Hedendaagse verlichtingsideeën met coole en inspirerende ontwerpen

Contemporary Lighting Ideas With Cool And Inspiring Designs

Het maakt niet echt uit hoe oud of nieuw, rustiek of modern een ruimte is… de verlichting is altijd belangrijk. Moderne verlichtingsarmaturen vallen echter op een bijzonder opvallende manier op. Elk type armatuur heeft zijn eigen manier om er speciaal uit te zien. Tafellampen zijn vaak schattig, terwijl vloerverlichting gezellig is en ruimtes een warm en uitnodigend gevoel geeft. Het meest indrukwekkend zijn echter de hanglampen en kroonluchters. We hebben een heleboel coole ontwerpen om je te laten zien.

Contemporary Lighting Ideas With Cool And Inspiring Designs

Dit is een stijlvolle vloerlamp genaamd Stick. Hij is ontworpen door P. Salvadè en heeft een ronde voet en een staaf van Canaletta-walnoot. De lamp is perfect voor de hoeken van een kamer, omdat de kap elegant aan één kant van de stang/stok is bevestigd, gecentreerd boven de basis. Denk aan deze lamp voor leeshoekjes, maar ook voor kantoren, slaapkamers en vrijwel elke ruimte die sfeerverlichting nodig heeft.

Pileo Modern tripod floor lamp from Porada

Pileo is een van de meest elegante statieflampen die er zijn. De voet is verkrijgbaar in twee opties: massief Canaletta walnoot of essen en de lampenkap is vertind en verkrijgbaar in verschillende kleurtinten. We houden van de nonchalance en schattigheid van de schaduw en de manier waarop deze de basis aanvult, die een rustieke uitstraling heeft en tegelijkertijd zeer elegant en zelfs een beetje formeel ogend is.

Sweet 91 Hanging Pendant Lamp from gervasoni1882

Over schattig en casual gesproken, er is een hanglamp die heel goed bij deze beschrijving past. De naam is Sweet 91. Hij maakt deel uit van de Sweet lampenserie ontworpen door Paola Navone. De lampenkap van deze mooie hanglamp is geweven en is verkrijgbaar in twee basiskleuren: zwart en wit. Het design is zeer veelzijdig en dat maakt deze hanglamp voor vrijwel iedere ruimte een geschikt armatuur.

Hanging Lamp Lyssa Chandelier for Luxury Interiors

Verlicht je woonkamer met kroonluchters die op wolken lijken. We hebben het over de Lyssa-kroonluchters, ontworpen door Emanuel Ungaro, met een baldakijn bestaande uit een groot aantal glazen bollen opgehangen aan koperen kettingen die aan een ronde plaat met een zonnestraalontwerp hangen. Een kroonluchter als deze is een prachtig statement-stuk voor woonkamers, eetruimtes of gangen, met een ontwerp dat elegant en tegelijkertijd glamoureus is zonder weelderig te worden.

Camberra Table and Floor lamp For bedroom

Het ontwerp van de Laos vloerlamp en dat van de bijpassende tafellamp uit dezelfde serie is elegant op een nogal exotische manier. Het frame is strak en verkrijgbaar in de volgende opties: RVS, zwartnikkel, messing, verkoperd en verguld. de lampenkap is cilindrisch en gemaakt van stof (satijn, zijde of organza). De combinatie is verfijnd en stijlvol en het kwastje verbindt alles op de meest passende manier. De Camberra tafellamp lijkt in die zin behoorlijk op elkaar.

Night Flow Wonder Glass Lighting Fixtures

De hanglampen uit de Flow[T]-serie van wonderglass worden gedefinieerd door een unieke dualiteit die de nauwe relatie tussen fantasie en realiteit weerspiegelt. Deze eigentijdse verlichtingsarmaturen zijn geïnspireerd op de kleuren van de Venetiaanse lagune en hebben sculpturale en stijlvolle ontwerpen die op subtiele en harmonieuze manieren opvallen.

The Luma Chandelir from Zaha Hadid for Wonder Glass

Sculpturale en artistieke ontwerpen waren de specialiteit van Zaha Hadid en deze editie van de Luma hanglampen houdt die geest levend. Het is gemakkelijk te begrijpen waarom deze lamp zo mooi is. Alles heeft te maken met de vorm, die delicaat en verfijnd is. Elk individueel buissegment is met de hand geblazen en samen vormen ze een transparante en sculpturale vorm die het licht verspreidt en een lust voor het oog is.

Luna Rossa and Brass Bell

Luna Rossa Above the Coffee table for Living room

Het hier getoonde type hanglampen is vrij gebruikelijk. Zowel de Luna Rossa als de Brass Bell hangers hebben vrij eenvoudige ontwerpen die niet per se opvallen. Hun eenvoud maakt ze echter op een heel bijzondere manier mooi. Het draait allemaal om harmonie, om de relatie tussen de gebruikte materialen, de algehele vorm, de afwerking en de kleur. Dit type ontwerp is vaak een mix van moderne en industriële lichtinvloeden.

 

Large Handwoven Ball lampshade

Een grote hanglamp (of welke lamp dan ook) kan overweldigend zijn, vooral in een kleine kamer of in een ruimte met een laag plafond. Sommige ontwerpen zorgen er echter voor dat een dergelijke ruimte extra gezellig en gastvrij aanvoelt. Deze lamp is een geweldig voorbeeld. De vorm is met de hand geweven van extra fijn merinowoldraad, afwisselend zwarte en witte lijnen rond een structuur van gelakt staal.

 

Living room from Porada with Floor lamp and l shaped sofa

Een goed geplaatst omgevingslicht kan de inrichting en sfeer van een kamer positief beïnvloeden. Om alles perfect te laten zijn, moet er een evenwicht zijn tussen de vorm, het formaat, de afwerking, de kleur en de intensiteit van het licht dat de lamp biedt. Bolla voldoet aan alle eisen. Deze leuke en charmante tafellamp is ontworpen door O. Favaretto en heeft een voet van massief essen gecombineerd met een glazen kap. De twee elementen sluiten naadloos op elkaar aan.

gervasoni1882 Brass hanging pendant

Kun je geloven dat zoiets delicaat van messing kan worden gemaakt? Nou, het is waar. De Brass-serie van Paola Navone zet dit materiaal letterlijk in de schijnwerpers. De hanglampen uit deze collectie onderscheiden zich zowel door hun eenvoud als door hun onconventionaliteit.

Ferruccio Laviani KabuKi Floor Lamp

De Kabuki vloerlamp is anders dan alles wat we tot nu toe zijn tegengekomen. Het is gemaakt met behulp van de spuitgiettechniek en heeft een geweven patroon waardoor het bijna lijkt alsof het van kant is gemaakt. Het licht wordt door de geperforeerde ruimtes gefilterd. De lamp is behoorlijk lang en heeft een vrij robuuste vorm die contrasteert met de delicatesse van het geweven patroon.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook