Meest voorkomende typen tandemgarages en afmetingen

Most Common Tandem Garage Types and Dimensions

Tandemgarages zijn een topkeuze voor smalle stukken land. Ze zijn dieper en dunner dan een standaardgarage en bieden plaats aan 2-4 voertuigen achter elkaar.

Most Common Tandem Garage Types and Dimensions

U kunt een tandemgarage op maat bouwen die past bij elke ruimte of ontwerpstijl. Sommige huiseigenaren gebruiken graag een deel van hun garage als opslagruimte, terwijl anderen het aantal voertuigen waarin ze passen willen maximaliseren.

Als u meer ruimte nodig heeft voor uw auto's of vrachtwagens, vindt u hier wat een tandemgarage is, plus de meest voorkomende typen.

Wat is een tandemgarage?

Tandem betekent dat je twee of meer dingen voor elkaar hebt geregeld. In een tandemgarage worden auto's niet naast elkaar geparkeerd, maar diep geparkeerd.

What is a Tandem Garage

In een tandemgarage voor twee auto's is de breedte slechts groot genoeg voor één auto, maar de lengte is lang genoeg voor twee voertuigen.

Afhankelijk van de opstelling en grootte kunnen tandemgarages een combinatie van auto's hebben die voor elkaar en naast elkaar geparkeerd staan. Zoals bijvoorbeeld in het geval van een tandemgarage voor vier auto's.

Deze garages kunnen aangebouwd of losgemaakt worden. Als je een huis ziet met een aangebouwde garage met slechts één deur, is het vaak een tandemgarage.

Tandemgarage voor twee auto's: opstelling en afmetingen

Tandemgarages voor twee auto's zijn standaard als zowel aangebouwde als vrijstaande gebouwen. Deze garages hebben de breedte van een garage voor één auto, maar zijn diep genoeg om twee voertuigen te parkeren.

Two-Car Tandem Garage

Sommige vrijstaande tandemgarages hebben aan beide uiteinden deuren, waardoor het een doorrijgarage is.

De plannen voor tandemgarages voor twee auto's variëren afhankelijk van de stijl, de ruimte en of ze aangebouwd of vrijstaand zijn.

Het is bijna onmogelijk om de exacte afmetingen van een tandemgarage te geven, omdat de meeste op maat zijn gebouwd – sommige zijn breed genoeg voor een auto plus opslagruimte, sommige zijn extra hoog met een zolder erbovenop, en sommige zijn lang genoeg om twee vrachtwagens te bevatten in plaats van twee. kleine auto's.

Algemene afmetingen: De algemene afmetingen voor een smalle tandemgarage voor twee auto's zijn 3,5 meter breed en 10 meter diep. Een andere typische maat is 6 meter breed en 30 meter diep.

Tandemgarage voor drie auto's: opstelling en afmetingen

Tandemgarages voor drie auto's hebben twee garagedeuren met ruimte achter een van de vakken voor een tweede auto.

Three-Car Tandem Garage

Deze garages zien eruit als uw traditionele garage voor twee auto's en zijn meestal aan het huis bevestigd. Hoewel je het vanaf de voorkant niet kunt zien, is er eenmaal binnen ruimte voor een derde auto, die meestal naast de muur van het huis staat en achter een ander voertuig.

Algemene afmetingen: De afmetingen variëren omdat tandemgarages voor drie auto's op maat worden gebouwd met verschillende indelingsconfiguraties. Deze garages zijn doorgaans 18 tot 24 voet breed. Eén zijde is doorgaans 6 meter diep, terwijl de tandemzijde tot 11 meter diep is.

Tandemgarage voor vier auto's: opstelling en afmetingen

Een tandemgarage voor vier auto's ziet er aan de voorzijde uit als een standaard dubbele garage, maar is extra diep, waardoor u twee rijen van twee auto's kunt parkeren.

Four-Car Tandem Garage

Tandemgarages voor vier auto's zijn bijna altijd vrijstaande gebouwen. Ze bieden plaats aan maximaal vier auto's en hebben soms extra opslagruimte.

Algemene afmetingen: De afmetingen van de tandemgarage voor vier auto's variëren, maar een standaardindeling is 28 voet breed en 12 meter diep.

De voor- en nadelen van tandemgarages

The Pros and Cons of Tandem GaragesHasson makelaars

Tandemgarages hebben een aantal sterke voor- en nadelen. Hoewel deze garages praktisch zijn, zijn ze niet voor iedereen geschikt.

De voordelen van tandemgarages

Tandemgarages zijn een slim ruimtegebruik. Ze zijn ideaal voor smalle stukken land waar niet genoeg ruimte is voor een standaardgarage voor twee auto's. En soms zijn ze de enige optie die een huiseigenaar heeft.

Naast praktisch nut zijn tandemgarages ook esthetisch aantrekkelijk. De tandemgarage voor twee auto's heeft bijvoorbeeld slechts één deur, wat de aantrekkelijkheid van een huis vergroot en minder onderhoud biedt.

Pluspunten:

Praktisch ruimtegebruik Vergroot de uitstraling van uw huis Minder onderhoud

The Cons of Tandem GaragesWhitworth-bouwers

De nadelen van tandemgarages

Hoe handig ze ook zijn, tandemgarages zijn niet voor iedereen geschikt. Auto's in en uit de garage schuiven kan een hele klus zijn als u in een gezin met meerdere voertuigen woont.

U moet met elkaar samenwerken om een parkeerschema op te stellen, zodat iedereen snel in en uit de garage kan komen.

Nadelen:

Het parkeren van meerdere auto's kan moeilijk zijn. Mogelijk moet u een parkeerschema voor gezinsleden opstellen

Veelgestelde vragen (FAQ)FAQ

Kun je een appartement boven een tandemgarage plaatsen?

Als u een vrijstaande tandemgarage heeft, kunt u er net als bij elk ander gebouw een appartement overheen plaatsen. Maar als u alleen een tandemgarage voor twee auto's heeft, is de woonruimte erboven mogelijk te smal om correct te functioneren. Appartementen werken het beste boven tandemgarages voor vier auto's.

Zijn tandemgarages drive-through-garages?

Een tandemgarage kan een doorrit zijn als deze vrijstaand is en u aan beide zijden deuren toevoegt. De meeste tandemgarages voor 2 of 3 auto's zijn aangebouwd en hebben geen drive-through-stijl.

Hoeveel kost het om een tandemgarage te bouwen?

Garageprijzen variëren afhankelijk van materiaal, locatie en configuratie. De gemiddelde kosten van een aangebouwde tandemgarage voor twee auto's bedragen ongeveer $ 26.000. Een vrijstaande tandemgarage voor vier auto's kost tussen de $ 35.000 en $ 64.000.

Laatste gedachten

Tandemgarages zijn een geweldige oplossing als u beperkte of smalle ruimte heeft en een plaats nodig heeft om uw voertuigen te stallen. In plaats van naast elkaar te parkeren in deze garages, parkeert u auto's achter elkaar, voor elkaar.

Hoewel tandemgarages een praktisch ruimtegebruik zijn en de aantrekkelijkheid van uw huis kunnen vergroten, zijn er enkele nadelen. Het grootste nadeel van een tandemgarage is parkeren. Wanneer u achter elkaar parkeert, kan het zonder zorgvuldige planning een gedoe zijn om voertuigen in en uit de garage te trekken.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook