Hoe een Mason Jar-lamp te bouwen

How To Build A Mason Jar Lamp

Laten we, in de geest van het redden van onze planeet, praten over hoe je een stenen potlamp kunt maken met alleen gerecyclede materialen.

How To Build A Mason Jar Lamp

Of je nu op zoek bent naar een nieuwe toevoeging aan de inrichting van je slaapkamer of de planeet stap voor stap wilt redden, deze gids begeleidt je bij elke stap van het proces van het maken van een lamp uit een glazen pot.

Het beste deel: er zijn geen speciale uitrusting of vaardigheden voor nodig: met een paar belangrijke materialen bij de hand en een beetje elleboogvet kun je je glazen pot in een mum van tijd aansteken!

Diy mason jar table lamp

Materials for mason jar lighting fixtures

Materialen die je nodig hebt voor je doe-het-zelf stenen potlamp:

1/2 Gallon Mason Jar Schilderstape Pen Elektrische boor 1/4 "of 1/2" Glasboor Zakmes Acrylverf Penseel Make-A-Lamp Kit Schroevendraaier Lampenkap Universele lijm (optioneel)

Hoe maak je een lamp uit een stenen pot: stapsgewijze handleiding

Er zijn eigenlijk talloze manieren om een lamp uit een stenen pot te maken. Je kunt een olielamp uit een stenen pot, een staande lamp in een stenen pot maken, of er zelfs gewoon een kaars in plaatsen.

Maar in dit project gaan we dieper in op het maken van een doe-het-zelf tafellamp met stenen potten.

Mason jar painters tape

Stap 1: Wasi-tape en verf

Breng schilderstape aan op zowel de binnen- als de buitenkant van de Mason Jar, op de achterkant van uw lamp.

Markeer de locatie waar u het snoer wilt laten uitsteken.

Mason jar drill fitted

Stap 2: Glasboren

Boor met een elektrische boormachine voorzien van een glasboor een gat op de plek die u in stap 1 hebt gemarkeerd.

De truc is om niet te veel druk uit te oefenen tijdens het boren, maar laat de boor het werk doen.

Gerelateerd: 19 ingenieuze en praktische Mason Jar-ambachten en transformaties

Mson jar hole drilled

Stap 3: Breng een nieuw stukje schilderstape aan

Zodra het gat is geboord, verwijdert u de schilderstape aan zowel de binnen- als de buitenkant van de pot en brengt u een nieuw stuk tape over het gat aan.

How to paint the mason jar

Painted mason jar inside

Stap 4: Acrylverf binnen

Verf de binnenkant van de pot met acrylverf en laat deze goed drogen.

Rouch opening hole

Stap 5: Dekselgat

Gebruik een zakmes om een ruwe opening in het midden van het deksel te maken, net groot genoeg om in de "nippel" met schroefdraad te passen (die bij uw doe-het-zelf lampenset met stenen potten wordt geleverd).

Mason jar lighting fixture cord

Stap 6: Bereid de draad voor

Steek het draaduiteinde van het lampsnoer door het gat dat u in stap 2 hebt geboord.

Trek door de opening van de pot.

Masonjar lamp assembly steps

Stap 7: De onderdelen/hardware van de Mason Jar-lamp monteren

Monteer de lamphardware volgens de instructies van de fabrikant. Hier is een kort overzicht:

Duw de “nippel” met schroefdraad door de onderkant van het deksel van de pot totdat het deksel op de borgmoer rust. Eventueel aan de onderkant van het deksel vastzetten met een ringetje alleslijm (optioneel). Leid de draad door de “nippel”. Rijg de controlering op de draad, gevolgd door de dop van de fitting, en plaats deze op het deksel van de pot. Sluit de geribbelde draad aan op de zilveren schroef en de niet-geribbelde draad op de gouden schroef aan weerszijden van de fitting, door het blootliggende gedeelte van de draad rond de hals van de schroef te wikkelen en de schroef in de fitting vast te draaien. Plaats de socketbehuizing op de socket en bevestig deze in de socketdop. Plaats de potring op de pot en draai vast.

Mason jar light bulb inside

Stap 8: Voeg socket toe

Schroef een gloeilamp in de fitting en sluit de lamp aan om te controleren of hij werkt (!!).

Top met een kleine tot middelgrote lampenkap en voila!

Mason jar lamp shade

Mason jar finished table lamp

Veelgestelde vragen (FAQ)FAQ

Kun je een stenen pot als verlichtingsarmatuur gebruiken?

Dat kan zeker! En het is makkelijker dan je zou denken.

Mason-potten zijn een van de gemakkelijkste dingen om opnieuw te gebruiken en te recyclen. Je kunt ze voor vrijwel elk soort project gebruiken. Je kunt van die gebruikte stenen potten daadwerkelijk hanglampen, lampen, kroonluchters en nog veel meer geweldige dingen maken, zoals een doe-het-zelf-olielamp.

Wat voor soort lampen kan ik in een stenen pot plaatsen?

Je kunt allerlei soorten lampen in een stenen pot doen, maar de meest voorkomende zijn kerstverlichting, kleine LED-lampen die lijken op de originele Edison-lamp, glow-in-the-dark LED's en twinkelende lichtjes.

En als je op zoek bent naar iets dat een beetje meer rustgevende sfeer toevoegt, kun je ook kleine kaarsen in je glazen pot doen of zelfs olielampen in glazen potten maken als je geen kaarsen of lampen bij de hand hebt.

Welke maat lampenkap heb ik nodig voor een Mason Jar-lamp?

De maat van de lampenkap die je nodig hebt, hangt af van de maat van je Mason Jar-lamp, en omgekeerd. Een pot met een brede opening ziet er het beste uit met een bredere lampenkap van een stenen pot. Maar als je in een kleine ruimte werkt, of als je doe-het-zelf lamp vrij klein is, wil je misschien iets smallers kiezen.

Hoe maak ik een Mason Jar-lampenkap?

Er zijn verschillende manieren om een lampenkap van mason jar te maken en enkele van de meest gebruikte schaduwmaterialen die worden gebruikt, zijn onder meer papier, plastic en metaal. De eenvoudigste manier om er een te maken is door een lampenkapframe te bekleden met een stof naar keuze. Je hebt alleen stevige lampenkapringen nodig, een vormstaafje, kleverige lampenkaplijm en de stof naar keuze die aan de binnenkant is bekleed met styreen.

Hoeveel kost een stenen pot?

De gemiddelde kosten van een stenen pot van 8 ounce zijn $ 1,00, maar als je geld wilt besparen, kun je gewoon kiezen voor gebruikte stenen potten.

Zijn Ball-potten en Mason-potten hetzelfde?

Kogelpotten en metselaarpotten zijn in essentie hetzelfde. Het zijn gewoon verschillende namen voor hetzelfde, in het bijzonder inmaakpotten.

Conclusie

Vond je het leuk om je eigen Mason Jar-lamp te maken? Wij hopen het zeker!

We weten dat het werken aan een doe-het-zelf-project soms frustrerend en rommelig kan zijn. Maar als je klaar bent, is het zo bevredigend om naar je kunstwerk te kijken en te zeggen: “Ja! Ik heb het gedaan!"

Dit is het gevoel dat wij jou graag willen geven nadat je aan onze projecten hebt gewerkt.

Dus ga je gang en maak nog een paar stenen potlampen. Of beter nog, probeer alle andere doe-het-zelf-projecten die we hier op onze site hebben. Wij hopen dat je hier plezier aan hebt gehad.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook