Sprankelende kleuren van kwartswerkbladen voor uw keukenrenovatie

Sparkling Quartz Countertop Colors For Your Kitchen Remodel

Kleuren van kwartswerkbladen zijn in het interieurverhaal terechtgekomen. Tientallen jaren geleden waren er niet veel kwartskleuren om uit te kiezen voor een keukenrenovatieproject. Tegenwoordig zijn er meer kleuren op het aanrecht dan een grote doos kleurpotloden.

Sparkling Quartz Countertop Colors For Your Kitchen Remodel

Volgens de International Surface Fabricators Association (ISFA) is kwarts het sterkste, meest duurzame en niet-poreuze materiaal. De vraag naar kwartsproducten neemt toe in woningen en commerciële toepassingen vanwege de niet-poreuze aard ervan.

Wat is een kwartswerkblad?

Kwartswerkbladen zijn geen massief kwarts. De werkbladen bestaan uit vermalen deeltjes gemaakt van kunststeen en aan elkaar gelijmd met plastic harsen.

Ongeveer 90 procent van de werkbladen is gemaakt van een mengsel van gemalen graniet, marmer, keramiek of glas. De resterende 10 procent is de lijm die het samenbindt.

Is kwarts een steen?

Kwarts wordt in zijn natuurlijke staat aangetroffen in kristallen of kleine zandachtige deeltjes. Het is pas steen als het is vervaardigd met steen of door de mens gemaakte materialen. En het meeste kwarts dat in werkbladen wordt aangetroffen, is mechanisch vervaardigd, waardoor het ontwerpvriendelijk is.

Natuursteen is minder kneedbaar dan kwarts en wordt net als kalksteen en graniet rechtstreeks uit de aarde gewonnen.

Kwarts plaat

Zodra de natuurlijke kwartskristallen zijn vermalen tot stof en harsbindmiddelen, worden ze onder intense hitte geperst om een kwartsplaat te vormen. Tijdens dit proces worden kleuren toegevoegd om verschillende kleuren van kwartswerkbladen te creëren.

Kwarts versus granieten werkbladen

Hoewel deze materialen zichtbaar op elkaar lijken, zijn er verschillen waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een werkblad.

Graniet is een natuursteen die afkomstig is uit steengroeven. Het heeft ook een iets ander maar uniek mineraal- en kleurpatroon.

Ondanks hun verschillen zijn werkbladen van graniet en kwarts dure materialen. Om nog maar te zwijgen van het feit dat ze omslachtig zijn, waardoor doe-het-zelf-installaties uitdagend en riskant zijn zonder een fabrikant.

Wat zijn de meest populaire kleuren voor kwartswerkbladen?

Bent u op zoek naar uw eerste keukenwerkblad of wilt u uw keuken of badkamer compleet opnieuw inrichten?

Calacatta Nuvo Atlantic Salt London Grey Midnight Corovo Carrara Lumos

Soorten kwartswerkbladen

U vindt volop inspiratie in de volgende kleuren van kwartswerkbladen.

Wit marmer

White Marbled Quartz

Een van de chicste keuzes van het stel: werkbladen van wit gemarmerd kwarts zijn zowel verfijnd als veelzijdig.

Of je nu een moderne, minimalistische keuken afwerkt of een meer ongepolijste ruimte in boerderijstijl, ze voegen een zekere luxueuze charme toe die iedereen zal waarderen. Neem deze keuken die we op Cambriausa vonden, met cottage-smaak en chic.

Taupe

Taupe quartz countertops

Een taupe topping is een goede keuze voor onze meer traditionele liefhebbers. Goed te combineren met zowel witte als zwarte accenten, moeten degenen die gedijen op warmere neutrale kleuren het kwartswerkblad een tweede look geven.

Het sprenkelen van donkere details zorgt ook voor een interessant contrast, zoals deze look die we vonden bij Refined Renovations.

Haze Blend Quartz-aanrechtkleuren

Haze gray quartz countertop

Kijk eens naar deze wazig grijze, gemêleerde schoonheid. Dit is weer een veelzijdige neutrale kleur om uit te kiezen met een bepaalde – en perfecte – mix van vrouwelijkheid en eigentijdse toon. De Haze-mix past goed bij een grote verscheidenheid aan interieurstijlen en heeft een zachtere, delicatere benadering van de algehele keuken.

Kameel

quartz countertop with monochromatic colors

Bent u op zoek naar een kwartswerkbladoptie die wat monochromatischer is? Deze kameeltint is geweldig voor minimalisten en mensen met een meer traditionele waarde en visie voor thuis. HGTV gaf ons de primeur over deze ruimte.

Middernacht zwarte quartz werkbladen

black colored quartz countertop

Een rondleiding volgen – met dank aan YouTube – kan je de inspiratie opleveren die je nodig hebt. Middernachtzwart is een van de meest populaire werkbladkeuzes vanwege zijn veelzijdigheid. Maar het zet ook de toon voor iets chiquer, unieker en vormt een levendig contrast met een lichtere keuken.

Wervelen

quartz countertop colors with swirls

Voeg artistieke elementen toe aan de keuken door te kiezen voor een kwartswerkblad met een gewerveld ontwerp. Ook hier krijg je een verscheidenheid aan neutrale tinten die goed passen bij andere kleuren en interieurgenres. Of het nu in de hele keuken is of zoals deze opstelling als centraal punt op het middeneiland wordt gebruikt, het is een mooie keuze.

Traditionele Crème

Traditional Cream countertop

Crèmekleurige tinten passen ook gemakkelijk in meer traditionele huizen. Zet witte keukens of donkere, houten kasten op smaak met iets soortgelijks. En het ziet er mooi uit, aangevuld met rijke tinten zoals cranberry of groenblauw.

Kers

cherry colored quartz countertop

HGTV maakte ons enthousiast toen we ontdekten dat dit kersenhouten aanrechtblad er was. Er scherp uitzien in deze frisse, moderne ruimte of een funky, retro-plek aankleden met nog meer eclectische sfeer, het is zo'n verrassend tintje dat je kunt toevoegen. Door met kleur te werken, wordt een zekere mate van charme en personalisatie toegevoegd die iedereen zal waarderen.

Gemengde kleuren van kwartswerkbladen

Mixed Quartz Countertop Colors

In dit voorbeeld contrasteert en complimenteert het Quartz-werkblad met een duidelijkere ruimte, wat zorgt voor focus en kunstzinnigheid.

Zwart

Traditional kitchen quartz countertop

Natuurlijk zullen zwart en wit altijd een tijdloze, klassieke keuze zijn in elk medium – inclusief uw kwartswerkbladen. Vanwege het wilde, spetterende karakter zou dit een uitstekende aanvulling zijn op een rustieke visie en een verbluffende focus bieden in een meer minimalistische keuken.

Munt

White traditional kitchen cabinets with mint color

Mintgroene kwartswerkbladen zijn een leuke ontwerpkeuze. Ekbdelray toonde dit unieke ontwerp, dat de esthetiek van de cottagecore-keuken volgt.

Aangepaste paars

custom purple quartz countertops

Als u de juiste plek vindt, kunt u mogelijk de kleuren van uw kwartswerkblad aanpassen. Kijk maar eens naar dit prachtige ontwerp van Custom Stone Interiors.

Grijze kwartswerkbladen

Grey quartz countertops

Zachtgrijze werkbladen bieden subtiele klasse. In dit voorbeeld mengt de neutrale kleur zich met de tinten en interieurgenres door romantiek en een serene basis toe te voegen.

Heet roze quartz werkbladen

Hot pink quartz countertops

Voor een boho-chique uitstraling zijn felroze kwartswerkbladen de beste keuze.

Witte kwarts aanrechtkleuren

white quartz countertop colors

Klassiek wit is ook een keuze om over na te denken. Soms is het het beste om de eenvoudige route te volgen als je op de markt bent voor kwartswerkbladen. Dit geldt ook voor het creëren van een even eenvoudige als schone keuken waar je van kunt genieten.

Veelgestelde vragen (FAQ)FAQ

Krassen kwartswerkbladen?

Omdat kwartswerkbladen zijn ontworpen, zijn ze krasbestendig. Ze zijn echter niet krasbestendig. Kwarts is duurzaam, maar dat betekent niet dat het materiaal als snijplank moet worden gebruikt.

Hoe u krassen op een kwartswerkblad kunt repareren

Mocht u inderdaad krassen op uw kwartswerkblad maken, dan is het mogelijk dit te verhelpen. Je kunt de meeste krassen wegpoetsen met een polijstpad en polijstmiddel. Als de kras te diep is om uit te polijsten, kunt u proberen deze te repareren met epoxy of hars en de scheur op te vullen. Voor grotere krassen en beschadigde plekken kunt u het beste contact opnemen met een professional om deze te repareren.

Moeten kwartswerkbladen worden afgedicht?

Aanrechtbladen van kwarts zijn niet-poreus en vloeistoffen kunnen daarom niet in deze oppervlakken binnendringen. Werkbladen van kwarts hoeven dus niet afgedicht te worden.

Zijn kwartswerkbladen hittebestendig?

Net als krassen zijn kwartswerkbladen hittebestendig, maar niet volledig hittebestendig. De werkbladen kunnen tot 150 graden aan. Te veel hitte beschadigt het aanrecht. Om te voorkomen dat uw aanrecht verbrandt, plaatst u hete potten en pannen op hete onderzetters of onderzetters.

Hoe kwartswerkbladen polijsten?

Het is essentieel om uw werkbladen schoon en gepolijst te houden om blijvende schoonheid te garanderen. Zorg ervoor dat het aanrecht schoon is voordat u gaat poetsen. Zorg er vervolgens voor dat je een nagellak gebruikt die geen strepen of resten achterlaat. Spuit de lak in één deel en veeg deze af met keukenpapier of een niet-absorberende doek. Herhaal dit proces totdat je het oppervlak hebt gepolijst.

Hoe vlekken verwijderen uit kwartswerkbladen?

Aanrechtbladen van kwarts absorberen geen vloeistof, waardoor het per ongeluk morsen gemakkelijk kan worden afgeveegd. Als een gemorst materiaal echter uitdroogt en vlekken veroorzaakt, moet u schrobben om het te verwijderen.

Koop eerst een zachte scrubber en voeg een allesreiniger toe aan het bevlekte gebied. Schrob vervolgens de vlek met de zachte scrubber. Zodra de vlek verdwenen is, spoelt u het oppervlak af en laat u het drogen.

Wrap Up: kleuren van kwartswerkbladen

Gekleurde werkbladen bieden een alternatief voor uw keukenontwerp. Traditionele werkbladen zijn saai. Aanrechtbladen van kwarts, in welke kleur dan ook, maken van uw keuken een topbestemming.

Het keukenblad speelt een belangrijke rol in de woonsector. Quartz-werkbladen zullen blijven groeien, zowel qua materiaal als qua kleuren.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook