Cottagecore Aesthetic: tips voor woondecoratie die voor u zullen werken

Cottagecore Aesthetic: Home Decor Tips That Will Work For You

De esthetische beweging cottagecore viert de geïdealiseerde uitstraling van de natuur en het plattelandsleven. Deze beweging is uitgegroeid tot veel meer dan een ontwerpesthetiek; het is nu een manier van leven. De cottagecore-esthetiek belichaamt het omarmen van een eenvoudige manier van leven die terugkeert naar de natuur en rustige, huiselijke bezigheden.

Cottagecore Aesthetic: Home Decor Tips That Will Work For You

Wat is Cottagecore esthetische stijl?

De term kan in delen worden opgevat: het woord 'cottage' is verklaarbaar omdat de stijl het ontwerp en de stijl van het Engelse cottage weerspiegelt. Het achtervoegsel “core” dient om de centrale aard van het cottage-leven en het ontwerp in de cottagecore-esthetiek uit te leggen.

De cottagecore-stijl werd eind jaren 2010 en begin 2020 een belangrijkere culturele beweging. Dit was voor een groot deel te danken aan influencers op sociale media en beroemdheden als Taylor Swift en de promotiefoto's van haar album 'Folklore'. De populariteit van de cottage-esthetiek kan worden gezien als een reactie op het binnendringen van technologie in ons leven, net zoals de Arts and Crafts-beweging aan het begin van de 20e eeuw. Ook wordt de nadruk gelegd op duurzaamheid en persoonlijk welzijn, wat voor veel mensen aantrekkelijk is.

What is Cottagecore Aesthetic StyleBill Matthews

Bij het ontwerp van het huisje draait alles om comfort en eenvoud. Veel huizen met deze look maken gebruik van vintage en antieke items die warmte en een huiselijke sfeer in de ruimte brengen. Ze brengen ook de natuurlijke wereld naar hun huis, dus verse bloemen en takken zijn altijd welkom. Daarnaast krijgen handgemaakte artikelen een prominente plaats.

Cottagecore-interieurontwerp

Laten we eens kijken naar enkele inspirerende foto's van klassieke cottagecore-kamers die we hebben verzameld. We zullen zien wat sommige van deze prachtige cottagecore-interieurs met elkaar gemeen hebben.

De keuken van de jachtopziener

The Gamekeeper’s KitchenAnya Rijstfotografie

Deze keuken, gekenmerkt door Anya Rice Photography, is een goed voorbeeld van cottagecore-interieurontwerp. Let op de open planken met kleurrijke boeken en kookgerei. De houten stoelen hebben een niet bij elkaar passende stijl en zien eruit alsof ze in de loop van de tijd zijn verzameld. De houten balken in het plafond zijn een veelvoorkomend architectonisch kenmerk in Engelse cottages en de perfecte aanvulling op het cottagecore-ontwerp.

Cottagecore-woonkamer

Cottagecore Living RoomUnieke gastgezinnen

Hier is nog een typisch voorbeeld van de cottage-kerninterieurstijl. Het beschikt over gelaagde oppervlakken met gezellige plaids en gebloemde kussens. De ontwerpers hebben in elke kamer verse bloemen en planten verwerkt. De brede houten plankenvloeren zijn ideaal voor de eenvoudige cottage-stijl. Een ander architectonisch kenmerk dat veel voorkomt in cottage-ontwerpstijlen zijn houten lambrisering.

Landhuis badkamer

Country Home BathroomVaughan ontwerp en ontwikkeling

De houten balken zijn slechts het architectonische tintje dat de cottage-stijl van deze badkamer accentueert. Andere elementen, zoals het kleurrijke bad op pootjes, de wastafel op voetstuk en de hangplanten, accentueren de cottagecore-stijl.

Verfijnde Cottagecore-slaapkamer

Refined Cottagecore BedroomM

Niet alle cottagecore is een rel van kleur en design. Cottagecore kan minimalistischer zijn qua kleur en patroon. Dit slaapkamerontwerp van M

Kleurrijke wasruimte

Colorful Laundry RoomMaak kennis met Weststudio

Wassen zou niet zo'n vermoeiend karwei zijn in dit prachtige cottagecore wasruimteontwerp van Meet West Studio. Ze hebben kleurrijk behang gebruikt en dit in balans gebracht met een zachte zeegroene kastkleur. Door de open planken met de opbergmanden heb je wasmiddel en andere benodigdheden snel bij de hand.

Cottagecore-ontwerptips

Cottagecore-ontwerptips

Er is kritiek op de cottage-esthetiek als niet authentiek en te exclusief voor bepaalde groepen. Maar de cottagecore-stijl kan werken voor iedereen die deze ontwerpesthetiek in zijn huis en leven wil integreren. Hier zijn een paar manieren waarop u precies dat kunt doen.

Antieke en vintage artikelen

Gebruik meubels en woondecoraties die als vintage of antiek worden beschouwd. Deze items hebben vaak een verweerde of gebruikte uitstraling die gebruikelijk is bij de huiselijke en comfortabele stijl van cottagecore-ontwerp.

Goed geplaatste technologie

De ontwerpstijl van cottagecore omvat niet de snoeren en schermen van de moderne technologie. Daarom is het belangrijk om manieren te vinden om snoeren en schermen te verbergen wanneer ze niet in gebruik zijn. Dit kan het gebruik van cottagecore-meubels omvatten, zoals grote kasten voor tv's of goed geplaatste gaten om snoeren doorheen te voeren.

Natuurlijke elementen

De cottagecore-stijl omvat de integratie van het buitenleven in de binnenkant van het huis. Denk hierbij aan het binnenhalen van de natuur, zoals bloemen, planten, schelpen en takken, in uw huis. Overweeg ook om botanische tekeningen en objecten toe te voegen met natuurlijke elementen zoals hout, wol en leer in huis. Gebruik naast de andere elementen stoffen die de natuur uitbeelden, zoals leuke bloemenstoffen.

Gebruik voldoende manden

Bij moderne cottagecore draait alles om het eenvoudige comfort van thuis. Niets straalt meer huiselijk comfort uit dan een mand vol boeken, knusse dekens en puzzels. Gebruik grote en kleine manden waar u maar wilt om opbergruimte te creëren in woonkamers waar mensen samenkomen of in slaapkamers bij uw nachtkastjes.

Houten meubels

Als je de kernstijl van een cottage wilt creëren, laat dan de moderne bijzettafel van acryl achterwege voor een houten exemplaar. Houten meubilair is ideaal voor een cottagecore-interieurontwerp. Het ziet er nog steeds passend uit in deze kamers, ook al krijgt het in de loop van het dagelijks leven deukjes en krassen.

Voeg gewoon boeken toe

Lekker wegkruipen met een kopje thee en een goed boek is cottagecore 101. Gebruik vintage en antieke boeken, maar ook boeken die qua stijl of inhoud de esthetiek van het cottagecore-ontwerp hebben.

Meng kleur en textuur

De Cottagecore-ontwerpstijl is geïnspireerd op de Engelse landelijke stijl. Veel van deze Engelse huisjes hebben een kleurrijk interieur met een laag textuur en patroon. Dit omvat een mix van plaid, bloemen en toile, allemaal gecombineerd om een look van ‘doorleefde stijl’ te creëren. Probeer lagen te combineren met texturen, zoals donzige wol, nubby jute, geweven vlechtwerk en zacht katoen.

Behang

Breng meer kleur en textuur aan met behulp van behang. Er zijn tegenwoordig zoveel geweldige behangstijlen, van verfijnd tot casual.

Gordijnen en gordijnen

Gordijnen en gordijnen zijn niet nodig voor cottagecore, maar ze kunnen de uitstraling van een kamer verzachten en deze er romantischer uit laten zien. Gebruik gordijnen in landelijke stijl met ruches of kies voor meer ingetogen gordijnen in caféstijl boven het aanrecht of in de badkamer.

Open planken

Cottagecore-interieurs zijn eenvoudig en onaangetast. Open planken zijn hier ideaal voor, omdat je kleurrijke gerechten en bakvormen kunt tentoonstellen. Mokken en theekopjes zijn altijd handig als je het perfecte kopje thee wilt zetten.

Architectonische kenmerken

Als u de tijd en de middelen heeft, kunt u de cottagecore-stijl accentueren met architectonische kenmerken in uw huis. Voeg nep- of echte houten balken toe aan uw plafond om uw huis de uitstraling van een huisje te geven. Houten lambrisering, lambrisering, betegelde plafonds en houten vloeren zijn een andere manier om de eenvoudige cottage-look naar binnen te brengen.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook