CMU-muren en soorten sintelblokken

CMU Walls And Types Of Cinder Blocks

CMU-wanden zijn een van de meest voorkomende soorten muren in grote gebouwen en wolkenkrabbers. Ze zijn sterk, gaan lang mee en behoren tot de veiligste soorten muren in de moderne architectuur. Het is dus geen wonder dat ze zo populair zijn.

CMU Walls And Types Of Cinder Blocks

CMU-muren zijn gebouwd met betonblokken, sintelblokken genaamd, en ze zijn er in zoveel meer vormen en maten die je maar kunt bedenken. Ze zijn veelzijdiger en goedkoper dan bakstenen, wat ook een veelgebruikt industrieel muurtype is.

Wat is een CMU-muur?

Een CMU-muur is een muur gemaakt van CMU's of betonnen metselstenen. Deze eenheden worden ook wel sintelblokken genoemd en worden gebruikt om betonnen muren en gebouwen te bouwen. Ze worden niet vaak gebruikt in woonhuizen, maar ze kunnen dat wel zijn.

CMU's kunnen behoorlijk nuttig zijn voor huiseigenaren en er zijn veel projecten die u ermee kunt doen. Bekijk deze sintelblokprojecten voor inspiratie en ideeën die u met elk budget kunt uitvoeren.

Soorten CMU's

Types Of CMUs

Hoewel er verschillende soorten glazuren, afwerkingen en kleuren van CMU's zijn, is de belangrijkste manier om ze te sorteren op type. Dat zou de vorm ervan zijn en de manier waarop ze worden gebruikt. Bekijk alle verschillende soorten CMU's die beschikbaar zijn.

Houd er rekening mee dat het voor de meeste mensen niet belangrijk is om te weten wat iedereen doet. Omdat metselaars elk type al kennen en waarvoor ze dienen, kunt u degene die uw CMU-muur installeert, vragen om u de toepassingen ervan te leren.

Brancard

Het brancardblok zie je het vaakst. Het is een eenvoudig sintelblok met vier lippen. Twee komen van elk uiteinde. Dit geeft ruimte voor mortel ertussen, wat zorgt voor een sterkere grip. Ze zijn het meest voorkomende type CMU.

Zaagsnede

Het kerfblok lijkt op een brancardblok, maar de uiteinden zijn vlak. In plaats daarvan wordt er een kleine spleet in het midden van het blok gesneden en zijn alle zes de zijden volledig vlak. Aan de binnenkant zijn de twee grote gaten nog zichtbaar.

Dubbele hoek

Een dubbele hoek lijkt op een kerfblok, maar heeft geen gleuf in het midden. Het is helemaal rondom vlak zonder uitsteeksels of gaten, afgezien van de twee grote gaten in het midden die het een lichtgewicht geven.

Enkele hoek

Een enkel hoekblok is als een dubbel hoekblok, slechts één zijde heeft een brancarduiteinde. Hierdoor heeft het aan de ene kant uitsteeksels terwijl de andere kant vlak blijft. De twee grote gaten zijn zoals altijd nog aanwezig.

Open einde

Een CMU-blok met open uiteinde maakt verticale versterking mogelijk door één uiteinde te openen, wat ruimte geeft voor verschillende soorten versterkingen. Het ene uiteinde lijkt op een kerfblok, terwijl het andere uiteinde open is, waarbij het blok er van bovenaf uitziet als een A.

Dubbel open einde

Het dubbele open eindblok ziet er van bovenaf uit als een H en heeft twee open uiteinden. Het maakt ook verticale versterking mogelijk. Maar het is niet zo structureel sterk als blokken met een gesloten uiteinde of zelfs een enkel blok met een open uiteinde.

Bond Beam

Een verbindingsbalk maakt horizontale versteviging mogelijk en heeft een dip aan de bovenkant alsof iemand een ijsschepje door de bovenkant haalt, terwijl de zijkanten met rust blijven. Dit geeft veel ruimte voor horizontale versterkingen.

Knock-out Bond Beam

De uitbreekbare verbindingsbalkblokken zijn gemaakt om samen met verbindingsbalken te passen. Ze hebben sleuven waarmee metselaar horizontale wapening kan lokaliseren door ze door de sleuven te kijken of de ruimtes gemakkelijk uit te slaan.

U Latei

AU-latei ziet er vanaf het uiteinde uit als een U en zorgt voor veel horizontale versteviging. Maar het is structureel niet zo sterk als een verbindingsbalk, dus het heeft de verbindingsbalk niet volledig vervangen, ook al biedt het meer ruimte voor versterkingen.

Sjerp

Het vleugelblok is een populair blok omdat het gezamenlijke bediening van deuren en raamkozijnen mogelijk maakt. Aan elk uiteinde in het midden bevinden zich gleuven die u naast een frame kunt plaatsen en deze veilig kunt plaatsen, zelfs zonder mortel.

Bullnose

Bullnose blokken hebben één afgeronde hoek die gebruikt kan worden op de hoeken van gebouwen voor een ronder uiterlijk of om ongelukken door scherpe hoeken te voorkomen. Ze zien er best leuk uit vergeleken met de vierkante blokken.

Gescoord

Gekerfde blokken hebben sleuven erin die zorgen voor een veiligere plaatsing met mortel of om wapening en andere materialen veiliger te laten uitharden. Het aantal scores varieert afhankelijk van de behoeften van de metselaar.

Geribbeld

Geribbelde blokken hebben sleuven, net als gekerfde blokken, maar ze hebben altijd meerdere sleuven, terwijl de gescoorde blokken er maar één nodig hebben om als gescoord te worden beschouwd. De geribbelde CMU-blokken bieden veel ruimte voor de mortel om aan te hechten.

Kolom

Kolomblokken zijn C-vormig als je van bovenaf kijkt en worden meestal gebruikt om kolommen te maken. Ze worden vaak met de open uiteinden tegen elkaar geplaatst om een perfect vierkant betonblok te creëren wanneer de mortel wordt aangebracht.

Kolom Met Pilaster

Kolommen met pilasters zijn net als kolomblokken met op elk blok een vierkant aan de buitenkant. Ze zien eruit als P's met een C rug aan rug. Het zijn zeer unieke CMU's die slechts beperkt worden gebruikt, hoewel ze prachtige architectuur kunnen creëren.

Hoe CMU-wanden worden geïnstalleerd

How CMU Walls Are Installed

CMU-wanden worden geïnstalleerd door de blokken één voor één te stapelen alsof het bakstenen zijn en ze met mortel aan elkaar te hechten. Dit is net zoiets als als kind een LEGO-muur bouwen met grote LEGO’s. Alleen elk type CMU werkt anders.

Hoewel traditioneel mortel wordt gebruikt, zijn er, zoals eerder vermeld, bepaalde soorten blokken die in elkaar kunnen grijpen en zonder mortel kunnen werken. Voor de ondersteuning van binnenuit wordt meestal gegalvaniseerd staal gebruikt.

Ook al klinkt het eenvoudig, het is belangrijk dat een professionele metselaar CMU-wanden installeert. Want zelfs als het geen dragende muren zijn, kan het catastrofaal zijn als iemand omvalt en alles eronder verplettert.

Waarom CMU-muren gebruiken

https://www.istockphoto.com/photo/new-home-extension-gm181128234-25486850

CMU-wanden zijn een van de sterkste soorten muren die je kunt hebben. Ze vereisen ook niet veel onderhoud en zijn bestand tegen de meeste stormen, inclusief orkanen. Om nog maar te zwijgen: ze zijn veel goedkoper dan bakstenen.

Hier is een volledige lijst van alles wat we leuk vinden aan CMU-muren:

Prijs – betonblokken zijn veel goedkoper dan de meeste andere vergelijkbare constructies. Je kunt dus heel goedkoop een CMU-muur bouwen. Gemiddeld kun je een sintelblok kopen voor minder dan $ 5 per stuk. Waarschijnlijk veel minder. Kracht – er is niet veel dat een CMU-muur kan neerhalen. Ze zijn een van de sterkste soorten muren die je kunt hebben en zijn perfect voor gebieden met gevaarlijk weer. Stormschuilplaatsen zijn vaak gemaakt van CMU's. Levensduur – omdat ze zo sterk zijn, kunnen CMU-muren eeuwen meegaan. Hoewel de meeste nog niet zo oud zijn, zullen ze waarschijnlijk meerdere generaties meegaan, vooral als ze door een professional worden geïnstalleerd. Brandveilig – CMU's zijn brandveilig en werken als een geweldige brandbarrière om uw gezin te beschermen tegen uitbreidende branden. Ze kunnen branden kortstondig tegenhouden, in tegenstelling tot houten wanden die zelfs moeite hebben met behandelingen om ze brandwerend te maken. Isolerend – hoewel het lijkt alsof CMU-wanden warmte en koude geleiden, werken ze vanwege hun dikte feitelijk goed om een kamer te isoleren. Als je tijdens het bouwen van de muur isolatie toevoegt, heb je een energiezuinige kamer. Milieuvriendelijk – CMU's worden meestal gemaakt van natuurlijke, niet-schadelijke materialen, zodat ze veilig zijn voor mens en milieu. Dit kan niet voor elk type bouwmateriaal worden gezegd. Eenvoudige installatie – hoewel u de CMU-muren door een professional moet laten installeren, kunnen ze deze sneller klaar krijgen dan wanneer ze steen zouden gebruiken. Dit komt omdat de blokken groot en symmetrisch zijn.

Waarom geen CMU-muren gebruiken?

Er zijn eigenlijk niet zo veel negatieve kanten aan de CMU-muren. Maar ze hebben wel hun nadelen. Ze hebben bijvoorbeeld de neiging vocht op te nemen. Dit kan worden voorkomen met een vochtscherm, doordat er een glazuur op de blokken wordt aangebracht.

CMU-wanden nemen ook veel ruimte in beslag en kunnen behoorlijk omvangrijk zijn. Ze zien er ook nog eens modern of industrieel uit, waardoor ze niet bij elke designstijl passen. En ten slotte is het moeilijk om wijzigingen aan te brengen of zelfs vensters in CMU-muren te installeren.

Bij houten muren kun je ze indien nodig uit elkaar halen, maar CMU-muren moeten worden gesloopt om veranderingen aan te brengen die de structuur van het huis kunnen beïnvloeden. Dus wat u installeert, is waar u mee zult moeten leven.

Veelgestelde vragen (FAQ)FAQ

Hoeveel soorten sintelblokken zijn er voor CMU-muren?

De twee categorieën voor CMU's zijn hol en solide. Deze hebben vele varianten, maar er zijn ongeveer zestien hoofdtypen, waarvan de meeste hierboven vermeld staan onder Typen CMU's waarnaar u gemakkelijk kunt verwijzen.

Hoe bouw je een CMU-keermuur?

We hebben zelfs enkele handleidingen over het bouwen van een keermuur, ook met CMU-blokken, een populaire keuze. Een andere populaire keuze die nog unieker is, is een steunmuur voor spoorbielzen, die schattig en rustiek is.

Hoeveel kosten CMU-muren?

CMU's kosten ongeveer $ 3 per blok. Sommige kunnen tot $ 5 per blok kosten of slechts $ 1 per blok. Maar het gemiddelde ligt rond de $ 3. Dit kan u dus helpen de kosten voor uw project te berekenen als ti CMU's als bouwmateriaal gebruikt.

Hoeveel mortel moet ik gebruiken voor CMU-muren?

Het kan lastig zijn om de juiste hoeveelheid mortel te verkrijgen. Gemiddeld gebruikt u een formule die het vermenigvuldigen van de oppervlakte van thewa met 0,02 omvat. Dit geeft het aantal kubieke meter dat nodig is voor een gemiddelde CMU-muur.

Zijn CMU-muren geschikt voor mij?

Dit hangt allemaal af van wat je zoekt. Als u prioriteit geeft aan veiligheid tegen stormen en op zoek bent naar duurzame materialen, dan zijn CMU-wanden wellicht perfect voor u. Maar als je meer om esthetiek geeft, dan zijn ze misschien alleen beter voor je stormopvang.

Hoewel sommige mensen het uiterlijk van CMU-muren wel leuk vinden, passen ze een beetje in jouw ontwerpstijl. Ze passen bij sommige stijlen, maar werken meestal niet zo goed bij een meer boerderij- of strandlook. Maar dat betekent niet dat je niet kunt experimenteren!

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook