Popcorn-asbestplafond: gevaren en verwijdering

Popcorn Asbestos Ceiling: Dangers And Removal

Popcornplafonds die vóór 1980 zijn geplaatst, bevatten asbest en zijn schadelijk voor de gezondheid. Als u asbest in uw woning heeft, verwijder dit dan. Een ongestoord popcornplafond vormt echter geen gezondheidsrisico.

Het popcornplafond is gemakkelijk te verwijderen, maar huiseigenaren maken zich er zorgen over. Er zijn veel goedkope en gemakkelijke doe-het-zelf-methoden beschikbaar die kunnen helpen.

Popcorn Asbestos Ceiling: Dangers And Removal

Als je net als veel mensen met oudere huizen bent, ben je wel eens met asbest vervuilde popcornplafonds tegengekomen. Je moet dus weten hoe je het kunt verwijderen.

Geschiedenis van asbest

Witte asbest, ook wel bekend als chrysotiel, werd ontdekt in 1876 in Thetford Township, in het zuidoosten van Quebec, Canada. Na de ontdekking ervan bouwde Canada de eerste commerciële asbestmijnen ter wereld. Asbest is een vezelig silicaatmineraal. Asbest-popcornplafond is ‘kwarkplafond’.

Een wijdverbreide misvatting in de VS is dat asbest verboden is. Hoewel het in het land niet langer wordt gedolven, wordt het tegenwoordig legaal geïmporteerd en gebruikt.

Meest voorkomende soorten asbest

Crocidoliet, ook wel blauwe asbest genoemd, komt uit Australië. Het is de meest dodelijke asbestsoort vanwege de extreem dunne vezels. Het werd voor het eerst gebruikt om stoommachines te isoleren en is te vinden in spuitcoatings, buisisolatie, kunststoffen en cementproducten. Chrysotiel, ook bekend als witte asbest, wordt gewonnen in de VS, Canada, China en Rusland. Het is een vezelachtige vorm van het mineraal serpentijn en wereldwijd de meest voorkomende vorm van asbest. Sommige landen staan ‘gecontroleerd gebruik’ toe en 95 procent van de gevonden asbesthoudende bouwmaterialen (ACBM) zal chrysotiel zijn en worden gebruikt in cementbouwmaterialen in ontwikkelingslanden. Amosiet, ook wel bruin asbest genoemd, komt uit Zuid-Afrika. Het is bedoeld voor cementplaten en buisisolatie voor hoge temperaturen of warmtecapaciteit.

Blootstelling aan asbeststof en het risico op kanker

Asbest is kankerverwekkend. Na het inademen van asbest en vezels komen de deeltjes in de longen terecht en kunnen daar langere tijd blijven leven. De giftige vezels kunnen interne besmetting veroorzaken, littekens veroorzaken en de longen ontsteken, de ademhaling beïnvloeden en mogelijk tot grote gezondheidsproblemen leiden, zelfs tot longkanker.

Het Internationaal Agentschap voor Kankeronderzoek (IARC) heeft ontdekt dat het inademen van asbeststof kan leiden tot mesothelioom en kanker van de longen, het strottenhoofd en de eierstokken. Er is echter nog steeds beperkt bewijs dat blootstelling aan asbest het risico op maag-, keel- en andere ernstige ziekten vergroot.

Wat is een asbest-popcornplafond?

Popcornplafonds van asbest waren voor het eerst populair in Canada en werden vervolgens tot 1979 gebruikelijk in Amerikaanse huizen. De onvolkomenheden in het plafond werden over het hoofd gezien omdat de cottage cheese-plafonds eenvoudig te installeren waren.

Heeft mijn popcornplafond asbest?

asbestos popcorn ceiling removal cost

De Environmental Protection Agency keurde in 1979 de Clean Air Act goed, die ongeoorloofd of illegaal gebruik van asbest verbood. Commerciële woongebouwen stopten met het gebruik ervan. Het was duidelijk dat blootstelling aan asbest schadelijk was. Een manier om erachter te komen of uw popcornplafond asbestvezels bevat, is door de installatiedatum van uw plafond te controleren. Als uw plafondpanelen eind jaren ’80 zijn geplaatst, zijn deze asbestvrij.

Schakel bij renovatie- of sloopwerkzaamheden professionele hulp in. Asbestverwijdering is serieus werk. Popcorn-plafondmateriaal, omdat deze het beste werk leveren bij het verwijderen van uw asbest-popcornplafonds. Je kunt het popcornplafond zelf verwijderen, omdat het niet schadelijk is, tenzij het wordt verstoord.

Wat verstoort asbest?

Spijkers en haken in het plafond om dingen op te hangen kunnen asbeststof vrijgeven. Dit is gevaarlijk als je popcornplafonds hebt. Het plafond schrapen – een insect op het plafond doden en het eraf schrapen? Het plafond schrapen is een van de gemakkelijkste manieren om asbest te verspreiden. Stapelbedden – dit geldt voor kinderen. Ze kunnen tegen het plafond trappen zonder erover na te denken. Koop geen stapelbedden als u popcornplafonds heeft als u denkt dat er mogelijk asbest in zit.

Hoe popcornplafonds te verwijderen

How To Remove Popcorn Ceiling Asbestos

De beste manier om ervoor te zorgen dat asbest u en uw gezin geen schade toebrengt, is door het popcornplafond te verwijderen en nieuwe plafondpanelen op onafgewerkte plafonds te installeren.

Stap 1: Bescherm uzelf

Als u met asbest werkt, is het belangrijk om uzelf te beschermen. Zorg er dus voor dat je een raam openzet en een ventilator zo richt dat deze naar buiten blaast. Draag handschoenen, een masker, een veiligheidsbril en lange mouwen om uzelf te beschermen.

Hoewel het niet schadelijk is als het op uw huid terechtkomt, is het wel schadelijk bij inademing. Hoe beter het masker, hoe beter de bescherming tegen asbest in popcornplafonds.

Stap 2: Bereid de kamer voor

Plaats lakens of plastic over meubels die u niet uit de kamer kunt verplaatsen. Schakel alle lichten, HVAC-systemen en al het andere uit waardoor u de circulatie in de kamer niet kunt controleren. Een luchtreiniger zou ook handig zijn, maar je moet de airconditioning uitschakelen als je popcornplafonds verwijdert.

Plaats plastic op de armaturen en laat een hangdoek over de vloer lopen om deze te beschermen. Zet al het plastic vast met schilderstape, zodat er niets onder kan komen. Je wilt geen resten achterlaten op de plek waar het plafond begint.

Stap 3: Schraap de popcorn af

Gebruik een verfkrabber of plamuurmes om de popcorn van het plafond te schrapen. Er zijn twee manieren om dit te doen. Je kunt het droog schrapen of nat maken met een spuitfles.

Het bevochtigen van het asbest kan helpen het in bedwang te houden, dus het is een betere keuze voor schrapen. Je kunt een paal bevestigen en op de grond blijven staan terwijl je voorzichtig het asbest schrapt.

Stap 4: Afwerken en patchen

Nadat u klaar bent met de grote pleisters, kunt u een plamuurmes gebruiken om dichtbij te komen en de kleine hardnekkige stukken te verwijderen. Je zult dit moeten doen voor het grootste deel van het gebied rond de lijstwerk en verlichting. Gooi het asbesthoudend afval daarna veilig weg in een plastic zak

Tijdens het verwijderen moet u ook spatten en patchen, losgesneden of losgeslagen plekken. Als er onvolkomenheden zijn, zorg er dan voor dat u deze verwijdert voordat u gaat opruimen.

Stap 5: Stamp of verf

Nadat je hebt opgeruimd, beslis je of je wilt stampen of schilderen. Als er te veel onvolkomenheden zijn, is schilderen een betere optie. Als je stampt, kies dan een gipsplaattextuur die je leuk vindt.

Hoe dan ook, je zult moeten schilderen. Kies vooraf een verf, maar zorg ervoor dat je eerst schoonmaakt voordat je gaat schilderen, want je wilt geen asbest op de natte verf krijgen.

Danger asbestos

Kosten voor het verwijderen van asbestplafonds

Het is beter om een professional in te huren om de asbestplafondpanelen te verwijderen in plaats van dit zelf te doen. Vakmensen beschikken over de apparatuur om alles veilig te doen en weten hoe ze asbestverontreiniging kunnen voorkomen.

Plafondgrootte

De grootte van het gebied met asbest is van belang en heeft invloed op de kosten voor het verwijderen ervan. Gemiddeld betaalt u tussen de $ 5 en $ 20 per vierkante meter voor plafondbehandelingen.

De meeste plafonds zijn 10-20 voet breed en 10-20 voet lang. Als het gebied een vreemde vorm heeft, zal het zelfs nog meer kosten, omdat ze klein gereedschap zullen moeten gebruiken om het asbest te verwijderen, wat langer zal duren.

Opzetten

Het kost een team een uur om hun werpspeelgoed en plastic flappen op te zetten en te ordenen. Dit kan een paar honderd dollar kosten. Ze zullen kamer voor kamer doen en ze afsluiten van het huis.

Werk

Dit kan tussen de $ 75 en $ 200 per persoon per uur kosten. Omdat het een risicovolle klus is, verdienen arbeiders meer dan wanneer ze een stucplafond zouden installeren of met vinylverf zouden werken.

Apparatuur

Er zijn dingen die een bedrijf niet vervangt, dus u betaalt voor het gebruik ervan. Maar andere dingen zijn wegwerp- of verbruiksartikelen en u betaalt de volledige prijs voor de bestaande voorraad.

Er zijn dingen zoals een HEPA-vacuüm die tot $ 500 kunnen kosten om te kopen, maar die niet goedkoop zijn om te huren. Bedrijven rekenen vaak de volledige prijs als ze ze huren voor speciale gelegenheden in plaats van ze te kopen. Hetzelfde geldt voor het huren van een hoppergun.

Gerelateerd: Het kiezen van soorten plafonds is een belangrijke ontwerpbeslissing

Beschikbaarheid

Nadat asbest uit het plafond is verwijderd, moet het worden afgevoerd. Er wordt een verwijderingsteam ingehuurd om het te verwijderen.

De verwijderingsbijdrage is afhankelijk van de meter materiaal of kubieke voet. Dit kan variëren van €10 tot €100 per meter met asbesthoudende producten.

Plaats

Waar u woont, heeft invloed op de kosten van alles, inclusief het verwijderen van het plafond. Afhankelijk van waar u woont, zullen de kosten bepalen, aangezien huizen in stedelijke gebieden meer kosten dan die in landelijke gebieden.

Testen voor asbest-popcornplafonds

Het verwijderen van asbest-popcornplafond kan tussen de $ 100 en $ 1.000 kosten. Het wordt aanbevolen om dit te doen voordat u aannemers inhuurt om het te verwijderen. Hoewel ze het kunnen, zullen sommige aannemers de plafonds van popcorn-asbest niet aanraken als deze asbest bevatten.

Hoe asbestgerelateerde ziekten te detecteren

How To Detect Asbestos Related Disease

Informeer uw arts nadat u bent blootgesteld aan asbestvezels. Gezondheidsrisico's vereisen professioneel medisch advies. Documenteer uw blootstellingsgeschiedenis en de symptomen die u mogelijk heeft ondervonden. Begrijp dat symptomen zoals longkanker mogelijk niet duidelijk zichtbaar zijn na de eerste blootstelling aan asbest-popcornplafonds of asbestproducten.

Meest voorkomende symptomen gerelateerd aan blootstelling aan asbest

Mesothelioompatiënten en degenen die zijn blootgesteld aan popcornplafonds hebben de volgende bijwerkingen ervaren:

Kortademigheid, piepende ademhaling of heesheid Een aanhoudende hoest die na verloop van tijd erger wordt Bloed in het sputum (vocht) dat uit de longen wordt opgehoest Pijn of beklemmend gevoel op de borst Moeite met slikken Zwelling van de nek of het gezicht Verlies van eetlust Gewichtsverlies Vermoeidheid of bloedarmoede chronisch hoesten

Veelgestelde vragen (FAQ)FAQ

Wat is brokkelig asbest?

ACM staat voor Asbesthoudend Materiaal. Brosse ACM is elk bros materiaal dat meer dan één procent asbest bevat. En of het nu bulk of plaat is, het kan door druk van een menselijke hand tot poeder worden vermalen. De plafondtextuur van popcorn is bijvoorbeeld brokkelig asbest. Brosheid heeft geen betrekking op brandwerend materiaal.

Hoe gooi je het popcornplafond weg?

Na het verwijderen van uw asbest-popcornplafond kunt u deze niet meer bij het reguliere stortafval gooien. Plaats asbesthoudend afval in een afgesloten en correct geëtiketteerde plastic zak. Bel vooraf een afvalophaal- of stortplaats die is uitgerust om asbest te accepteren om regelingen te treffen voor de verwijdering ervan.

Kun je gipsplaten over popcornplafonds maken?

Het bedekken van een plafondtextuur met gipsplaat is arbeidsintensief, net als het inkapselen van asbest. Het probleem is dat het niet eenvoudig is om gipsplaatpanelen van 2,5 meter lang aan een plafond te bevestigen. U moet een speciaal hijsgereedschap voor gipsplaten huren. Het installeren van gipsplaat vereist ook afwerkingsvaardigheden die misschien te moeilijk zijn voor een doe-het-zelfrenovatieproject. Als u dit probeert, zorg er dan voor dat u een wegwerpoverall draagt.

Kun je popcornplafonds verwijderen die zijn geverfd met verf op oliebasis?

Test eerst je popcornplafond. Je zou het plafond eraf kunnen scheuren, schraap het niet. Als u het zou vervangen door gipsplaat, zou het overeenkomen met de verbindingsplafonds.

Bedek de kamer met plastic en breng verfafbijtmiddel aan. Je kunt de popcorn eraf schrapen. Gebruik voor moeilijke plekken een warmtepistool. Open een raam en laat een ventilator naar buiten blazen. Het belangrijkste is dat u oogbescherming draagt.

Zal het verwijderen van popcornplafonds waarde toevoegen aan mijn huis?

Voor kleinere huizen is het misschien niet de moeite waard. Als je een groot huis wilt verkopen, zal het niet zo eenvoudig zijn als je de popcorn niet hebt verwijderd.

Hoe verwijder je schimmel uit popcornplafonds?

Als uw plafond gele vlekken vertoont, is er sprake van een lekkage. Als het genegeerd wordt, zal het in schimmel veranderen en kan het extreem gevaarlijk worden. Je hebt bleekmiddel of waterstofperoxide nodig om de schimmel te doden. Giet water en bleekmiddel in een spuitfles.

Houd ook uw ogen en mond bedekt tijdens het spuiten van de mal. Waterstofperoxide werkt beter omdat het verdampt nadat je de schimmel verwijdert.

Wanneer zijn ze gestopt met het gebruik van asbest in popcornplafonds?

In de jaren zeventig kwamen ze erachter dat asbest gevaarlijk kon zijn en zelfs kanker kon veroorzaken. In 1980 werd asbest in de Verenigde Staten verboden. Elk plafond dat na 1980 is gebouwd, zal dus geen asbest bevatten.

Hoe test ik op asbest in popcornplafonds?

Er zijn meerdere manieren om te testen op asbest en papiervezels. Eén manier is om een thuiskit te kopen waarmee je deeltjes kunt verzamelen en naar een laboratorium kunt sturen. De tweede optie houdt in dat iemand binnenkomt en het monster verzamelt.

Is asbest alleen te vinden in popcornplafonds?

Nee. Asbest zit in de isolatie en onder de vloer en tegels. Als uw huis vóór 1980 is gebouwd, kunt u voor de zekerheid controleren op asbest onder uw tegels en asbestisolatie.

Hoe herken je een asbestplafond?

Asbesthoudend popcornplafond is niet eenvoudig te identificeren. Als het plafond geen popcorn-plafondtextuur heeft, bevat het waarschijnlijk geen asbest. De enige manier om 100 procent te weten of er asbestmateriaal in je popcornplafond zit, is door het in een laboratorium te laten testen.

Zoals gezegd bevatten de meeste popcornplafonds die vóór 1979 zijn geïnstalleerd asbest. Wanneer u uw huis verkoopt, moet u potentiële kopers informeren over de materiaalsamenstelling van uw plafond.

Conclusie over verwijdering van popcornplafond

Als uw popcornplafond oud maar onaangeroerd is, loopt uw gezondheid geen risico, maar is het nog steeds een potentieel gevaar voor de gezondheid. U moet er nog steeds een prioriteit van maken om het te laten verwijderen. Je moet ook op schimmel letten. U wilt op veilig spelen en de kans op blootstelling aan asbest verkleinen, dus bel een professional.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook