Deze 7 kamerplanten zullen je veel geluk brengen in het nieuwe jaar

These 7 Houseplants Will Bring You Good Luck in the New Year

Luid het nieuwe jaar in met veel geluk en positieve energie. Volgens Feng Shui, een oude Chinese filosofie die zich richt op het ordenen van bezittingen om harmonie te bereiken, kunnen bepaalde planten geluk in je leven en huis uitnodigen.

Planten kunnen echter ook helpen bij meer dan alleen geluk. Time Magazine meldt dat het wetenschappelijk is bewezen dat kamerplanten stress en angst verminderen, de aandacht verscherpen, de productiviteit verhogen en het geluk vergroten. We hebben de top zeven van gemakkelijk te verzorgen geluksplanten verzameld die u kunnen helpen het nieuwe jaar positief in te luiden.

De Geldboom

Wetenschappelijke naam: Pachira aquatica

These 7 Houseplants Will Bring You Good Luck in the New Year

Zoals de naam al doet vermoeden, symboliseert de Geldboom geluk, overvloed en voorspoed. Als een van uw doelen is om meer geld te verdienen of te besparen, voeg deze plant dan toe aan uw huis. Plaats uw geldboom in het zuidoostelijke deel van uw huis of de zuidoostelijke hoek van uw kantoor.

Geldbomen zijn notoir moeilijk te doden. Ze doen het het beste bij helder maar indirect licht, maar kunnen ook gedurende langere perioden weinig licht verdragen. Ze hebben slechts één keer per week of twee water nodig.

Jadeplant

Wetenschappelijke naam: Crassula ovata

Jade Plant - Crassula ovata

De Jadeplant is een vetplant met oorsprong in Mozambique en Zuid-Afrika. Deze populaire kamerplant kan geluk brengen als hij bij de ingang van het huis wordt geplaatst. Wanneer de Jadeplant op een zuidoostelijke locatie van het huis wordt geplaatst, wordt er gezegd dat deze rijkdom en welvaart brengt. Zet een Jadeplant echter niet in de badkamer of slaapkamer, omdat deze plekken de positiviteit van de plant kunnen verminderen.

Plaats uw Jadeplant minimaal zes uur per dag in helder, indirect licht. Geef alleen water als de grond droog is; te veel water zal leiden tot wortelrot.

Ginseng-ficus

Wetenschappelijke naam: Ficus retusa

Ginseng Ficus - Ficus retusa

De Ginseng Ficus is een van de gemakkelijker te kweken soorten bonsaibomen en komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië. Bij Feng Shui brengt de Ginseng Ficus harmonie en geluk. Als het als geschenk wordt ontvangen, brengt het dubbel zoveel geluk met zich mee.

Een Ginseng Ficus voor binnen gedijt het beste op plaatsen met veel natuurlijk licht, zoals vensterbanken. Hij gedijt goed in warme, vochtige omgevingen, maar kan temperaturen tot wel 60 ° F aan. Geef uw Ginseng Ficus pas water als de grond droog aanvoelt. Je kunt de bladeren ook vernevelen met een spuitfles.

Slangenplant

Wetenschappelijke naam: Dracaena trifasciata

Snake Plant - Dracaena trifasciata

De Slangenplant, ook wel bekend als de Tong van de schoonmoeder, is een vetplant met zwaardachtige bladeren die enkele meters hoog kunnen worden. Een onderzoek van NASA heeft aangetoond dat deze plant gifstoffen uit de lucht kan opnemen en deze kan helpen zuiveren. In Feng Shui kan de Slangenplant een huis beschermen tegen slechte energie en rijkdom aantrekken.

Snake Plants zijn ideaal voor beginners. Deze winterharde vetplanten geven de voorkeur aan zonlicht, maar kunnen in vrijwel alle lichtomstandigheden leven. Slangenplanten hebben slechts ongeveer elke twee tot vier weken water nodig.

Rubberfabriek

Wetenschappelijke naam: Ficus elastica

Rubber Plant - Ficus elastica

Rubberplanten variëren van middelgrote kamerplanten tot grote kamerbomen, afhankelijk van hun leeftijd, verzorging en potmaat. Ze zijn ideaal voor diegenen die het komende jaar persoonlijke groei willen inluiden. Ze symboliseren ook rijkdom, overvloed en geluk.

Rubberplanten doen het het beste bij helder maar indirect licht. (Hoewel ze een seizoen lang minder licht kunnen verdragen.) Geef een rubberplant alleen water als de grond droog is. Je kunt de bladeren ook elke twee weken vernevelen om de lichtabsorptie te bevorderen.

Gouden Pothos

Wetenschappelijke naam: Epipremnum aureum

Golden Pothos - Epipremnum aureum

Golden Pothos, ook bekend als Devil's Ivy, is een gemakkelijk te verzorgen wijnplant. Golden Pothos trekt positiviteit en rijkdom aan. Sommige Feng Shui-plaatsingen voor deze plant bevinden zich op kasten en in hoeken. Ze neutraliseren dode energie en brengen positiviteit in je huis.

Golden Pothos geeft de voorkeur aan warme omgevingen en helder maar indirect zonlicht. Geef deze kamerplanten pas water als de grond droog aanvoelt.

Vredelelie

Wetenschappelijke naam: Spathiphyllum

Peace Lily - Spathiphyllum

De Peace Lily is een tropische plant afkomstig uit Zuid- en Midden-Amerika. Ze hebben glanzende groene bladeren en lange witte bloemen. Het is bekend dat deze planten de lucht ontgiften en de vrede bevorderen. Als u vanuit huis werkt, voeg dan een Peace Lily toe aan uw bureau om de kalmte te bevorderen en positieve energie naar uw werkruimte te brengen.

De Peace Lily geeft de voorkeur aan gedeeltelijk indirect zonlicht en een gematigde hoeveelheid water. Geef uw Peace Lily alleen water als de bovenste centimeter aarde droog is. Het is beter om dit soort gelukskamerplant onder water te zetten dan te veel water te geven.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook