Durf verfijnd te zijn – ontwerpen voor drankkasten met flair

Dare To Be Sophisticated – Liquor Cabinet Designs With Flair

Of je nu thuis cocktails maakt of gewoon graag een mooie verzameling flessen bij de hand hebt wanneer je ze nodig hebt, een drankkast is het perfecte accentstuk voor zo'n taak. Het biedt opbergruimte en ziet er tegelijkertijd stijlvol en zelfs verfijnd uit. Maar waar moet je beginnen als je besluit dat je een drankkast voor je huis wilt? De onderzoeksfase is het belangrijkste onderdeel en daarom hebben we een aantal interessante ontwerpen voor je klaargemaakt die je kunt bekijken.

Dare To Be Sophisticated – Liquor Cabinet Designs With Flair

Liquor cabinet wine centre by Dean Jackson Design

Aeropod is een interessante drankkast geïnspireerd op klassieke auto-ontwerpen. Het maakt deel uit van een serie van 49 producten met vergelijkbare ontwerpen, allemaal met sculpturale en opvallende vormen en details. Hoewel deze eivormige kasten allemaal op elkaar lijken, hebben ze een uniek kenmerk en zijn er geen twee hetzelfde; elk exemplaar is gesigneerd en genummerd.

monocles-cabinet-liquor-cabinet

monocles-cabinet-open

Ook geïnspireerd door een klassiek idee, maakt het Monocles Cabinet indruk met zijn opvallende gouden afwerking en geometrische ontwerp. Het heeft een massief walnoothouten frame met koperen accenten en metalen deurfronten die een vleugje glamour aan elke ruimte toevoegen. Hij weegt ongeveer 165 kg, dus je kunt hem niet gemakkelijk verplaatsen.

carousel-sideboard-from-wewood

carousel-liquour-cabinet

carousel-sideboard-from-wewood-design

De inspiratie voor dit bohemien drankkastje is, zoals de naam al doet vermoeden, de Carrousel. Het is een uitdrukking van moderne verfijning, die tegelijkertijd eenvoudig en complex is. Het opvallende onderdeel is het midden met een draaiplateau voor flessen en glazen, ontworpen om ze gemakkelijk toegankelijk te maken. De kast is verkrijgbaar in verschillende maten en configuraties en het marmeren blad is optioneel.

wine-and-liquour-storage-closet

Afhankelijk van de stijl die je hebt gekozen voor de rest van je interieur, moet de ideale drankkast geïnspireerd zijn op de omgeving en de sfeer die je in de kamer wilt creëren. Als u bijvoorbeeld de voorkeur geeft aan een verfijnde maar ook gastvrije sfeer, kunt u op zoek gaan naar een ontwerp dat een beetje vintage of traditioneel is.

tall-liquor-and-wine-storage

Aan de andere kant, als minimalistisch het belangrijkste kenmerk van de ruimte is, dan zou een ontwerp als dit ideaal kunnen blijken te zijn. Eenvoudig en compact, deze drankkast pronkt niet echt met zijn functie, houdt zijn identiteit verborgen en kan opgaan in verschillende ruimtes en omgevingen.

open-cabinet-for-storing-liquor

Opslag in het geval van drankkasten komt meestal in de vorm van planken. Ze zijn ideaal voor het op een rij zetten van flessen en het opbergen van glazen, waardoor ze gemakkelijk toegankelijk en zichtbaar zijn. Kleine lades zijn ontworpen voor accessoires zoals die gebruikt worden bij het maken van cocktails.

luxury-sideboard-for-wine-and-glas-s-storage

snake-cabinet-handle

Ontwerpen zoals deze hebben een prachtige dualiteit. Aan de ene kant zien ze er eenvoudig en veelzijdig uit en bieden ze een vleugje glamour, maar aan de andere kant tonen ze hun volledige karakter wanneer de deuren worden geopend, waardoor een gouden interieur zichtbaar wordt dat op een theatrale manier echt opvalt.

toncelli-cocktail-tower

De Wijntoren van Toncelli maakt op twee verbazingwekkende manieren indruk. Wat je hier ziet is het interieur, boordevol opbergruimte in verschillende vormen, zoals wijnrekken, open planken en laden. Sluit de deuren en er verschijnt een prachtig beeld. De deurfronten zijn versierd met ingelegd hout, waardoor een unieke paysage ontstaat. Dit is echt een kunstwerk.

humidor-storage-toncelli

Een soortgelijk opvallend stuk is de sigarentoren, ontworpen door hetzelfde bedrijf. Het heeft hetzelfde type ingelegd houtontwerp en een interieur dat wordt gedefinieerd door functionaliteit en efficiëntie. Dit is geen drankkast, maar kan op een vergelijkbare manier worden gebruikt, waardoor glamour en verfijning wordt geboden en indruk wordt gemaakt door elegantie.

black-cocktail-cabinet

Zelfs als de vloerruimte beperkt is, is er nog steeds ruimte voor een kleine drankkast zoals deze. Je kunt hem gemakkelijk als een soort consoletafel gebruiken en je kunt er een onderdeel van je woon- of eetkamer van maken. De kast is compact en eenvoudig en heeft een neerklapbare deur die kan worden gebruikt als voorbereidingsoppervlak bij het maken van cocktails of drankjes.

large-bob-bar-compact-design

Bob is een hele coole kast waarin alles in een compact en eenvoudig geheel past. De geometrie van het ontwerp is elegant en verfrissend. Daarnaast kan de kast op verzoek worden uitgerust met verschillende functies, zoals een kleine koelkast of een serie van vier opberglades ontworpen om bestek in op te bergen. Dit maakt deze kast een zeer praktische toevoeging aan zowel eetkamers als loungeruimtes.

Nyn Corner Chest Of Drawers Giorgetti

Nyn Corner Chest Of Drawers Giorgetti Design

modern Nyn Corner Chest Of Drawers Giorgetti

De Nyn ladekast, ontworpen door Chi Wing Lo voor Giorgetti, is ideaal voor hoeken en stelt u in staat een doorgaans dode ruimte optimaal te benutten. Het is een stijlvolle hoekkast met twee klepdeuren bovenaan en vier kleine lades en een grotere onderaan. Hier kunt u al uw cocktailaccessoires, glazen en al het andere opbergen, gebruikmakend van het draaimechanisme.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook