Inspiratie voor terrasoverkappingen: welke stijl past bij u?

Patio Enclosure Inspiration: What Style is Right For You?

Terrasoverkappingen zijn een must voor elke huiseigenaar met een voorliefde voor het buitenleven. Een ruimte die frisse lucht biedt en een comfortabele, overdekte plek om te ontspannen, het zorgt voor een onweerstaanbare oase in de achtertuin.

Patio Enclosure Inspiration: What Style is Right For You?

Van op maat ontworpen overkappingen tot terraspakketten die u zelf kunt bouwen: het is een investering die kan worden gedaan, ongeacht uw budget of vaardigheden. Of je nu op zoek bent naar een omkasting met een ingebouwde sfeer of een die meer rauw en rustiek is, er is voor ieder wat wils.

Wat is een terrasoverkapping?

Patio Enclosure - What Is

Terrasoverkappingen zijn buitenruimtes die voor het grootste deel verbonden zijn met een bestaande structuur gebouwd op een stevige, vlakke fundering. Hoewel het gebruikelijk is dat terrasoverkappingen op een verhard oppervlak rusten, kunnen ze ook op andere oppervlakken worden gebouwd, zoals stenen of straatstenen.

Terrasoverkappingen zijn ook gemaakt van een groot aantal verschillende materialen die geschikt zijn voor verschillende klimaten en behoeften.

Een terrasoverkapping biedt bescherming tegen weer, pollen, dieren en dergelijke en creëert een buitenplatform dat klaar is voor persoonlijk gebruik en entertainment.

Zijn terrasoverkappingen en serres hetzelfde?

Are Patio Enclosures And Sunrooms The Same Thing?Echelon-interieurs

De termen terrasoverkapping en serre worden vaak als onderling verwisselbare termen gebruikt, maar ze zijn niet hetzelfde. De verwarring ontstaat vaak omdat ze afhankelijk van de stijl op elkaar kunnen lijken.

Dus wat is een serre? Een serre heeft verschillende bepalende kenmerken die hem onderscheiden van terrasoverkappingen, waaronder:

Het frame is onbeweeglijk. Het heeft afgewerkte muren. Het is temperatuurgecontroleerd. Ramen omringen de kamer. Het staat niet open voor de elementen. Gebruik het hele jaar door, ongeacht het weer.

Als je op de details let, is een serre een legitieme extra woonkamer, die vierkante meters onder de lucht toevoegt aan het interieur van het huis zelf.

Behuizingssets

Enclosure Kits

Het lijkt misschien alsof een project van deze omvang de hulp van een professional vereist, maar dat is niet de hele waarheid. Veel handige huiseigenaren weten niet hoe eenvoudig het creëren van een terrasoverkapping kan zijn met de levering van een terrasoverkappingsset. Deze kits worden geleverd met alles wat je nodig hebt om je achtertuin tot leven te brengen, inclusief gedetailleerde instructies en voorbereide bouwmaterialen.

Terrasoverkappingssets zijn klaar om te monteren, in veel verschillende maten, vormen en kleuren en kunnen zelfs worden gekocht bij uw plaatselijke grootwinkelwinkels. Als dit een optie is waarin je geïnteresseerd bent, bekijk dan de onderstaande kits voor meer inspiratie:

Afgeschermde behuizing – BJ's groothandel aluminium behuizing – Lowe's glazen behuizing voor woningverbetering – Walmart vinylbehuizing – Amazon

Soorten terrasoverkappingen

Terrasoverkappingen zijn niet one size fits all; er is een scala aan opties als het gaat om materialen.

Houten behuizingen

Patio Wood EnclosuresPinterest– Lunchpauze-bouwers

Een sterke keuze die bestand is tegen de ergste weersomstandigheden; houten behuizingen geven een rustieke, natuurlijke uitstraling. Het biedt ook veel meer ontwerpkeuzes en functies dan andere behuizingsopties, waardoor een uniek resultaat ontstaat.

Intrekbare behuizingen

Retractable Shades

De intrekbare behuizingen bieden een extra niveau van luxe en gemak en maken volledig maatwerk mogelijk. U kunt een open luchtdekking hebben, maar toch een dekking boven het hoofd of een volledige afsluiting. Hoe dan ook, het is allemaal met één druk op de knop te doen en kan, afhankelijk van het klimaat, de seizoenen doorstaan.

Glazen behuizingen

Glass Enclosurespalmiyearizona

De duurste optie: glazen behuizingen bieden een strak zitgedeelte tegen een prijs. Glazen behuizingen lijken het meest op een serre en bieden de mogelijkheid tot temperatuurregeling als ze dicht genoeg bij het hoofdhuis worden geplaatst.

Aluminium behuizingen

Aluminum Enclosures

Een sterk frame dat weinig onderhoud vergt, aluminium behuizingen zijn een prijsbewuste optie met een strak resultaat. Deze behuizingen hebben een hoge duurzaamheid en zorgen voor langdurig plezier.

Acryl behuizingen

Acrylic Enclosures

Kunststof, heldere panelen met het uiterlijk van glas minus de kosten, acrylbehuizingen bieden het beste van twee werelden. Ze zijn een goed alternatief voor vinyl als je een doorzichtig paneel wilt dat steviger is.

Vinylbehuizingen

Vinyl Enclosures

Een favoriete keuze: vinylbehuizingen worden geleverd in panelen die lijken op de stijl van gordijnen. Ze zijn goedkoop, eenvoudig te installeren en gemakkelijk schoon te maken.

Schermbehuizingen

Screen Enclosuresfamilieklusser

Schermbehuizingen zijn gebruikelijk in warmere klimaten, waardoor frisse lucht en wind binnenkomen terwijl insecten en vuil buiten worden gehouden. Het materiaal van de schermkamer is ook gemaakt van doorzichtig gaas, zodat je nog steeds van het uitzicht naar buiten kunt genieten.

Stucwerk behuizingen

Stucco EnclosuresJames McCalligan-architect

Gemaakt met behulp van kolommen, geven stucwerkbehuizingen een naadloze en samenhangende sfeer. Een schaduwrijke ruimte die soms deel uitmaakt van de daklijn, wat gebruikelijk is bij zwembaden.

Kosten van terrasoverkappingen

Een project van deze omvang brengt een aantal extra kosten met zich mee, waarbij de totale kosten afhangen van de materiaalkeuze.

De arbeid varieert van $ 20 tot $ 40 per vierkante voet. De terrasvloeren variëren van $ 8 tot $ 20 per vierkante voet. Een houten behuizing kost in totaal $ 13.000. Een intrekbare behuizing kost gemiddeld $ 3.000. Een glazen behuizing varieert van $ 30.000 tot $ 50.000. Een aluminium behuizing kost gemiddeld $ 2.500. Een acrylbehuizing varieert van $ 2.500 tot $ 3.000. Een vinylbehuizing varieert van $ 4.000 tot $ 6.500. Een schermbehuizing varieert van $ 2.000 tot $ 2.800. Een stucwerkbehuizing varieert van $ 25 tot $ 40 per vierkante voet. De vergunningskosten variëren van $ 100 tot $ 300, afhankelijk van de projectgrootte.

Veelgestelde vragen (FAQ)FAQ

Is een terras hetzelfde als een veranda?

Het is gebruikelijk om de termen patio en veranda op een onderling verwisselbare manier te horen, maar het zijn totaal verschillende structuren. Hoewel veranda's ook vlakke, vlakke oppervlakken zijn, worden ze, in tegenstelling tot een terrasoverkapping, beschouwd als onderdeel van de structuur van het huis. Er zijn ook veranda's aan de voorkant van het huis en als deze overdekt zijn, is het gebruikelijk dat de bedekking afkomstig is van een overhangend dak.

Zijn er nadelen aan terrasoverkappingen?

Er zijn een paar nadelen waarmee u rekening moet houden voordat u een terrasoverkapping aan uw ruimte toevoegt, aangezien het weer er één is. Afhankelijk van het klimaat kunnen de temperaturen ervoor zorgen dat u uw overkapping in de koudere maanden niet kunt gebruiken. Bovendien kunnen behuizingen kwetsbaarder zijn voor de elementen, met als gevolg schade aan scherm- of vinylmaterialen in het bijzonder.

Is een terrasoverkapping een goede ROI?

Nog een voordeel: een terrasoverkapping heeft zonder twijfel een goede ROI (return on investment). Omheiningen zijn aantrekkelijk voor kopers en fungeren als een extra woonruimte met alle geneugten van het buitenleven. Sommige professionals schatten dat de ROI van een terrasoverkapping minimaal 70% bedraagt, terwijl anderen zeggen dat deze zelfs nog hoger ligt. Het is veilig om te zeggen dat het waarde toevoegt.

Hoe lang duurt het plaatsen van een terrasoverkapping?

Het is moeilijk om een exacte tijdlijn voor uw terrasproject vast te stellen, aangezien deze kan variëren van een paar dagen tot een paar maanden, afhankelijk van de ontwerpelementen. De totale tijd wordt bepaald door specifieke projectdetails zoals materiaalkeuze, vloerbedekking, toevoegingen, isolatie en meer.

Beschermen terrasoverkappingen tegen UV-straling?

Omdat sommige terrasoverkappingen een doorzichtig blad hebben, ongeacht het materiaal, is blootstelling aan UV-straling een legitieme zorg. Toch is er niets om je zorgen over te maken. Veel bedrijven die schermen, vinyl, kunststoffen en dergelijke aanbieden, hebben hun producten vervaardigd met UV-bestendige technologie.

Conclusie

Talrijke materiaalopties en de unieke mogelijkheid om er een doe-het-zelf-project van te maken zijn enkele van de vele redenen om in een nieuwe terrasoverkapping te springen.

Een overkapping kan uw tijd buitenshuis naar een hoger niveau tillen. Met een ongediertevrij leven en alle voordelen van het buitenleven, zal het een onweerstaanbare toevoeging creëren.

Of u nu op zoek bent naar een ruimte voor wat quality time met het gezin of een entertainmentcentrum voor gasten, met een terrasoverkapping zit u altijd goed.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook