Duurzame landelijke hut met een gegalvaniseerde staal- en houtstructuur

Sustainable Rural Hut With A Galvanized Steel And Timber Structure

Waar ooit een oud bakstenen huisje stond in een klein landelijk gebied nabij Mudgee, Australië, staat nu een nieuw gebouw genaamd Gawthorne's Hut, ontworpen door Cameron Anderson Architects. De naam is een eerbetoon aan de oorspronkelijke eigenaar van het pand. Delen van het oude huisje werden geborgen en gebruikt in het ontwerp van het nieuwe gebouw als teken van respect voor de geschiedenis van deze plek.

Sustainable Rural Hut With A Galvanized Steel And Timber StructureDe hut is voorzien van een schuin dakframe wat een optimale oriëntatie van de zonnepanelen mogelijk maakt

Afgezien daarvan verschilt de nieuwe structuur enorm van het oorspronkelijke huisje, met een gegalvaniseerd stalen frame en een veel duurzamer ontwerp.

Hoe lang gaat gegalvaniseerd staal buiten mee?

Gegalvaniseerd staal staat bekend om zijn vermogen om roest te weerstaan, maar wat geeft het deze kracht eigenlijk en is het eigenlijk betrouwbaar? Deze weerstand tegen corrosie hangt vooral af van het type en de dikte van de beschermende zinklaag die op gegalvaniseerd staal wordt aangebracht, maar ook van de omgeving waaraan het staal wordt blootgesteld.

The building has a small footprint and minimal impact on the the site and the surrounding landscapeHet gebouw heeft een kleine voetafdruk en een minimale impact op de locatie en het omringende landschap

Dat gezegd hebbende, kan gegalvaniseerd staal in bepaalde situaties roesten en het is belangrijk om je hiervan bewust te zijn bij gebruik ervan in het ontwerp van welke constructie dan ook. Hier zijn enkele factoren die ervoor kunnen zorgen dat gegalvaniseerd staal gaat roesten:

een luchtvochtigheid boven de 60% de aanwezigheid van zout in water of lucht bepaalde zuren en natuurlijke gassen zuur regenwater van houten dakspanen mos en korstmos contact met koper, ijzer of staal zuur voedsel en dranken

Het blijkt dat gegalvaniseerd staal nogal wat zwakke punten heeft, maar toch blijft het het meest corrosiebestendige metaal dat er is. Ook kunnen al deze elementen worden bestreden door een beschermende coating zoals verf op de beschermende zinklaag aan te brengen. Dus hoe lang gaat gegalvaniseerd staal buiten mee? Het korte en eenvoudige antwoord op deze vraag is lang.

The simple design and strategic orientation maximize the impact the views have on the experienceHet eenvoudige ontwerp en de strategische oriëntatie maximaliseren de impact die de opvattingen hebben op de ervaring

Is gegalvaniseerd staal veilig?

Het zal u misschien opvallen dat een van de elementen op de eerder genoemde lijst van schadelijke factoren voor gegalvaniseerd staal zure voedingsmiddelen en dranken zijn. Laten we dat eens nader bekijken. De meeste voedingsmiddelen en dranken kunnen veilig in contact komen met gegalvaniseerd staal, omdat ze geen reacties veroorzaken. Alleen degenen die zuur bevatten zijn anders en dat komt omdat het zuur reageert met de zinklaag op het gegalvaniseerde staal.

Het resultaat van deze reactie is de vorming van zouten die bij inname door het lichaam worden opgenomen en een milde ziekte kunnen veroorzaken. Tegelijkertijd beschadigt het zuur het gegalvaniseerde staal en vermindert het de weerstand tegen roest en corrosie.

Dit is belangrijk omdat gegalvaniseerd staal kan worden gebruikt voor de structurele steunen, het frame en de bekleding van gebouwen waar voedsel wordt gemaakt en in sommige gevallen kan het ook worden aangetroffen op werkbladen en bepaalde apparaten.

""</a

Gawthorne's Hut

De naam verwijst naar de geschiedenis van het pand, maar ook naar de omvang van dit huis. Gawthorne's Hut heeft een kleine footprint van slechts 40 vierkante meter en 62 vierkante meter leefruimte binnen. Het is zo ontworpen dat het op natuurlijke wijze past in dit bescheiden landelijke gebied en binnen de historische en sociale context van de regio. De vele materialen die in het ontwerp zijn gebruikt, naast het gegalvaniseerde staal, creëren een warme en uitnodigende omgeving.

The timber-paneled walls and ceiling make the interior of the hut feel very warm and invitingDe houten lambrisering en het plafond zorgen ervoor dat het interieur van de hut erg warm en uitnodigend aanvoelt

""</a

Voor het exterieur en interieur van de hut werd voornamelijk natuurlijk hout gebruikt. De architecten gebruikten ook alle stenen die ze konden redden van wat er nog over was van het oorspronkelijke huisje om een open haard en een bakstenen accentmuur te bouwen die doet denken aan de schoorsteen van het oude huisje.

The double-glazed windows and glass doors maximize the views over Mudgee ValleyDe ramen met dubbele beglazing en glazen deuren maximaliseren het uitzicht over Mudgee Valley

De hut is uniek, zowel door het uiterlijk als door de manier waarop deze is gebouwd. Duurzaamheid speelde gedurende het gehele project een zeer belangrijke rol. Dit kwam tot uiting in een reeks voorzieningen, zoals een zonnepaneelsysteem voor wonen buiten het elektriciteitsnet, een batterijopslagsysteem voor energie en een regenwateropslagsysteem van 40.000 liter.

The materials used for the interior design reference the simplicity of the rural surroundingsDe gebruikte materialen voor het interieurontwerp verwijzen naar de eenvoud van de landelijke omgeving
The interior design also prioritizes open and airy spaces and an eclectic aestheticHet interieurontwerp geeft ook prioriteit aan open en luchtige ruimtes en een eclectische esthetiek
The bathroom has water-efficient fixtures for increased sustainabilityDe badkamer is voorzien van waterzuinige armaturen voor meer duurzaamheid

Bovendien had de hut overal ramen en deuren met dubbele beglazing, waardoor de verwarmings- en koelingsvereisten werden verminderd en de isolatie in het algemeen werd bevorderd. Er wordt ook gebruik gemaakt van efficiënte armaturen in de badkamer en er zijn plannen om hier in de toekomst een nog duurzamere en aantrekkelijkere toeristische ervaring van te maken.

Gawthorne's Hut offers a unique and sustainable off-the-grid tourism experienceGawthorne's Hut biedt een unieke en duurzame off-the-grid toeristische ervaring

De voordelen van gegalvaniseerd staal

Gegalvaniseerd staal wordt zeer geprezen om zijn weerstand tegen roest en corrosie, maar dat is niet het enige voordeel dat het biedt. Dit is waar u naar uit kunt kijken als u gegalvaniseerd staal gebruikt in de bouw of iets anders:

Ongeëvenaarde duurzaamheid

Het galvanisatieproces bestaat uit het onderdompelen van schoon staal in gesmolten zink om een coating te creëren die er metallurgisch aan wordt gehecht.

Hierdoor ontstaat een van de meest duurzame vormen van corrosiebescherming op de markt. Een coatinglaag van slechts 85 micron dik (hetzelfde als een vel papier) beschermt een gegalvaniseerde staalconstructie tot wel 100 jaar.

Duurzaamheid

Dit is niet iets waar we normaal gesproken aan denken als we het over gegalvaniseerd staal hebben. Als we het galvanisatieproces, dat langdurige en bewezen duurzaamheid biedt, vergelijken met het herhaalde onderhoud dat reguliere staalconstructies vereisen, blijkt dat galvaniseren duurzamer is.

Kosten

Er bestaat vaak een misvatting over de kosten van het verzinken van staal.

Vaak wordt gedacht dat verzinken duurder is dan het in werkelijkheid is, omdat we de neiging hebben om de kosten evenredig met de kwaliteit op te schalen. Hoewel de verzinkte coating zo duurzaam en kwalitatief is, is deze eigenlijk niet zo duur, zeker als we bedenken dat de verzinkingskosten door de jaren heen stabiel zijn gebleven terwijl de schilderkosten zijn gestegen.

Betrouwbaarheid

Het galvanisatieproces heeft zich bewezen en u kunt erop rekenen dat het de beloofde corrosie- en roestbestendigheid biedt.

Het proces wordt nauwlettend gecontroleerd en de coating die hierdoor ontstaat is consistent en voorspelbaar, wat gegalvaniseerd staal zeer betrouwbaar maakt in termen van prestaties en nauwkeurigheid op basis van specificaties.

Dekking

In tegenstelling tot een verflaag creëert het galvanisatieproces een metallurgische verbinding en wordt de zinklaag onderdeel van het staal zelf. Verzinken biedt volledige dekking, zelfs voor de meest kwetsbare gebieden, en dat betekent betere prestaties, lagere onderhoudskosten, voorspelbaarheid en betrouwbaarheid.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook