17 coole betonprojecten voor de achtertuin en de tuin

17 Cool Concrete Projects For The Backyard and The Garden

Als je nog nooit beton hebt gebruikt in een van je doe-het-zelf-projecten, heb je iets gemist omdat dit zo'n veelzijdig materiaal is en er zoveel mooie dingen zijn die je ermee kunt doen. Vandaag concentreren we ons op doe-het-zelf-betonprojecten voor buitenruimtes zoals de achtertuin en de tuin. Er zijn een heleboel leuke ideeën om te bespreken, dus laten we er meteen in duiken.

17 Cool Concrete Projects For The Backyard and The Garden

U kunt op maat gemaakte stapstenen maken om paden in uw achtertuin of tuin te creëren. Deze zijn erg leuk omdat ze een reliëfontwerp erop hebben. Als je interesse hebt om iets soortgelijks te maken, kun je alle details en instructies vinden op dreamalittlebigger. Over het algemeen heb je stapsteensets en fijn beton nodig om deze dingen te maken.

Concrete top side table

Een van de gemakkelijkste dingen die je van beton kunt maken, is een blad voor een van je tafels. Om met iets kleins en eenvoudigs te beginnen, kijk eens naar dit mooie bijzettafeltje op storefrontlife. Zou het niet perfect zijn voor op het terras of in een gezellige zithoek in de tuin? Je kunt het hele ding helemaal opnieuw maken en je hebt hout nodig voor de basis en beton voor de bovenkant, een combinatie die er best mooi uitziet.

String lights poles

Beton kun je ook voor andere dingen dan meubels gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld palen maken van boomtakken, zodat je buiten lichtslingers kunt ophangen. Het beton wordt in dit geval gebruikt om zware en stevige basissen voor elk van de palen te maken, om ze op hun plaats te houden en om te voorkomen dat ze door de wind worden rondgeduwd. Je kunt het project bekijken op idaklipperochklistrar als je geïnteresseerd bent.

Gill table with concrete top

Beton is een uitstekend materiaal voor keukenwerkbladen. Met dat in gedachten zou je een kleine buitenkeuken kunnen samenstellen als je daar de ruimte voor hebt en je het meubilair er zelf voor kunt maken. Er is een geweldige tutorial over bobvila waarin het hele project wordt uitgelegd en je laat zien hoe je een buitenkeukeneiland kunt maken met een mix van hout en beton.

Concrete pumpkins diy

Er is ook de mogelijkheid om beton te gebruiken om decoraties voor de buitenruimtes te maken. Omdat je het beton kunt vormen zoals jij dat wilt, zijn de mogelijkheden eindeloos. Eén idee dat we erg leuk vinden, komt van lilyardor. In deze tutorial wordt uitgelegd hoe je betonnen pompoenen kunt maken. Het is allemaal nogal rommelig en tijdrovend, maar we zijn absoluut dol op het eindresultaat, vooral de kleine bemoste details die de pompoenen heel veel karakter geven.

Concrete beverage cooler

Een ander cool ding dat je van beton kunt maken, is een drankenkoeler die je buiten kunt zetten, misschien op je terras of in de tuin naast je vuurplaats. Het is absoluut een interessant project waarvoor ongebruikelijke materialen nodig zijn, zoals een betonnen buis en een grote plastic emmer. Dit zal uiteraard behoorlijk zwaar worden, dus het is verstandig om zwenkwielen op de basis te plaatsen, zodat je de koeler gemakkelijker kunt verplaatsen. Alle details vind je op wonengeluk.

Yarn concrete stamp

Grotere projecten waarbij beton betrokken is, omvatten zaken als paden en stapstenen, en er zijn veel verschillende ideeën die het vermelden waard zijn. Een van onze favoriete projecten komt van Homeiswheretheyloveyou en laat zien hoe je een geplaveide pad kunt maken met behulp van betonmix en betonvormen. Deze heeft een mooie en zacht gebogen vorm waardoor hij er natuurlijker en organischer uitziet.

Concrete hand planter diy

Beton kan ook worden gebruikt om prachtige plantenbakken voor buiten te maken en er zijn een aantal heel interessante ontwerpen die je kunt proberen, zoals die op diyfunideas. Deze heeft de vorm van een paar handen die de planten vasthouden en om het zo te laten lijken kun je plastic handschoenen gebruiken. Gebruik wat stenen of iets dat zwaar genoeg is om de handschoenen in de gewenste vorm te houden en laat het beton drogen. Verwijder vervolgens de handschoenen en schuur de handen.

Modern paver coffee table

Als u een tafel voor uw buitenterras of patio bouwt, kunt u betonnen straatstenen gebruiken voor het bovenste gedeelte en hout of iets anders voor de basis. Gebruik zoveel straatstenen als nodig is, afhankelijk van de grootte van de tafel. Eén exemplaar zou voldoende zijn als je een bijzettafel maakt. Bekijk bybrittanygoldwyn voor meer informatie over dit hele project.

Faux cement ball vases

Deze mooie vazen zien eruit alsof ze van beton zijn gemaakt, maar dat zijn ze niet en dat is een interessant klein detail. Bovendien omvat dit project ook het herbestemmen van enkele glazen bolverlichtingsarmaturen. De overige materialen die hiervoor nodig zijn, zijn onder meer universeel muurvuller, grijze structuurverf, een plamuurmes en kranten- of hangdoek. Bekijk de instructies en alle details over kenarry als je dit graag wilt maken.

Head planters from concrete

Je kunt betonmix gebruiken om hele coole sculpturen te maken die je in je tuin kunt neerzetten en om het allemaal nog interessanter te maken, kunnen deze ook dienst doen als plantenbakken. Het hele ding van beton maken zou op zijn zachtst gezegd moeilijk zijn, vooral om de vorm goed te krijgen. U kunt het proces aanzienlijk vereenvoudigen door piepschuimkoppen te gebruiken. Je moet de bovenkant van de kop afsnijden en binnenin een gat maken waar de planten in kunnen. Bekijk de rest van de details op lilyardor.

Gold Leaf Concrete Planters Candles

Een snel uithardende cementmix is uitstekend geschikt voor het maken van veel coole en interessante dingen, waaronder plantenbakken. Een betonnen plantenbak staat buiten prachtig en kan zeker ook binnen blijven staan als het koud wordt. Voor de mal kun je in principe elke plastic container gebruiken waarvan je denkt dat deze de juiste maat en vorm heeft, plus een kleinere om erin te plaatsen om de holle kern te krijgen. Meer details over dit project zijn te vinden op caitlinball.

Leaf concrete paver

Zijn deze straatstenen niet prachtig? Ze zijn gemaakt van beton en hebben de vorm van bladeren, wat ons brengt op de lijst met materialen die nodig zijn voor dit project. Het bevat een cementmix, scherpe voorwerpen zoals een schroevendraaier en grote bladeren (rabarber zou geweldig zijn). Plaats het blad eenvoudig met de voorkant naar beneden op een vlakke ondergrond, bedek het vervolgens met beton en laat het een nacht staan. Trek het blad eraf en breng de finishing touch aan. U kunt aanvullende details vinden op instructables.

Classic concrete bench

Is dit betonnen bankje niet prachtig? Ja, het is heel eenvoudig, maar dat maakt het juist zo geweldig. Hij is allemaal gemaakt van beton, wat betekent dat hij een leven lang meegaat, dus zorg ervoor dat je de juiste plek kiest, want hij blijft daar een tijdje staan. Zoiets bouwen is niet zo moeilijk als het lijkt. Als je geïnteresseerd bent in de details, bekijk dan de tutorial over instructables.

Concrete Garden Lighting

Een ander heel cool idee voor een doe-het-zelf-betonproject voor buiten is deze verlichtingsfunctie die er prachtig uit zou zien in een moderne of eigentijdse tuin of achtertuin. Het is een project dat afkomstig is van instructables en waarbij gebruik wordt gemaakt van een betonmix, houten planken en piepschuimblokjes. het lastigste deel van het maken van de mal, aangezien deze zo’n onderscheidende vorm heeft.

DIY Concrete Monster Eggs

Zoals je misschien al weet, is het mogelijk om van gewone eierschalen kleine bloembakken te maken. Als je echter iets groters wilt, zijn kippeneieren gewoon niet voldoende. Je hebt gigantische eierschalen nodig en die kun je ook daadwerkelijk uit beton maken. Je kunt ze zo groot maken als je wilt en je kunt ze op veel interessante manieren versieren, afhankelijk van het thema dat je wilt. Ga naar madebybarb als je meer wilt weten over dit project.

Concrete Tree Branch Bucket Stools

Een ander leuk idee is om een paar schattige krukjes te maken met boomtakken als basis en beton voor de stoelen. Deze passen perfect buiten en zijn ook heel gemakkelijk te maken. Neem gewoon een plastic emmer, giet er wat betonmix in, steek er drie takken in, spreid ze uit en houd ze schuin zodat ze uiteindelijk een stabiele basis vormen voor de kruk. Laat het beton drogen, verwijder de mal en schuur het oppervlak glad. Misschien moet je de takken ook een beetje bijknippen. Aanvullende instructies hiervoor vindt u op deven.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook