisoi – Astu taaksepäin ja harkitse mallitaulun korkeutta eri kulmista. Mieti, kuinka se on visuaalisessa vuorovaikutuksessa huonekalujen, olemassa olevien elementtien, kuten ikkunoiden ja ovien, kanssa ja kuinka se vaikuttaa huoneen yleiseen tyyliin. Arvioi käytännöllisyys – Harkitse päällysteen korkeutta huoneen toiminnan kannalta. Ajattele, parantaako vai heikentääkö päällysteen korkeus seinän kestävyyttä. Kerää palautetta – Keskustele perheesi ja ystävien kanssa päällysteen korkeudesta ja kerää heidän ajatuksensa päällysteen korkeudesta. Säädä tarpeen mukaan – Tee arviosi ja saamasi palautteen perusteella tarvittavat säädöt "mallin" päällysteen korkeuteen. Tämä voi sisältää korkeuden nostamista tai laskemista tai paneelien välisen etäisyyden muuttamisen. Toista uuden korkeuden harkitseminen, kunnes löydät parhaiten toimivan päällysteen korkeuden. Kirjaa löydösi muistiin – Kun olet tyytyväinen tiettyyn päällysteen korkeuteen, kirjoita mittasi muistiin ja ota kuvia mallista tulevaa käyttöä varten. Ota yhteyttä ammattilaiseen – Jos et ole vielä tämän prosessin jälkeen varma parhaasta päällysteen korkeudesta, voi olla hyödyllistä kääntyä ammattilaisen puoleen. Keskustele rakentajan tai sisustussuunnittelijan kanssa heidän oivalluksistaan ja asiantuntemuksestaan päällysteen korkeudesta. He osaavat neuvoa sinua kokemuksensa perusteella, kuinka saavuttaa huoneen tavoitteesi.

Wainscoting-korkeussuunnitteluideoita

Laatan korkeudella on dramaattinen visuaalinen vaikutus ja sen pitäisi parantaa huoneen visuaalista vetovoimaa. Harkitse näitä suunnitteluideoita ja tapaa, jolla voit käyttää päällysteen korkeutta vahvistamaan huoneen tyyliä.

Wainscoting Height House Style

Wainscoting Height by House Style

Vuosisadan puolivälin moderneissa ja nykyaikaisissa kodeissa on usein yksinkertaisia muovausmuotoja. Fox Interiors käytti tässä ruokasalissa matalaa puista lankkua. Tämän kirkkaan sinisen maalaaminen yhdessä kulmakaappien kanssa luo yhtenäisen mutta eklektisen ilmeen ruokasaliin.

Wainscoting-korkeus, joka sisältää olemassa olevia elementtejä

Wainscoting Height That Incorporates Existing Elements

Tässä muodollisessa ruokasaliremontissa rakennus käytti ikkunoiden korkeutta määrittämään päällysteen korkeuden. Tämä keskikorkea lakanatyyli antaa ruokasalille tyylikkään mutta hillityn ilmeen.

Huonekalujen kehystys

Wainscoting That Frames Furniture

Kalusteiden huomioiminen on erittäin tärkeää, kun päätetään parasta päällysteen korkeutta. Tämän makuuhuoneen lakanoiden korkeus kehystää korkean sängynpäädyn tehokkaasti. Tämä on visuaalisesti miellyttävämpää kuin matalat lakanat tässä tilassa.

Wainscoting tapetilla

Wainscoting With Wallpaper

Tietyt tapettimallit toimivat paremmin joillakin päällystekorkeuksilla kuin toiset. Tässä esimerkissä suunnittelija valitsi räätälöidyn päällysteen korkeuden tietyn tapettisuunnittelun perusteella, joka sopii täydellisesti päällysteen yläpuolelle.

Laatikon korkeus ja huonetoiminto

Wainscoting Height and Room Function

Wainscoting on hyödyllinen mutahuoneissa, koska se suojaa seiniä naarmuilta ja naarmuilta. Se on hyödyllinen myös, jos haluat lisätä seinäkoukkuja tai hyllyjä, koska se tekee pinnasta tukevamman kantamaan ylimääräistä painoa.

Laatikoita suurissa huoneissa

Wainscoting in Large Rooms

Korkea päällyste sopii tilaviin huoneisiin, joissa on korkea katto. Tämän huoneen lakanat noudattavat visuaalisesti miellyttävää kolmossääntöä. Laatikko peittää noin kaksi kolmasosaa, mikä jättää jäljelle kolmanneksen seinätilasta.

Jos pidät sivustamme, jaa se ystävillesi & Facebook