Noem het geen hoofdslaapkamer: 60 geweldige ideeën voor een primaire slaapkamer

Don’t Call It A Master Bedroom: 60 Amazing Primary Bedroom Ideas

Tegenwoordig staat de hoofdslaapkamer bekend als de hoofdslaapkamer. Makelaars in Houston, Texas veranderden voor het eerst de naam in de nasleep van de George Floyd-rellen. Rond dezelfde tijd, in de zomer van 2020, tweette de Amerikaanse zanger John Legend zijn minachting over de naam ‘master bedroom’. En hoewel de slaapkamer een naamsverandering ondergaat, blijven er nieuwe slaapkamerontwerpen verschijnen.

Don’t Call It A Master Bedroom: 60 Amazing Primary Bedroom Ideas

Als u een make-over voor de eerste slaapkamer overweegt, doe dan wat onderzoek voordat u begint. Als u problemen ondervindt bij het opstarten, kunnen wij u helpen. Hier laten we u ideeën en ontwerpen voor de primaire slaapkamer zien. Maak je geen zorgen, je vindt hier genoeg inspiratie om een vliegende start te maken met je slaapkamermake-over.

primary bedroom

Omdat de term 'hoofdslaapkamer' vrijwel achter ons ligt, heeft de hoofdslaapkamer een nieuwe naam, maar dient hij hetzelfde doel. De kamer is nog steeds de grootste in een huis.

De woonruimte omvat meer dan basisvoorzieningen. Het wordt gezien als een kamer voor volwassenen en biedt daarom meer ruimte dan andere huishoudelijke kamers.

Ideeën voor primaire slaapkamers voor 2022

Voor uw gemak hebben we een grondige selectie van primaire slaapkamerconcepten samengesteld. Elk ontwerp werd zorgvuldig uitgekozen door ons team van experts. De selectie omvat een reeks slaapkamerindelingen in verschillende omgevingen.

Master bedroomWist je dat een hoofdeinde ook als bureau kan functioneren? Het slaapkamerdecoratie-item heeft een lange weg afgelegd. Als uw hoofdslaapkamer is aangesloten op een buitenzwembad, dan is dit ontwerp iets voor u.

Primaire slaapkamer met zithoek

A cero master bedroomAfhankelijk van uw levensstijl zullen bepaalde elementen voorrang krijgen op andere
Bedroom with no night stantsNachtkastjes kunnen uit de ontwerpvergelijking worden verwijderd als u ze kunt vervangen door een ander decoritem.

Prachtige zithoek

Ocean view master bedroomEen kleine tafel en stoel zijn ideaal om van het uitzicht naar buiten te genieten. Creëer een zithoek naast je raam en geniet tijdens de koudere maanden van direct zonlicht.

Primaire kamer met laag plafond

Master bedroom can include a desk

Naast de basisbenodigdheden kan een hoofdslaapkamer ook een bureau of wastafel bevatten.

Ontwerpideeën voor primaire kamers

Omarm de term primaire kamer en concentreer u op de ontwerpen. Bij het plannen van uw primaire kamer moet u een goed begrip hebben van de meubelstukken. Neem de tijd om te beslissen waar u het meubilair in uw primaire kamer wilt plaatsen.

Bedplaatsing

Het bed is het belangrijkste meubeldecor in een primaire kamer. Het uitzoeken van de beste manier om het passend te maken, is het grootste obstakel. U wilt het hoofdeinde aan de muur tegenover de ingang van de slaapkamer, ook al betekent dit dat het voor een raam staat. Zorg er ook voor dat u uw bed niet diagonaal opstelt, omdat dit onnodige ruimte in beslag neemt.

Slaapkamer nachtkastjes

Als je eenmaal een bed hebt gekozen en waar het naartoe gaat, kies dan een nachtkastje. Bedenk welke maat je wilt, waarvoor je ze gaat gebruiken en hoe hoog ze zijn. Nachtkastjes zitten ter hoogte van de matras, zodat u er gemakkelijk bij kunt, maar om stilistische redenen kunt u voor een andere aanpak kiezen. Nachtkastjes zijn een populaire manier om kleur en visuele interesse toe te voegen aan een primaire kamer.

Primaire slaapkamerplafond

Omdat de slaapkamer de plek is waar je naar het plafond kijkt, zorg er dan voor dat het er interessant uitziet. U kunt kiezen voor zichtbare balken voor een rustieke of casual uitstraling. Gebruik voor hout planken of een opvallende sierlijst. Verf het plafond met een spannende kleur. In dit geval moeten de muren neutraal blijven.

Ideeën voor primair slaapkamermeubilair

Bedroom wood accent wall master designDe accentmuur in een slaapkamer is meestal degene met het hoofdeinde
Bedroom view balconyAls u een balkon of terras heeft, zorg dan voor gemakkelijke toegang tot deze ruimtes

Primaire slaapkamerafmetingen en bedgrootte

De totale grootte van een slaapkamer en de grootte van het bed zijn nauw met elkaar verbonden, dus misschien wilt u een idee krijgen van wat de gemiddelde afmetingen van een kamer als de uwe zijn voordat u diep in het interieur gaat duiken.

Omdat het bed voorrang heeft, is er in een kleine slaapkamer niet veel ruimte voor andere meubelstukken. Naarmate de grootte van de kamer groter wordt, nemen ook uw ontwerpopties toe.

Twin- en eenpersoonsbedden

Als algemeen idee vereisen de meeste bouwvoorschriften een minimumvloeroppervlak van 70 vierkante meter en een plafondhoogte van 2,5 meter om een kamer als bewoonbaar te beschouwen. In theorie zou je kamers kunnen hebben die kleiner zijn dan dit en die comfortabel aanvoelen, maar je kunt ze niet als slaapkamers beschouwen.

Er is genoeg ruimte in een kleine slaapkamer voor een eenpersoonsbed, een kledingkast en een bureau, maar als je de ruimte zo goed mogelijk wilt benutten, moet je misschien een aantal slimme opbergoplossingen vinden.

Twee aparte bedden

Als u wilt dat er in de slaapkamer plaats is voor twee eenpersoonsbedden of twee aparte bedden, moet deze minimaal 2,5 x 3 meter zijn. Hoewel dit de kamer bewoonbaar zou maken, zou er niet veel ruimte overblijven voor andere meubelstukken zoals de kledingkast of het bureau. Zelfs een kleine toename in omvang kan in dit geval een groot verschil maken.

Als u een stapelbed wilt, moet u ook speciale aandacht besteden aan de hoogte van het plafond. De minimale plafondhoogte voor stapelbedden tussen 2,5 en 2,5 meter.

Grootte van een dubbele slaapkamer

De meeste typische slaapkamers hebben tweepersoonsbedden en in dit geval is de minimale kamergrootte 9ft x 9ft 6''. Zo'n kamer ziet er niet bijzonder ruim uit, aangezien het bed het grootste deel van de vloeroppervlakte in beslag neemt.

Als je voor de minimale maatvereiste gaat, zul je waarschijnlijk een slimme manier moeten vinden om een kledingkast toe te voegen. Overweeg om kasten boven het bed te monteren en te kiezen voor ingebouwde nachtkastjes.

Grootte van de slaapkamer met queensize bed

De minimale kamergrootte voor een queensize bed is 9ft 6'' x 3ft, wat vrij dicht in de buurt komt van wat een tweepersoonsbed nodig heeft. Nogmaals, het zou moeilijk zijn om in zo’n ruimte een kledingkast te plaatsen, maar als de kamer net iets groter is, verandert alles.

Inloopkasten met schuifdeuren zijn een veilige, praktische optie. De meest efficiënte indeling zou zijn om de kledingkast en eventueel een bureau ook aan de muur tegenover de muur te plaatsen.

Grootte van de slaapkamer met kingsize bed

Kingsize bedden zijn de grootste, dus je hebt een grotere slaapkamer nodig om ze te huisvesten. De minimale vereiste afmeting is in dit geval 9 ft 6'' x 11 ft 6'', maar doorgaans wordt een 12 ft x 12 ft beschouwd als de standaard slaapkamergrootte.

Hierdoor heb je voldoende ruimte voor het bed, een paar nachtkastjes en een kastenwand. Natuurlijk zijn schuifdeuren de beste optie, omdat er niet veel ruimte over is.

Ideeën voor de indeling van de primaire slaapkamer

Een van de eerste dingen die u doet bij het ontwerpen of verbouwen van een slaapkamer, is het kiezen van een indeling. Dit zal bepalen hoe de kamer zal worden georganiseerd en hoe het meubilair en de decoratie zullen worden gerangschikt. Baseer uw beslissing op de grootte van de kamer, uw behoeften en persoonlijke voorkeuren. Hier zijn een paar ideeën die u misschien wilt proberen:

Ruime Slaapkamer Met Zithoek

Dit is een leuk idee voor een slaapkamer. Als de kamer groot genoeg is, kunt u een kingsize bed als middelpunt plaatsen en er een kleine zithoek voor plaatsen. Dit is een leuke manier om de kamer te vullen zonder dat het rommelig wordt. De lay-out werkt voor grote plattegronden. De zithoek hoeft niet veel ruimte in beslag te nemen. Een paar comfortabele stoelen en een tafeltje zijn voldoende.

Primaire slaapkamer met meerdere openingen

Als je een slaapkamer hebt die meer dan één toegangspunt heeft of toegang heeft tot een balkon, een terras of tot de achtertuin, kan het bedenken van een passende indeling best lastig zijn. Als er een prachtig uitzicht is dat je wilt benadrukken, maak dat dan tot het middelpunt van de kamer.

Het bed kan naar het uitzicht gericht zijn of, als de plaatsing van de deuren dit verhindert, kunt u een kleine zithoek inrichten die hiervan profiteert.

Flexibel slaapkamerontwerp

Soms zijn flexibiliteit en veelzijdigheid belangrijk bij het ontwerpen van een bepaalde ruimte. De kinderkamer zou bijvoorbeeld flexibel genoeg moeten zijn om potentiële gasten te kunnen ontvangen voor een logeerpartijtje en om wat ruimte over te laten voor de kinderen om te spelen en rond te hangen.

Op dezelfde manier moet een logeerkamer veelzijdig genoeg zijn om meerdere soorten personen en groepen te huisvesten. Denk aan stapelbedden en uitschuifbare bedden. Je kunt een gewoon tweepersoonsbed en een stapelbed erboven plaatsen om extra slaapruimte te creëren.

Klein maar stijlvol

Wat een slaapkamer aan vierkante meters mist, kun je creëren door middel van ontwerp. Laat je niet neerhalen door de kleine afmetingen van een slaapkamer. Je kunt een kleine ruimte er prachtig uit laten zien door de nadruk te leggen op sfeer en esthetiek.

Een goed idee zou zijn om het ontwerp eenvoudig te houden en lichte kleuren te gebruiken. Probeer ook de hoeveelheid natuurlijk licht die de kamer binnenkomt te maximaliseren. Een andere truc is om spiegels als decoratie te gebruiken en het meubilair tot een minimum te beperken.

Extra slaapkamerruimte

Het is erg belangrijk dat bij de indeling van een slaapkamer rekening wordt gehouden met de manier waarop men zich door de ruimte beweegt en de paden die men neemt. Als je bijvoorbeeld een slaapkamer hebt die grenst aan een balkon of open is naar een andere ruimte, probeer dan een vrije en open loopbrug tussen deze ruimtes te houden. Zet geen meubels in de weg en houd deze ruimte vrij.

Breng de aandachtspunten onder de aandacht

Als er een bepaalde functie is waarmee u wilt pronken, maak daar dan een centraal punt van. Als uw slaapkamer bijvoorbeeld een open haard heeft, betekent dit dat u de indeling rond dit detail kunt ontwerpen.

Het bed zou naar de open haard gericht moeten zijn voor een volledig effect. Probeer dit deel van de kamer eenvoudig te houden en zonder andere elementen die de aandacht zouden kunnen afleiden van het eigenlijke middelpunt.

Plan vooruit voor verrassingen

Niet alle slaapkamers hebben een eenvoudige indeling. Bij sommigen kan de ingang bijvoorbeeld in een vreemde hoek, in de hoek of op een niet optimale plek worden geplaatst. Ook kan de kamer een ongebruikelijke vorm hebben. Met deze elementen moet u rekening houden bij het kiezen van de indeling van de slaapkamer.

Plaats het meubilair zo dat er een mooie flow door de kamer ontstaat en profiteer van de vreemde kenmerken in plaats van ze als een nadeel te beschouwen.

Ontwerp van een kinderslaapkamer

Een kinderkamer is klein. Dit kan het een uitdaging maken om een indeling te kiezen die past bij alle meubelstukken en accessoires die de kamer nodig heeft en die er ook nog eens goed uitziet. Probeer manieren te vinden om deze kamer speciaal te maken en tegelijkertijd het ontwerp eenvoudig te houden.

Primaire slaapkamerverlichting

De slaapkamer is misschien wel de beste ruimte waar je kunt kiezen voor gelaagde verlichting. Dat komt omdat dit een kamer is die je vooral in het donker gebruikt, dus je wilt dat de verlichting zacht en rustgevend is, maar dat de verlichting er 's ochtends ook helder en vrolijk uit moet zien als je wakker wordt. Hier zijn een paar elementen waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van de verlichting voor uw slaapkamer:

Sfeerverlichting

Dit omvat zowel natuurlijke als kunstmatige verlichting. Zorg ervoor dat uw slaapkamer zowel overdag als 's nachts goed verlicht kan worden. Grote ramen en dakramen kunnen overdag voldoende verlichting bieden en plafondlampen, kroonluchters en hanglampen kunnen hetzelfde doen in het donker.

Taakverlichting

Sfeerverlichting is niet voldoende voor activiteiten die meer focus vereisen. Als je graag in bed leest of als je je make-up opdoet in de slaapkamer, heb je taakverlichting nodig. U kunt aan deze behoeften voldoen met elementen zoals tafellampen, laaghangende hanglampen, schansen of vloerlampen.

Accentverlichting

Dit verschilt van taakverlichting omdat het niet bedoeld is om u te helpen bij een bepaalde activiteit, maar eerder om de aandacht te vestigen op een bepaald ontwerpelement, zoals een kunstwerk, een accentmuur enzovoort. Met accentverlichting kunt u de aandacht vestigen op het plafond, de muren of een decoratie.

Helderheidsadapters

Zoals eerder vermeld, hebben verschillende soorten lampen verschillende doeleinden en dat vereist verschillende helderheidsniveaus. Dit is belangrijk omdat het de algehele balans van het decor kan beïnvloeden. Omgevingsverlichting of accentverlichting die te helder en krachtig is, kan ervoor zorgen dat de kamer oncomfortabel aanvoelt. Ook taakverlichting die onvoldoende helder is, is niet echt nuttig.

Lichtdimmers

Dimmers kunnen ervoor zorgen dat de slaapkamer comfortabeler en ontspannender aanvoelt. In feite is dit de perfecte kamer voor hen. Dimmers geven u ook meer flexibiliteit omdat u hiermee de helderheid kunt aanpassen op basis van uw behoeften of het soort sfeer dat u wilt creëren.

Dit kan er ook voor zorgen dat één verlichtingsarmatuur multifunctioneel kan worden en dat de rommel in de kamer kan worden verminderd.

Coole eigenaarssuite-ideeën

Attic white bedroom suiteIn een slaapkamersuite zijn de barrières tussen de twee ruimtes vaak flexibel
Easy access to outdoor from bedroomMaak indien mogelijk van de zithoek een aparte zone
Posh bedside benchEen nachtkastje is een accentelement dat comfort aan de kamer toevoegt
Bedroom tv and pcHoewel sommigen de tv en pc graag uit de slaapkamer houden, is dit niet verplicht
Amazing bedroom ceiling design modernBedenk een interessant ontwerp voor het plafond, zodat je het elke avond kunt bewonderen
Splash of color for bedroomEen vleugje kleur is een welkome toevoeging, zolang het niet overweldigend is
No bathroom walls for a master bedroomVerwijder de badkamermuren om een meer open en ruime suite te creëren
Texture and color wall artJe kunt kleur en textuur aan de kamer toevoegen met kunstwerken
Perfect drama curtainsGordijnen kunnen u helpen de perfecte balans in de kamer te bereiken

Verlichtingsopties

Overdag breng je niet het grootste deel van je tijd door in je slaapkamer. Kunstverlichting zal voorrang krijgen. Zoals je al weet, voegen kroonluchters glamour toe aan een kamer. Overweeg echter andere opties, zoals schansen, tafellampen, koofverlichting of kaarsen voor een vleugje romantiek.

Besteed ook speciale aandacht aan taakverlichting. Ter herinnering: je licht moet warm en subtiel zijn, en krachtig genoeg om de hele kamer te bestrijken.

Zithoeken

Het is niet ongebruikelijk dat een slaapkamer een zithoek heeft. Het hoeft niet groot te zijn. Een kleine tafel en stoel zouden voldoende zijn. De opstelling kan dienen als een rustige plek waar u kunt lezen of werken.

Je vindt dit in de hoek van de kamer. Je kunt creatief zijn en decoreren met een hangstoel of boekenplank.

Place tv not high in bedroomPlaats de tv op een comfortabele hoogte voor het bed
A fireplace will make the room more luxuriousEen open haard zorgt ervoor dat de kamer het hele jaar door extra warm en gezellig aanvoelt
Wall art above bedroomU kunt van de haardwand het middelpunt van de kamer maken
Master bedroom mountain views big windowsProfiteer zoveel mogelijk van het uitzicht

Warme versus koele kleuren

Een ander detail om rekening mee te houden is de lichte kleur. We hebben het over het onderscheid tussen warm en koel licht, met name blauw en wit licht versus geel licht.

Blauwe en witte lichten zijn niet ideaal voor de slaapkamer, omdat ze niet tot slaap leiden en de alertheid bevorderen. Warmere lampen zijn daarentegen ideaal voor dergelijke ruimtes, omdat ze meer ontspannend werken.

Het is niet alleen de kleur van het licht die je humeur beïnvloedt. Het is ook het algemene kleurenschema van de slaapkamer. Warme kleuren zoals rood, oranje, geel, bruin of bruin zorgen ervoor dat de kamer intiemer, uitnodigender en gezelliger aanvoelt.

Ze zijn geweldig voor grote slaapkamers. Overweeg voor kleinere slaapkamers koele kleuren zoals blauw, groen, paars of grijs. Ze kunnen een kleine ruimte groter laten lijken. Je moet extra voorzichtig zijn als je ze gebruikt, omdat ze je kamer ook donker en koud kunnen laten aanvoelen. Koele kleuren komen het beste tot hun recht in combinatie met zonnige kamers met veel licht.

Task lighting bedroomBesteed speciale aandacht aan taakverlichting. Nachtkastjelampen zijn een populair kenmerk
Bathroom bedroom en suite roomBalkenplafond kan rustiek zijn, maar ook modern, afhankelijk van het ontwerp
Blue colorful master bedroom touch of greenKies kleuren die rustgevend en ontspannend zijn. Blauw is een hele mooie optie
Oversized headboard for master bedroomEen extra groot hoofdeinde met schansen kan een statement voor de kamer zijn
Spacious bedroom decorate the sitting areaIn een ruime slaapkamer kun je een zithoek inrichten, bijvoorbeeld een mini-leefruimte
Gray master bedroom cozy reading windowBouw een gezellig raamhoekje waar je kunt lezen, ontspannen en mediteren
Foot bed benchHet bankje aan het voeteneinde van het bed kan onderdeel zijn van de zithoek
Wood ceiling mountain mood for bedroomEen kroonluchter voegt klasse en elegantie toe aan een slaapkamer, ongeacht de stijl
More than a living room master bedroomAndere elementen in de slaapkamer kunnen een bureau, een open haard en zelfs een bank zijn
Master bedroom reading nookKies je voor een leeshoekje, plaats deze dan indien mogelijk dicht bij de ramen
Design the sitting in any wayOntwerp de zit zoals jij dat wilt en zo groot als jij zelf wilt
Cove lighting bedroom moodKoofverlichting is een geweldige optie voor de slaapkamer, omdat deze subtiel en ontspannend is
Modern bedroom design chandelier and large headboardGebruik textuur en patroon om de kamer een evenwichtige uitstraling te geven
Tv above the fireplace exposed beamsEen veel voorkomende combinatie is de tv boven de open haard
Curtains and drapes to control the lightGebruik gordijnen en gordijnen om de hoeveelheid natuurlijk licht in de kamer te regelen
Amazing master bedroom floorProbeer bij het kiezen van het meubilair voor de kamer dezelfde stijl te behouden
Master bedroom with canopy bedEen hemelbed zonder gordijnen is net zo charmant, maar minder bohemien
Master bedroom fireplace from rocksGebruik natuurlijke materialen zoals steen en hout voor een meer ontspannen sfeer
Mountain master bedroom artificial lightingKunstlicht heeft de overhand, hoewel natuurlijk licht ook aanwezig moet zijn
Traditional bedroom wood furniture master designEen slaapkamer kan kleurrijk zijn zonder noodzakelijkerwijs gedurfde tinten te gebruiken
Bedroom feels more spaciousDe kamer zal ruimer aanvoelen als u heldere kleuren gebruikt
Repurposing items for master bedroomGeef je eigen draai aan het ontwerp door stijlen te combineren en objecten opnieuw te gebruiken
Color and patterns for master bedroomCoördineer de accentstukken in de kamer met behulp van kleur en patroon
Large sitting area bedroomEen grotere zithoek geeft de slaapkamer een meer casual uitstraling
Master bedroom many lighting fixturesGebruik een verscheidenheid aan verlichtingsarmaturen, zoals vloerlampen, tafellampen en plafondlampen
Master bedroom with fireplaceAls je een open haard in de kamer hebt, moet de zithoek daar omheen staan
Mix and match pieces for master bedroomMix en match om karakter en persoonlijkheid aan de kamer toe te voegen
Summer master bedroomGebruik lichte gordijnen om de kamer een luchtige, strandachtige uitstraling te geven
Master bedroom high ceilingsDankzij hoge plafonds kunt u hangende hanglampen als accentstukken gebruiken
Small master bedroom window seatingAls de kamer klein is, maak dan optimaal gebruik van wat je hebt, maar vergeet de stijl niet
Different ways to add color to a bedroomEr zijn veel manieren waarop je kleur aan de kamer kunt toevoegen
Special treatment ceiling master bedroomProbeer een speciale behandeling voor het plafond om het een aantrekkelijk en aantrekkelijk uiterlijk te geven
Master bedroom decor headboard with shelvesGebruik accentverlichting om de nadruk te leggen op een accentmuur of een opvallend behangpatroon
Master bedroom decor benchLaaghangende hanglampen zijn geweldig als accentverlichting
Master bedroom decor winback headboardEen paar heldere tafellampen zijn ideaal als u graag in bed leest
Master bedroom decor baroque styleHang een prachtige kroonluchter op om de kamer een stijlvol middelpunt te geven
Master bedroom decor canopy designVoeg een bron van sfeerverlichting toe om de slaapkamer een gezellige en verfijnde uitstraling te geven
Master bedroom decor gray velvetDe verlichting hoeft niet symmetrisch te zijn, dus houd rekening met de behoeften van elke gebruiker
Master bedroom decor gray bedGebruik schansen of inbouwspots om de aandacht te vestigen op een mooi decordetail
Master bedroom decor modern leather upholstered tuftedDe verlichting in de slaapkamer kan multifunctioneel zijn
Master bedroom decor headboard with lightGebruik accentverlichting om een statement te maken
Master bedroom decorPas de verlichting aan om rekening te houden met verschillende behoeften en stemmingen

Veelgestelde vragen (FAQ)FAQ

Is de term slaapkamer aanstootgevend?

De Houston Association of Realtors voerde de naamswijziging door van de hoofdslaapkamer naar de hoofdslaapkamer. De groep makelaars was van mening dat de term ‘master bedroom’ een uiting was van systemisch racisme.

Nadat de New York Times ermee instemde, volgden makelaars in het hele land dit voorbeeld. Een andere naamoptie die bouwers zijn gaan gebruiken is ‘eigenaarssuite’.

Hoe bepaal je wie de hoofdslaapkamer krijgt?

Het is twijfelachtig of een twaalfjarige zijn of haar ouders ervan kan overtuigen dat zij de eerste slaapkamer verdienen. Misschien als zij degenen waren die het huis kochten, maar wanneer is dat ooit gebeurd? De eerste slaapkamer gaat naar de persoon die voor het huis betaalt. Net zoals met al het andere in het leven, regeert geld.

Wat is een afgezonderde primaire slaapkamer?

Een afgezonderde hoofdslaapkamer is een kamer aan de ene kant van het huis en de overige slaapkamers aan de andere kant.

Kun je een kamer die al gebouwd is geluiddicht maken?

Als u uw hoofdslaapkamer bouwt of een bestaande kamer verbouwt, kunt u de ruimte eenvoudig geluiddicht maken. Spuit tijdens de bouw geluidsisolerende materialen aan de binnenkant van de gipsplaat.

Spuit vochtig geblazen over de muren terwijl je ze bouwt. Als uw kamer al gebouwd is en u deze geluiddicht wilt maken, moet u bereid zijn tussen de $ 1.000 en $ 3.000 uit te geven. Belangrijke kostenfactoren zijn onder meer materialen, kamergrootte en oppervlakken.

Wat is de beste verfkleur voor een primaire slaapkamer?

Blauwtinten, blauwgrijs, blauwgroen en zachtgrijs zijn populaire slaapkamerkleuren. Blauw geeft een rustgevend en ontspannend gevoel en is daarom een populaire slaapkamerkleur.

Conclusie van de hoofdslaapkamer

Terwijl de term primaire slaapkamer zijn naam verandert in primaire slaapkamer, blijven nieuwe ontwerpen een onafhankelijk pad volgen. Bij het verbouwen of plannen van een make-over wil je voldoende visuele interesse creëren om je gestimuleerd te houden.

De vierkante meters van een hoofdslaapkamer, inclusief de inloopkast, laten ruimte voor doe-het-zelf-slaapkamerideeën. Het is jouw huis, dus doe waar jij zin in hebt.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook