3 World Trade Center biedt design en ongeëvenaarde uitzichten

3 World Trade Center Offers Design and Unbeatable Views

3 World Trade Center is de derde wolkenkrabber op de plaats van de oorspronkelijke World Trade Center Towers. Het gebouw is het negende hoogste gebouw in New York City en is een LEED-gecertificeerde Gold-kantoortoren.

Basisbenodigdheden: 3 World Trade Center

3 World Trade Center Offers Design and Unbeatable Views

3 World Trade Center is een moderne wolkenkrabber met een panoramisch uitzicht over New York City en daarbuiten. Het is het op één na hoogste bouwwerk in het nieuwe World Trade Center-complex.

Architect Richard Rogers van Rogers Stirk Harbor Partners ontwierp de toren, die deel uitmaakte van het oorspronkelijke World Trade Center-plan van Daniel Libeskind.

Het supertallgebouw, ook wel bekend als 175 Greenwich Street, bereikte zijn hoogtepunt in juni 2016 en werd twee jaar later geopend. Dankzij speciale buitenbeugels kan het gebouw vrij blijven van kolomhoeken. Ondertussen worden huurders getrakteerd op 360 graden uitzicht.

De 17e verdieping beschikt over een terraslounge van 5000 vierkante meter, de grootste in Lower Manhattan. De ruimte is beschikbaar voor bewoners in het voorjaar, de zomer en het najaar. Een robotraamwassysteem houdt de buitenkant het hele jaar door schoon.

3 World Trade Center – Interieur

Met een oppervlakte van 2,5 miljoen vierkante meter heeft elk van de 80 verdiepingen een vloeroppervlak van 30.000 tot 70.000 vierkante meter. Plafondhoogtes variëren van 13,5 voet tot 24 voet. Alle verdiepingen hebben een 360 graden uitzicht over Manhattan.

Aan de basis heeft 3 World Trade Center vijf niveaus aan winkelruimte. Naast de begane grond zijn er twee verdiepingen boven de grond en nog eens twee beneden.

De wolkenkrabber heeft 44 passagiersliften in het grootste deel van de toren en nog eens vijf goederenliften. De onderste verdiepingen hebben acht afzonderlijke liften.

Vertragingen bij de bouw

Hoewel ontwikkelaars in 2010 de grond in gingen, begon de bouw pas in 2014. Het ontbreken van een ankerhuurder voor het gebouw zorgde voor vertraging.

De wolkenkrabber bereikte zijn hoogtepunt in 2016 en werd in 2018 geopend.

Geweldige locatie voor vervoer

Met zoveel werknemers in World Trade Center 3 en het nabijgelegen One World Tade Center is directe toegang tot het openbaar vervoer vanuit het gebouw van cruciaal belang.

Werknemers en bezoekers op 175 Greenwich Street hebben directe toegang tot 12 metrolijnen en de PATH-treinen die naar New Jersey gaan. Nog beter: het ontwerp beschermt de toegang tegen weersinvloeden. Ander vervoer is ook vlakbij, waaronder veerboten, watertaxi's en twee nieuwe treinstations.

Voordelen opbouwen

Huurders in het pand krijgen wat extraatjes en hebben daarvoor zelfs een eigen app.

Naast het buitenterras hebben ze toegang tot dagelijkse fitnesslessen, maandelijkse wellnessaanbiedingen en speciale kortingen voor bedrijven in de buurt. Binnenkort hebben ze ook een conciërge ter plaatse.

3 World Trade Center versus één World Trade Center

Beide supergrote wolkenkrabbers bevinden zich in Lower Manhattan, op de plaats van de oorspronkelijke Twin Towers. One World Trade Center eindigde als eerste en is 1.776 voet hoog, waardoor het het hoogste gebouw in New York en het westelijk halfrond is. Ondertussen werd in 2018 de bouw van 3 World Trade Centers voltooid.

Veelgestelde vragen (FAQ)FAQ

Heeft 3 World Trade Center een observatiedek?

Nee, er is geen observatiedek. One World Trade Center in hetzelfde complex heeft het prachtige One World Observatory. Het grote, afgesloten kijkgedeelte biedt een spectaculair uitzicht, multimediadisplays en een bar en restaurant.

Wie is eigenaar van World Trade Center 3?

Zakenman Larry Silverstein is eigenaar van World Trade Center 3. Hij herontwikkelde het herbouwde terrein van het oorspronkelijke World Trade Center en huurt de ruimte in de gebouwen. Twee maanden vóór de aanslagen van 11 september nam hij het huurcontract voor het pand over.

Wat voor soort bedrijven bevinden zich in World Trade Center 3?

World Trade Center 3 175 Greenwich Street heeft allerlei soorten huurders. Enkele van de meer bekende zijn GroupM, Kantar, Better.com, Casper en Diageo.

Zit de Oculus in World Trade Center 3?

De Oculus in New York is een opvallend transportknooppunt onder het World Trade Center Complex. Het omvat 12 metrolijnen, een PATH-station en veel winkels. Er worden ook evenementen georganiseerd zoals boerenmarkten, muziekpresentaties en kunsttentoonstellingen.

Bestaat er een World Trade Center 2?

Deze wolkenkrabber is nog niet gebouwd. In 2022 zijn nieuwe renderings voor een bijgewerkt ontwerp uitgebracht, maar er is geen vast plan of datum. Er wordt geschat dat het gebouw 400 meter hoog zal zijn en mogelijk 88 verdiepingen zal tellen.

3 Conclusie van het World Trade Center

Het World Trade Center-complex is een belangrijke bestemming. Terwijl het hoogste gebouw in New York, One World Trade Center, het eerste was, was 3 World Trade Center het tweede van de drie geplande torens. Het gebouw is een essentiële toevoeging aan de skyline van New York en de wijk Lower Manhattan.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook