21 van de meest interessante ontwerpen voor zwevende trappen

21 Of The Most Interesting Floating Staircase Designs

In de moderne wereld van vandaag is bijna alles in beweging. Trappenhuisontwerpen evolueert nu snel. Er zijn nu veel stijlen die hun weg vinden naar de huizen van veel mensen. Van Victoriaanse, eigentijdse tot moderne en zwevende trapontwerpen. Degenen die voor een zwevende trap kiezen, zijn meestal erg elegant, stijlvol en minimalistisch. We hebben ervoor gekozen om de 21 meest interessante zwevende trappen te presenteren. trapontwerpen die het interieur definiëren waarin ze worden geplaatst.

21 Of The Most Interesting Floating Staircase Designs

Een metalen zwevende trap met een dunne en eenvoudige leuning van hetzelfde materiaal voegt een vleugje industrialisme toe aan het decor, vooral hier waar de muren ook een ruwe afwerking hebben. De verschillende grijstinten en de afwerkingen zorgen voor een mooie balans. Gevonden in de West Seattle Residence van Lawrence Architecture.

Minimal black floating staircase

Een minimalistisch decor met witte muren en een zwevende trap die opvalt door zijn dunne en eenvoudige lijnen en donkere kleur. Het kleurrijke kunstwerk op de trapwand complementeert het decor prachtig en maakt het dynamischer.Ontworpen door Klaarchitectuur.

Wood floating staircase 1

Houten trappen hebben doorgaans een meer klassieke uitstraling, maar in dit geval niet. Deze zwevende trap mist de leuning en heeft bovendien een asymmetrisch ontwerp wat hem uniek en nog opvallender maakt. Het effect is ongebruikelijk en ook interessant. Ontworpen door Alvaro Leite Siza.

Sculptrual steel floating staircase

In dit geval behoudt de zwevende trap een luchtige en open uitstraling. Het hoekwerkgedeelte wordt niet verborgen door de trap en daardoor blijft het decor transparant. De trappen zijn erg dun en toch sterk omdat ze van staal zijn gemaakt.

Rippling ribbon staircase

Dit is een ongebruikelijker type zwevende trap. In plaats van te kiezen voor meerdere losse trappen, heeft de ontwerper ervoor gekozen om deze op een lint te laten lijken en de trap uit één enkel en doorlopend stuk te laten maken, waarbij het zwevende effect behouden blijft.

Steel minimal staircase

Een zwarte zwevende trap geplaatst tegen een frisse witte muur. De trap volgt geen rechte lijn, maar buigt en wordt een soort wenteltrap. Omdat het contrast zo sterk is, vallen de vorm en het ontwerp op.

Show case 09

Hier hebben we een zwevende trap die twee soorten ontwerpen combineert. De trap bedekt een hele muur, volgt daar de rechte lijn en loopt vervolgens over op de aangrenzende muur. De verschillende kleuren van de muur geven de trap ook een andere uitstraling. Ontworpen door Nathalie Wolberg-Architectuur.

Black and white floating staircase

Dit is een zeer ongebruikelijk trapontwerp. De vorm en geometrie zijn uniek. Er zijn in principe twee delen, die elk lijken op een lint met rechte en goed gedefinieerde lijnen. Het is een abstract en opvallend ontwerp dat een sterk middelpunt van het decor wordt. Ontworpen door Schlosser Partner.

Floating staircase s

Als de tot nu toe gepresenteerde ontwerpen bestonden uit trappen die aan de muur waren bevestigd, dan zweeft deze eigenlijk omdat hij wordt ondersteund door dunne koorden die hem stabiliteit geven en tegelijkertijd als vangrail of beschermende muur dienen. Slechts één deel van de trap is voorzien van dit detail. Ontworpen door Blair Road Residence.

Single Family House St Joseph by Wolfgang Tschapeller Architekt 10

De muren zijn hier volledig wit en er zijn geen zichtbare lijnen waardoor ze opvallen. Hierdoor lijkt de zwevende trap in het plafond te verdwijnen. Het gaat eigenlijk verder op een schuin platform dat naar het bovenste niveau leidt. Door de Weense studio Wolfgang Tschapeller Architekt.

PAC House by A and R Architects 19

In dit geval is het niet de eigenlijke trap die opvalt, hoewel deze op zichzelf best interessant is. De zwevende trap, gemaakt van hout vergelijkbaar met dat gebruikt voor de vloer, wordt aangevuld met een eenvoudige maar opvallende leuning.

Luisaviaroma store by claudio nardi architects luisa05 pietrosavorelli

Gevonden in de Luisaviaroma-winkel door Claudio Nardi Architects.

Floating stair111

Er zijn allerlei combinaties van materialen die je kunt verkennen. Dit is bijvoorbeeld een zwevende trap van hout en glas. De trappen zijn gemaakt van hout en worden bij elkaar gehouden door de glazen wand. Het transparante glas zorgt voor een luchtige uitstraling en biedt tegelijkertijd bescherming.

Sas floating

Wenteltrappen zijn altijd charmant. Maar zwevende wenteltrappen zijn geweldig. Deze komt prachtig uit een open cirkel en wordt van bovenaf belicht. De leuningen die dezelfde delicate lijnen volgen, vullen het ontwerp verder aan.

Floating treads 3 story

Deze twee trappen zijn bevestigd aan een enorme accentmuur en hebben bijpassende ontwerpen. Het zijn beide zwevende trappen met een raadselachtige uitstraling door de werkelijke vorm van de trap. De trap heeft dezelfde kleur als de muur en alleen de metalen leuning contrasteert in die zin.

Wanneer de trap deel uitmaakt van de inrichting en indeling van de woonkamer, kunt u deze het beste zo transparant en eenvoudig mogelijk maken. Een zwevende trap met dunne, eenvoudige lijnen zorgt voor een luchtige inrichting en kan tegelijkertijd gemakkelijk in het ontwerp worden geïntegreerd.

Art and architecture A cero

In het geval van deze zwevende trap zijn er verschillende interessante aspecten. Allereerst contrasteert de trap met de witte muur. Maar er is ook het aspect van de glaspanelen dat in eerste instantie moeilijk te detecteren is. Een interessant detail zijn de schuine lijnen.

Full floating treads

De gebogen lijn van de muur die deze zwevende trap volgt is delicaat en mooi. Maar ook het effect dat wordt gecreëerd door de dunne witte draad die het buitenste gedeelte van de trap ondersteunt, is buitengewoon mooi. Het effect is bijna magisch.

Bura10

Ook de verlichting kan een belangrijke rol spelen in het ontwerp van een trap. Deze zwevende trappen worden bijvoorbeeld van onderaf verlicht en het glanzende oppervlak van de muur is voorzien van projecties van elementen aan de parallelle zijde van de kamer.

Full 183 685x1024

Deze trap is geheel van glas. Het heeft aan beide zijden leuningen en hoewel het een belangrijk deel van de beschikbare ruimte in beslag neemt, verstoort het de inrichting en het uitzicht niet, omdat het glas transparant is.

1283267753 b7x1678 0092636

Deze driehoekige zwevende trappen zijn een ander interessant voorbeeld van hoe een eenvoudig detail het uiterlijk van een element kan veranderen en het kan laten opvallen. In deze lange en smalle ruimte was de zwevende trap een geweldige oplossing, omdat deze de openheid van de gang niet beperkt.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook