17 Keukenbacksplash-ideeën voor donkere kasten

17 Kitchen Backsplash Ideas for Dark Cabinets

Donkere keukenkasten zijn enorm populair geworden en bieden een stijlvolle optie voor degenen die traditioneel wit willen vermijden.

Huiseigenaren die nog nooit donkere kasten hebben gehad, kunnen worden geïntimideerd door de keuze voor de backsplash. Omdat achterwanden het algehele uiterlijk van een keuken beïnvloeden, is er veel aandacht nodig. We hebben 17 backsplash-opties gevonden voor alle donkere kastkleuren en -stijlen.

1. Glanzende grijze metrotegel

17 Kitchen Backsplash Ideas for Dark Cabinets

Keukens met donkere kasten en werkbladen kunnen profiteren van een lichtere achterwand om de kamer te verzachten. De afgebeelde kasten zijn marineblauw/groenblauw, het aanrecht is van zwarte speksteen en de achterwand is een glanzende keramische tegel van 2,5 bij 8 inch in Bedrosians Cloe Gray. Een bronnenlijst van deze keuken vind je bij Kamer voor Dinsdag.

2. Achterwand van marmeren platen

Marble Slab BacksplashElizabeth Lawson-ontwerp

Ongeacht de kleur van uw donkere kasten, met een backsplash van marmeren platen kunt u niet fout gaan. Als je een keuken hebt met donkere kasten en werkbladen van marmer of kwarts, laat het materiaal van je aanrecht dan langs de muur lopen voor continuïteit.

3. Klassieke witte metrotegel

Classic White Subway TileAchterwand

Klassieke witte metrotegel past bij elke kastkleur, van licht tot donker. Het werkt ook goed met de meeste werkbladkeuzes. U kunt het uiterlijk van uw witte metrotegel-backsplash veranderen door een complementaire voegkleur of een hoogglanzende tegel te kiezen.

4. Een tegel met geometrisch patroon

A Geometric Patterned TileVossen interieurs

Voeg interesse toe aan uw keuken met een tegel met geometrisch patroon. De tegel met 3D-patroon in dit voorbeeld geeft een moderne uitstraling uit het midden van de eeuw, maar er zijn tal van opties die bij andere ontwerpstijlen passen. Tegels met een licht patroon op donkere kasten zorgen ervoor dat de keuken er helderder en vrolijker uitziet.

5. Grote witte hekwerkachterwand

Large White Picket Fence BacksplashFirstCry India

Houten schuttingtegel maakt zijn ronde als trendy backsplash-optie. Afhankelijk van de tegelkeuze kan dit ontwerp textuur en patroon toevoegen. Een lichte tegel, zoals afgebeeld, ziet er fris en modern uit tegen donkere kasten. Voor een meer stemmige look kun je kiezen voor een donkerdere tint.

6. Gestapelde stenen achterwand

Stacked Stone BacksplashWillard Houtwerk

Gestapelde steen is geschikt voor rustieke, blokhut- en traditionele keukens. Het is verkrijgbaar in vele kleuren, maten en variaties, dus je kunt een optie vinden om te coördineren, of je kasten nu van donker hout of zwart zijn.

7. Een tegel met lichte textuur

A Light Textured TileMMI-ontwerp

Een eenvoudig backsplash-idee voor donkere keukenkasten en lichte werkbladen is om de backsplash-tegel dezelfde kleur te geven als het aanrecht. Je kunt een tint of twee lichter of donkerder gaan, maar de tegel moet dezelfde ondertoon hebben als de toonbanken. Een combinatie als deze geeft je keuken een moderne uitstraling.

8. Zwarte achterwand over zwarte kasten

Black Backsplash over Black CabinetsHri-ontwerp

Een toon-op-toon kast en achterwand is een luxueuze stijl. Trek deze look weg door de duisternis te doorbreken met een licht aanrechtblad. Deze ontwerpers kozen voor onderkasten met zwarte houtnerf, een witmarmeren toonbank en een getextureerde zwarte tegel voor de achterwand.

9. Tegen het plafond Boho-tegel

Counter to Ceiling Boho TileJASMIN REESE-INTERIEUREN

Geef uw keuken leven met een patroontegel die tot aan het plafond reikt. De ontwerpers kozen voor een zonnestraaltegel voor deze moderne boerderijkeuken met donkergrijze kasten. Het boho-stijlpatroon voegt interesse toe zonder overweldigend te zijn.

10. Een rustieke bruine achterwand

A Rustic Brown BacksplashOnderscheidende kasten van het hoge land

Sommige bouwstijlen, zoals authentieke boerderijen of blokhutten, profiteren van meer rustieke achterwanden zoals deze. De warme mozaïeksteentegel vormt een aanvulling op de houten muren, terwijl de zwarte kasten contrast toevoegen voor een moderner element.

11. Golvende witte en blauwe tegel

Wavy White and Blue TileMod-kasten

Naast wit is marineblauw een van de beste keukenkastkleuren van het jaar. Veel backsplashes vullen marineblauw aan, inclusief dit golvende tegelpatroon. De blauwe tint in de tegel past bij de kasten voor een samenhangende uitstraling.

12. Neutrale Greige-tegel

Neutral Greige TileNieuw Oud, LLC

Greige is een mix van grijs en beige – het kan warmer of koeler aanvoelen, afhankelijk van de kleurverhouding. Deze greige backsplash-tegel is aan de warmere kant en past goed bij de koele blauwe kasten en de houten afzuigkap. Als je een neutrale achterwand wilt die niet wit is, is greige een goede keuze.

13. Scheepslap en kwartsachterwand

Shiplap and Quartz BacksplashPas het interieurontwerp aan

Dankzij Joanna Gaines is het moeilijk om een moderne boerderij zonder scheepslap te vinden. Als je van de look houdt, overweeg dan om hem naar je keuken te brengen. Deze ontwerpers lieten kwarts achter de kachel achter als spatscherm en installeerden overal witte scheepsplanken.

14. Een stenen achterwand

A Brick BacksplashOcala keuken en badkamer

Een keuken in industriële stijl met donkere kasten heeft een aantal backsplash-opties, waaronder betontegels, glanzende tegels en baksteen. De baksteen in deze keuken voegt interesse en textuur toe en coördineert met de warme houten vloeren. De ontwerpers voegden zwarte kasten, grijze betonnen toonbanken en metalen krukjes toe om alle warme tinten te doorbreken.

15. Glanzende donkerblauwe tegel

Glossy Dark Blue TileAnnora

Een gemakkelijke manier om de perfecte achterwand te kiezen, is door een tegel te kiezen die een paar tinten donkerder is dan uw kasten. In deze keuken kozen de huiseigenaren voor een middenblauw voor de kasten en een donkerblauw voor de tegel. De combinatie zorgt voor een verfijnde look.

16. Een patroon van patronen

A Punch of PatternRebecca Rollins interieurs

De meest voorkomende backsplash-optie voor donkere kasten en lichte toonbanken is om het aanrechtmateriaal tegen de muur te laten doorgaan. Meng het als je meer interesse wilt, en voeg een tegel met patroon toe achter de kachel of gootsteen. Hierdoor kunt u met uw ontwerp experimenteren zonder een groot risico te nemen.

17. Achterwand van houten tegels

Wood Tile BacksplashLeicht Westchester-Greenwich

Zwart en hout is een populaire combinatie die er modern of rustiek uit kan zien, afhankelijk van de materiaalkeuze. De ontwerpers van deze eigentijdse keuken installeerden strakke zwarte kasten met houten ladegrepen. Vervolgens verwerkten ze dezelfde houttint met een tegelachterwand.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook