Doe het werk goed met het beste gereedschap voor het verwijderen van tegels

Do the Job Right with the Best Tile Removal Tool

Als je net als het grootste deel van de wereldbevolking bent, heb je een groot deel van 2020 naar Netflix gekeken, de hele dag in je pyjama geluierd, een beetje (lees: veel) te veel gedronken en af en toe een paniekaanval gehad terwijl de wereld instortte. Jij. Maar er zijn maar een beperkt aantal leuke dingen om thuis te doen om je aandacht af te leiden. Je hebt waarschijnlijk behoorlijk wat tijd besteed aan het staren naar de muren, of naar je verouderde, vies uitziende of gewoon saaie badkamer- en keukentegels. Maar dit jaar kan het beter.

Do the Job Right with the Best Tile Removal Tool

Wat is een betere manier om jezelf een zonniger vooruitzicht te geven op het nieuwe jaar dan door die tegels te vervangen door gloednieuwe tegels waar je dol op bent?

Om u een handje te helpen, hebben we deze uitgebreide handleiding voor het verwijderen van tegels samengesteld. Tegen de tijd dat u klaar bent met lezen, heeft u een beter idee van hoe u tegels kunt verwijderen, waar u op moet letten in een kwaliteitsgereedschap voor het verwijderen van tegels en waar u de beste tegelverwijderaars op de markt kunt vinden.

Bespaar jezelf wat geld, maak van je huis een betere plek om je tijd af te wachten, en maak kennis met de tools en technieken die dit allemaal mogelijk maken.

Hoe een tegelkuiprand te verwijderen

Veel mensen nemen de beslissing om de tegelrand van hun badkuip of douche te verwijderen en te vervangen. Hoewel je hiervoor een professional kunt betalen, kun je ook veel geld besparen als je bereid bent je mouwen op te stropen en vies te worden.

Dit is wat je nodig hebt:

Hamer en koevoet Stevige handschoenen Stofmasker Veiligheidsbril Grote afvalcontainer/vuilnisbak Bezem en winkelstofzuiger of iets dergelijks Scheermesje, beitel

Ter wille van dit artikel verdelen we het tegelverwijderingsproces voor u in vier basisstappen. We hebben ook een volledige tutorial over hoe je dit project kunt doen als je meer details nodig hebt!

Voorbereidend werk

Het verwijderen van tegels is van nature een rommelige klus. Voordat u met het daadwerkelijke verwijderingsproces begint, zijn er een paar stappen die u moet nemen:

Haal alles uit de badkamer

Dit betekent alles. Tandenborstels, het douchegordijn, vloerkleden, etc.

Bescherm afvoeren, uitlaten en ventilatieopeningen

Omdat er zoveel vuil naar beneden zal vallen, is het van cruciaal belang om afvoeren, uitlaten en ventilatieopeningen te beschermen tegen schade of verstopping. Schilderstape en schildersdoek zijn allebei geweldige bekledingen!

Bescherm het bad

Het laatste dat u wilt, is de badkuip beschadigen. (Weet je hoe duur het zou zijn om er nog een te kopen en te installeren?) De beste manier om het bad te beschermen is door het af te dekken met een oud laken; Dit zorgt ervoor dat het vuil de kuip niet te veel bekrast of deukt.

Tegel verwijderen

U bent nu klaar voor het daadwerkelijk verwijderen van de tegels! Hier is een kort overzicht van hoe dit eruit zal zien:

Begin met het verwijderen van één tegel

Om dit te doen, gebruikt u een hamer en een koevoet om op de buitenrand van de tegelrand te slaan. Werk de koevoet van de ene kant van de rand van de tegel naar de andere kant, totdat er een scheur ontstaat die groot genoeg is om de koevoet erin te laten passen. Om de tegel te verwijderen, drukt u met voldoende druk op de hendel van de koevoet om de tegel los te maken. Houd er rekening mee dat de tegel in één schoon stuk los kan komen, of dat hij kan afbrokkelen en in meerdere stukken los kan komen. Het is niet erg als het afbrokkelt, dus maak je geen zorgen!

Onderzoek de onderliggende lagen

Afhankelijk van uw huis kunnen er twee of drie lagen materiaal onder de tegel zitten. Als je die eerste tegel verwijdert, weet je zeker hoeveel lagen er zijn, zodat je je alvast schrap kunt zetten!

Ga door met het verwijderen van tegels

Blijf afzonderlijke tegels uit de kuiprand verwijderen totdat alle tegels zijn verwijderd. Vergeet niet om eventuele frontplaten te verwijderen om bij de tegel eronder te komen, en werk vanaf de buitenrand naar binnen.

Een paar tips

Er zijn een paar dingen die u onderweg kunt doen om het proces een stuk soepeler te laten verlopen:

Schoon als je gaat

Er zal veel puin overblijven. Doe jezelf een plezier en ruim het tijdens het werken met tussenpozen op. Je toekomstige zelf zal je bedanken (en je misschien zelfs trakteren op een glas wijn of een stuk taart met alle tijd die je nog over hebt…).

Wees voorzichtig rond de ramen

Dus eigenlijk: vallende puinglasramen = een heel slechte dag

Verwijder zoveel mogelijk van de mortel met de tegel

De mortel is het materiaal vlak onder de tegel en het kan een echte pil zijn om te verwijderen. Het goede nieuws is dat je samen met de tegel een deel van de mortel kunt verwijderen, waardoor de rest van het proces een stuk sneller zal verlopen. Graag gedaan!

Werken met de lagen

Zoals gezegd bevinden zich onder de tegel een aantal lagen materiaal die u moet verwijderen. Deze materialen zijn mortel, metaalgaas (op oudere huizen) en gipsplaat. Als je onze tip hierboven hebt gevolgd en hebt geprobeerd een deel van de mortel met de tegels te verwijderen, dan zal dit onderdeel niet al te veel gedoe zijn.

Als je huis een metalen gaas heeft (je kunt het zien onder de verwijderde mortel), dan moet je beginnen met het verwijderen van de spijkers en het eruit trekken met handschoenen. U kunt een hamer gebruiken om overtollige mortel te verwijderen.

Indien gewenst kunt u de gipsplaat ook verwijderen, maar deze stap is niet altijd nodig.

Ja, dat is alles wat er is!

Hoe keukentegel-backsplash te verwijderen

Best Tile Removal Tool by Hand

Ik weet zeker dat we tussen de pandemie en de sombere winteravonden allemaal veel tijd in de keuken hebben doorgebracht. Net genoeg tijd om te beseffen dat de backsplash van onze keukentegels niet zo interessant is. Als je er klaar voor bent om de zaken een beetje te veranderen, heb je het volgende nodig:

Koevoet, beitel Hamer Multifunctioneel (Dremel) gereedschap Veiligheidsbril, handschoenen (optioneel, maar aanbevolen)

Voorbereidend werk

Het enige dat erger is dan een puinhoop in de badkamer, is een puinhoop in de keuken, toch? (Of is het andersom…?) In ieder geval zijn er een aantal stappen die je kunt nemen om de impact van het vallende puin te minimaliseren:

Verwijder de frontplaten van de stopcontacten op de tegel. Bescherm de werkbladen met een laken of een soortgelijke afdekking. Sluit de gootsteen af om ervoor te zorgen dat vallend vuil deze niet verstopt.

Tegel verwijderen

Er zijn drie praktische methoden om de backsplash-tegel te verwijderen, afhankelijk van uw behoeften en voorkeuren. Jij kan…

Stap één: Verwijder de tegels één voor één met behulp van een hamer en een beitel (net zoals beschreven in het vorige project), werk van boven naar beneden.

Stap twee: Gebruik een Dremel-gereedschap om grote stukken van de tegel in één keer te verwijderen, wat minder schade aan het materiaal onder de tegel kan veroorzaken en het proces kan versnellen.

Stap drie: Breek de tegels in stukken met een hamer en verwijder vervolgens de verkruimelde tegelstukken. Dit is een slordigere methode, maar ook supereffectief.

Niets wat jij niet aankan, toch? Dus ga je gang en kies je favoriete vernietigingsmethode.

Heeft u echt gereedschap voor het verwijderen van tegels nodig?

Het verwijderen van tegels is een serieuze zaak, dus u wilt in geen enkel stadium van het proces bezuinigen – en dit geldt ook voor het samenstellen van uw gereedschapskist! Het gebruik van het verkeerde type gereedschap voor de klus die u in gedachten heeft, kan desastreuze (en dure) gevolgen hebben. Van onherstelbaar beschadigde gipsplaten tot lichamelijk letsel, de lijst met mogelijke ongelukken gaat maar door.

Dit alles kan echter worden vermeden door het juiste gereedschap of gereedschap voor de klus aan te schaffen. Er zijn verschillende hulpmiddelen voor het verwijderen van tegels, elk ontworpen om een specifieke taak te voltooien of te helpen.

Dus ja! Je hebt absoluut gereedschap voor het verwijderen van tegels nodig om een succesvolle en (meestal) hoofdpijnvrije ervaring te hebben.

Dingen om te overwegen bij het verwijderen van tegels

Omdat het kiezen van het beste gereedschap voor de uit te voeren klus van het grootste belang is, moet u de volgende factoren in overweging nemen voordat u gerelateerde aankopen doet.

Type

Zoals gezegd zijn er tegenwoordig verschillende soorten gereedschap voor het verwijderen van tegels op de markt. Van vloerschrapers en beitels tot sloopvorken en zelfs boorhamers: er is echt een stuk gereedschap voor elk type tegelverwijderingsklus – en voor elk aspect van die klus.

Voordat u een stuk gereedschap (of gereedschappen) aanschaft, moet u zich afvragen waarvoor u het wilt gebruiken. Gaat u de tegels op uw keukenvloer opnieuw aanbrengen? Uw kuiprand opnieuw betegelen? Of misschien zelfs een grootschalig project uitvoeren waarbij u veel ruimte opnieuw moet betegelen?

Wat uw vereisten ook zijn, weet dat er een specifiek type gereedschap (of set gereedschappen) voor de klus bestaat. Je hoeft het alleen maar te vinden!

Handmatig versus mechanisch

Naast het algemene 'type' van het gereedschap moet u ook beslissen of u eenvoudig handgereedschap of krachtiger mechanisch gereedschap nodig heeft. Over het algemeen zijn handmatige gereedschappen perfect voor klusjes in en rond het huis of voor incidenteel gebruik; mechanisch gereedschap is het beste voor grote projecten en veelvuldig gebruik.

In ons productoverzicht hebben we een combinatie van handmatige en mechanische tegelsverwijderingstools opgenomen, zodat u precies kunt vinden wat u nodig heeft.

Materiaal

De materialen die bij de constructie van een gereedschap worden gebruikt, spelen een grote rol bij het bepalen van de algehele kwaliteit ervan. De specifieke materialen waarvoor u moet kiezen, variëren afhankelijk van het type gereedschap, hoewel handgereedschap over het algemeen gemaakt moet zijn van hoogwaardige metalen (zoals staal) en mechanisch gereedschap een duurzame constructie moet hebben die vele jaren meegaat.

Begroting

O, begroting. We praten er niet graag over, maar de waarheid is dat het vinden van de beste tools voor het verwijderen van tegels niets betekent als je ze niet kunt betalen.

Bepaal voordat u gaat winkelen een budget (de hoeveelheid geld die u niet bereid bent uit te geven voor dit project) en schrijf dit op. Gebruik dat geschreven budget als leidraad bij het zoeken naar uw ideale set gereedschappen, en zoek naar de deal die u de beste kwaliteit voor uw geld geeft.

Veiligheid bij het verwijderen van tegels

We gaan het met je bespreken: tegels verwijderen kan een gevaarlijke taak zijn, vooral als je dit nog nooit eerder hebt gedaan. Bij breuk hebben de tegels scherpe randen; als u het gereedschap niet op de juiste manier gebruikt, kan dit lichamelijk letsel of schade aan uw eigendommen veroorzaken. En laat ons niet beginnen over de elektrische bedrading achter de muren!

Nu we u in paniek hebben gebracht, is het tijd voor het goede nieuws: u kunt het proces van het verwijderen van tegels absoluut een stuk veiliger maken voor u en uw bezittingen! Hier zijn enkele belangrijke tips:

Draag beschermende kleding

De belangrijkste beschermende uitrustingen zijn een veiligheidsbril en handschoenen. U moet ook kleding dragen die uw hele lichaam bedekt, evenals een soort gezichtsbedekking (om uw longen te beschermen tegen stof in de lucht).

Ken uw gereedschap

Voordat je met je nieuwe speelgoed helemaal op je tegels gaat, is het van cruciaal belang dat je weet wat je doet. Bestudeer hoe u onbekende tools kunt gebruiken, lees de gebruikershandleidingen en oefen met het gebruik ervan bij kleinere projecten voordat u aan de slag gaat met het echte werk.

Voorbereidend werk doen

In onze tutorials over het verwijderen van tegels noemden we een paar stappen van 'voorbereidend werk', en om goede redenen. Het opruimen van de kamer waarin u gaat werken, het afdekken van werkbladen en het aansluiten van gootstenen zijn allemaal goede manieren om uw bezittingen tijdens het proces veilig te houden. Iedereen die The Brave Little Toaster heeft gezien, weet dat apparaten en persoonlijke bezittingen ook gevoelens hebben.

Wees slim

Alles bij elkaar genomen kan gewoon voorzichtig zijn een grote bijdrage leveren aan uw veiligheid. Ga niet overhaast te werk, neem gewoon de tijd en zorg ervoor dat dit op een zo veilig mogelijke manier wordt gedaan.

De beste hulpmiddelen voor het verwijderen van tegels

Er blijft nog maar één ding over: het vinden van het perfecte gereedschap voor het verwijderen van tegels om toe te voegen aan uw doe-het-zelfkast! Als je niet zeker weet waar je moet beginnen, raden we je aan onze topkeuzes te bekijken om een idee te krijgen van wat er allemaal te koop is. Dus zonder verder oponthoud…

XtremepowerUS 2200 Watt zware elektrische sloophamer

XtremepowerUS 2200Watt Heavy Duty Electric Demolition

Heeft u een ogenschijnlijk enorme klus voor het verwijderen van tegels voor de boeg? Maak je geen zorgen, vriend: koop gewoon deze Heavy Duty elektrische sloophamer van XtremepowerUSA en laat hem het meeste werk voor je doen. Het echte verkoopargument is dat achter de lage prijs heel veel kracht en een schat aan gebruikersgemak schuilgaat. Deze stoere jongen is duurzaam, comfortabel om vast te houden en te gebruiken, en beschikt over een variabele snelheid. Deze factoren maken hem ideaal voor vrijwel elke tegelverwijderingsklus. Voeg daar de rode afwerking, de handige draagtas en praktische accessoires (handschoenen, bril en accessoires) aan toe en je hebt een behoorlijk onweerstaanbaar aanbod in handen.

DEWALT oscillerende gereedschapsset

DEWALT Oscillating Tool Kit

Geen enkele lijst met de beste gereedschappen op de markt zou ooit compleet zijn zonder een vermelding van DEWALT – en laat ons u vertellen dat deze 29-delige set zijn plaats hier meer dan verdiend heeft. De machine zelf heeft een lichtgewicht, gemakkelijk mee te nemen ontwerp en een motor van 3 ampère om een optimaal boorvermogen voor elk groot project te garanderen. U kunt de snelheid van de machine eenvoudig regelen met behulp van de handig geplaatste trekker, hulpstukken in een oogwenk verwisselen en het Tool Guide System gebruiken voor grotere nauwkeurigheid. Deze set bevat een verscheidenheid aan praktische items, waaronder vellen schuurpapier, accessoires en een mooie chique zwart-gele draagtas. Met zo'n doordachte tegelverwijderingsset kan het echt niet fout gaan.

Bosch 11255VSR Bulldog Xtreme

Bosch 11255VSR Bulldog Xtreme

“Bulldog Xtreme” vat ongeveer het soort vermogen samen dat u van dit serieus ogende apparaat van Bosch kunt verwachten. Met een vermogen van 7,5 ampère, keuze uit 3 modi en 36 mogelijke vergrendelposities is dit een van de meest veelzijdige boorhamerboormachines die momenteel op de markt zijn. Maak je klaar om je lange lijst met verbouwings- en slooptaken af te vinken! En daar houdt de lange reeks eersteklas functies niet op. U kunt ook uitkijken naar een comfortabel ontwerp met D-handgreep, een SDS-Plus-systeem voor eenvoudig wisselen van bits en een handige trigger met variabele snelheid om voor elk project precies de juiste snelheid te verkrijgen. Deze kit wordt geleverd met een draagtas en een garantie van 1 jaar waarop u kunt rekenen!

GALAX PRO 22000 OPM 1,5A oscillerende multitool

GALAX PRO 22000 OPM 1 5A Oscillating Multi Tool

Oké, laten we beginnen met te zeggen dat dit ‘oscillerende gereedschap’ veel meer op een intergalactisch ruimtegeweer uit de toekomst lijkt – het weet echt hoe hij het slijmgroene tegen het zwarte uiterlijk moet laten wiegen. Afgezien van de kleine opmerkingen, is dit een superbetaalbaar en toch uiterst krachtig hulpmiddel dat een geweldige aanvulling op je verzameling zal zijn. Het beschikt over een hoge mate van veelzijdigheid, een comfortabele grip, eenvoudige meswisseling en een warmteafvoerfunctie die het apparaat op de lange termijn koel en functioneel houdt. De set bevat een gebruikershandleiding, een reeks handige meshulpstukken, schuurpapier en een schuurzool. Zelfs als dit de eerste keer is dat u aan de slag gaat, hoeft u die extra aankopen niet te doen. Voor een budgetvriendelijke maar effectieve optie kun je niet veel beter krijgen dan dit.

Crescent 44″ Bull Bar voor het verwijderen van indexdek – DKB44X

Crescent Indexing Deck Removal Bull Bar

Eenvoud in ontwerp is vaak de sleutel tot het maken van een product dat zijn ding echt heel goed doet. Voor deze 44” Indexing Deck Removal Bull Bar van Crescent doet hij twee dingen heel goed: spijkers trekken en materiaal terugwinnen. Met bepalende kenmerken zoals een indexscharnier voor flexibiliteit, een centrale spijkertrekker voor extra efficiëntie en grijptanden om teruggewonnen materiaal vast te houden… nou ja, teruggewonnen… heeft dit gereedschap zoveel te bieden en zal het een welkome partner zijn in uw komende herbetegelingsproject.

Crescent 18” indexerende platte koevoet

Crescent 18 Indexing Flat Pry Bar

Nog een ander eenvoudig maar effectief hulpmiddel van Crescent, deze Indexing Flat Pry Bar, kan een aantal rollen op zich nemen in uw komende project. Met een indexering van 180 graden, 16 vergrendelbare posities en een kop die goed is uitgerust voor een verscheidenheid aan basisslooptaken – van penetratie tot het losmaken van spijkers – is dit misschien wel de eenvoud op zijn best. U kunt dit handige apparaat in vier verschillende maten kopen, afhankelijk van uw behoeften: 16 inch, 18 inch, 24 inch en 30 inch. Kies maar!

Goldblatt trimtrekker

Goldblatt Trim Puller

Deze multifunctionele Trim Puller van Goldblatt ziet er misschien schattig uit, maar zijn bescheiden uiterlijk verbergt slechts een hele wereld van berekende functionaliteit. Gemaakt van 65 mangalloy (Mn) staal en voorzien van een comfortabel getextureerd handvat, is dit een product waar u op de lange termijn fantastisch mee kunt werken. Het is speciaal ontworpen met een platte, brede kop waarmee u snel sierlijsten en plinten kunt verwijderen zonder de muur te beschadigen. Oh, en het trekt ook nagels! Dit alles voor een waanzinnig betaalbare prijs… waar wacht je nog op?

Multifunctionele 6-delige beitelset

CO Z 6 Piece Chisel Set for SDS Plus Bits Tile Grooving Scraping Flat Point Scaling Chisels Hammer Drill

Niets zegt meer over het verwijderen van tegels dan een ouderwetse beitel, dus waarom zou je er niet zes kopen? Elke beitel in deze set is ontworpen voor een specifiek doel en is allemaal compatibel met SDS-Plus. Hierdoor kun je ze gebruiken met iedere SDS-Plus boormachine van ieder merk. Wij zijn serieus! Bovendien hebben deze beitels een fijne grip en zijn ze gemaakt van hoogwaardig, warmtebehandeld staal. Werkelijk een opmerkelijke en veelzijdige set die u graag bij de hand zult hebben, lang nadat uw tegelverwijderingsproject voorbij is.

Kelbert-SDS Max vloerschrapergereedschap

Kelbert SDS Max Floor Scraper Tool

Over een kwaliteitsvloerschraper valt vrijwel niet te onderhandelen als het gaat om herbetegelingsprojecten, en deze 6-inch SDS Max Floor Scraper Tool van Kelbert zou uw nummer één keuze moeten zijn. Hij is gemaakt van gehard en warmtebehandeld staal, heeft een ontwerp met een lange handgreep (die trouwens ook compatibel is met de meeste SDS-boren), en bij je aankoop wordt ook een reserveschraper geleverd voor het geval er iets met de eerste gebeurt. Het beste van alles is dat het bedrijf een geld-terug-garantie biedt: als dit product gewoon niet voor u werkt of niet is wat u ervan had verwacht, kunt u het retourneren voor een volledige terugbetaling.

Jackson 1199300 voorhamer met glasvezelhandvat van 36 inch

Jackson 1199300 Sledge Hammer with 36 in Fiberglass Handle

In deze hoek hebben we de Jackson Sledge Hammer, die 10 pond weegt en beschikt over een knoestige 36-inch glasvezelhandgreep. Kan het zijn aartsvijand Old Kitchen Tile verslaan?

Serieus. Deze voorhamer is het perfecte gereedschap om die oude tegel kapot te slaan en in recordtijd van de spullen af te komen. Het hamergedeelte is gemaakt van eersteklas gesmeed staal, terwijl het handvat van glasvezel duurzaam genoeg is om alle geplande smash-sessies te weerstaan. Wat kunnen we nog meer zeggen? Haal de jouwe vandaag nog.

Conclusie

U zou inmiddels veel beter bekend moeten zijn met het tegelverwijderingsproces en een goed idee moeten hebben van welke gereedschappen het meest geschikt zijn voor uw doeleinden. We hebben een reeks tools besproken die u mogelijk wilt gebruiken tijdens uw komende project, maar uiteindelijk hangt de beste tool voor het verwijderen van tegels voor u af van drie dingen: uw behoeften, uw voorkeuren en uw budget.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook