40 tips om uw kast als een professional te organiseren

40 Tips For Organizing Your Closet Like A Pro

Heb je je ooit afgevraagd hoe je je kast eruit kunt laten zien zoals die prachtige foto's die we in tijdschriften zien of de glimp die we op televisie krijgen van kledingkasten van beroemdheden? Met onze hulp pronkt u met uw kleding, schoenen en accessoires op een manier waar elke vriend, familielid en buurman onder de indruk van zal zijn. Bekijk deze 40 tips om je kast als een professional te organiseren en begin vandaag nog met het reorganiseren van je eigen ruimte!

Maak het leeg

40 Tips For Organizing Your Closet Like A Pro

Maak eerst de hele kast leeg. Zelfs als het lijkt alsof er een warenhuis in je slaapkamer is ontploft, moet je bij het organiseren als een professional helemaal opnieuw beginnen: een mooi, schoon palet zodat alles kan worden gesorteerd.

Verf het

Closet wall painting

Pak vervolgens wat frisse witte verf en geef de muren binnen een make-over. Dit zal helpen bij het creëren van dat strakke palet dat we hierboven noemden en ervoor zorgen dat alle kleuren in de buurt eruit springen als je een outfit probeert samen te stellen.

Zuiveren

Clothing Purge

Voordat je ooit besluit om ‘spullen’ weer naar binnen te stoppen, moet je opruimen. Schoenen die uit de mode zijn, accessoires die gewoon nergens op slaan of dingen waar je gewoon niet zo van houdt zoals vroeger, moeten allemaal worden gedoneerd.

Koop benodigdheden

Closet transparent boxes

Nadat je de kast hebt leeggemaakt en hebt gekeken wat je behoeften zijn, kun je op pad gaan om spullen te kopen. Of het nu om plastic containers, manden en meer gaat, de sleutel hier is om niet te kopen voordat je hebt doorgenomen wat je bewaart.

Ga per seizoen

Arrange closet by season

Eén manier om je kleding weer in de kast te ordenen is door op seizoen te gaan, zelfs als je blouses en broeken moet wisselen afhankelijk van de tijd van het jaar – door ze vooraan in de rugzak te plaatsen, zodat je ze gemakkelijk kunt pakken.

Kleurcode

Closet - Wardrobe Color Code Arrangement

En om het organiseren nog eenvoudiger te maken, kunt u uw items een kleurcode geven. Dit maakt het zoveel gemakkelijker om bepaalde stukken te vinden die je in gedachten hebt en om outfits te creëren zonder alles van de hangers te scheuren.

Licht naar donker

Light to dark clothes arrangement

Als je je kast echt wilt laten lijken alsof deze door een professional is gedaan, is het ook aan te raden om bij het kleurencoderen van de kast ervoor te zorgen dat de kleuren van licht naar donker verlopen. Nogmaals, dit maakt het niet alleen visueel aantrekkelijker en verstandiger, maar ook gemakkelijker om outfits te creëren en te stylen!

Etiket

Easy Labes for closet boxes

Als je geen labelmaker hebt, pak dan een paar stickerlabels en een Sharpie-marker. Je hebt ze nodig voor verschillende projecten. Of u nu besluit schoenendozen of manden te gebruiken, door artikelen te labelen, kunt u gemakkelijker vinden wat u zoekt zodra alles een plaats heeft. {Gevonden op inmyownstyle}.

Bevatten

Transparent contain

Alles wat zinvol is om te ‘bevatten’, doe het. En dit is ook echt afhankelijk van de ruimte die je binnen hebt. Als je geen schoenenrek hebt, gebruik dan containers om ze op de grond te stapelen onder kledingrekken of op de hoogste planken – hetzelfde geldt voor truien, accessoires, enz.

Regel van 6 maanden

6 months rule

Houd u aan de ‘regel van zes maanden’ bij het organiseren en uitzoeken wat u moet opruimen. Als je het de afgelopen 6 maanden niet hebt gedragen, doe het dan weg! Je zult je zoveel lichter voelen als je een stuk kleding hebt weggedaan dat binnenin alleen maar ruimte in beslag neemt.

Hang zoveel als je kunt

Hang as much you can

Haal het van de grond en uit de schappen. Hoe meer u bij de hand heeft, hoe beter. De sleutel hier is om de draadhangers te verwijderen, omdat ze de vorm van je kleding niet mooi houden. Kies echter voor magere ontwerpen, want deze nemen minder ruimte in beslag! {Gevonden op gepolijste habitat}.

Maar vouw truien

But Fold Sweaters

Hoewel je zoveel mogelijk wilt ophangen, geldt deze regel niet voor truien. Deze items moeten worden opgevouwen en mooi op een trui worden geplaatst, zodat de stoffen niet worden beschadigd of hun vorm verloren gaat.

Gebruik dezelfde hangers

Use the same hangers

Naast het kiezen van dunne hangers als organisatiemiddel, kun je proberen alle hangers hetzelfde te houden. Dit draagt bij aan het uiterlijk van de kast, maar zorgt er ook voor dat alle kledingstukken dezelfde afstand hebben.

Zoals artikelen

Start separating and hanging

Zorg ervoor dat wanneer u begint met scheiden en ophangen, u de kleding in gelijke tijden scheidt. Bijvoorbeeld jurken met jurken, blouses met blouses, enz. – dit is gewoon weer een laagje opruimen waar je later dol op zult worden bij het kiezen van outfits voor de dag.

Dezelfde richting

Same direction clothes arrangement

Hier is een tip die voor de hand liggend lijkt, maar de meeste mensen volgen deze niet. Hang je kleding zo op dat ze allemaal in dezelfde richting wijzen. Nogmaals, dit is een visuele hulp, maar ook een functionele hulp bij het doorzoeken van het perfecte ensemble.

Hakken hoog, platte schoenen laag

Shoe rack

Als je je schoenen niet opbergt en er een opbergsysteem voor hebt, zet de hakken dan hoog en de platte schoenen laag. Het is een logische keuze, maar je zult je platte schoenen waarschijnlijk het meest dragen en het is gemakkelijker om ze klaar te hebben om aan te trekken dan wanneer ze hoog zouden zijn – door ze vast te pakken met een opstapje.

Riem

Belt and scarf organize

Ja, ook uw riemen en sjaals kunnen en moeten worden opgehangen. Ze zijn gemakkelijker te vinden en je hebt geen rommel in de hoeken of op de vloeren. Pak gewoon een paar haken om te installeren of zoek sjaalhangers die net zo goed werken. {Te vinden op sparkandchemistry}.

Denk aan kubussen

Think cubbies

Als je voldoende ruimte hebt, wil je misschien wat kaarten in de kast leggen. Ze kunnen direct onder je hangende kleding worden geplaatst en doen wonderen voor de organisatie van je trui, schoen en accessoire.

Zeg nee tegen hoeken

Say no to corners

Gebruik je hoeken, de donkerste delen van de kast, niet om alles op te bergen wat je in de toekomst misschien wilt dragen. Verberg in deze ruimtes geen spullen die niet op een hanger of in een container passen. Houd de hoekjes van de kast vrij van stapels chaos.

Jeans ophangen

Hang jeans

Hoewel de meesten van mening zijn dat je spijkerbroeken moet opvouwen en op de plank moet bewaren, is het voor jou en je kast beter om ze langs de plooien te hangen. Organiseer ze op kleur en ze zullen niet zoveel ruimte in beslag nemen in je kaartenbakjes of containers. {Gevonden op honeywerehome}.

Nix-lengte

Stick to color code

Sommige mensen hangen hun jurken op lengte, maar wij vinden dat je je gewoon aan de kleurcodering moet houden. Gebruik deze regels voor alle delen van de kast, inclusief de delen met verschillende zoomlijnen.

Kwaliteit boven kwantiteit

Quality Over Quantity

als je items hebt die op elkaar lijken, kies dan de kwaliteitsstukken. Je hebt geen vijf blouses van dezelfde stijl en kleuren nodig, maar kies er een of twee die het beste van het beste zijn, terwijl je de rest opruimt! {Te vinden op livingwellspendingless}.

Een beetje Feng Shui?

Cleaning and organize the entire closet

Als je kunt, verplaats dan je bakken, planken en stangen een beetje voor een geheel nieuw gevoel. Het zal verfrissend zijn en een beetje nieuwe energie toevoegen aan uw organisatie en outfit creëren, dag in dag uit.

Lichten toevoegen

Natural or artifical light for closet room

Een belangrijk onderdeel van het bezitten van een kast is het hebben van de juiste soort verlichting. Te vaak zijn onze kasten donker en somber, dus voeg wat extra felle lampen toe aan je ruimte, zodat je de ruimte gemakkelijker kunt gebruiken!

Rechts-links tegenovergesteld

Right-Left Opposite

Als het om je schoenen gaat, krijg je meer ruimte en passen er meer schoenen in als je ze rechts en links tegenover elkaar plaatst. Dit is vooral handig als het gaat om grotere schoenen zoals hakken en laarzen.

Tweede staven

Second Rods

Als je de ruimte hebt, voeg dan een tweede hengel toe onder de hengels die je al hebt. Je krijgt meteen de dubbele ruimte en het mooie van dit eenvoudige idee is dat zelfs kleinere kasten de verandering aankunnen.

Schoenendozen opruimen

Small closet clear boxes

Pak een paar doorzichtige of acryl schoenendozen voor in de kast. Ja, ze werken voor schoenen, maar ze werken ook voor je ondergoed en lingerie. Door het vrij te houden van stof en rommel, kun je ook in een oogwenk vinden wat je nodig hebt.

Verpakte sieraden

Drawer with boxed jewelry

Als je kast groot genoeg is om ook je sieraden in op te bergen, ga er dan voor! Wij zijn fan van het inpakken van je sieraden en het maken van labels voor elke set. Plaats ze in manden en laden om ze veilig te bewaren.

Mand portemonnees

Basket Purses

Een manier om uw portemonnees te ordenen is in grote manden op de vloer. Het enige dat je hoeft te doen is ze eruit te trekken en te pakken wat je leuk vindt, zonder te proberen de bovenste planken te bereiken en elke dag een puinhoop te creëren. {Te vinden op myuntangledlife}.

Valet-haken

Valet Hooks

Gebruik dit als herinnering voor wat u of de kinderen de volgende dag dragen of als kledingstuk dat naar de stomerij moet. Het is eenvoudig en gemakkelijk te installeren, en het draait allemaal om functionaliteit en vooruit plannen! {Te vinden op inmyownstyle}.

Blijf afstoffen

Keep Up the Dusting

Huisstofmijten beschadigen stoffen, dus zorg ervoor dat u uw kast stofvrij houdt. Verwaarloos de kast niet tijdens uw wekelijkse schoonmaakprogramma; een snelle veegbeurt en afstoffen zal goed zijn.

Verander het, maak het schoon, repareer het

Alter it clean it

Wanneer u uw kleding sorteert, leg dan niets terug in de kast dat aangepast, schoongemaakt of gerepareerd moet worden. Zorg dat je het allemaal gedaan hebt, zodat je geen stukken hebt die ondraaglijk zijn en ruimte in beslag nemen. {Gevonden op andersonandgrant}.

Gooi spullen die niet in de kledingkast zitten weg

Fashion closet room

Als je snuisterijen, stapels papieren en andere ‘dingen’ hebt die ruimte in beslag nemen in de kast, gooi ze dan weg! Dit is geen ruimte om dingen te bewaren die je niet kwijt kunt. Zoek uit waar het hoort en gooi het weg.

Stijl het

Lisa adams closet

Wees niet bang om ook een beetje van je persoonlijkheid aan de ruimte toe te voegen. Een spiegel, een kroonluchter, een bord met een vertrouwenwekkende boodschap en dergelijke, een beetje van je geest zou welkom moeten zijn in deze persoonlijke ruimte. {Te vinden op laclosetdesign}.

Handtashaken

Handbags hooks

Als je ook de ruimte hebt om je handtassen op te hangen, ga er dan voor. Haken zijn welkom omdat ze dingen van de vloer halen en klaar zijn voor gebruik. Er zijn zoveel verschillende manieren om dit ook voor jou te laten werken!

Nieuwigheid verbergen

Sort clothes

Als het om lelijke kersttruien of Halloween-kostuums gaat, gebruik dan niet de kast om ze het hele jaar door te bewaren. Plaats in plaats daarvan die nieuwigheden in een doos totdat je ze nodig hebt. {Te vinden op 100waystochangetheworld}.

Dag stofzakken

Bye Dust Bags

Haal de stofzakken uit uw handtassen. Je bent eerder geneigd ze te gebruiken als je ze kunt zien! Ze zullen niet beschadigd raken in je kast, tenzij je ronduit onvoorzichtig bent en op deze manier zul je ze vaker gebruiken.

Denk aan pasvorm

Think about fit

Ook al ben je dol op het kledingstuk en draag je het de hele tijd, denk er dan goed over na hoe de blouse, broek of jurk bij je past. Als het niet bij je lichaam past, neem dan afscheid en schop het uit de kast! Dat geldt dubbel voor schoenen!

Canvasbakken openen

Open Canvas Bins

Wij houden van open canvas bakken. Je kunt de binnenkant zien en ze ook labelen. Ze passen op planken, in kasten en zijn een geweldige manier om te voorkomen dat stof truien en sjaals inhaalt.

Speel met een pin

Pegboard jewelry

Misschien wilt u ook een ophangbord in uw kast installeren om uw sieraden tentoon te stellen, zodat u gemakkelijk uw favoriete stukken kunt vinden en kunt voorkomen dat ze in de war raken. {Te vinden op meetthebs}.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook