15 praktische inloopdouche-ideeën voor kleine badkamers

15 Practical Walk-In Shower Ideas for Small Bathrooms

Inloopdouches zijn zinvoller dan badkuipen als het gaat om beperkte vierkante meters in de badkamer. Je kunt het formaat en de indeling aanpassen, zodat ze vrijwel overal passen. Gebruik deze inloopdouche-ideeën voor kleine badkamers om uw ruimte groter en overzichtelijker te laten lijken.

1. Probeer een deur van helder glas

15 Practical Walk-In Shower Ideas for Small BathroomsJami Meek-ontwerpen

Een heldere douchedeur creëert de illusie van meer ruimte en geeft de douche het gevoel dat hij deel uitmaakt van het ontwerp. Overweeg om dezelfde vloer- en muurbehandeling in de douche te gebruiken voor continuïteit.

2. Gebruik één enkele partitie om openheid te creëren

Use a Single Partition to Create OpennessTrotse Huisstudio

In plaats van de badkamer af te sluiten met een stel deuren, zorgt een eenvoudige glazen scheidingswand ervoor dat de kamer een open gevoel krijgt. Deze ontwerpers droegen de kleur van de badkamervloertegel over naar de doucherand en kozen voor eenvoudige witte muren om de ruimte licht en helder te houden.

3. Creëer een “verzonken” douche

Create a “Sunken” ShowerHiser Kopits Hiser Architecten

Een verzonken douche creëert meer verticale ruimte en zorgt ervoor dat het water wegloopt zonder dat het op de badkamervloer terechtkomt. Deze huiseigenaren bouwden een scheidingswand rond de verzonken douche, waardoor de inloopdouche deurloos bleef.

4. Houd de douche klein

Keep the Shower SmallGoddelijk bad

Zorg voor een looppad in de badkamer door een kleine hoekdouche te installeren. De glazen behuizing houdt de ruimte open en laat voldoende ruimte over voor het toilet, de gootsteen en een droogruimte.

5. Sla de deur over en kies voor een gordijn

Skip the Door and Opt for a CurtainPinney-ontwerpen

Laat uw badkamer aanvoelen als een douchehuis door een douchegordijn te installeren en overal dezelfde vloer- en muurbehandeling te gebruiken. Het ontwerp geeft deze badkamer een zomerkampgevoel, perfect voor een kinderkamer of een badkamer met een nautisch thema.

6. Ga door met de vloerbedekking tijdens de douche

Continue the Flooring Throughout the Shower Ananas huis interieurontwerp

Het donkere behang achter deze wastafel creëert een centraal punt en de lichtgekleurde douchewand voorkomt dat de ruimte er donker en somber uitziet. U kunt een soortgelijk effect bereiken door de vloertegel door de hele kamer door te laten lopen en vervolgens de doucheruimte en de wastafel als accenten op elkaar te behandelen.

7. Werk met de lengte van de kamer

Work with the Length of the RoomBo Fentum-ontwerp

Wanneer u een inloopdouche voor een kleine badkamer ontwerpt, houd dan rekening met de afmetingen van de ruimte. Als uw kamer smal maar lang is, gebruik dan de lengte van de kamer in uw voordeel, zoals deze huiseigenaren deden. Ze hielden de ruimte ook open met behulp van een enkele glazen scheidingswand in plaats van een muur van deuren.

8. Voeg een doucheraam toe om de ruimte groter te laten lijken

Add a Shower Window to Make the Space Feel BiggerOntwerp LLC uitlijnen

Badkamers met privé-uitzicht zijn uitstekende kandidaten voor een raam in de douche. Het toevoegen van dit natuurlijke licht is een van de beste inloopdouche-ideeën voor kleine badkamers, omdat het openheid creëert en helpt bij het voorbereiden op de dag.

9. Probeer een inloopdouche in een kleine badkamer

Try A Walk-in Shower in a Tiny BathroomJulia Chasman-ontwerp

Als je bereid bent wat ruimte op te offeren, kun je zelfs in een ultrakleine badkamer een inloopdouche plaatsen. Deze huiseigenaren voegden een zwevende wastafel en een kleine inloopdouche toe om in de ruimte te passen. De groene tegels maken een designstatement en bewijzen dat geweldige dingen in kleine verpakkingen zitten.

10. Laat het gordijn open

Leave the Curtain OpenDreamMaker-bad

Als je een lastige badkamerindeling hebt, waarbij de douche zich tegenover de wastafel bevindt, kies dan voor een douchegordijn of een deur van helder glas om de illusie van ruimte te creëren. Je kunt je douchegordijn opendoen als je het niet gebruikt.

11. Deurloze inloopdouche voor een kleine badkamer

Doorless Walk-In Shower for a Small BathroomZiger|Snead Architecten

Creëer een deurloze inloopdouche in een kleine badkamer met een betegelde scheidingswand. De scheidingswand voorkomt dat er water op de badkamervloer terechtkomt en voorkomt dat er een aparte deur nodig is.

12. Maak van de douche het middelpunt

Make the Shower the Focal PointKimberly Peck architect

Maak van de douche in uw kleine badkamer het middelpunt met een tegel met patroon. Deze huiseigenaren hebben dezelfde vloertegel op de douchemuur gelegd. Je kunt elke tegel gebruiken, maar een opvallende tegel als deze maakt een groot statement.

13. Voeg dubbele douchekoppen en ingebouwde planken toe

Add Double Shower Heads and Built-In ShelvesNF-interieurs

Ook al is de ruimte klein, toch creëerden de ontwerpers een high-end look met dubbele douchekoppen en ingebouwde planken naast de deur. Gebruik dit idee op een scheidingsmuur of als je een lastige ruimte naast je douche hebt.

14. Houd tegels consistent voor een naadloos uiterlijk

Keep Tile Consistent for a Seamless LookGregory Philips Architecten

Het ontwerp in deze badkamer is zo samenhangend dat het moeilijk te zeggen is waar de douche stopt en begint. De glazen deuren scheiden de toiletruimte af en bieden een lange, smalle toegang tot de douche.

15. Gebruik de douche als designaccent

Use the Shower as a Design Accent

Gebruik uw doucherand om textuur aan uw ruimte toe te voegen. De ontwerpers van deze rustieke boerderijbadkamer hebben verschillende houttinten verwerkt en die uitstraling doorgetrokken naar de douchetegel. U kunt deze methode voor elk ontwerp toepassen.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook