15 moderne huizen in Zwitserland met eenvoudige ontwerpen en prachtige uitzichten

15 Modern Switzerland Houses With Simple Designs and Gorgeous Views

Zwitserland staat bekend om zijn prachtige landschap, vooral in het Alpengebied.

15 Modern Switzerland Houses With Simple Designs and Gorgeous Views

Het heeft talloze prachtige berghutten die profiteren van het geweldige uitzicht en veel stijlvolle huizen in het algemeen, dus vandaag gaan we er een paar van dichterbij bekijken.

We hebben een selectie van 15 prachtige huizen in Zwitserland, dus laten we eens kijken wat elk huis opvalt.

Mooie moderne huizen in Zwitserland

Prachtige villa met een gebogen daklijn geïnspireerd

Stunning Villa With A Curved Roofline Inspired

Villa Courbe Swiss SAOTA dream home

Villa Courbe Swiss SAOTA living area

Dit is Villa Courbe, een eigentijdse residentie ontworpen door architectuurstudio SAOTA en voltooid in 2018. Het heeft een grote plattegrond met golvende randen aan de achterkant van het terrein. Dit is een volledig glazen gedeelte met ramen op volledige hoogte die de ruimtes omsluiten en blootstellen aan de prachtige omgeving.

Het dak heeft een golvende vorm en de muren buigen en volgen de omtrek waardoor het huis een organische uitstraling krijgt en het gemakkelijker in het landschap opgaat. Het huis werd indirect gevormd door de topografie van het land, de locatie en de uitzichten.

Lang en smal huis met prachtige omgeving

House ROFR Switzerland by Ralph Germann architectes

House ROFR Switzerland by Ralph Germann architectes living view

House ROFR Switzerland by Ralph Germann architectes kitchen

Dit is een huis ontworpen door studio Ralph Germann architectes. Het is 36 meter lang en 6,5 meter breed en is geïnspireerd op de prachtige omgeving. De grijze buitenkant en de eenvoudige vorm zorgen ervoor dat het opgaat in het landschap, waardoor het lijkt op dat van een grote rots.

Het heeft een milieuvriendelijk ontwerp en een deel van het project was het creëren van een muur die de helling stabiliseert en beschermt, waardoor het huis de organische lijnen van de heuvel kan volgen en een plek kan innemen met prachtige uitzichten. Het interieur is eenvoudig en modern, waarbij gebruik is gemaakt van neutrale en natuurlijke kleuren en materialen en waarbij de prachtige vergezichten altijd benadrukt worden.

Bekleding van zwarthout

Casa Curved Switerland by Daluz Gonzalez Architekten

Casa Curved Switerland by Daluz Gonzalez Architekten plywood walls

Casa Curved Switerland by Daluz Gonzalez Architekten floors

Dit is een bouwwerk dat in 2017 is ontworpen en gebouwd door studio Daluz Gonzalez Architekten. De eisen waren nogal ongebruikelijk. De eigenaren wilden een huis bouwen met een klein budget en in korte tijd, en ze wilden dat het werd ingevoegd op een perceel waar al een woning stond.

Om dat te bereiken zochten de architecten inspiratie in het ontwerp van het hoofdgebouw met gebogen wanden en een halfronde plattegrond. Op basis daarvan ontwierpen ze een eenvoudigere en modernere doosachtige structuur die daarbij past. Het heeft een zwarte buitenkant en een opvallende vorm die hem een grote expressiviteit geeft. De woning telt 6,5 kamers en beschikt onder meer over een betonnen kelder en twee met hout beklede vloeren.

Rustieke schuurstijl

Conversion Mill Barn Switzerland Beck Oser Architekten

Conversion Mill Barn Switzerland Beck Oser Architekten compact kitchen

Conversion Mill Barn Switzerland Beck Oser Architekten wood exterior

Conversion Mill Barn Switzerland Beck Oser Architekten green landscape

In 2013 nam studio Beck Oser Architekten een nogal uitdagend verbouwingsproject op zich. Hun taak was het behouden en transformeren van een molen en zijn omgeving. Ze probeerden oud en nieuw zo goed mogelijk te mengen en slaagden erin vier duplexappartementen te creëren die allemaal toegankelijk zijn vanaf de binnenplaats.

Een deel van de ruimtes doet dienst als gemeenschappelijke ruimte waar alle bewoners gebruik van maken en dat zorgt voor een prettig gevoel van comfort en vertrouwdheid. Twee van de appartementen hebben een eigen tuinruimte, terwijl de andere twee een balkon hebben met uitzicht op de prachtige omgeving.

Wat het algehele ontwerp en de architectuur betreft, werd dit uiteindelijk een eclectisch project dat werd gedefinieerd door contrasterende elementen, maar met een gemeenschappelijk einddoel: het gebouw weer tot leven brengen en profiteren van de locatie. (afbeeldingen door Börje Müller).

Grote ramen huis

15 Modern Switzerland Houses With Simple Designs and Gorgeous Views

Hemishofen House in Switzerland by Dost barn style

Hemishofen House in Switzerland by Dost dining area

Het Hemishofenhuis ligt aan de oever van de Rijn, wat uiteraard een reeks zeer mooie uitzichten biedt en de mogelijkheid om nauw verbonden te raken met de omgeving. Het was een team architecten van studio Dost die hier een droomhuis van maakte voor de eigenaren.

Ze gaven het huis een eenvoudige en moderne esthetiek en legden de nadruk op de verbinding tussen het gebouw en de omringende natuur. De buitenkant van het huis is grotendeels bedekt met hout.

Van de twee verdiepingen is de bovenste het meest ondoorzichtig en privé, terwijl de onderste zeer transparant is. In totaal biedt de woning 151 vierkante meter woonoppervlak verdeeld over twee verdiepingen. Het onderste gedeelte is het woongedeelte en bevat alle sociale functies, terwijl de slaapkamers boven zijn geplaatst.

Warm en gezellig Zwitsers huis

Swiss Simplicity House by Wohlgemuth Pafumi Architekten

Swiss Simplicity House by Wohlgemuth Pafumi Architekten porch

Swiss Simplicity House by Wohlgemuth Pafumi Architekten attic area

Swiss Simplicity House by Wohlgemuth Pafumi Architekten living

Zwitserse huizen staan over het algemeen bekend om hun eenvoud, maar ook om hun vermogen om er super warm en gezellig uit te zien en aan te voelen. Dat is precies hoe we dit prachtige huis, ontworpen door studio Wohlgemuth, zouden omschrijven

Het heeft een eenvoudige omtrek met strakke lijnen en geometrische vormen, maar daaronder is het een zeer gastvrije plek.

Dit is een geval waarin moderne en traditionele designelementen harmonieus samenvloeien en het beste in elkaar naar boven halen. Het is gebouwd met zeer eenvoudige en gebruikelijke materialen zoals beton, steen, staal en hout, waardoor het veel karakter heeft, maar niet echt opvalt.

Villa Jonc

Villas Jonc Swiss Christian von Düring

Villas Jonc Swiss Christian von Düring entryway

Villas Jonc Swiss Christian von Düring design

Villa Jonc is weer een heel gaaf project uit Zwitserland. Het is een set van drie geschakelde huizen, ontworpen door architect Christian von Düring. Dit gedeelde ontwerp is gekozen in een poging om de impact van het gebouw op de omgeving te minimaliseren en respect te tonen voor de natuur in het algemeen.

Het gedeelde ontwerp heeft ook andere voordelen, zoals het feit dat het de sociale interactie tussen de bewoners stimuleert en de onderhoudskosten laag houdt. Elk van de drie huizen heeft een aparte ingang via een eigen binnenplaats.

Aan de achterzijde wordt een grote tuin gedeeld tussen alle drie de woningen. Hoewel ze deel uitmaken van één grote structuur, heeft elk zijn eigen individualiteit. De indelingen zijn verschillend en de interieurs zijn op verschillende interessante manieren aangepast.

Betonnen constructie

House in Riehen Swiss by Reuter Raeber Architects

House in Riehen Swiss by Reuter Raeber Architects walls

House in Riehen Swiss by Reuter Raeber Architects windows
Dit is een huis gelegen in Riehen, ontworpen door studio Reuter Raeber Architects. Het bestaat uit twee grote contrasterende volumes. Er is het onderste gedeelte dat in beton is gegoten en een zeer robuuste en structureel solide uitstraling heeft, en daarbovenop bevindt zich nog een volume dat is bekleed met massief hout.

Ze houden elkaar in evenwicht en geven de woning een moderne uitstraling. Grote ramen en glazen schuifdeuren verbinden de binnenruimtes met dekken, terrassen en de binnenplaats, terwijl ze ook worden blootgesteld aan het prachtige uitzicht en veel natuurlijk zonlicht naar binnen laten komen. Dezelfde eenvoud die de buitenkant van het huis definieert, komt ook binnenshuis tot uiting.

Klein huis op een heuvel

Objekt 254 White by Meier Architekten

Objekt 254 White by Meier Architekten living roomd ecor

Objekt 254 White by Meier Architekten bathroom

Objekt 254 White by Meier Architekten porch

Ook het door Meier Architekten ontworpen huis wordt gekenmerkt door contrasten. Aan de buitenkant is het een heel eenvoudig ogende structuur. Het heeft een strakke witte gevel en heel weinig details. Binnen is het ontwerp erg warm en gastvrij, met opvallende ruimtes en veel individualiteit.

Grote ramen brengen buiten naar binnen en een terras verlengt de bovenverdieping en profiteert op een zeer aangename en organische manier van het uitzicht.

De keuken, eetkamer en woonkamer zijn met elkaar verbonden en vormen een grote sociale ruimte die mensen uitnodigt om samen tijd door te brengen en te communiceren. Het is ook de ideale ruimte voor entertainment.

Modern A-frame

Villa Erard à Nods Switzerland by Andrea Pelati Architecte

Villa Erard à Nods Switzerland by Andrea Pelati Architecte patio

Villa Erard à Nods Switzerland by Andrea Pelati Architecte glass balustrade

Villa Erard à Nods Switzerland by Andrea Pelati Architecte living room

Villa Erard is een huis dat letterlijk één wordt met het landschap. Het is ontworpen door Andrea Pelati Architecte en is gedeeltelijk in de heuvel gebouwd, waardoor op een heel coole en ongebruikelijke manier gebruik wordt gemaakt van het hellende terrein.

De villa is gelegen in de nabijheid van het Zwitserse Juragebergte, waardoor het een prachtig uitzicht heeft en ook verschillende uitdagingen met zich meebrengt. Het heeft een eigentijds ontwerp dat het klassieke zadeldak opnieuw interpreteert.

De ingang is omhuld met steen en leidt naar een wijnkelder die direct in de steen is uitgehouwen en een zeer unieke en authentieke uitstraling heeft. Een betonnen wenteltrap leidt naar boven, waar kamerhoge ramen de kamers naar buiten openen en uitzicht bieden op de tuin en de bergen in de verte. Van daaruit is er toegang tot een open zolder met dakramen.

Een fris huis aan het meer met een klein en charmant interieur

Refurbishment of a Holiday Residence

Swiss Refurbishment of a Holiday Residence

Refurbishment of a Holiday Residence lake

Dit is een klein vakantiehuis, oorspronkelijk gebouwd in de jaren vijftig, gelegen op een prachtige locatie met uitzicht op het meer van Lugano in Zwitserland. Het terrein is vrij klein en het huis zelf heeft een binnenoppervlak van slechts 50 vierkante meter. Het gaat gepaard met een aanlegsteiger aan de andere kant van het pand.

Studio Raffaele Cammarata architetto werkte in 2019 aan de renovatie van deze plek en het doel was toen om de oorspronkelijke structuur te herstellen en de charme ervan te behouden, maar deze ook te updaten met een moderne esthetiek. Grote glazen panelen nodigen uit tot prachtige uitzichten binnen en een overdekte veranda verlengt het gezellige interieur naar buiten.

Een futuristisch ontwerp midden in de natuur

Concrete Private House in Thusis by Angela Deuber Architects

Concrete Private House in Thusis by Angela Deuber Architects design

Concrete Private House in Thusis by Angela Deuber Architects interior

Dit is absoluut een huis dat is ontworpen om op te vallen. Van een afstand wordt duidelijk dat het een gedurfde en moderne esthetiek heeft, met veel strakke lijnen, opvallende hoeken maar ook een eenvoudig palet van materialen en afwerkingen. Dit is een project dat studio Angela Deuber Architects in 2019 voltooide.

Het ligt op een plateau met een zachte helling, met in de verte een prachtige bergachtergrond. Blootgesteld beton werd door het hele huis op grote schaal gebruikt, zowel voor het interieur als het exterieurontwerp. Hierdoor krijgt het een strakke en moderne uitstraling en wordt meer nadruk gelegd op de architectuur maar ook op de gehele omgeving eromheen.

Een huis met een op Singapore geïnspireerde smaak

The Twin Lah Residence G8A Architecture Urban Planning ColliNFontaine architectes

 

 

The Twin Lah Residence G8A Architecture Urban Planning ColliNFontaine architectes facade

The Twin Lah Residence G8A Architecture Urban Planning ColliNFontaine architectes street

De residentie Twin-Lah is om veel verschillende redenen uniek. Het is gevestigd op een prachtig stuk grond in Thônex met een prachtig uitzicht op de Mont-Blanc en is gemaakt door de studio's ColliNFontaine architectes en G8A Architecture

Het idee erachter was om een modern huis te creëren met een ontwerp geïnspireerd op de gebouwen en cultuur in Singapore, als een manier voor de eigenaar om een klein stukje van zijn geboortestad mee te nemen naar Zwitserland.

Het huis heeft een zeer onderscheidend gevelontwerp met een echt coole textuur en een levendige en warme kleur. De prachtige groene omgeving helpt het hele gebouw te aarden en contrasteert mooi met de strakke architectuur.

Een betonnen huis met een weelderige omgeving

A concrete house with lush surroundings

A concrete house with lush surroundings swiss

A concrete house with lush surroundings kitchen

A concrete house with lush surroundings living

Verborgen tussen enorme bomen en veel tropisch en weelderig groen, heeft dit huis een heel onderscheidende esthetiek. Ruw beton is een van de primaire materialen die Wespi de Meuron Romeo architecten voor dit project heeft gekozen.

Het gebouw heeft een ongebruikelijke onregelmatige vorm die wordt gedicteerd door de ligging, namelijk de nabijheid van de weg, het atelier en een aangrenzend architectenbureau. De ruige betonnen buitenkant zorgt ervoor dat het huis opvalt en zorgt er ook voor dat het een mooie patina krijgt naarmate het in de loop van de tijd op natuurlijke wijze verweert.

Een gezinswoning verdeeld in helften

House with One Wall in Swiss by Christian Kerez

House with One Wall in Swiss by Christian Kerez interior

House with One Wall in Swiss by Christian Kerez floor

House with One Wall in Swiss by Christian Kerez view

Aan de buitenkant ziet dit huis er best interessant uit vanwege de openheid ervan. Het huis ligt in Zürich en heeft een eenvoudige en frisse esthetiek en grote glazen oppervlakken die het openen naar de omgeving. Het is ontworpen door architect Christian Kerez en het meest interessante deel ervan bevindt zich eigenlijk binnenin. Hier werd een scheidingsmuur geplaatst die het interieur in twee huizen scheidde. Het is een stevige muur zonder openingen, de enige binnenmuur in het hele gebouw. Hierdoor ontstaan twee afzonderlijke wooneenheden binnen hetzelfde casco en onder hetzelfde dak.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook