Travertijnvloeren 101: de basisprincipes van zorg en stijl

Travertine Flooring 101: The Basics of Care and Style

Travertijnvloeren zijn een natuursteenalternatief voor keramische tegels, een duurzame en veelzijdige optie. Travertijnvloeren hebben aantrekkelijke en levendige aardetinten die een populaire stijltrend zijn. Van romig beige tot diep roestbruin en bruin: travertijn biedt een mooie mix die goed samengaat met natuurlijke tinten.

Travertine Flooring 101: The Basics of Care and StyleMelichar Architecten

Volgens Forbes Home zijn de populaire kleurentrends voor 2022 en daarna geïnspireerd door de natuur. Naast het mooie uiterlijk van travertijnvloeren is het een duurzame steen die geschikt is voor binnen- en buitenruimtes en die een grote verscheidenheid aan stijlen aanvult.

Basisprincipes van travertijnvloeren

Travertijnvloeren hebben eigenschappen die vergelijkbaar zijn met andere natuurstenen vloermaterialen zoals graniet en marmer. Toch maken de unieke eigenschappen ervan het belangrijk om het op zichzelf te overwegen.

Wat is travertijn?

Traverting outdoor tiles

Travertijn is een sedimentair gesteente en een verscheidenheid aan kalksteen. Het ontstaat door een proces van snelle neerslag van calciumcarbonaat nabij de monding van warmwaterbronnen of kalksteengrotten. Deze romige steen wordt gebruikt als bouwmateriaal voor de buitenkant, vloeren en werkbladen, en om tuin- en patioruimtes te definiëren.

Tot de jaren tachtig kwamen de meeste travertijnaanvoer uit gebieden in heel Italië. Moderne leveranciers van travertijn zijn Turkije, Mexico, China, Peru en Spanje.

Travertin vloertegel

Travertijn is een poreuze natuursteen met de aanwezigheid van opvallende kleine gaatjes. Dit is een karakteristieke uitstraling, maar niet een die iedereen wenst. Travertin vloertegels zijn er in twee hoofdtypen: ongevuld en gevuld.

Ongevulde tegel – Ongevulde travertijntegels laten de karakteristieke gaten in het travertijnoppervlak achter. Dit geeft de tegel een meer rustieke en gestructureerde uitstraling. Gevulde tegel – Voor gevulde travertijntegels vullen fabrikanten de kleine gaatjes met een bindmiddel om een meer strakke en verfijnde stijltegel te creëren.

Afwerkingen van travertijntegels

Er zijn vier hoofdafwerkingen beschikbaar voor travertin vloertegels: getrommeld, geborsteld, gezoet en gepolijst.

Getrommelde travertijntegel – Getrommelde travertijn heeft de meest gestructureerde oppervlakteafwerking en afgeronde hoeken en randen. Het oneffen oppervlak maakt het slipbestendiger dan gepolijste travertijntegels. Geborstelde travertijntegels – Fabrikanten gebruiken draadborstels om een matte of vlakke afwerking te creëren op geborstelde travertijntegels. Gezoete travertijntegel – Gezoete travertijntegelvloeren hebben een gladde en gepolijste textuur die tussen glans en mat valt. Gepolijste travertijntegels – Gepolijste travertijnvloeren hebben een glanzende afwerking.

Waterbestendigheid

Pool travertine tiles

Travertijn is een poreuze steen en absorbeert dus water. Deze kwaliteit maakt travertijntegels tot een ideaal materiaal voor gebruik op patio's en terrassen. Meer waterabsorptie betekent dat water niet zal plassen en uitglijgevaar veroorzaakt.

Zorg ervoor dat u gemorst materiaal, zoals rode wijn, opruimt van ongevulde travertijntegels, omdat deze gevoelig zijn voor vlekken.

Gevulde travertijnvloeren zijn minder waterabsorberend en minder gevoelig voor vlekken. Door een sealer op travertijn te onderhouden, blijven travertijnvloeren beter beschermd.

Duurzaamheid

Travertijn is een duurzaam materiaal. Gebruikt als een van de oudste bouwmaterialen, kan het honderden jaren meegaan. Het is goed bestand tegen zwaar voetverkeer, maar zal na vele jaren gebruik slijtage vertonen. Dit wordt door sommige huiseigenaren die houden van de natuurlijke, verweerde stijl als een pluspunt beschouwd.

Travertijn krast meer dan hardere natuurstenen zoals graniet. Krassen zullen minder zichtbaar zijn op rustieke afwerkingen zoals getrommelde of gezoete travertijnvloeren dan gepolijste tegels.

Travertijnvloeren zijn bestand tegen extreme temperaturen, waardoor het een ideale ondergrond is voor gebruik buitenshuis.

Onderhoud van travertijnvloeren

Het is van essentieel belang dat u regelmatig een afdichting voor travertijn onderhoudt om de weerstand tegen vlekken, krassen en water te behouden. Gebruik een penetrerende kit die de kleine poriën in de steen afsluit. Breng elke 3 jaar opnieuw sealer aan op de tegels en het voegmiddel voor de beste bescherming.

Probeer te voorkomen dat u zware voorwerpen op travertin tegelvloeren laat vallen. Bespaar extra tegels van de eerste tegelinstallatie, aangezien tegels uit andere batches niet exact overeenkomen. Op deze manier kun je tegels die breken vervangen.

Let op de voegen tussen de tegels. Let op afbladderende of barstende voegen en behandel deze als u problemen ziet.

Hoe travertijnvloeren schoon te maken

Veeg of stofzuig travertijnvloeren minstens om de dag om de ophoping van stof en vuil te voorkomen. Als u gepolijste travertijntegels heeft, vermijd dan het gebruik van een zuigkop of bezem met harde haren, omdat deze de afwerking kunnen beschadigen. Dweil om vloeren regelmatig schoon te houden. Gebruik een niet-zure reiniger die is ontwikkeld voor natuursteen en houd de dweil uitgewrongen in plaats van doordrenkt met water.

Zorg ervoor dat u de voeglijnen schoonmaakt terwijl u de tegels schoonmaakt.

Locatie voor gebruik

Travertin vloertegels verfraaien elke kamer, maar dankzij de unieke eigenschappen werkt het voor sommige ruimtes beter dan voor andere. Huiseigenaren gebruiken travertijntegels binnen en buiten. Travertijn is populair in woonkamers, badkamers en keukens. Buitentegels die op patio's en terrassen worden gebruikt, verschillen van binnentegels. Voor algemene doeleinden is tegel voor gebruik binnenshuis 1/2 inch dik. Tegels voor buitengebruik variëren van 1 1/4 inch tot 2 inch dik.

De gebruikslocatie moet de afwerking van de travertijntegels bepalen. Gepolijste steen werkt beter in een keuken omdat het minder water absorbeert. Toch werkt het in sommige badkamers misschien niet omdat het een glad oppervlak creëert. Poreuze stenen werken goed buitenshuis. Ze absorberen water om plasvorming te voorkomen, maar drogen uit in de zon en wind, zodat er geen schimmel ontstaat.

Installatie

Het installeren van travertijntegels is geen populair doe-het-zelf-project. Het is een harde steen, dus er is gespecialiseerde apparatuur voor nodig, waaronder een natte tegelzaag met een diamantzaagblad. Het is het gebruikelijkst om een vloerexpert dit werk te laten doen.

Kosten van travertijnvloeren

Standaard travertijntegels voor binnen kosten $ 2- $ 15 per vierkante voet. Premium travertijntegels kosten maximaal $ 20- $ 30 per vierkante voet. Gemiddeld kost de installatie van travertijntegels $ 3- $ 17 per vierkante voet.

Voor travertijnstraatstenen voor buiten betaalt u tussen de $ 4 en $ 6 per vierkante voet voor materialen met een extra $ 12 – $ 75 per kubieke voet, afhankelijk van het type onderlaag dat u nodig heeft. De installatie voor travertin straatstenen voor buiten varieert afhankelijk van wie het werk doet. Van metselaars tot landschapsarchitecten, de kosten variëren van $ 10 per uur tot $ 225 per uur.

Travertijnvloeren: voor- en nadelen

Travertijnvloeren zijn een unieke en mooie vloer. Er zijn intrinsieke problemen met dit soort vloermateriaal, wat betekent dat het het beste werkt in specifieke gebieden.

Pluspunten

Duurzaamheid – Slijtvaste vloerbedekking die bij goed onderhoud jarenlang meegaat. Toegevoegde waarde – Natuursteenvloeren verhogen de waarde van uw onroerend goed. Kosten – Travertijntegels zijn een kosteneffectievere natuursteenvloer dan andere. Uiterlijk – Mooie natuurlijke uitstraling en gevoel van steen met meerdere kleur- en maatvariaties van tegels.

Nadelen

Installatie – Installatie van travertijntegels is niet eenvoudig voor beginners, dus dit is geen ideaal doe-het-zelf-project. Kosten – Travertijntegels hebben een hogere prijs dan andere vloeren zoals laminaat of vinyl. Gevoel – Een travertin tegelvloer is koud onder de voeten, en gepolijste travertin tegelvloeren zijn glad als ze nat zijn. Onderhoud – Travertijn moet worden afgedicht zodat de kleine gaatjes geen stof, vuil of schimmels opvangen.

Ontwerpideeën voor travertijnvloeren

Travertijntegels zijn een populaire stijloptie voor verschillende ontwerpstijlen, van boerderij tot modern. We hebben een aantal stijlen verzameld om u te inspireren met manieren om travertin tegelvloeren in uw huis te integreren.

Rustieke travertijn tegel

Rustic Travertine TileBernard Andre Fotografie

De afgeronde hoeken en randen van deze travertin tegel zorgen voor een rustieke maar klassieke uitstraling in deze gang. Bovendien geven de gevarieerde afmetingen en kleuren van de tegel de kamer subtiele diepte en textuur.

Travertijn badkamervloer

Travertine Bathroom FloorWilkinson-behoud

Travertijn is veelzijdig en past zowel bij hedendaagse glamourstijlen als bij rustieke stijlen. Wilkinson Preservation gebruikte gepolijste travertijntegels op de vloer en muren om de badkamer verfijnd maar eenvoudig te houden.

Travertijn woonkamervloer

Travertine Living Room FloorLisa Jeanetta Kunstadvies, LLC

Travertijntegels zijn een aantrekkelijk kenmerk in deze eigentijdse, rustieke woonkamer. De romige beige kleuren complementeren de neutrale scheepsmuren en de stenen open haard.

Buiten travertijn vloertegels

Outdoor Travertine Flooring Tiles

Travertijn straatstenen werken goed voor terrassen, omdat het snel water absorbeert. Bovendien creëren de aardekleurige stenen een look die past bij het ontwerp in mediterrane stijl.

Travertijn keukenvloer

Travertine Kitchen FloorCheverell

De ontspannen stijl van deze travertin tegelvloer vormt een aanvulling op de historische stijl van deze Engelse keuken. Door de uniforme kleur van de stenen blijft de uitstraling van de vloer ingetogen.

Veelgestelde vragen (FAQ)FAQ

Wat zijn de verschillende kleuren van travertijntegels?

De kleuren van travertijn veranderen op basis van de mineralen die eromheen aanwezig zijn wanneer het wordt gevormd. Er is licht travertijn, variërend van romig ivoor tot beige. Er zijn geel en groen getinte travertijnen. Er zijn ook donkerdere travertijnen, variërend van bruin tot rood.

Is travertijn uit de mode?

Travertijn is een klassiek materiaal. Het werd gebruikt voor de bouw van oude gebouwen zoals het Colosseum en moderne gebouwen zoals het Getty Center. Het wordt al honderden jaren als vloermateriaal gebruikt en dat zal zo blijven. Travertijn heeft een veelzijdige uitstraling die bij veel ontwerpstijlen past. Hoewel de populariteit ervan zal stijgen en dalen, zullen er altijd mensen zijn die deze prachtige steen gebruiken.

Wat is de beste stijl en afwerking voor travertijntegels in de keuken?

Poreuze stenen zijn niet goed in binnenruimtes die worden blootgesteld aan water of vuil, beide gebruikelijk in de keuken. In een keuken is het beste oppervlak voor travertijnvloeren tegels die zijn gevuld en gezoet.

Werkt travertijn goed voor vloeren?

Travertijn is onder bepaalde omstandigheden een goede keuze als vloermateriaal. Travertijn is duurzaam en mooi, maar vergt wel onderhoud. U moet travertijn gebruiken op plaatsen waar het niet wordt blootgesteld aan zware voorwerpen die het oppervlak kunnen krassen of deuken. Rustiek travertijn zal goed verouderen, zolang je het afgesloten en schoon houdt.

Conclusie

Travertijnvloeren zijn mooi, maar niet altijd geschikt voor elke ruimte. Het is een zeer duurzame steen, maar moet met zorg worden behandeld om zijn schoonheid te behouden. Toch zal travertijn gracieus verouderen als je de tijd en het geduld hebt om in de zorg ervan te investeren.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook