Herfstopruiming: omarm de eenvoud van het seizoen

Fall Decluttering: Embrace the Simplicity of the Season

Naarmate de lucht kouder wordt en de bladeren beginnen te veranderen, is het omarmen van methoden voor het opruimen van de herfst een manier om de soberheid buitenshuis met interne eenvoud te weerspiegelen. Op het eerste gezicht lijkt het opruimen van de herfst misschien niet levensveranderend, maar dit seizoen nodigt ons uit om gezellige dagen binnenshuis door te brengen, dus het is een uitstekende gewoonte om deze tijd te besteden aan het stroomlijnen van onze binnenruimtes.

Het herfstseizoen verwelkomt ons om te genieten van de rust die voorafgaat aan het drukke vakantieseizoen dat voor ons ligt. We kunnen dit het meest effectief doen door onze huizen en onze geest op orde te brengen met seizoensgebonden opruiming in de herfst om het overtollige uit ons leven te verwijderen.

Fall Decluttering: Embrace the Simplicity of the Season

Belangrijke gebieden voor het opruimen van de herfst

Nu het begin van het koudere weer onze gedachten naar binnen doet keren, is er geen betere manier om het seizoen te beginnen dan door deze gebieden een grondige reorganisatie te geven.

Kasten

Onze kasten staan vol met kleding, schoenen en tassen die we jaren geleden hebben gekocht en die we nooit meer zullen aantrekken. Een deel van het optimaal opruimen van de herfst in de kast is het weggooien van ongebruikte items. Trek je kleren uit de kast en bekijk elk kledingstuk eerlijk. Vraag jezelf af of je het nog een keer zult dragen. Een goede vuistregel is dat als je hem meer dan een jaar niet hebt gedragen, de kans groot is dat je hem niet meer zult dragen. Doneer alle items die niet beschadigd zijn, maar gooi items weg die bevlekt of gescheurd zijn.

Misschien wilt u ook voorwerpen bewaren die een sentimentele waarde hebben die belangrijk is voor het nageslacht. Deze items moet je bewaren, maar ze horen niet thuis in je kast. Plaats ze in plaats daarvan in een souvenirdoosje, zodat de spullen beschermd zijn tegen schimmels en ongedierte zoals motten.

Een ander belangrijk herfstkastritueel is het reorganiseren ervan, zodat de kleding die we nodig hebben voor de herfst- en winterseizoenen gemakkelijk toegankelijk is. Plaats lente- en zomerkleding achter in de kast of berg deze kleding op in een ruimte zoals een zolder, zodat er ruimte overblijft voor grote herfst- en winterartikelen.

Neem de tijd om dit ook in de kasten van uw kinderen te doen. Het is een goede klus om hun hulp in te roepen terwijl je hun kleding en accessoires doorzoekt om te beslissen welke items moeten blijven of gaan. Kinderen groeien snel uit hun kleding, dus verwijder of berg kleding op die hen het volgende seizoen niet past.z

Etenswaren

Tijdens de herfst beginnen we ons voor te bereiden op de drukke feestdagen die voor ons liggen. Ruim uw voorraadkast, kruidenlade, koelkast en diepvriezers op om ruimte te maken voor de planning van uw vakantievoedsel. Begin in je voorraadkast. Verwijder alle items die verlopen zijn of waarvan u weet dat u ze niet zult gebruiken. Ga vervolgens naar je kruidenlade of -kast. Specerijen verliezen na verloop van tijd hun kracht, dus het is het beste om specerijen waarvan de houdbaarheidsdatum is verstreken, te verwijderen. Houd een lijst bij van de kruiden die u weggooit, zodat u ze gemakkelijk kunt vervangen.

Controleer uw koelkast/vriezer op verlopen voedsel. Verwijder deze items om plaats te maken voor vakantie- en seizoensvoedsel dat u bij de hand wilt hebben. Besteed speciale aandacht aan uw specerijen en saladedressings, aangezien deze planken vaak vergeten worden. Veeg de planken schoon en vervang uw baking soda-doos om de binnenkant van de koelkast op te frissen.

Linnenkast

In de herfst vervangen we licht zomerbeddengoed door zwaardere opties zoals flanel en wol. Neem tegelijkertijd de tijd om uw linnenkast op te ruimen. Haal elk item uit de kast, zodat je de planken en het vloeroppervlak kunt afvegen. Bekijk elk stuk en evalueer de staat ervan en uw voorkeuren. Gooi voorwerpen die bevlekt of gescheurd zijn weg of hergebruik ze. Recycle stukken die in goede staat verkeren door ze aan een goed doel te doneren.

Begin met het vouwen van elk item en plaats het bij soortgelijke items. Organiseer uw herfstlinnenkast zo dat lichte spullen achterin liggen en zwaardere spullen vooraan. Probeer regelmatig uw linnenkast te controleren om deze overzichtelijk te houden, zodat u tijdens de drukke feestdagen gemakkelijk spullen kunt vinden.

Vakantie- en seizoensdecor

Ons seizoensdecor kan aan slijtage onderhevig zijn als we het jaar na jaar tentoonstellen. Het vroege najaar is een uitstekend moment om preventief naar ons vakantiedecor te kijken om te beslissen of het er nog steeds goed genoeg uitziet om tentoon te stellen of vervangen moet worden.

Haal je seizoensdecor tevoorschijn en bekijk het stukje bij beetje. Bepaal of je het nog steeds leuk vindt en er een plaats voor wilt maken in je huisdisplays. Bewaar de spullen die u wilt bewaren zorgvuldig en op een plaats die gemakkelijk toegankelijk is, zodat u uw decoraties efficiënter kunt samenstellen. Spullen waar je niet meer van houdt, zullen een ander huis vinden als je ze doneert aan liefdadigheids- of kringloopwinkels.

Buiten gebouwen

Bij gebouwen in de achtertuin en buiten, zoals kassen of gereedschapsschuren, is er in de zomer een hectische activiteit, maar in de late herfst en winter is het rustig. Gebruik het vroege herfstseizoen, terwijl het nog warm weer is, om de rommel uit deze gebouwen op te ruimen. Deze klus kan een aanzienlijke hoeveelheid tijd in beslag nemen, dus zet een dag op de kalender om dit project aan te pakken.

Verzamel de benodigdheden die je nodig hebt voordat je begint, inclusief vuilniszakken, recyclingbakken, opslagcontainers en gereedschap dat je nodig hebt voor reparatie of onderhoud. Haal alle spullen uit de schappen en groepeer ze op soort. Maak de binnenkant van het gebouw schoon door de planken af te vegen, de vloer te dweilen of te vegen en indien nodig onder hoge druk te wassen. Evalueer uw schone schuur en bepaal of u nog andere opberghulpmiddelen nodig heeft, zoals ophangborden, haken of een andere set planken.

Ga door je schuurspullen en overweeg hun toestand en noodzaak in je leven. Gooi items weg die te beschadigd zijn voor reparatie. Doneer alle spullen die in goede staat zijn en die u niet meer gebruikt. Vervang de items die je bewaart door soortgelijke items bij elkaar te plaatsen. Bewaar de items die u vaak gebruikt aan de voorkant, zodat u ze gemakkelijk kunt bereiken.

Speelgoed en spelletjes

Tijdens de herfst en winter brengen kinderen en volwassenen meer tijd door met binnenactiviteiten zoals puzzels, spelletjes en speelgoed. Zet een datum op de kalender waarop uw hele gezin kan deelnemen, zodat iedereen een stem kan hebben in de items die worden bewaard en weggegooid.

Besteed tijd aan het doornemen van deze items en ruim de items op die beschadigd zijn, ontbreken of niet meer worden gebruikt. Dit zal helpen om uw gemeenschappelijke kamers en slaapkamers overzichtelijker te maken en de spullen waar u en uw gezin van houden beter toegankelijk te maken.

Haal alle spellen en puzzels uit hun opslagruimtes. Leg ze zo neer dat iedereen ze kan beoordelen. Bedenk of elk item nog steeds geschikt is voor de leeftijd, waar iemand in huis plezier aan beleeft, sentimentele waarde heeft en in goede staat verkeert. Probeer selectief te zijn met betrekking tot de items die u bewaart, aangezien deze doorgaans waardevolle ruimte in beslag nemen. Gooi spullen weg die kapot zijn en doneer spullen die nog in goede staat zijn.

Evalueer uw opslag voor de items die u bewaart. Mogelijk moet u hiervoor de opslagmodus vergroten of wijzigen als de methode die u gebruikt niet geschikt is. Groepeer en label items om hun organisatie te behouden.

Elektronica en digitale ruimte

De herfst is misschien wel het moment om die oude computer die je hebt bewaard weg te gooien of te recyclen. U kunt ook de tijd nemen om uw digitale ruimtes op te ruimen en te reorganiseren, zodat er ruimte ontstaat voor al die nieuwe vakantiefoto's.

Verzamel de elektronica die u niet meer gebruikt. Items kunnen oude computers, smartphones, tablets, gameconsoles, hoofdtelefoons en opladers zijn. Groepeer vergelijkbare items, zodat u kunt zien of u dubbele items heeft. Voor zaken als computers, smartphones en tablets is het essentieel om eerst alle persoonlijke gegevens van het apparaat te verwijderen. Zoek naar programma's bij u in de buurt waarmee u onderdelen van uw elektronica kunt recyclen of overweeg andere opties, zoals het doneren van deze artikelen aan familie of vrienden die ze kunnen gebruiken.

Het opruimen van de digitale ruimte is een nieuwe noodzaak in de moderne tijd. Neem de tijd om uw computer op te ruimen door bestanden en mappen te ordenen, oude programma's te verwijderen, uw browser leeg te maken en uw prullenbak op te ruimen. Pak foto's op uw computer en telefoon aan door duplicaten te verwijderen en uw foto's op te slaan met externe opslagoplossingen zoals de cloud.

Ruim uw e-mail op door u af te melden voor ongewenste nieuwsbrieven en promotiemateriaal dat u niet langer wenst te ontvangen. Verwijder en archiveer e-mails, zodat de belangrijkste gemakkelijker toegankelijk zijn. Stel filters en labels in om e-mails te ordenen zodra ze in uw inbox binnenkomen.

Knutselspullen

Het opruimen en reorganiseren van knutselbenodigdheden kan het knutselen tijdens de rustige wintermaanden productiever en leuker maken. Verzamel je knutselspullen uit het hele huis en spreid ze uit op een werktafel waar je ze kunt zien. Groepeer uw benodigdheden in vergelijkbare categorieën. Veel voorkomende categorieën zijn onder meer papierbenodigdheden, stoffen en textiel, artikelen voor het maken van kralen en sieraden, en verfbenodigdheden. Onderzoek elke groep om te beoordelen of je nog steeds van een bepaald type handwerk houdt en om te zien of je nieuwe benodigdheden nodig hebt.

Maak opbergdozen voor knutselspullen die je wilt bewaren. Reorganiseer ze zodat uw benodigdheden gemakkelijk te zien en toegankelijk zijn. Gooi spullen weg die je niet meer nodig hebt. Groepeer ze bij elkaar en doneer ze aan andere knutselaars die je kent of via prikborden bij jou in de buurt.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook