Deze over het hoofd geziene gebieden laten uw huis stinken

These Overlooked Areas are Making Your House Stink

Niemand wil in een stinkend huis wonen, maar er kunnen nare geuren ontstaan, zelfs als je een strikte schoonmaakroutine hebt. Bacteriën en schimmels (de oorzaak van de meeste onaangename geuren) kunnen zich op de meest onopvallende plekken verstoppen, waardoor het moeilijk wordt ze uit te roeien. Als u onlangs een stank heeft opgemerkt bij het binnenkomen van uw voordeur, kan dit een van deze verborgen oorzaken hebben.

These Overlooked Areas are Making Your House Stink

Hoge vochtigheidsniveaus

Een hoge luchtvochtigheid is gebruikelijk in de zomer, vooral in kelders. Als uw huis een muffe geur heeft en vaak benauwd aanvoelt, kunt u last hebben van een te hoge luchtvochtigheid. De optimale luchtvochtigheid binnenshuis varieert van 30-50%. Een luchtvochtigheid boven de 50% leidt tot schimmel en meeldauw op organische oppervlakken zoals gipsplaten, wat muffe geuren veroorzaakt.

Voorkom geurtjes als gevolg van een te hoge luchtvochtigheid door een luchtontvochtiger in uw huis te gebruiken. Je kunt ook de ramen openen en ventilatoren gebruiken om de lucht te laten circuleren.

Met bacteriën gevulde gootsteenafvoeren

Organische stoffen zoals voedselresten en haren verdwijnen in de gootsteenafvoeren van keukens en badkamers. Wanneer het niet op de juiste manier uit de afvoer wordt gespoeld (zoals bij veel afvalverwijderingen), hopen zich bacteriën op, waardoor vieze geuren ontstaan. U kunt deze nare luchtjes opmerken als u langs de gootsteen loopt of de vaatwasser laat draaien.

Gebruik een driestapsmethode om uw afvoeren te ontdoen van geurveroorzakende bacteriën en achtergebleven deeltjes weg te spoelen. Begin met het koken van een grote pan water en gooi het vervolgens in de afvoer. Voeg na een paar minuten een kopje zuiveringszout toe aan de afvoer en giet er vervolgens een kopje witte gedistilleerde azijn in. Dek de afvoer af en laat de combinatie tien minuten bruisen. Kook nog een pan water en giet het door de afvoer om alles weg te spoelen.

Voorkom in de toekomst dat uw afvoeren nare luchtjes produceren door de vuilophaaldienst dertig seconden langer te laten draaien dan u gewoonlijk doet en minstens één keer per week water door elke gootsteen te laten stromen om het vrijkomen van rioolgas te voorkomen.

Afval dat te lang blijft zitten

Als u voedselresten, luiers of ander organisch materiaal weggooit, breng uw afval dan elke dag naar buiten. Afval dat te lang blijft staan, produceert vieze geuren. De enige remedie is om het afval vaker buiten te zetten.

Onopgemerkte schimmel- of meeldauwgroei

Soms zijn er geen duidelijke tekenen van schimmel- en meeldauwgroei behalve zwarte, bruine, groene of gele vlekken. Andere keren is er een duidelijke muffe geur. Mogelijk hebt u verborgen schimmel of meeldauw als uw huis naar een natte kelder ruikt.

Volg je neus om het probleem te lokaliseren. Controleer ook ruimtes met een hoge luchtvochtigheid of vochtniveau, zoals badkamers en kelders. Kleine hoeveelheden schimmel kunt u zelf verwijderen. De CDC raadt aan om één kopje bleekmiddel te mengen met een liter water om schimmels te reinigen. Schakel bij grote hoeveelheden schimmel een schimmelsaneringsbedrijf in.

Ongelukken met huisdieren en kattenbakken

Hoewel we allemaal van onze harige vrienden houden, bieden ze veel uitdagingen op het gebied van huishoudelijke geurtjes. Iedereen die een huis heeft bezocht met een zelden schoongemaakte kattenbak, kan de duidelijke geur beamen. Andere huisdiergeuren zijn afkomstig van oud dierlijk afval dat in vloeren of meubels is terechtgekomen, en van ongebaadde huisdieren.

Als uw huis naar ammoniak of natte dieren ruikt, kunt u stappen ondernemen om de geur te verdrijven. Begin met het gebruik van een zwart licht om alle vlekken van huisdieren te identificeren. Gebruik vervolgens een op enzymen gebaseerd reinigingsmiddel om deze probleemgebieden aan te pakken. De enzymen zullen zich tegoed doen aan de bacteriën die de geuren veroorzaken en deze bij de bron elimineren.

Baad uw honden minstens elke 4-6 weken en verwissel uw kattenbakvulling minstens elke 2-3 weken.

Onreine vloeren

Net als die in de badkamer dragen onreine vloeren bij aan een slechte geur. Veeg uw vloeren minstens een paar keer per week en dweil harde vloeren één keer per week om nare geurtjes te verminderen.

Oude tapijten en tapijt

De vezels in vloerkleden en tapijt absorberen geuren. Oudere tapijten kunnen geuren vasthouden van verbrand voedsel, rook, dieren of schimmels. Door uw tapijt te shamponeren, kunt u kleine tot matige geuren helpen elimineren. Mogelijk moet u oud, bevlekt tapijt vervangen om uw huis van de stank te ontdoen.

Stinkende schoenen die rondslingeren

Trekt iedereen zijn schoenen uit en zet deze naast de ingang? Als dat zo is, kan dat de slechte geur veroorzaken bij het betreden van uw huis. Overweeg om wat geurvreterpoeder in de schoenen te gebruiken en een luchtverfrisser in de buurt te plaatsen om de geur te bestrijden.

Natte handdoeken zitten in de mand

Als u handdoeken of natte kleding te lang in de mand laat liggen, ontstaat er een muffe geur. Was uw handdoeken om de paar dagen om ze fris en schoon te houden.

Ongewassen lakens en kussenslopen

Velen van ons zweten en kwijlen in onze slaap, wat door onze lakens en kussenslopen wordt geabsorbeerd. Na een tijdje kunnen we immuun worden voor die zweetgeur, maar anderen kunnen het detecteren. Voorkom dat uw lakens en kussenslopen gaan stinken in uw huis door ze elke één tot twee weken te wassen.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook