Hoe ontwerp je het perfecte leeshoekje met weinig ruimte?

How to Design the Perfect Reading Nook with Little Space

Lezen is een van die tijden uit het verleden waarin je kunt ontsnappen naar een andere wereld en je zorgen opzij kunt zetten! Of je nu graag je favoriete tijdschrift doorleest of je verdiept in een sappige roman, je leeshoekje zou perfect voor je moeten zijn. Hoewel we allemaal graag voldoende ruimte zouden willen hebben, zijn veel leeshoekjes klein, maar ze kunnen gezellig en comfortabel worden gemaakt met een paar eenvoudige ontwerptips. Of u nu probeert uit te vinden hoe u een leeshoekje in uw huis kunt inrichten of uw bestaande hoekje comfortabeler wilt maken, hier zijn enkele ideeën om u te helpen.

How to Design the Perfect Reading Nook with Little SpaceUw leeshoek moet uw persoonlijkheid aanspreken

Kies het perfecte gedeelte van uw huis:

Ook al is uw huis klein, het kan toch de juiste hoek, hoekje of zelfs gewoon een comfortabele stoel hebben die ver weg is van het drukke verkeer. Bedenk eerst waar u uw zitplaats wilt plaatsen. Zitplaatsen kunnen variëren van een comfortabele stoel of bank die door het hele huis kan bewegen, of kiezen voor een permanente oplossing zoals een zitje bij het raam. Als je in een appartement woont en geen zitje bij het raam kunt inbouwen, overweeg dan om zitzakken, kussens of vloerkussens in je favoriete hoekje te gebruiken. Laat uw kleine huis u er niet van weerhouden een ontspannen toevluchtsoord te creëren.

reading nook natural lightZorg ervoor dat uw leeshoek goede verlichting heeft

Zorg ervoor dat de verlichting ideaal is:

Het ontwerpen van de perfecte leeshoek moet ook comfortabel zijn voor uw ogen. Zorg ervoor dat uw hoekje een goede bron van natuurlijk licht en kunstlicht heeft. Hoewel een raam ideaal is, is het ook essentieel dat de juiste raamdecoratie wordt opgehangen om verblinding te voorkomen. Een tafel- of vloerlamp of zelfs een wandkandelaar kan prachtig werken om de juiste sfeer in uw leeshoek te creëren. Bekijk uw ruimte op verschillende tijdstippen van de dag om te bepalen welke verlichting het beste is voor uw perfecte leesruimte.

reading nook children inspiredEen leeshoekje kan gepersonaliseerd worden voor alle leeftijden
corner reading nookMaak van elke hoek een leeshoekje

Personaliseer uw leeshoek:

Nadat je de perfecte plek in je huis, de zitplaatsen en de verlichting hebt gekozen, is het nu tijd om deze te personaliseren. Als je een stoel bij het raam hebt, voeg dan kleurrijke kussens met bijpassende stof toe aan je omringende interieur. Gooidekens en kussens kunnen je helpen lekker weg te kruipen met je goede boek en het zal zachtheid en textuur toevoegen. Vergeet niet om opslagruimte en display toe te voegen voor uw boeken, tijdschriften en favoriete memorabilia. Een leeshoek moet gemakkelijk je favoriete boek kunnen pakken, dus kies voor ingebouwde planken, boekenkasten of plaats een draagbare boekenhouder naast je stoel. Inbouwkasten zijn een geweldig idee voor ongebruikte muurruimte, omdat ze niet meer ruimte nodig hebben in uw kleine leeshoekje. Bovendien kunt u verlichting installeren voor een op maat gemaakte hoek van uw huis.

reading nook window seatVoeg bijpassend textiel toe aan de rest van uw ruimte

Leeshoekjes zijn het enige deel van het huis waar je prima alleen kunt zijn en kunt ontsnappen naar een andere wereld. Maak het helemaal de jouwe met deze handige tips. Zoek een ruimte die niet in de weg ligt van de rest van uw drukke huis. Zorg ervoor dat de verlichting en zitplaatsen ideaal zijn en personaliseer met kleurrijk textiel en een prachtige tentoonstellingsruimte. Uw kleine huis mag uw creativiteit niet beperken bij het ontwerpen van het perfecte leeshoekje voor uw kinderen of wie dan ook die wil genieten van een hoekje van rust in uw huis.

Beeldbronnen 1, 2, 3, 4 en 5.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook