15 frisse inloopdouche-ideeën om uw badkamerontwerp te vernieuwen

15 Fresh Walk-In Shower Ideas to Revamp Your Bathroom Design

Met inloopdouche-ideeën kunt u dit cruciale deel van uw badkamer bijwerken op basis van uw budget, stijl en badvoorkeuren. Omdat ze de perfecte combinatie zijn van functionaliteit en stijl, zijn inloopdouches een chique en nuttige aanvulling op elke badkamer. Inloopdouches met een open concept voegen een vleugje luxe toe aan elke badkamer en bieden tegelijkertijd een praktische optie voor wie op zoek is naar een meer toegankelijke badervaring. Of u nu een spa-achtig toevluchtsoord in uw badkamer wilt creëren of gewoon de stijl van uw badkamer wilt verbeteren, deze inloopdouche-ideeën bieden u een wereld aan mogelijkheden.

15 Fresh Walk-In Shower Ideas to Revamp Your Bathroom Design

Inloopdouche-ideeën

Deze inloopdouche-ideeën helpen u om van uw badkamer een ruimte te maken die aan uw behoeften voldoet en uw persoonlijkheid tot uitdrukking brengt, van kleine doucheaanpassingen tot een complete badkamermake-over.

Frameloze glazen behuizing

Frameless Glass EnclosureStudio herstructureren

Een frameloze glazen behuizing is een eigentijdse douchewandoptie die goed werkt in verschillende omgevingen. Deze stijl kenmerkt zich door het ontbreken van een metalen frame op de glaspanelen rondom de douche. Deze look zorgt voor een naadloze en open uitstraling tussen de badkamer en de doucheruimte. Dit verbetert de visuele aantrekkingskracht van de tegels en armaturen van de douche. Dit inloopdouchedesign is ideaal voor wie een moderne of luxe badkamer wil creëren. Het werkt ook goed in kleine badkamers om de visuele ruimte te vergroten.

Voeg Windows toe

Add WindowsGardner Architecten LLC

Ramen bieden een sterke visuele verbinding met de buitenlucht en kunnen uw gevoel van welzijn en rust vergroten. Ramen en douches lijken misschien tegenstrijdig, maar er zijn manieren om een raam aan een douche toe te voegen en toch uw privacy te behouden. Dit badkamerontwerp versterkt deze vitale verbinding met de natuur. De architecten voegden ramen toe aan de douche, met glazuur op het onderste gedeelte. Deze coating belemmert het zicht, maar laat gezond natuurlijk licht binnen. Hoge ramen kunnen hetzelfde effect bereiken.

Ligbad-douchecombinatie

Soaking Tub Shower CombinationGIA-badkamers

Het toevoegen van een ligbad aan een inloopdouche is de ideale manier om luxe en functionaliteit te combineren. Door het bad in de douche te plaatsen, ontstaat een spa-achtige sfeer en worden spatten en vocht weggehouden van kwetsbare muren en vloeren. Dit is ook een goede manier om de ruimte in de badkamer te optimaliseren en gebruikers verschillende badmogelijkheden te bieden.

Open doucheruimte

Open Shower AreaEMR-architectuur

Een open inloopdouche is een moderne optie die de uitstraling van uw badkamer eenvoudig naar een hoger niveau kan tillen. Een open douche mist, in tegenstelling tot een traditionele inloopdouche, zowel een deur als een gordijn om de ruimte af te sluiten. Dit ontwerp heeft zowel esthetische als functionele voordelen. Het zorgt ervoor dat de badkamer minder rommelig en ruimer aanvoelt, doordat de belemmering van een deur wordt weggenomen. Houd bij het overwegen van open douches rekening met een goede afvoer, waterdichtheid en ventilatie.

Frisse nieuwe tegel

Fresh New TileEMR-architectuur

Het bijwerken van uw inloopdouche met nieuwe tegels is een spannende manier om uw inloopdouche naar een hoger niveau te tillen. Dit is ook een goede manier om wat kleur en persoonlijkheid in de badkamerruimte te injecteren. Kies uit een breed scala aan tegelopties, waaronder keramiek, porselein, natuursteentegels en glas. Elk tegeltype heeft een ander uiterlijk, kosten en onderhoudsfactoren waarmee u rekening moet houden voordat u de tegel installeert.

Industriële douchecabine

Industrial Shower EnclosureRobert Nebolon-architecten

De douchewand in raamkozijnstijl is geïnspireerd op de industriële architectuur, waarin elementen van staal en glas in het ontwerp zijn verwerkt. Er zijn douchewanden met raamkozijnen verkrijgbaar. De meeste moderne “raamkozijn”-behuizingen zijn voorzien van een metalen buitenframe met met zwart raster bedrukte ruiten. Dit maakt het reinigen en onderhouden van het paneel na verloop van tijd eenvoudiger.

Een bankje in de douche

A Bench in the ShowerTotaalconcepten

Het toevoegen van een zitgedeelte aan uw inloopdouche is een praktische toevoeging die zowel de functionaliteit als de stijl ten goede komt. Dit geeft u een plek om neer te strijken terwijl u zich scheert, huidverzorgingsproducten aanbrengt of gewoon ontspant voordat u aan uw dag begint. Ook voor wie extra hulp nodig heeft bij langdurig staan is dit een goede keuze. Je kunt de bank in de muur inbouwen of een vrijstaande optie toevoegen voor meer flexibiliteit. Kies waterbestendige materialen voor de bank, zoals steen, tegels, teak of plastic.

Ruimte voor twee

Room for TwoOntwerpplatform

Een inloopdouche ontwerpen met ruimte voor twee complete doucheruimtes is zowel handig als weelderig. Hier kunnen twee personen zich tegelijkertijd klaarmaken, maar het is ook ideaal voor mensen die de voorkeur geven aan een ruime doucheruimte. Dit ontwerp vereist een ruimte die groot genoeg is voor twee personen en aparte douchearmaturen, zodat iedereen het water naar eigen voorkeur kan aanpassen.

Update uw hardware

Update Your Hardware

Het updaten van de hardware is een eenvoudige manier om het uiterlijk van je inloopdouche te verbeteren. Nieuwe hardware verfrist onmiddellijk het uiterlijk van uw douche zonder zware renovatiekosten. Kies uit moderne afwerkingsopties zoals gepolijst nikkel, matzwart, messing en goud. Zoek naar nieuwe hardwarefuncties voor de douche, zoals regendouchekoppen, thermostatische douchebedieningen voor nauwkeurigere temperatuurregeling en slimme douchesystemen. Vind douchehardware die de huidige stijl van uw badkamer aanvult of de stijl van uw badkamer in een nieuwe richting duwt.

Creëer een douchewandnis

Create a Shower Wall NicheKH Home Design en inrichting

Een wandnis in de douche is een stijlvol en toch efficiënt gebruik van de wandruimte in een inloopdouche. Kies een wand die goed toegankelijk is, maar de goede werking van de douche niet verstoort. De grootte van de nis moet ruimte bieden aan gewone douchebenodigdheden zoals shampoo, zeep en andere douchebenodigdheden. Veel badkamerontwerpers gebruiken graag een wisselend materiaal of tegel in de nis om de uitstraling van de douche te accentueren en te verheffen.

Overweeg getextureerde steen

Consider Textured StoneFiorella-ontwerp

Natuursteen heeft een tijdloze en organische kwaliteit die zowel de uitstraling als het gevoel van een inloopdouche versterkt. Getextureerde steenopties zorgen voor een tastbaar karakter dat een spa-achtige badkamerervaring creëert. Opties voor getextureerde natuursteen zijn onder meer riviergesteente, travertijn en leisteen. Natuurstenen met een hoge textuur vereisen extra zorg.

Natuursteen is een duurzame optie die goed bestand is tegen water, maar een goede afdichting en reiniging zijn van cruciaal belang om het uiterlijk van de steen te behouden.

Planten voor levendige kleuren

Plants for Vibrant ColorHeldere gemeenschappelijke architectuur

Het introduceren van planten in een inloopdouche is een leuke manier om meer van de natuurlijke wereld in je badkamer te betrekken. Niet alleen versterken planten de visuele aantrekkingskracht van de badkamer, maar de stoom van de douche zorgt er ook voor dat veel plantensoorten kunnen gedijen. Deze optie werkt het beste voor badkamers met voldoende natuurlijk zonlicht, maar je kunt het licht ook aanvullen met LED-kweeklampen. Hang planten op of plaats ze op doucheplanken of banken. Optimale planten voor douches zijn onder meer Boston-varens, philodendrons, mottenorchideeën, slangenplanten, bamboe en ZZ-planten.

Zorg voor goede verlichting

Ensure Good Lightingbadwinkel

Ook als u geen raam in uw badkamer heeft, kunt u uw inloopdouche toch voorzien van goede verlichting. Dit zorgt ervoor dat de inloopdoucheruimte zowel uitnodigend als functioneel is. Kies voor verlichting die speciaal is ontworpen voor douches, zodat deze bestand is tegen de vochtige omgeving. Inbouwverlichting is populair in douchewanden omdat deze strak en onopvallend is. LED-lichtstrips zijn een manier om verschillende elementen in de douchewand te accentueren, zoals een decoratieve plafondlijst of een plank. Installeer dimmers zodat u het lichtniveau kunt aanpassen aan het tijdstip van de dag en uw stemming.

Gebruik houten elementen

Use Wood ElementsHoud

Houten elementen in de douchewand zijn een ontwerpkeuze die warmte, natuurlijke schoonheid en een unieke textuur aan de ruimte toevoegen. De meest voorkomende doucheruimtes voor hout zijn banken, muren en planken. De meeste houtsoorten zijn niet inherent waterdicht, maar met de juiste afdichtingstechnieken kan hout een haalbare doucheoptie zijn. Teak, ipe en ceder behoren tot de meest populaire houtsoorten voor douches, omdat ze van nature waterbestendig zijn. Gebruik een sealer van maritieme kwaliteit op het hout onder de douche en breng dit regelmatig aan.

Kleine inloopdouche

Small Walk-In ShowerJulia Chasman-ontwerp

Zelfs een kleine badkamer met een kleine voetafdruk biedt plaats aan een prachtige inloopdouche. In feite zijn ze een van de meest effectieve manieren om de meest efficiënte lay-out te ontwerpen. Overweeg het beste type inloopdouche voor uw ruimte. Hoekdouches zijn het meest ruimtebesparend. U kunt opvallende kleurrijke of uniek gevormde tegels gebruiken om de aandacht af te leiden van de kleine omvang van de ruimte. Verticale tegels helpen ook om de hoogte van de kamer visueel te verhogen. Frameloze glazen behuizingen of inloopdouches zonder deuren zorgen ervoor dat niets het zicht belemmert en maximaliseren de uitstraling van de ruimte.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook