DIY-fotolijst: een galerijmuur maken

DIY Picture Ledge: How to Make a Gallery Wall

Op zoek naar doe-het-zelf-ideeën voor fotolijsten? Een schilderijplank kan een uniek designelement aan elke kamer toevoegen. Bovendien kun je een coole fotowand creëren! Ik heb met slechts een paar dingen een prachtige, rustieke doe-het-zelf-fotolijst gemaakt. Leer hoe u uw eigen fotoplank kunt maken en lees verder!

DIY Picture Ledge: How to Make a Gallery Wall

Ik heb zoveel galerijwandcollages, dus deze keer was er iets anders aan de hand. Een plank met een fotolijst is de manier waarop ik besloot te gaan. Je kunt deze tutorial volgen om er zelf een te maken.

Benodigde materialen voor de Picture Richel-plank

4 planken van 5,5 cm breed 2 planken van 2,5 cm breed schuurpapier, boorschroeven met donkere walnootvlekken

Hoe je een fotorichel maakt

Stap 1: Bereid het hout voor

Om deze fotolijsten het beste te laten werken, werken ze in ten minste paren. Twee is dus het minimum. Ook als het op een muur kan worden geplaatst waar de lengte van de schilderijplank van de ene naar de andere kant kan gaan, is dat ook geweldig. Het zorgt ervoor dat de fotolijst de grootste impact heeft.

Ik heb vier longboards van 3 ft gekocht die 5,5 cm breed zijn. En twee longboards van 3ft die 1 inch breed zijn. De twee bredere zijn de achterkant en de onderkant. En de kleinere breedte zal de voorste rand zijn.

Ik heb gekozen voor grenen, zonder afwerking. Als er een afwerking op uw hout zit, zorg er dan voor dat u het schuurt voordat de houtkleuring begint.

Prepare the wood boards

Stap 2: Beits de planken van uw fotolijstplank

Ik bleef bij mijn vertrouwde en geliefde donkere walnootbeits. Het is donker, maar laat de prachtige houtnerf doorschijnen. Ik trok handschoenen aan en doopte de zachte doek in de vlek. Veeg vervolgens van links naar rechts en ga met de houtnerf mee. Zorg ervoor dat u uw hand snel naar de overkant beweegt. Anders zullen er enkele plekken zijn waar je kunt zien waar het doek aanvankelijk contact maakte met het bord. Houd het in beweging en wrijf het in, je bent klaar om te gaan. Ik heb één laag gedaan. Ik wilde echt het graan laten zien.

Wood stain process

Dark wood stain picture ledge

Stap 3: Boor de gaten in de schilderijlijst

We zijn bijna klaar, ik zei toch dat dit een snel project was. Het duurde ongeveer 45 minuten voordat de vlek droog was. Het zal plakkerig aanvoelen als het nog niet droog is. Tijd om de drie stukken hout met elkaar te verbinden. Ik heb de twee grotere in een L-vorm opgezet. Vervolgens heb ik met een boormachine een gat in het hout gemaakt. Ik heb er drie gebruikt om ze allemaal met elkaar te verbinden. Het was het beste om eerst het gat te maken, zodat de schroef er gemakkelijker in zou gaan.

Drilling process

Diy wood ledge wall placement

Stap 4: Monteer het schilderijplankje met schroeven aan de muur

De schroef kan nu in het gat gaan en het hout niet splijten. Het moeilijke deel van het maken van het gat is al gedaan. Met de eerste twee planken bevestigd, en vervolgens op dezelfde manier bevestigd met de kleinere voorrand. Je kunt houtlijm of schroeven gebruiken. Ik had geen klemmen om de rand op zijn plaats te houden, dus ik had houtlijm nodig. Maar de schroeven aan de voorkant passen echt in het hout en zijn helemaal niet zichtbaar.

Diy wood ledge wall placement1

Ledge on wall

Ik heb het aan de muur bevestigd met behulp van twee schroeven aan de achterkant van de muur. Heel eenvoudig. Als u van plan bent om zware dingen op de rand van de foto te laten zien, is het nodig om gipsplaatankers aan te brengen of een stijl te vinden om in te schroeven. Ik heb behoorlijk wat aan mijn fotolijst toegevoegd zonder ankers of zoiets. Het houdt zich prima.

Picture ledge side l shaped

Zoals je kunt zien, was het een heel eenvoudige L-vorm met een rand aan de voorkant. Wanneer u het hout gaat beitsen of verven, zorg er dan voor dat u het omdraait en beide zijden en randen schildert. Ze zullen veel meer gezien worden dan een standaard plank.

Stap 5: Voeg afbeeldingen toe aan uw doe-het-zelf fotoplank

Dark stain picture ledge accessories

Veel plezier ermee als je de afbeeldingen en accessoires toevoegt. Het mooie van de fotolijst is dat je iets meer kunt doen dan alleen een galerijwand met foto's. Ik heb wat schelpjes toegevoegd, en letters die normaal gesproken gewoon op tafel liggen. Ook het in lagen aanbrengen van de foto's is iets waardoor de fotolijsten opvallen. Ik spreidde dingen voor elkaar uit en mengde canvas en ingelijste foto's.

DIY picture ledge decorate

Ik heb geprobeerd kleur toe te voegen, maar niet te druk. Elke ruimte heeft een bepaalde hoeveelheid drukte nodig. Sommigen kunnen meer aan, anderen hebben minder nodig. Je kunt en moet andere herinneringen toevoegen dan alleen de foto's. Dat is wat de fotolijst zo bijzonder maakt. Het wordt persoonlijk.

building your picture ledge

Houd bij het bouwen van uw schilderijlijst rekening met de plaatsing ervan. Waar ze het beste tot hun recht komen, is aan een muur die geen standaard plank of tafel kan dragen, maar wel iets kleins nodig heeft. In een gebied met veel verkeer vinden de meeste schilderijlijsten hun thuis, maar aangezien dit gebieden met veel verkeer zijn, moet u ervoor zorgen dat deze niet te veel uit de muur komen. Je zou mensen erop kunnen laten slaan. Degene die ik heb gemaakt op ongeveer 6,5 cm afstand van de muur en op een hoek, veroorzaakt geen problemen als je er tegenaan loopt. Net genoeg om het merkbaar te maken en niet gevaarlijk.

DIY picture ledge side view

Diy wood picture ledge finished

Schilderijlijsten zijn een geweldige en moderne manier om een ruimte aan te kleden. Je kunt ze minimaal aankleden of er laag na laag aan toevoegen. Het is een prachtige update van de standaard fotogalerijwand.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook