16 verfideeën voor de kinderkamer om creativiteit en vreugde te inspireren

16 Kid’s Room Paint Ideas to Inspire Creativity and Joy

Verfideeën voor de kinderkamer zijn enkele van de gemakkelijkste en goedkoopste manieren om de persoonlijke ruimte van uw kind te transformeren. Verfideeën voor kinderkamers kunnen verder gaan dan het conventionele en creatieve verfideeën omarmen die hun persoonlijkheid weerspiegelen en tot hun verbeelding spreken.

16 Kid’s Room Paint Ideas to Inspire Creativity and Joy

Van grillige muurschilderingen tot rustgevende pastelkleuren, de mogelijkheden voor het schilderen van de kamer van uw kind zijn eindeloos. Welke look u ook wilt creëren, deze verfideeën zorgen voor de vonk die u zal inspireren om een ruimte te creëren die het gevoel van verwondering en individualiteit van uw kind koestert.

Verfideeën voor de kinderkamer

De verfideeën voor de kinderkamer kunnen divers en creatief zijn en weerspiegelen de persoonlijkheid, voorkeuren en levensfase van uw kind.

Maak een op thema's gebaseerde muurschilderingen

Create a Theme-Based MuralsKES Studio

Identificeer de inspiratiebronnen van uw kind en gebruik geschilderd fotobehang om een samenhangende ruimte te creëren. Een geschilderde muurschildering kan van hun slaapkamer een plek maken die jarenlang zal verrassen, verrukken en inspireren tot fantasierijk spel, of het nu een onderwaterwereld, een ruimtescène, een geheime tuin of een jungletafereel is.

Verf een muur met schoolbordverf

Paint a Wall With Chalkboard PaintJulie Manning interieurontwerp

Stimuleer fantasierijke expressie, educatie en creativiteit door krijtbord- of whiteboardverf te gebruiken op ten minste één muur in de slaapkamer of speelkamer van een kind. Dit voegt een functioneel element toe aan de inrichting van de kamer en zorgt er tegelijkertijd voor dat kinderen op de muur kunnen schrijven zonder blijvende schade aan te richten.

Geleidelijke kleurschakeringen met verloop- of ombre-verf

Gradual Shades of Color With Gradient or Ombre PaintOntwerp op nummer

Experimenteer met het creëren van een verloop- of ombre-effect door twee of meer kleuren van licht naar donker te laten overvloeien. Voor deze stijl kunt u monochrome tinten in verschillende tinten kiezen of contrasterende kleuren kiezen voor een gedurfde look. Deze techniek verlevendigt de ruimte door dynamiek en visuele interesse toe te voegen.

Houd het klassiek met een neutraal gekleurd ontwerp

Keep it Classic With a Neutral-Colored DesignPaintzen

Gebruik een licht of donker neutraal kleurenpalet om een rustgevender of tijdlozer kinderkamerontwerp te creëren. Dit zijn kleuren die ingetogen en veelzijdig zijn en een hoge mate van chromatische intensiteit missen. Deze omvatten kleuren zoals wit, beige, grijs, taupe, houtskool en zelfs sommige tinten zoals saliegroen die meer kleur hebben dan traditionele neutrale kleuren, maar ze werken goed met andere kleuren. Met deze verfkleuropties voor kinderen kunnen de voorkeuren van uw kind in de loop van de tijd evolueren en veranderen, omdat u eenvoudig het decor, het beddengoed en het meubilair kunt veranderen

Ga stoer met levendige verf

Go Bold With Vibrant Paintd2 interieurs

Gebruik heldere en krachtige kleuren om energie in de kamer te brengen. Houd rekening met de persoonlijkheid en voorkeuren van uw kind voordat u een verfkleur kiest. Zonnig geel is vrolijk en wordt geassocieerd met gevoelens van vreugde. Rood is een kleur met een hoge energie. Sommige deskundigen suggereren dat deze kleur hogere niveaus van agressie veroorzaakt. Rood werkt dus heel goed in speelkamers, maar kan het beste met mate worden gebruikt in slaapkamers. Blauw en groen (zelfs gedurfdere versies) worden geassocieerd met het creëren van een rustgevende omgeving.

Creëer een verrassing met Glow-in-the-Dark-verf

Create Surprise With Glow-in-the-Dark PaintBouw van de ruimtekust

Voeg een magisch element toe aan de ruimte van uw kind met glow-in-the-dark-verf. Verf sterren, planeten of vormen op het plafond of de muren om een hemels effect te creëren dat pas tot leven komt als de lichten uitgaan.

Voeg interesse toe met gestreepte en gedessineerde ontwerpen

Add Interest With Striped and Patterned DesignsFletcher Rhodos

Experimenteer met strepen en andere patronen die muren interessanter maken, zoals punthaken en plaids. Gebruik monochrome kleuren om meer ingetogen visuele interesse en textuur te creëren. Om een levendige uitstraling te creëren, kies je voor opvallende tinten die met elkaar contrasteren.

Zorg voor een rustgevend effect met pastelverf

Provide a Calming Effect With Pastel PaintCaitlin Wilson-ontwerp

Verf de kinderkamer pastelkleurig om een rustige en serene ruimte te creëren. Om een toon-op-toon-effect te bereiken, selecteert u een monochromatisch kleurenschema. Selecteer een pasteltint in het middenbereik als basiskleur en gebruik lichtere variaties van dezelfde tint voor accenten om een succesvolle monochrome look te creëren. Een andere optie is om één basiskleur en één of twee complementaire tinten te gebruiken voor accenten om een contrasterend pastelschema te creëren. Voor hulp bij complementaire kleuren kijkt u naar de kleuren die tegenover elkaar liggen op de kleurencirkel.

Promoot creatief ontwerp met muren in graffitistijl

Promote Creative Design With Graffiti-Style Wallsopnieuw vormgegeven door Valerie

Accentmuren die op graffiti lijken, kunnen een leuke manier zijn om ruimtes voor tieners en vrij spel op te fleuren. Zoek een graffitikunstenaar om het schilderij voor je te maken, of geef de kinderen de spullen om zelf te schilderen als ze het zelf willen doen. In sommige gevallen is het het beste om een algemeen ontwerp en kleurenschema te creëren om de creatieve expressie van de jonge kunstenaars te helpen begeleiden.

Creëer interesse met kleurblokverf

Create Interest With Color Block PaintgrOH! Speelkamers

Color Blocking, waarbij verschillende delen van de kamer in verschillende kleuren worden geverfd, creëert een eclectische en moderne uitstraling in een kinderkamer. Zoals altijd moet u, als u meerdere kleuren gebruikt, een aangenaam kleurenschema creëren voordat u begint. Denk voordat u begint na over de functie van de kamer. Speelkamers, in plaats van slaapkamers, profiteren van een verscheidenheid aan heldere, warme kleuren. Gebruik thema's die uw kind inspireren om een palet met kleurenblokken te maken, zoals de donkere, stemmige kleuren van de ruimte of de heldere bloemtinten van een geheime tuin.

Samenhangend muurpatroon met behulp van een stencil

Cohesive Wall Pattern Using a StencilOntwerpstudio Betz

Creëer met een stencil een allesomvattend patroon op de muren om hetzelfde effect te bereiken als behang. Met de stencilgidsen kan iedereen professioneel ogende resultaten bereiken zonder geavanceerde artistieke vaardigheden. Het enige dat u nodig hebt, zijn het gereedschap, de verf en het geduld om het proces voort te zetten. Kies contrasterende kleuren voor de muur en het stencil om het meest dramatische effect te krijgen, of ga voor een ton-sur-ton kleurenschema om je muren een subtiele textuur en interesse te geven.

Een klassieke uitstraling met tweekleurige verf

A Classic Look Using Two-Tone PaintCaileen ontwerpen

Het selecteren van twee kleuren en het schilderen van delen van de muur in deze kleuren is een eenvoudige maar effectieve manier om verf in een kinderkamer te gebruiken. Kies één kleur plus een neutrale, twee monochrome kleuren, twee analoge kleuren of twee contrasterende kleuren. Je kunt de twee kleuren in grote delen van de kamer schilderen, verticaal of horizontaal. Dit is een uitstekende verfoptie voor de kinderkamer die met uw kind meegroeit. Ook is het eenvoudig om te wisselen als je één van de kleuren wilt veranderen.

Breng het buitenleven naar binnen met op de natuur geïnspireerde ontwerpen

Bring the Outdoors Inside With Nature-Inspired DesignsOntwerp houdt van details

Creëer een natuurreservaat binnenshuis door de kamer van uw kind te schilderen in op de natuur geïnspireerde kleuren en thema's. Om creatief en fantasierijk spel aan te moedigen, kun je scènes of kleurenpaletten maken die zijn geïnspireerd op tuinen, bossen en dieren. Behang kan ook worden gebruikt om een door de natuur geïnspireerd effect te bereiken, maar dit kan kostbaar zijn. Om geld te besparen, gebruikt u behang op één muur om een centraal punt te creëren en gebruikt u vervolgens verf om de kleuren in het papier te accentueren.

Creëer een unieke look met plafondverf

Get a Unique Look Using Ceiling PaintKoperen Gyer-ontwerp

Het plafond schilderen is een goede manier om de kamer van uw kind een unieke uitstraling te geven. Maak een muurschildering van wolken, sterren, planeten of geometrische patronen op het plafond. Je kunt het plafond ook eenvoudigweg in een kleur schilderen die contrasteert met de muren of deze aanvult. Kies verfkleuren die lijken op de muurkleur voor een subtiel contrast, of kleed het plafond aan met glitter-, reflecterende of glow-in-the-dark-verf.

Kies verf die de wandafwerking accentueert

Choose Paint That Highlights Wall MoldingColin Gray Voigt

Het gebruik van lambrisering of andere soorten wandlijsten in de kinderkamer kan verfijning en visuele interesse aan de ruimte toevoegen. Door de lambrisering in heldere, alledaagse kleuren te schilderen, is de stijl eerder speels dan formeel. Lambrisering voegt duurzaamheid toe aan het ontwerp van een kamer omdat het beter bestand is tegen slijtage dan gipsplaat. Kies een verf met een hoge of halfglanzende glans waarmee u kleine slijtplekken en vlekken kunt wegvegen.

Creëer een focuspunt met Paint

Create a Focal Point with PaintMcKay-architectuur en ontwerp

Houd rekening met de architectonische inrichting van de speel- of slaapkamer van uw kind. Sommige kamers hebben opvallende architectonische kenmerken, zoals een open haard, een ingebouwde boekenkast of een leeshoek, die kunnen worden geaccentueerd met een contrasterende verfkleur. Om het meest dramatische effect te bereiken, combineer je neutrale muren met een helder geaccentueerd brandpunt. Je kunt ook complementaire kleuren gebruiken om verschillende elementen te laten opvallen tegen de achtergrondmuren.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook