Hoe u een eigentijdse combokamer ontwerpt

How to Design a Contemporary Combo Room

Een combinatiekamer is een kamer die dubbel gebruikt kan worden. Het kan bijvoorbeeld een slaapkamer en studeerkamer zijn, of een keuken die in de eetkamer is geïntegreerd. Je hebt wat extra zorg nodig bij het ontwerpen van een combinatiekamer, omdat je deze met stijl wilt versterken en er tegelijkertijd voor wilt zorgen dat de contrasterende functies van de kamer niet met elkaar botsen. Hier zijn een paar tips.

Verenig kleur, niet functie.

How to Design a Contemporary Combo RoomEen hoofdkleur brengt eenheid in de combokamer

Als u weinig ruimte heeft en een combinatiekamer moet creëren, is er geen regel over welke kamers kunnen samenwerken. Een wasruimte en een thuiskantoor lijken misschien een vreemde combinatie, en toch kunnen ze werken. Het geheim? Verf! Door een hoofdverfkleur te kiezen en deze in de combokamer te gebruiken, creëer je harmonie tussen de twee zeer verschillende ruimtefuncties. In de wasruimte/kantoor helpt het bijvoorbeeld om wit te kiezen als sierkleur, kastkleur, en dit ook in de stoffering te brengen met een bureaustoel en wasmanden, om het ontwerp van de kamer te verenigen.

Markeer de neutrale items.

Black accents nursery roomEen kinderkamer en logeerkamer vormen een elegante mix

Soms helpt het om je te concentreren op de neutrale items in de kamer. In dit geval verwijst 'neutraal' naar de stukken in de kamer die geen sterke rol spelen, zoals stoelen en verfkleur. Door je te concentreren op deze items met felle kleuren en patronen, en de meer functiespecifieke stukken subtiel te laten (zoals de wieg of ladekast in een kinderkamer-logeerkamercombinatie), trek je de nadruk weg van het contrast van de twee kamers. Het oog kan zonder obstakels van het ene gebied naar het andere stromen. Het resultaat is een interessante en trendy kamer die kan worden aangepast voor verschillende doeleinden, afhankelijk van de behoeften van de huiseigenaar.

Creëer subtiele verdeeldheid.

Gold accents bedromSamen Maar Apart

Soms kan een kleine scheiding, zoals in de vorm van een boog, wonderen doen om de kamers gescheiden te houden zonder een volledige breuk te creëren. Het gebruik van hetzelfde behang en hetzelfde kleurenschema in beide kamers zorgt voor nog meer overeenstemming.

Black mantel fireplaceVerdeel de kamer met een decorstuk

Een ander goed idee is om een scheidingswand te gebruiken. Een decortip voor eigentijds design is om een scheidingswand te kiezen die een beetje doorzichtig is, zodat u een glimp van beide kamers kunt opvangen terwijl u desgewenst afzonderlijke decorpunten behoudt.

Wees fantasierijk met meubels.

Open space bar homeDenk opnieuw na over uw meubilair om een nieuwe ruimte te creëren

Soms moet u uw designstukken op nieuwe manieren tentoonstellen om flow in uw woonruimte te creëren. Als u bijvoorbeeld een woonkamer combineert met uw keuken, kan de aanwezigheid van een overweldigende salontafel botsen met de keukentafel. Los dit op door voor een creatiever idee voor de salontafel te gaan. Ottomanen kunnen van pas komen, terwijl je nog steeds werkt aan het creëren van een comfortabele loungeruimte.

Update het eetgedeelte.

Study room designDe muren van een bibliotheekkamer worden een instant decor

De eetkamer is vaak een populaire keuze voor een combinatiekamer; deze kan worden samengevoegd met de keuken of woonkamer, vooral in open woonruimtes. Als je echter iets anders wilt, combineer het dan met een creatievere kamer, zoals de bibliotheek of studeerkamer. In dit geval wordt het decoreren eenvoudiger omdat de boeken zelf als decor dienen! Bovendien is genieten van maaltijden in deze creatieve omgeving een stijlvol en toch leuk idee.

Creëer een hoofdattractie.

Cowhide chairsTapijten zijn opvallend en onderscheiden de ruimte

Een stuk stoffering, zoals een vloerkleed, kan helpen om een visuele onderbreking te creëren en de kamer ook een hoofdattractie te geven. Om dit te bereiken kan een vloerkleed in het midden van de kamer dat in het oog springt een goed idee zijn. Je kunt ook vloerkleden met hetzelfde ontwerp gebruiken om de aandacht op bepaalde plekken in de kamer te vestigen. Wanneer je dit doet, kies dan een vloerkleed met een interessant patroon of kleur om het opvallend te maken.

Schijn een licht op iets belangrijks.

Simple living room work areaLaat verlichtingsarmaturen drama creëren en accenten benadrukken

Verlichting is een belangrijk onderdeel van de synchroniciteit van de gecombineerde ruimte. Tafellampen zijn een geweldige manier om bijvoorbeeld een bepaalde plek in de kamer te laten schijnen, terwijl spots ook kunnen worden gebruikt om verschillende plekken af te bakenen.

Tips voor contrasterend ontwerp.

Modern wall artGebruik accessoires uit contrasterende stijlen om uw ontwerp te verenigen

Een samenhangend ontwerp is belangrijk om de combinatieruimte succesvol te laten functioneren. Als het verschil tussen de twee kamers te groot is, kan dit een gespleten persoonlijkheid in uw woonruimte creëren. Als het gebeurt dat een van de kamers modern is en de andere antiek, zorg dan voor balans door meubels van elke stijl in de andere kamer te integreren. In een traditioneel ontwerp kan het gebruik van moderne kunstwerken op een accentmuur bijvoorbeeld helpen de ontwerpkloof te overbruggen.

Beeldbronnen: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 en 8.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook