Speciaal interview: Montana Labelle vertelt over haar 700 vierkante meter grote Toronto-appartement

Special Interview: Montana Labelle Talks About Her 700 Square Feet Toronto Condo

Montana Labelle is een jonge interieurontwerper uit Toronto en heeft op dit gebied veel te bieden. Niet alleen richt ze een bepaalde ruimte in, ze vertelt er ook een verhaal over en elk detail heeft een betekenis. In 2013 lanceerde ze haar ontwerp- en lifestylebureau en hoewel ze nog aan het begin staat, heeft ze een enorm succes. Wij geloven dat de Uptown Loft een van haar beste werken tot nu toe is en we zijn dankbaar dat ze belangrijke details over dit kleine verblijf met ons wil delen.

Special Interview: Montana Labelle Talks About Her 700 Square Feet Toronto Condo

Soms ervaren we aangename of onaangename gevoelens als we op zoek zijn naar een plek om te wonen. Ik denk vaak na over hoe ik op een bepaalde plek zou kunnen leven, maar er waren momenten waarop ik gewoon wist dat dit niet was wat ik zocht.

Wat was het eerste dat in je opkwam nadat je dit kleine hok zag?

Montana Labelle Uptown Loft Design Wall Art Picture Frame

Het eerste dat in mij opkwam toen ik deze kleine ruimte zag, was dat het een uitdaging zou worden! Mijn makelaar zei destijds dat ik er niet mee door moest gaan. Ondanks haar bezorgdheid was ik gecharmeerd van de ruimte en ging ik de uitdaging aan. Het was een leeg canvas en ik wist dat ik het fenomenaal en functioneel kon maken. Meteen nadat we de vertoning hadden verlaten, vulden mijn gedachten zich al met meubelindelingen, welke stukken ik waar kon plaatsen en hoe ik er zowel een functionele als esthetisch aantrekkelijke ruimte van kon maken die aan mijn behoeften voldeed.

Montana Labelle Uptown Loft Design Living

Montana Labelle Uptown Loft Design kitchen

Montana Labelle Uptown Loft Design kitchen1

Montana Labelle Uptown Loft Design kitchen2

Wat zijn de basisprincipes die we moeten volgen bij het inrichten van een kleine woonruimte?

Het allerbelangrijkste bij het inrichten van een kleine ruimte is om gebruik te maken van elke mogelijke ruimte en items te kopen die op multifunctionele manieren kunnen worden gebruikt. Ik vind het ook heel belangrijk om traditie het raam uit te gooien en de ruimte te gebruiken waar JIJ het voor wilt gebruiken!

Montana Labelle Uptown Loft Design Bedroom

Montana Labelle Uptown Loft Design Bedroom1

Montana Labelle Uptown Loft Design Bedroom2

Montana Labelle Uptown Loft Design Bedroom3

Montana Labelle Uptown Loft Design Bedroom4

Montana Labelle Uptown Loft Design Bedroom5

Montana Labelle Uptown Loft Design Bedroom6

Wat was de belangrijkste inspiratiebron die u tot dit prachtige interieurontwerp heeft geleid?

Zoals altijd benader ik al mijn interieurprojecten met oog voor mode, luxe en fantasie. Ik ontwerp graag zoals ik me kleed. Meestal in een wit T-shirt, een gescheurde zwarte spijkerbroek, sieraden en een geweldige handtas. Ik probeer mijn ontwerp dit gevoel voor mode te geven, doordat de botten een zwarte bank zijn, de witte koeienhuid het t-shirt en het wordt aangevuld met unieke verzamelde voorwerpen zoals shagreen dozen en art deco kristallen dienbladen. Ik hou er altijd van om een onverwachte draai aan traditionele ideeën te geven.

Montana Labelle Uptown Loft Zebra Wall1

Montana Labelle Uptown Loft Zebra Wall

Een van de belangrijkste details die mijn aandacht trok, was de zebra aan de muur. Waarom een zebra? Is hier een verhaal voor? Zo ja, dan willen wij graag meer weten.

Ah, ja. Zijn naam is Ralph. Hij was het eerste object dat ik voor mijn hok kocht, en ik ben echt dol op hem. Geloof het of niet, hij is gemaakt van papier-maché! Ik heb hem extreem hoog opgehangen (ongeveer 4,5 meter hoog) om te verhullen dat hij niet echt is, en om ook een statement te maken. Hij is een uiterst prominente figuur in mijn ruimte en heeft bijgedragen aan het vormgeven van het algehele ontwerp en de esthetiek. Hij geeft ook een gevoel van eigenzinnigheid en fantasie, dat ik probeerde over te brengen in veel van de andere kunstwerken en accessoires in de ruimte.

Montana Labelle Uptown Loft Design Corner

Montana Labelle Uptown Loft Design Corner1

Montana Labelle Uptown Loft Design Bar Cart

Montana Labelle Uptown Loft Design Bar Cart1

Interieurontwerpers weten als geen ander hoe moeilijk het is om een bepaalde ruimte in te richten, afhankelijk van de omvang en structuur ervan. Wat was in dit geval het moeilijkste?

Het moeilijkste deel van het inrichten van deze piepkleine ruimte was het vinden van een geschikte opbergoplossing voor al mijn kleding. Het hok had slechts één kast van standaardformaat die ca. 5 voet met twee schuifdeuren. Dit vormde voor mij een groot probleem, aangezien ik veel kleding, winterjassen, schoenen, truien, enz. heb. Als oplossing ging ik naar Kijijii en kocht een antieke glazen chinoiseriekast, die ik tegenover mijn keuken zette. In plaats van het te vullen met China, vulde ik het met opgevouwen truien, t-shirts, schoenen en handtassen. Ik had het gevoel dat het op een onverwachte manier gebruiken van dit item voor mij buitengewoon goed werkte. Het bood VEEL extra opslagruimte en fungeerde als een prachtig tentoonstellingsstuk dat ik in de toekomst in een aantal verschillende ruimtes kon hergebruiken.

Montana Labelle Uptown Loft Design dresser organized1

Montana Labelle Uptown Loft Design dresser organized

Kleine ruimtes zijn vaak een uitdaging voor interieurontwerpers. Hoe voelt u zich nu u heeft gezien welke impact uw woon-/werkruimte heeft in de wereld van interieurdesign?

Ik ben enorm dankbaar dat deze ruimte zo goed is ontvangen. Ik denk dat het ook een ongelooflijk waardevolle les is voor iedereen die een kleine ruimte wil kopen, maar bang is vanwege de omvang ervan. Ik denk dat deze ruimte echt laat zien dat elke ruimte, ongeacht de grootte, luxueus, spannend en leefbaar kan zijn.

Montana Labelle Uptown Loft Design Living small accessories

Montana Labelle Uptown Loft Design Living small accessories coffee table

Wat was het uiteindelijke budget voor dit project?

Het uiteindelijke budget van het project bedroeg ca. $ 5.000,00 voor elk item dat in het appartement wordt gezien. Het merendeel van de stukken waren antieke of vlooienmarktvondsten. Er werden ook verschillende items op Ebay gevonden. De kunst is bijna volledig door mij gemaakt, waardoor ik op een goedkope manier een enorme impact kon maken.

Iedereen heeft wel een favoriet hoekje in huis. Wat is van jou?

Mijn favoriete ruimte op mijn zolder zou mijn woonruimte zijn. Ik merk dat ik geïnspireerd word als ik op de bank zit. Het is mijn favoriete plek om de dag op mijn computer te beginnen, op interieurblogs te surfen, inspiratie op te doen of online meubelshoppen te doen voor mijn klanten op websites als 1st dibs en DerringHall.

Montana Labelle Uptown Loft Design Living small accessories coffee table1

Montana Labelle Uptown Loft Design Living small accessories coffee table2

Montana Labelle Uptown Loft Design Living small accessories symmetry

Is deze loft het huis van uw dromen?

Ik ben absoluut dol op mijn loft en geloof dat dit op dit moment de perfecte ruimte voor mij is. Ik voel me echt op mijn gemak en thuis wanneer ik daar ben en vind het moeilijk om weg te gaan!

Vertel ons meer over uw andere projecten. Welke is jouw favoriet op dit moment en waarom?

Als ontwerper heb ik meestal zo'n 8-10 projecten tegelijk aan de gang. Ik heb ZO veel favorieten… maar als ik zou moeten kiezen, zou het waarschijnlijk een renovatie van de lobby van een appartement zijn die Montana Labelle Design Inc. zojuist vorige maand heeft voltooid. Een andere interieurontwerper in de omgeving van Toronto ontwierp de oorspronkelijke lobby ongeveer 5 jaar geleden. Hoewel het prachtig was gedaan, hadden de bewoners het gevoel dat ze iets spannenders, hips en opwindends wilden. We hebben een traditionele beige en mauve ruimte genomen en er een hippe, stoere en moderne ruimte van gemaakt, compleet met een shagreen-accentmuur, koperen accenten, grijs marmer en exotische houtsoorten en stoffen.

Montana Labelle Uptown Loft Design more design ideas

Montana Labelle Uptown Loft Design more design ideas1

Montana Labelle Uptown Loft Design more design ideas2

Montana Labelle Uptown Loft Design more design ideas3

Wat definieert jou als interieurontwerper? Wat zijn de details die ons kunnen helpen erachter te komen of u bij een bepaald project betrokken was of niet?

Elk project dat we voltooien, is gespecialiseerd in het transformeren van interieurs in tijdloze omgevingen voor het moderne leven. Bij Montana Labelle Design streven we er altijd naar om een gevoel van door mode beïnvloede luxe te geven aan elke ruimte die we voltooien.

Montana Labelle Uptown Loft Design more design ideas4

Montana Labelle Uptown Loft Design more design ideas5

Wat is jouw advies voor de jonge en nog onbekende interieurontwerpers?

Ik denk dat als je doet waar je van houdt en er een passie voor hebt, mensen dit altijd zullen opmerken. Ik geloof ook dat als je een nieuwe en interessante stem of visie hebt, je altijd gehoord, gezien en hoog aangeschreven zult worden. Ik ben zeer gezegend als jonge ontwerper in de branche, en ik kijk ernaar uit om mijn bedrijf en de esthetiek van het ontwerp nog vele jaren te blijven laten groeien!

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook