Hoe te begeleiden bij het winkelen op de antieke vlooienmarkt

How To Guide For Antique Flea Market Shopping

Een antieke vlooienmarkt biedt geweldige verrassingen. Als je op zoek bent naar een uniek interieur, ga dan voor het beste resultaat naar buiten en zoek op de ouderwetse manier. Er zijn verschillende antiquairs die zo ongeveer alles verkopen wat u maar kunt bedenken voor uw huis.

How To Guide For Antique Flea Market Shopping

Veel antiekmarkten zijn het hele jaar door geopend. Het is echter belangrijk om wat onderzoek te doen voordat u de stoep op gaat. De jacht op antieke verzamelobjecten is een avontuur, en net als bij elke reis zijn er dingen waar je op moet letten om jezelf te beschermen.

Hoe te winkelen op een antieke vlooienmarkt

Misschien is het de onbekende geschiedenis of het gevoel iets te bezitten dat ooit de schat van iemand anders was. Misschien verklaart dit waarom sommige bedrijven zich specialiseren in het maken van nieuwe stukken die er nostalgisch uitzien.

Vintage stukken hoeven geen duur antiek te zijn om flair toe te voegen aan het interieur van uw huis. Je vindt enkele van de beste items op rommelmarkten, rommelmarkten of bergingswerven. Wees echter niet bang om buiten de gebaande paden te denken.

Sommige antiek vereisen verbeeldingskracht en elleboogvet om bij de inrichting van uw huis te passen. Misschien vind je iets dat je leuk vindt, maar weet je niet hoe je het in je huis moet stylen.

Ideeën voor het navigeren op een antieke vlooienmarkt

Voordat je gaat winkelen, bekijk deze verschillende manieren om vlooienmarktschatten in je interieur te verwerken. Om het u gemakkelijker te maken, hebben we een lijst met ideeën gemaakt over hoe u op een rommelmarkt kunt winkelen.

Vintage koffers

Showcase a Vintage Suitcase

Het moderne reizen heeft ouderwetse koffers naar zolders of vuilnisbakken gedegradeerd. Bij bagage draait het tegenwoordig om efficiëntie en stijl, in tegenstelling tot bijvoorbeeld koffers uit de jaren twintig.

U zult geen problemen hebben om een rommelmarkt te vinden waar u antieke bagage kunt kopen of verkopen. U moet zich echter afvragen: wie wil er nu door een luchthaven rennen met een koffer zonder wielen? En voordat je dat uitsluit, moet je bedenken dat reiskoffers een grotere mysterieuze sfeer hebben dan andere vintage stukken.

Wat leuk is aan vintage bagagestukken, is dat ze als accessoire kunnen worden gestapeld of kunnen worden gebruikt om kleine spullen in op te bergen die je zelden gebruikt. Sommige van de oude modellen met harde zijkanten kunnen open worden tentoongesteld en omgevormd tot een bar, theewagen, plantenbak of een ander woonaccessoire.

Oude advertenties

Highlight an Old Advertisement

We hebben oude ingelijste advertenties gezien die als kunstwerk werden gebruikt, maar als je een stuk hout of een ander soort merkartikel vindt, maak er dan een decoratief bord of dienblad van. Sommigen hebben vintage borden ook omgebouwd tot bijzettafels, salontafels of andere kleine huishoudelijke artikelen.

Dit is een voorbeeld van hoe je met je verbeelding nieuwe manieren kunt creëren om deze stukken te gebruiken, afhankelijk van hun vorm, grootte en staat.

Biologische inrichting

Add Organic Elements

Vintage stukken kunnen worden gecombineerd met planten of organische materialen zoals gedroogd gras, bloemen en takken. Hier wordt een oud raamkozijn hergebruikt. In plaats van het te gebruiken met een spiegel of kunst, wordt het gecombineerd met gedroogde katoenstengels.

Andere voorbeelden die u kunt gebruiken zijn mosarrangementen, textiel of kransen. Zoek iets dat bij je interieur past en combineer het met een vintage stuk voor iets anders.

Oud met nieuw

Mix it Up with Something New

Te veel vintage decor in dezelfde kamer zal eruit zien als een wederverkoopwinkel. Je wilt voldoende frisse, nieuwe elementen in het spel houden om het actueel te laten aanvoelen. Deze verweerde tafel en de koperen vaten zijn inderdaad vintage, maar de toevoeging van de voetenbankjes handhaaft een levendig thema.

Hoewel de middelste meer een vintage uitstraling heeft vanwege de bekleding in tapijtzakstijl, maken de twee heldere exemplaren hem in zwang. Elk element dat er nieuw uitziet, of het nu een vloerkleed, een bank of een bijzetstoel is, voorkomt vintage-overload.

Architectonische berging

Use Architectural Salvage

Architecturale berging is een populair onderdeel van het interieur. Sommige details van de oude stukken zijn niet meer te vinden en een versleten, goed gedraaid stuk uit het verleden heeft een onmiskenbare charme. Als je van dit soort decor houdt, kun je dit soort items vinden op een vlooienmarkt voor verzamelobjecten.

Het toevoegen van een architectonisch element aan uw interieur, groot of klein, zal visuele interesse creëren. Sommige stukken worden in sets verkocht, wat betekent dat als je een element bijvoorbeeld op een kast of rond deuropeningen wilt herhalen, dit gemakkelijk te realiseren is.

Klassieke verlichtingsarmaturen

Give New Life to Old Lighting Fixtures

Verlichtingsarmaturen voegen visuele interesse toe aan uw ruimte. Veel vormen en stijlen die kenmerkend zijn voor vintage armaturen zijn zeldzaam. Mogelijk moet u naar dergelijke artikelen zoeken op een online rommelmarkt.

Of je nu houdt van het versleten uiterlijk van verschillende armaturen of ze wilt opfleuren met een nieuwe verflaag of kristallen en vergulding, dat is jouw keuze. Wat we zeker weten, is dat je een uniek stuk hebt dat een chique sfeer aan je kamer toevoegt.

Quilt woondecoratie

Add Quilts

Quilts worden geassocieerd met een landelijke inrichting, vooral vintage quilts. Dat is echter een smal perspectief bij interieurontwerp. Deze oudere stoffen voegden echter charme toe, en de gerepareerde stoffen misschien zelfs nog meer.

Je kunt ze vergelijken met vintage koffers waarbij je je afvraagt waar ze zijn geweest en welke avonturen ze hebben meegemaakt. Dekbedden werden gemaakt voor gezinnen en de quilts die geliefd waren, waren zachter en versleten. Hoe dan ook, als je er een vindt die je aanspreekt, kan het een geweldig stuk vintage wanddecoratie in elke stijl zijn, zoals je in dit voorbeeld kunt zien.

Antieke spiegels

Antique Mirrors

Als je een oude grote spiegel kunt vinden, heb je de vintage jackpot gewonnen, want deze voegt ongelooflijk veel stijl toe aan elke kamer. We zijn vooral dol op degenen waarvan het glas wat ouder is, maar zelfs met een frisse spiegel in de lijst hebben ze een geweldige stijl.

Sommige zijn in uitstekende staat en klaar om op te hangen, terwijl andere misschien wat liefdevolle aandacht nodig hebben, zoals een kleine reparatie of een nieuwe verflaag. Deze heeft een prachtige, ingewikkelde versiering helemaal bovenaan, terwijl andere misschien bescheidener zijn qua details.

Hergebruikt decor

Repurpose Things

Een ander voordeel van vintage vondsten is dat je ze opnieuw kunt gebruiken. Misschien kom je zoiets als deze oude grille van een jeep tegen en denk je dat je er niets aan hebt. Eigenlijk heb je met een paar aanpassingen en een stukje glas niet alleen een bijzettafel maar ook een echt gespreksonderwerp voor in huis of op kantoor.

Herbestemming is vooral geweldig als je handig bent, omdat deze projecten wat tijd en talent met gereedschap en verf vergen. Als je lang genoeg over een stuk nadenkt, kan bijna alles wat je vindt en echt leuk vindt, opnieuw worden gebruikt voor een ander gebruik.

Misschien heb je wel eens gehoord van de Brimfield Antique Flea Markets in Massachusetts. Als je een van hun markten niet kunt bijwonen, kijk dan op hun Facebook-pagina. Je vindt items zoals het bovenstaande voorbeeld en meer.

Eigenzinnig hoofdbord

Add a Quirky Headboard

Een hoofdeinde voor je bed kan duur zijn, vooral als het een decoratief en niet functioneel meubelstuk is. Het draait allemaal om het uiterlijk, dus waarom zou u geen hoofdbord van verschillende materialen maken?

Deze gebruikt hergebruikt hout en wat oude vintage hardware voor verfraaiing, maar je kunt er gemakkelijk een maken van vintage luiken, deuren of ramen. Laat je fantasie de vrije loop en misschien krijg je wel een hoofdbord dat niet alleen een supercool ontwerp heeft, maar ook nog eens een koopje is.

Veelgestelde vragen (FAQ)FAQ

Hoe werken vlooienmarkten?

Een rommelmarkt is meestal een geïmproviseerd gebied dat ruimte verhuurt aan verkopers die gebruikte goederen verkopen.

Hoeveel moet je gebruikte spullen verkopen op een antieke vlooienmarkt?

Bij het verkopen van antiek is het afhankelijk van het item. Elk antiek is anders. Soms is het een uniek item, en soms kan het een item in beperkte oplage zijn. Als u niet zeker bent van de waarde van een antiek, vraag het dan aan een antiquair of laat het taxeren door een professional.

Hoe oud is een antiek?

Om als antiek te worden beschouwd, moet het 100 jaar oud zijn. Om als vintage te kunnen worden beschouwd, moet het 50 jaar oud zijn. En om als een klassieker te worden beschouwd, moet het minstens 20 jaar oud zijn.

Waar moet u op letten bij het kopen van antiek?

Wanneer u antiek meubilair gaat kopen, controleer dan altijd de etiketten. Vaak vindt u op de achterkant een origineel verzendadres of de locatie van een meubelmaker. Controleer vervolgens of het stuk moet worden gerestaureerd of vernieuwd.

Welke verzamelobjecten zijn trending voor 2022?

Er is veel vraag naar oude tuinmeubelstukken. Ook vintage keukenapparatuur verkoopt snel vanwege de rage in kleine huizen. Eigenaars van kleine huizen decoreren hun kleine woningen graag met vintage interieurartikelen.

Conclusie antieke vlooienmarkt

Vlooienmarkten zijn een essentieel onderdeel van de Amerikaanse cultuur. Het idee dat iedereen iets te verkopen heeft, is nog nooit zo duidelijk geweest als op een rommelmarkt. In het weekend worden de lege parkeerterreinen van Amerika omgetoverd tot bizarre markten waar afgedankte dromen tegen gereduceerde prijzen worden verkocht.

Er zijn eindeloze manieren om vintage of moderne decorartikelen uit het midden van de eeuw te gebruiken voor uw binnenruimtes. Het moeilijkste is echter om op een rommelmarkt iets te vinden dat bij de stijl van je huis past.

Rommelmarkten gaan niet altijd over vintage kleding. De meeste markten zijn het hele jaar door geopend, terwijl andere slechts een paar keer per jaar geopend zijn. Ze hebben voor elk wat wils, je hoeft alleen maar naar buiten te gaan en te zoeken naar wat je wilt en een open geest te houden. Net als bij kunst is er iets aan een vintage stuk dat je aanspreekt of een bepaalde aantrekkingskracht heeft.

Als je eenmaal hebt besloten dat je het moet hebben, is het volgende leuke onderdeel het beslissen hoe je het gaat gebruiken. Met een beetje fantasie vind je het juiste decor. U weet dit misschien niet, maar antieke vlooienmarkten bieden voor extra gemak gratis parkeergelegenheid.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook