10 gratis Adirondack-stoelplannen om zelf te bouwen

10 Free Adirondack Chair Plans to Build Yourself

Adirondack-stoelen hebben een schuin ontwerp, ideaal voor ruig terrein en ontspanning buitenshuis. Plastic opties zijn er in overvloed in de grote kistenwinkels, maar je kunt een houten versie van hogere kwaliteit bouwen met deze gratis Adirondack-stoelplannen.

10 Free Adirondack Chair Plans to Build Yourself

We hebben tien tutorials verzameld om aan tal van stijlvoorkeuren, vaardigheidsniveaus en ontwerpbehoeften te voldoen.

1. Eenvoudig te bouwen Adirondack-stoelen

Easy to Build Adirondack Chairs

Basic Adirondack-stoelen hebben een klassieke stijl en zijn eenvoudig te bouwen, waarbij slechts acht planken nodig zijn. Je kunt beits of verf toevoegen als laatste stap om het uiterlijk aan te passen.

Ontvang deze gratis Adirondack-abonnementen op Chisel and Fork. Ze hebben een materiaallijst, een kniplijst en stapsgewijze instructies verstrekt.

2. Moderne Adirondack-stoelplannen

Modern Adirondack Chair Plans

Geef een moderne draai aan een klassieke stoel met deze gratis plannen van Ana White. Deze stoelen gebruiken meestal 2x4s en kosten ongeveer $ 30 aan hout. Ze hebben rechte, strakke lijnen die geschikt zijn voor moderne of eigentijdse buitenruimtes.

Ana biedt alles wat je nodig hebt, inclusief een YouTube-video, een materiaallijst en een geschreven tutorial.

3. Klassieke Adirondack-stoelplannen gratis

Classic Adirondack Chair Plans Free

Als je van traditioneel design houdt, probeer dan dit gratis Adirondack-stoelplan. Het blijft bij een klassiek silhouet en maakt gebruik van cederhouten planken voor een hoogwaardig en langdurig resultaat.

Er staat ook een tutorial onderaan deze pagina voor het bouwen van een gigantische stoel als aanvulling op uw standaardformaatopties.

4. Rechtlijnige Adirondack-stoelconstructie

Straight-Lined Adirondack Chair Build

Rechte stoelen zorgen voor een moderne uitstraling en zijn gemakkelijker te bouwen dan stoelen met rondingen en schuine randen. The Wood Shop Diaries biedt een handleiding voor deze eigentijdse loungestoel voor buiten, waarbij zelfs de beste houtsoort wordt voorgesteld.

De afmetingen zijn 29,5” x 30” x 34,5”, en aangezien het project eenvoudig te monteren is, is het geschikt voor mensen met beginnende houtbewerkingservaring.

5. Plan van 2 x 4 Adirondack-stoelen

2 x 4 Adirondack Chair Plan

Het gebruik van 2×4's om loungestoelen voor buiten te maken is een beginnersvriendelijke methode, en Raising Nobles leidt je door de stappen om het standaard 2×4-plan nog eenvoudiger te maken.

Gebruik deze stoelen ter vervanging van uw oude plastic stoelen. Je kunt ze een felle kleur geven voor een vleugje plezier, of ze beitsen voor een moderne of klassieke look.

6. Blauwdruk van de Adirondack-stoel voor kinderen

Children’s Adirondack Chair Blueprint

Als je stoelen voor jezelf hebt, maar er graag een voor een kind wilt, probeer dan dit Adirondack-plan van Rona. Het biedt alles wat je nodig hebt, inclusief een pdf-bestand met de benodigde gereedschappen, materialen en een compleet bouwplan.

Het plan bevat instructies om een bijpassende voetsteun voor de stoel te bouwen, en drukbehandeld grenen van hoge kwaliteit is de voorgestelde houtkeuze.

7. Bouw een opvouwbare Adirondack-stoel

Build a Foldable Adirondack Chair

Degenen die een stoel nodig hebben die ze kunnen opbergen als ze niet worden gebruikt, zullen deze opvouwbare Adirondack-stoel van WoodWorkers Journal waarderen. Hij klapt in door een paar knoppen op de onderste stoel los te maken, zodat gebruikers hem kunnen dragen en in krappe ruimtes kunnen opbergen.

WoodWorkers Journal biedt een gratis video-tutorial en basisopmerkingen voor deze build. Tegen een meerprijs kunt u een printbaar plan kopen.

8. Adirondack-stoel met voetsteun Gratis plannen

Adirondack Chair with Footrest Free Plans

Als je graag achterover wilt leunen en je voeten rechtop wilt zetten, probeer dan deze tutorial van Ana White. Ze zorgt voor de gereedschapslijst, materialenlijst en bouwinstructies en geeft zelfs tips over de beste manieren om tuinmeubilair af te werken.

Deze stoelen zijn beginnersvriendelijk en bestaan uit veel 2×4's. Als je de stoel wel leuk vindt, maar de voetensteun niet, dan kun je deze weglaten.

9. Adirondack bank- en stoelplan

Adirondack Bench And Chair Plan

Een makkelijke manier om meer zitplaatsen in de achtertuin te creëren is met een bankje. Extreme How To biedt een tutorial voor een stoel en een Adirondack-bank met plaats voor twee.

Beide builds hebben een hogere achterkant dan sommige opties op deze lijst en bieden voldoende ondersteuning. U kunt onder druk behandeld hout of Western Red Cedar gebruiken als u rot- en insectenbestendig hout wilt.

10. Plannen voor schommelstoelen van Adirondack

Rocking Adirondack Chair Plans

Ga op je veranda zitten en rock met dit gratis Adirondack-schommelstoelplan van Instructables.

De planontwerper, Plans in Wood, biedt een gratis downloadbare pdf en aantekeningen. Als u de voorkeur geeft aan gemailde sjablonen, kunt u deze tegen een kleine vergoeding aanschaffen.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook