Hoe houten garageplanken te bouwen die praktisch en gebruiksvriendelijk zijn

How To Build Garage Wood Shelves That Are Practical And User-Friendly

Garages zijn superhandig en niet alleen vanwege de parkeerplaats, maar ook omdat ze je wat extra opslagruimte bieden voor diverse gereedschappen, uitrusting enzovoort. Natuurlijk is al die ruimte nutteloos zonder een goed opslagsysteem. Dat is wanneer garageplanken een rol gaan spelen. Je kunt vanaf het begin eenvoudige garageplanken uit hout bouwen, wat een geweldig doe-het-zelf-project voor beginners zou zijn voor het weekend. Er is niet veel voor nodig om ze te maken en er zijn genoeg tutorials en plannen die je kunt volgen. Laten we er nu een paar bekijken.

How To Build Garage Wood Shelves That Are Practical And User-Friendly

Deze garageplanken die u in ana-wit kunt bekijken, zijn ontworpen om aan de muur te bevestigen. Dit betekent dat je een vaste plek voor ze moet vinden, dus kies het gebied zorgvuldig. Je kunt deze zo lang maken als je wilt en het juiste aantal framesteunen toevoegen. Het ontwerp is eenvoudig genoeg om te worden aangepast en aangepast op basis van iemands specifieke opslagbehoeften.

DIY Fast and Easy Built In Wall

Voordat u begint met het kappen van hout en daadwerkelijk iets gaat bouwen, moet u even de tijd nemen om na te denken over uw werkelijke opslagbehoeften. Op basis van wat u hier wilt opslaan, kunt u verschillende soorten garageopslagsystemen bouwen. U kunt bijvoorbeeld een organizer maken voor tuingereedschap, één voor kleine spullen die u in dozen op planken kunt bewaren, een draagbare opbergwagen voor spullen die buiten worden gebruikt, enzovoort. Bekijk deze populaire organisatiesystemen om een beter idee te krijgen van wat mogelijk is.

Modern wood garage shelves

Een multifunctionele set garageplanken zou in de meeste gevallen waarschijnlijk een goede optie zijn, omdat je deze voor allerlei dingen kunt gebruiken. Deze zijn erg stevig, wat geweldig is omdat je er veel dozen op kunt opbergen, maar ook zwaar gereedschap enzovoort. Deze 2×4 planken zijn ook eenvoudig in elkaar te zetten en vereisen minimale ervaring en basisgereedschappen om te maken. Je kunt de video-tutorial van Fix This Build That bekijken voor meer informatie.

Reclaim your GARAGE

Het is belangrijk om na te denken over waar u de garageplanken precies wilt plaatsen. Als je ruimte wilt besparen en voldoende ruimte wilt laten voor je auto of voor diverse grote apparaten en gereedschappen op de vloer, kunnen de planken tot net onder het plafond omhoog gaan. Ze zullen niet erg handig zijn, maar ze zijn perfect voor het opbergen van spullen die je maar heel zelden gebruikt, of spullen voor buiten het seizoen, enzovoort. Bekijk deze video van Crafted Workshop voor meer details.

High garage shelves

Hier is nog een geweldig voorbeeld van eenvoudige, multifunctionele garagerekken die van hout kunnen worden gemaakt. Deze planken zijn aan de muren bevestigd en zijn zeer ruim, groot genoeg voor vrijwel alles wat hier moet worden opgeslagen. Ze zijn ook vrij lang, waardoor je voldoende ruimte hebt om alle spullen te ordenen. Bekijk de tutorial van Ana White om te leren hoe ze kunnen worden gebouwd.

Wood and plywood shelves

Niet iedereen heeft veel ruimte in de garage, dus als je kleinere planken nodig hebt, bekijk dan deze geweldige tutorial van Spencley Design Co., waarin alles wordt uitgelegd wat je moet weten over het ontwerp- en bouwproces. Dit specifieke ontwerp is best leuk omdat het ruimte biedt voor zowel kleine als grote spullen. Uiteraard kan het indien nodig worden aangepast.

Simple garage shelves

Een groot garagereksysteem kan vrijwel aan al uw opslagbehoeften voldoen. Je zou een set massief houten planken kunnen bouwen die een hele muur in je garage bedekken, net zoals degene die worden beschreven in deze tutorial van Jason Legt Dingen uit. Het ontwerp is heel eenvoudig en duidelijk, zonder onnodige scheidingslijnen of details. Hierdoor heb je meer vrijheid en flexibiliteit en kun je zowel grote als kleine spullen opbergen.

Floating shelves

Zwevende planken kunnen ook een geweldige aanvulling zijn op de garage. Ze kunnen overal worden geïnstalleerd waar er vrije ruimte is op de muren en zelfs hoog waar ze niet in de weg zitten. Maak ze van hout of multiplex en installeer er zoveel als nodig is. Zwevende planken kunnen ook in allerlei verschillende maten worden gemaakt, afhankelijk van uw opslagbehoeften. Het benodigde gereedschap omvat alleen basiszaken zoals een boormachine, een schroevendraaier en een handzaag. Je kunt de plannen vinden op instructables.

Freestanding shelving unit

Als je de planken wilt kunnen verplaatsen voor het geval je ooit je garage gaat reorganiseren of opnieuw inrichten, is het bouwen van een vrijstaande plank waarschijnlijk de beste optie. U kunt plannen en details over een dergelijk project vinden op instructables. Het ontwerp is eenvoudig en er zit veel ruimte tussen deze planken, zodat je er grote of hoge spullen op kunt opbergen. Dat kan uiteraard aangepast worden als je de voorkeur geeft aan een andere opstelling.

Wood Pallet Storage Shelving

Ervan uitgaande dat u niet wilt dat uw garageplanken duur zijn om te maken, is het gebruik van pallethout een goed idee dat u wat geld kan besparen. Koop een paar pallets, haal ze uit elkaar en hergebruik de planken om je garageplanken te bouwen. Je kunt zelfs delen van de pallets hergebruiken, zoals weergegeven op de instructables, en dat zou het hele proces eenvoudiger en sneller maken.

Overhead Garage Shelves

Garageplanken boven het hoofd zijn ook een uitstekende optie, vooral als u weinig ruimte heeft. Je kunt ze aan het plafond hangen en uit de weg zetten. Ze zijn ideaal voor het opbergen van verschillende spullen die je niet regelmatig gebruikt, zoals gereedschap, seizoensuitrusting, kampeerspullen enzovoort. Je kunt ze boven bestaande planken plaatsen of combineren met andere soorten opbergers. Bekijk instructables voor meer details over dit project.

Gerelateerd: 10 beste ideeën voor garagefietsopslag om uw ruimte georganiseerd te houden

Garage Shelves

Het is niet nodig om luxe materialen te gebruiken voor garageplanken, niet als het belangrijkste doel is om ervoor te zorgen dat ze duurzaam en praktisch zijn. OSB-platen en zelfs multiplex kunnen werken en teruggewonnen hout is ook altijd een goede optie. Een boormachine en een zaag zijn nodig, maar afgezien daarvan hoeft u niet te investeren in andere gereedschappen en apparatuur. Met deze benodigdheden kun je stevige garageplanken maken, zodat je alle spullen kunt ordenen en ruimte kunt opruimen. Meer details zijn te vinden op instructables.

High Garage Storage Shelves

Zoals eerder vermeld, is opbergruimte boven het hoofd een geweldige optie voor garages, omdat het spullen uit de weg ruimt en er meer ruimte op de vloer overblijft. Als je garage een hoog plafond heeft, nodigt dat je in feite uit om hoge planken te maken zoals die op de instructables. Ze kunnen aan de muren en het plafond worden bevestigd en je kunt ze helemaal achterin plaatsen, zodat ze nergens anders hinderen.

DIY 2x4 Shelving Unit virginia sweet pea

Vrijstaande rekken zoals deze zijn zeer praktisch en zeer veelzijdig. Zoiets kun je bouwen voor ruimtes als een bijkeuken, een berging en natuurlijk de garage. Dit 2×4 rek op virginiasweetpea neemt niet veel vloeroppervlak in beslag en biedt je drie grote planken om spullen op te zetten en ruimte bovenop voor het geval je wat extra ruimte nodig hebt voor bepaalde spullen.

Diy garage shelves

Als u van plan bent uw garage voor meer dan alleen opslag te gebruiken, is het slim om even de tijd te nemen om een ontwerp op maat te bedenken dat aan uw behoeften voldoet. Deze van modernbuilds heeft bijvoorbeeld ook een werktafel in het midden, een soort ingebouwde werkbank, zodat je daar aan verschillende projecten kunt werken waar al het gereedschap en de uitrusting zijn opgeslagen. Op alle planken is bovendien voldoende ruimte voor grote en kleine spullen.

DIY STORAGE EASY EXTRA SPACE STORAGE SHELVES

Een kleine garage is geen dealbreaker. Je kunt er nog steeds veel spullen in opbergen en dat moet dan wel op een praktische en ruimtebesparende manier gebeuren. De eerste en belangrijkste stap zou zijn om wat planken te bouwen. Houd ze eenvoudig en zorg ervoor dat ze stevig genoeg zijn voor alle spullen die je erop wilt zetten. Aangezien uw opslagbehoeften in de toekomst heel goed kunnen veranderen, zou het niet echt helpen om het opslagsysteem erg specifiek te maken. Grote open planken, zoals die op makingthingsisawesome, geven je meer vrijheid.

SLIDING STORAGE SHELVES

Grote en diepe garageplanken zijn goed omdat ze veel spullen kunnen bevatten, maar ze maken het bijvoorbeeld niet echt gemakkelijk om de spullen achterin te vinden en te pakken. Je kunt daar echter verandering in brengen door schuifplanken te maken die een stuk handiger en gebruiksvriendelijker zijn. U kunt de plannen en een gedetailleerde tutorial over hoe u ze kunt bouwen vinden door ze gewoon op te meten.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook