De coolste kunstwerken van Art NY en Context

The Coolest Artworks from Art NY and Context

De New Yorkse versie van Miami's CONTEXT-kunstbeurs werkte samen met Art New York om een verbazingwekkende reeks kunstwerken van allerlei aard te presenteren. Zowel opkomende kunstenaars als degenen die beter bekend zijn, hadden werken tentoongesteld die verzamelaars en mensen die net kunst aan het ontdekken waren, konden bekijken.

Homedit heeft de gecombineerde beurzen in Miami bezocht en vindt de reeks advertentiestijlen voor werken erg verfrissend en boeiend. Hier hebben we een aantal van de coolste werken uitgekozen waarvan we dachten dat je die graag zou willen zien.

Omdat we dol zijn op geweldige sculpturen, staat dit stuk van Gil Bruvel bovenaan onze lijst. Het stuk, genaamd 'Flowing', vertegenwoordigt het samen leven delen en tegelijkertijd verdwaald zijn in onze eigen privéwereld. De in Australië geboren, in Frankrijk opgegroeide kunstenaar maakt gebruik van moderne technologieën zoals 3D-modellering en ouderwetse praktijken zoals metaalgieten om zijn verbazingwekkende werken te creëren.

The Coolest Artworks from Art NY and Context“Flowing” is gemaakt van roestvrij staal.

L'Acrobate van Aurelie Mantillet is een uniek stuk. De Franse kunstenaar staat bekend om haar behandelingen van materie in de ruimte. Haar beeldtaal richt zich op vrouwelijke thema's zoals vrouwen, kinderen en dieren. Het visuele effect en de textuur zijn vol diepte en betekenis.

Aurelie Mantillet’s L’AcrobateManillet staat bekend als beeldend kunstenaar.

Oude luciferboekjes zijn door velen verzameld, maar slechts weinigen hebben ze omgezet in suggestieve kunstwerken zoals deze van Andy Burgess. De in Groot-Brittannië geboren, in de VS gevestigde kunstenaar maakte deze stadsgezichten met vintage luciferboekjes en vintage papier op panelen met gouache. Het zijn charmante straatbeeldjes die bij nadere beschouwing herinneringen oproepen aan vervlogen tijden dankzij de ouderwetse merken en locaties op de luciferboekjes.

Andy Burgess Framed ArtBurgess maakt naast collagewerken ook schilderijen.
Andy Burgess Framed Vintage ArtEen nadere blik op de luciferboekjes die in het werk zijn gebruikt.

Deze kunstzinnige wandkunstpanelen komen uit de tentoonstelling “The Art of The Car” van de Casterline|Goodman-galerij. Elke kamer bevat de organische afbeeldingen van autolak op metaal. De resulterende stukken zijn vreemd aangename abstracte stukken die autolak op metaal zijn.

Abstract Wall ArtHet kunnen stukjes auto zijn, maar het zijn ook prachtige abstracte kunstwerken.

Een angstaanjagend zwart-wit stuk wordt geaccentueerd met fantastische vlinders van Christiaan Lieverse. De Nederlandse kunstenaar is schilder maar werkt ook met digitale beelden. Dit is zijn “Mist” (Primus Experimentum). Vaak begint zijn werk met een kunstwerk op linnen, dat vervolgens wordt verfraaid met lagen verf en materialen om diepte en een tastbaar gevoel voor het werk te creëren.

Christiaan Lieverse Wall ArtDe werken van Lieverse zijn complex en ontroerend.
Christiaan Lieverse Butterfly ArtEen nadere blik op de heldere vlinders.

Een van de hoogtepunten voor Homedit was het zien van enkele stukken van de mysterieuze en enigmatische Banksy. De kunstenaar staat vooral bekend om zijn straatkunst en nooit onthulde identiteit en heeft ook diepgaande werken gemaakt die te koop zijn en waarvan vele eigendom zijn van verzamelaars. Dit komt uit zijn serie stukken die vervalste schilderijen zijn – wat sommigen vernielde stukken noemen.

Banksy Home Sweet HomeDe persoonlijkheid van de kunstenaar draagt bij aan de mystiek van de werken.

De Californische schilder Brandi Milne wordt beïnvloed door speelgoed, tekenfilms en Disneyland, zoals blijkt uit haar werken waarin de emoties van volwassenen op een 'met snoepjes bedekte' manier worden aangepakt. De surrealistische wereld die ze heeft gecreëerd komt in haar werken naar voren als een beetje fantastisch en een beetje bizar.

California painter Brandi Milne ArtKleurrijk en toch niet bepaald luchtig, de cartoonachtige werken hebben een diepere betekenis.

Een fantastisch driedimensionaal stuk, dit is van Kim Byung Jin. Kim is zeer gewild bij ontwikkelaars over de hele wereld voor grote creaties voor lobby's en atria. Wat op een traliewerk lijkt, bestaat in werkelijkheid uit duizenden letters, logo's of vormen die samenkomen om een nieuwe vorm te vormen. Van 3D-schets tot prototype van klei, gips of plastic, Kim maakt de letters of vormen uit staal en beschildert ze vervolgens met autolak, uitgehard op hoge temperatuur.

Kim Byung Jin Fantastic Wall artDe kanten bloemfiguur logenstraft de complexiteit van het stuk.
Byung Jin Kim designDe grote sculpturen zijn samengesteld uit duizenden en duizenden individuele letters.

Beeldende kunstfotograaf Cara Barer heeft naam gemaakt met het maken van kunstzinnige foto's van boeken. Ze beeldhouwt, verft vervolgens de volumes en creëert representaties die ze vervolgens fotografeert. Barer zegt dat ze “vragen oproept over de fragiele en kortstondige aard van boeken en hun toekomst.” Ongeacht het doel transformeert ze basisobjecten tot fantastische kunstwerken.

Photographer Cara Barer wall artDe plooien, krullen en bochten zorgen voor een kunstzinnige bloem.

In dezelfde geest maakt Carmel Ilan scans van haar papierkunstconstructies, samengesteld uit gevouwen papiertjes die op een houten plaat worden geplaatst. De visuele weergave is zo gedetailleerd en verbluffend dat het moeilijk te geloven is dat deze van papier is gemaakt.

Carmel Ilan Feathery paintingVan een afstand lijkt het een luchtig schilderij.
Carmel Ilan Design ArtBij nadere inspectie zijn de afzonderlijke gevouwen stukjes papier zichtbaar.

De charmante dierensculpturen van Bjorn Skaarup zijn zeer meeslepend en trekken je de ruimte in en in de ban van deze beesten. Dit is zijn neushoornharlekijn, gemaakt van brons.

Cavalier Galerry SculpturesDe sculpturen zijn geïnspireerd op de mythologie, de late renaissance en de Amerikaanse popcultuur uit de 20e eeuw.

Multi-getalenteerde David Ramirez Gomez werkt in verschillende media. De Colombiaanse kunstenaar woont en werkt in Denemarken en maakt performances, installaties, films, schilderijen en tekeningen. Ramirez Gomez staat bekend om het verleggen van grenzen en conventionele regels en produceert werken die rauw en ongewoon zijn, met nieuwsgierige figuren en sombere achtergronden.

Multi talented David Ramirez GomezIn de werken van de kunstenaar wordt vaak gebruik gemaakt van gevonden voorwerpen, waar hij de voorkeur aan geeft omdat ze allemaal een achtergrondverhaal hebben.

De Nederlandse beeldhouwer Diederick Kraaijeveld maakt verbazingwekkende collagestukken, waarvan er vele felgekleurd zijn, zonder ook maar één druppel verf. De hedendaagse beelden die hij maakt zijn hedendaagse iconen, allemaal gemaakt van geborgen hout dat Kraaijeveld van over de hele wereld verzamelt. Al het hout wordt gebruikt in zijn natuurlijke vintage staat.

Dutch sculptor Diederick Kraaijeveld Wall ArtAlle hoogtepunten en schaduwen worden bereikt met de natuurlijke kleuren van het gevonden hout.
Dutch sculptor Diederick Kraaijeveld detailsDe detaillering is prachtig.

Donald Martiny staat bekend om zijn werken, zowel groot als klein, die hij bouwt met niet alleen penselen en ander gereedschap, maar ook met zijn handen. Een van zijn recente projecten was het maken van gigantische werken voor de lobby van het One World Trade Trade Center in New York City. De werken waren zo groot dat hij ze ter plekke moest maken.

Donald Martiny Polymer and pigment artDit is Ifo, gemaakt van polymeer en pigment op aluminium.

Twee kunstenaars, Zoey Taylor en David Connelly, vormen Dosshaus. The due maakt allerlei soorten schilderijen, sculpturen, installaties, video's en andere werken om 'de wereld op te bouwen waarin we willen leven'. Verbazingwekkende sculpturale reproducties van alledaagse voorwerpen zijn gemaakt van gerecycled karton dat de kunstenaars vinden in de steegjes van Los Angeles. Al hun stukken, zoals deze draaitafel, zijn met de hand gemaakt van uitsluitend karton, papier en acryl.

Dosshaus Art RecyclingWat we in de prullenbak gooien, wordt door deze creatieve kunstenaars omgezet in kunst.

Werken gemaakt met duizenden kleurpotloden door Frederico Uribe zijn ongelooflijk, maar zijn stukken gemaakt van kogelhulzen zijn iets heel anders vanwege de betekenis die ze hebben voor zijn geboorteland Colombia. De geschiedenis van het land was donker en wreed en Uribe zegt dat de dood overal aanwezig was toen hij opgroeide. De kunstenaar maakt deze werken met als doel iets moois te creëren uit het lelijke verhaal dat de materialen vertellen.

Colored pencils Art by Frederico UribeDe transformatie van gerecyclede munitie in deze strakke en sierlijke werken is onbeschrijfelijk.

Colored pencils by Frederico Uribe art Design

Zorgvuldige en kunstzinnige plaatsing van elke schaal komt samen in een spectaculaire weergave van het leven. Cotton Striper Yellow is van kunstenaar Jeremy Thomas in zijn kenmerkende techniek waarbij oververhit metaal als een ballon wordt opgeblazen. Het proces begint met het creëren van vormen door metaal te vouwen en te lassen. Thomas schildert vervolgens een deel van zijn werk, waarbij hij een gedeelte ruw en natuurlijk laat.

Cotton Striper Yellow is by artist Jeremy ThomasDe diefstal van zijn kunstbenodigdheden bracht hem ertoe een beeldhouwcursus te volgen, waarmee hij zijn pad naar een succesvolle carrière in een nieuw medium lanceerde.

Gemengde materialen op grote schaal zijn het signatuur van kunstenaar Judy Pfaff. Haar creaties maken gebruik van gevonden voorwerpen, verf, gerecyclede materialen en andere voorwerpen. Pfaff wordt beschouwd als een pionier op het gebied van ‘installatiekunst’ en ontving in 2004 een MacArthur Fellowship.

Abstract signature of artist Judy PfaffDit is een van de kleinere werken van Pfaff.
Signature of artist Judy Pfaff Design abstractAls je beter kijkt, zie je de verschillende items die in het stuk zijn geweven.

De fenomenale werken van Justin Bower onderzoeken onderwerpen als vrije wil en technologie, en “gefragmenteerde post-humane in een samenhang van in elkaar grijpende ruimtelijke systemen.” Het gebruik van het traditionele medium verf om de ontwrichtende effecten van technologie op mensen weer te geven levert deze meeslepende beelden op die verontrustend kunnen zijn als je de aantrekkingskracht van technologie in ogenschouw neemt.

Justin Bower Modern Wall ArtDe Amerikaanse kunstenaar heeft talloze onderscheidingen ontvangen voor zijn werken.

Kunstenaar Katherine Gray zegt dat al haar werken over het concept van verdwijning gaan. De creaties worden vaak gemaakt met behulp van alledaagse, alledaagse voorwerpen die we als vanzelfsprekend beschouwen en die we niet echt zien vanwege hun schoonheid. Dit werk heet A Rainbow Like You en is gemaakt van geblazen glas, acryl en verlichtingscomponenten. De schaduwen die ze met de materialen creëert, lijken op het trekken van schoonheid uit eenvoudige items en het tonen van een alternatieve kijk op de wereld.

Colorful Art Work Artist Katherine GrayHet werk is er in verschillende maten.

Franse keramiste Laurent Craste. Zijn bekende collectie genaamd Abuses, bevatte keramische stukken in de traditionele Sevres-vorm, die ‘aristocratische slachtoffers waren van staatsgrepen uit de arbeidersklasse’, schrijft het Canadian Art magazine. Deze is Glaze en Mixed Iconocraste au bat VI.

French ceramic artist Laurent Craste ArtPerfecte keramische stukken die door verschillende soorten wapens zijn geveld, creëren een gevoel van ongemak.

De in Spanje geboren Manolo Valdes is kunstenaar, schilder en beeldhouwer en staat internationaal bekend om zijn invloed op de kunstwereld en om zijn werken waarin hij popidiomen gebruikte om het regime van Francisco Franco te bekritiseren. De stukken van Valdes zijn tentoongesteld in de grote musea van de wereld. Dit is Regina con Sombrero.

Wood Spanish born Manolo Valdes ArtHet houten beeld ontstond in 2006.

De Oostenrijkse kunstenaar Martin C. Herbst combineerde traditionele schildertechnieken met driedimensionale beeldhouwkunst om intrigerende stukken te creëren die de twee naadloos samensmelten. Dit stuk komt uit de serie verborgen schatten waarbij het gevouwen aluminium rond het gezicht het beeld weerspiegelt. Als je het stuk vanuit verschillende hoeken bekijkt, is het alsof je een voyeur bent en een glimp opvangt van de privé- en persoonlijke uitdrukkingen van het gezicht.

Austrian artist Martin C Herbst Wall ArtHet feit dat je niet het hele gezicht kunt zien, voegt direct dimensie toe aan het stuk.

Rodins “The Thinker” is een iconisch beeldhouwwerk en kunstenaar Moto Wagonari heeft het silhouet toegeëigend voor zijn kunst die licht, ruimte en structuur onderzoekt. De schaduw van het werk is net zo belangrijk als het fysieke stuk en krijgt een eigen volume als je de twee beschouwt.

Red version of The ThinkerDit is zijn rode versie van The Thinker.
Nevezer Ozenbas Wall ArtOzenbas gebruikt dezelfde techniek ook op driedimensionale sculpturen.

De Turkse kunstenaar Neveser Ozenbas maakt multidimensionale werken van eenvoudige verfslierten op plexiglas. De magie zit in de manier waarop ze die kleine verfslierten in lagen plaatst, naast elkaar plaatst en combineert tot complexe stukken die emotie en beweging oproepen.

Turkish artist Neveser OzenbasEen close-up van de eenvoudige kriskras verf.

In de collagewerken van de Amerikaanse kunstenaar Paul Rousso wordt 'object als verf' behandeld, zoals in dit werk getiteld Vogue Magazine. Pagina's uit het iconische tijdschrift zijn aangebracht op met de hand gebeeldhouwd styreen om een verkenning te creëren van de "tweedimensionale politiek van de gedrukte pagina en de multimediabelofte van toekomstgerichte levenservaringen", aldus zijn kunstenaarsverklaring. De collage werkt zoals deze en andere met snoeppapiertjes en andere media zijn de perfecte pop-art in het huidige digitale tijdperk.

American artist Paul Rousso’s collageDe collage geeft een kijkje in de mode-industrie en de samenleving.
Design of American artist Paul Rousso’s collageEen nadere blik op het kunstzinnige vouwen en assembleren.

Voor de gewone toeschouwer lijken dit eenvoudigweg abstracte, impressionistische werken. In plaats daarvan zijn deze stukken van Robert Sagerman nauwkeurige werken, geworteld in kabbalistische meditatie door middel van tellen. Sagerman telt minutieus zijn klodders verf, die dienen als titels van de werken.

Robert Sagerman Wall ArtWaar de ene kleur stopt en de andere begint, is ook heel precies.
Robert Sagerman Paint DabsEen close-up van de verfvlekken.

Kunstenaar Roberto Fabelo is in heel Cuba bekend en zijn werken worden overal tentoongesteld, vooral zijn naakten. Dit angstaanjagender beeld komt voor in sommige van zijn schilderijen en werken. Veel van zijn tekeningen bevatten vogelkenmerken in de sinister ogende weergaven.

Artist Roberto Fabelo Black and whiteFabelo heeft ook sculpturen gemaakt.

Wat lijkt op een simpele kom, getekend op een vel wit papier, is in werkelijkheid niet wat het lijkt. Het papier is blanco en de afbeelding is de reflectieschaduw van het geëtste glas dat voor het papier zit. Kunstenaar Lee Sangmin is in Korea geboren en Frans opgeleid.

Artist Lee SangminZodra je beseft dat het een glasets is en geen schilderij, ben je adembenemend.

Sophie Ryder maakt mystieke sculpturen – sommige van monumentale afmetingen – uit allerlei materialen. Hier is een werk gemaakt van draad. Hoewel dit van bescheiden formaat is, zijn sommige van haar enorme stukken ook gemaakt van draad. De transformatie van een dun en lineair medium in werken van verbazingwekkende complexiteit of enorme omvang is briljant talent.

Sophie Ryder creates mystical designRyders werken werden getoond door Waterhouse en Dodd.
Sophie Ryder creates mystical WiryEen nadere blik op het pezige kunstenaarschap.

Space 776 in Brooklyn toonde een muur vol werken van de Koreaanse kunstenaar Jung San, een serie genaamd Understanding Beyond Words. De kunstenaar bracht 50 jaar door in een boeddhistische tempel, waar hij mediteerde en tijd doorbracht in zelfreflectie terwijl hij creatieve inspanningen onderzocht. Toen hij eenmaal besloot om in de beeldende kunst te gaan werken, werd hij bekend in de Bay-ares-kunstgemeenschap in Californië.

Space 776 of Brooklyn DecorDe grote werken zijn indrukwekkend, vooral vanwege de kleine afzonderlijke onderdelen waaruit het geheel bestaat.
Space 776 of Brooklyn Small Accent WallKleine papierrollen worden geschilderd en gerangschikt.
Space 776 of Brooklyn Accent WallEr zijn ook versieringen toegevoegd.

De fantastische, gedetailleerde flora van de Japanse keramist Konno Tomoko zijn de sterren van haar kunstwerken. De levensechte bloemen worden met uiterste precisie uitgesneden, geschilderd en gerangschikt en vervolgens verwerkt in een groter werk, zoals dit genaamd Aki (Herfst).

Japanese ceramicist Konno Tomoko’s wall ArtHet is gemaakt in 2017 en is gemaakt van keramiek en acryl op canvas.
Japanese ceramicist Konno Tomoko’s designEen kijkje in de complexiteit van het werk van de kunstenaar

De verbazingwekkende inktwerken op papier van de Singaporese kunstenaar Tang Da Wu gaan terug op de Aziatische schilderkunst in oude stijl, maar hebben een modern, abstract resultaat. De bekroonde kunstenaar maakt ook installaties, sculpturen en werken in andere media.

Singaporean artist Tang Da Wu

We houden van glaskunst en de werken van de Deense glaskunstenaar Tobias Mohl hebben een fenomenaal spookachtig gevoel dat hij uit het materiaal lokt terwijl hij het bewerkt. Dit is zijn Five Part Silk Spinner Collection, gemaakt in 2016. Op een verlichte manier als deze weergegeven, worden de patronen in het glas versterkt en is de som van het geheel zelfs nog spectaculairder dan de afzonderlijke stukken.

Danish glass artist Tobias Mohl’sDoor tegenlicht lijken de werken nog zeldzamer en kwetsbaarder.

De Matchstickmen van Wolfgang Stiller zijn een beetje intrigerend en toch een beetje griezelig. De serie werken is ontstaan uit de restjes hoofdmallen en hout die werden weggegooid bij een filmopname. Hij begon te experimenteren en creëerde zijn mannen, die hij in verschillende installaties verwerkt.

Wolfgang Stiller’s MatchstickmenVan een afstand lijken ze op verkoolde lucifers.
Wolfgang Stiller’s Matchstickmen DesignBij nadere inspectie zijn de verkoolde koppen van de stokken zichtbaar.
Wolfgang Stiller’s Matchstickmen Head ConstructionEen blik op het individuele hoofd en zijn constructie.

Duizenden keramische scherven worden ingewikkelde, golvende kunstwerken in de handen van de internationaal befaamde Zemer Peled. De in Israël geboren kunstenaar maakt grote en kleine werken die elke beschrijving tarten. Het kan wel vier maanden duren voordat de grotere constructies van Peled zijn voltooid.

Acclaimed Zemer PeledUnder the Arch werd in 2016 opgericht.
Acclaimed Zemer Peled design artfulOok de schildering op de scherven is minutieus.

Het werk van de in China geboren Zhenya Xia maakt gebruik van felle kleuren en dikke verflagen om haar werken te creëren die licht reflecteren, tinten vangen en elk perspectief elimineren, aldus haar verklaring. In plaats van te proberen driedimensionaal te zijn, concentreert de kunstenaar zich op het eendimensionale karakter van haar werk

Bold Chinese born Zhenya Xia ArtDit werk heet D Flowers.

Allemaal verschillend, allemaal cool om verschillende redenen: deze kunstwerken zijn in veel opzichten baanbrekend. De verscheidenheid aan stijlen en media laten zien hoe verschillend kunst kan zijn. Het was inderdaad moeilijk om een beperkt aantal werken te kiezen die de breedte van de creativiteit die op de beurzen te zien was, weerspiegelde.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook