Uw gids voor het kweken en verzorgen van uw Boston Fern

Your Guide to Growing and Caring for Your Boston Fern

Sierlijke Boston-varenplanten zijn het kenmerk van een klassieke veranda-look. Boston-varens hebben een manier om een gastvrije en gracieuze stijl te creëren die ongeëvenaard is. Gebruik ze in hanging baskets of in grote potten in uw binnentuin. Hoewel de zorg voor Boston-varens niet moeilijk is, hebben deze planten specifieke verzorgingsrichtlijnen die hen zullen helpen bloeien.

Wat is een Boston-varen?

Your Guide to Growing and Caring for Your Boston Fern

Een Boston-varen is een variëteit aan zwaardvaren met zachte, draperende bladeren. De delicate bladeren van de Boston-varen maken ze tot een felbegeerde variëteit. Boston-varens zijn, net als alle varens, een verscheidenheid aan planten die zich voortplanten via sporen in plaats van zaden of bloemen.

Varensporen bevinden zich op de achterkant van de bladeren of bladeren en zien eruit als kleine bruine vlekken. Boston-varens zijn niet zo kieskeurig als andere varenvariëteiten en werken goed binnenshuis. Dit maakt ze tot een populaire kamerplant, maar ze gedijen goed buiten met de juiste klimaatomstandigheden.

Details over de verzorging van Boston Fern

botanische naam Nephrolepis exaltata
Licht Helder indirect licht
Water

Geef water als de bovenkant van de grond uitdroogt; Houd de grond vochtig maar niet nat

Kunstmest

Universele kamerplantenvoeding op halve sterkte elke 4-6 weken tijdens de lente en de zomer

Ongedierte Spintmijten, wolluizen, schildluis, rupsen, slakken, naaktslakken
Ziekten Grijze nephrolepis, wortelrot
Bodem Goed doorlatende grond vermengd met veenmos en perliet
Klimaatzones Winterhard in zones 9-11
Maat 12-24 inch
Gebladerte Groot, gedrapeerd midden- tot lichtgroen blad met meerdere bladeren
Toxiciteit Niet giftig voor huisdieren en mensen

Zorg voor Boston-varens

Boston-varens komen oorspronkelijk uit tropische bossen. Ze gedijen het beste onder omstandigheden die lijken op deze vochtige bossen.

Boston Fern-lichtbehoeften

De Boston-varenplant groeit het beste in fel indirect zonlicht, omdat te veel zon de delicate bladeren zal verbranden. Gevlekte ochtendzon is ideaal omdat de middagzon heter is en de grond te snel kan uitdrogen. Kamerplanten groeien ook het beste als ze niet in direct zonlicht staan.

Je moet de locatie van de varen binnen in de winter en de zomer variëren, omdat de zomerzon veel heter is. Draai de positie van de plant, net als bij een citrusboom binnenshuis, om ervoor te zorgen dat hij aan alle kanten licht krijgt. Dit zorgt voor een gelijkmatigere groei. Varens hebben voldoende licht nodig, omdat te veel schaduw geen gezond en vol blad oplevert.

Waterbehoeften

De Bostonvaren geeft de voorkeur aan vochtige maar niet drassige grond. Bij kamervarens mag de hele pot niet uitdrogen. Laat in plaats daarvan de bovenkant van de pot gewoon drogen voordat u opnieuw water geeft. Zorg ervoor dat de wortels nooit in overtollig water staan, omdat dit wortelrot kan veroorzaken. U kunt dit voorkomen met goed doorlatende grond en een pot met goede drainagegaten. Wees bereid om uw varen in de zomer vaker water te geven.

Zorg ervoor dat buitenvarens in hangende manden en potten ook vochtig blijven. In warme klimaten moet je Boston-varens vaker water geven. U kunt de watergift verminderen voor kamerplanten en buitenplanten die binnen overwinteren. Geef ongeveer één keer per maand water om te voorkomen dat de planten uitdrogen. Geef water met water op kamertemperatuur, want koud water zal de plant shockeren.

Bodemomstandigheden

Boston-varens houden van een leemachtige grond die verrijkt is met wat compost, veenmos en perliet. Hierdoor ontstaan er luchtbellen, zodat er geen water rond de wortels blijft staan. De grond moet een pH tussen 6,0 en 6,5 hebben.

Zorg er bij buitenplanten voor dat u Boston-varens niet in aarde met te veel zware klei plant. Gebruik voor een potvaren van Boston een goed doorlatende grond verrijkt met veenmos en perliet. Zorg ervoor dat je een pot gebruikt met goede drainagegaten, zodat er geen water op de wortels blijft staan.

Atmosferische omstandigheden

Boston-varenplanten zijn tropisch en houden van een hoge luchtvochtigheid. De beste Boston-varentemperatuur ligt tussen 60-75 graden Fahrenheit. Hoewel deze planten van een hoge luchtvochtigheid houden, zullen ze zich aanpassen aan een lagere luchtvochtigheid.

Voor een Boston-varenplant die binnenshuis in droge omstandigheden staat, verhoogt u de luchtvochtigheid met een luchtbevochtiger. Zet ook potvarens op bakken met kiezelstenen die je met water vult. Zorg ervoor dat het water de wortels van de plant niet bereikt. Besproei binnen- en buitenplanten regelmatig, zodat ze er weelderig uitzien.

Kunstmest

Boston-varens hebben niet zoveel bemesting nodig als andere planten. Volgens de tuinbouwexperts van de Universiteit van Wisconsin-Madison, bemest Boston-varens met een universele meststof. Bemest tijdens het groeiseizoen van de lente tot de zomer elke 4-6 weken met een mengsel van halve sterkte.

Geef geen bemesting tijdens de winter of nadat u een Boston-varen heeft verpot. Je moet de varen 4-6 maanden de tijd geven om te herstellen van de schok van de verandering voordat je weer gaat bemesten. De nieuwe, rijke grond zal voldoende voedingsstoffen bevatten voor deze tijd.

Ongedierte en ziekten

Als uw plant begint te verwelken en bruine bladpunten of gele bladeren krijgt, inspecteer uw plant dan op ongedierte. Mealybugs, schimmelmuggen en schubben zijn een veel voorkomende plaag voor Boston-varenplanten binnenshuis. Als u binnenshuis insecten op uw plant ziet, isoleer de plant, snoei de aangetaste bladeren af en plaats deze onder stromend water. Zoek bij buitenplanten naar rupsen, slakken en naaktslakken. Behandel binnen- en buitenplanten met een insectendodende zeep of neemolie-oplossing.

Wortelrot en grijzende nephrolepis zijn enkele van de meest voorkomende ziekten bij Boston-varenplanten. Voorkom deze door gezonde planten te kopen en niet te veel water te geven. Als u vergelende bladeren opmerkt, zorg er dan voor dat de planten een goede bloedsomloop hebben en houd de grond droger.

Snoeien

Boston-varenplanten vereisen geen regelmatige snoei. Verwijder gerust gebroken of vergeelde bladeren die er onaantrekkelijk uitzien.

Oppotten en verpotten van Boston Fern-planten

Boston-varenplanten zien er geweldig uit in potten op een veranda, een hangende mand of als onderdeel van buitenbeplanting. Als u in een klimaatzone woont die niet geschikt is voor deze varens, moet u ze oppotten voor gebruik binnenshuis.

Gebruik een pot die minstens 15 cm diep is en een pot die 1-2 cm groter is dan de kluit van de varen. Hierdoor krijgt het ruimte om te groeien. Zodra je varen geen ruimte meer heeft in de huidige pot, verpot je hem in een grotere pot, zodat hij groter kan worden.

Voortplanting van Boston-varen

Verspreid Boston-varenplanten op twee manieren: verdeel de grote plant of plantlopers. Om uw plant te verdelen, wacht u tot de plant droog is, neemt u een schoon mes en snijdt u de kluit van de varen in kleinere stukken. Verpot elke sectie in goed doorlatende grond.

Om uitlopers te planten, verwijdert u de uitlopers van de basis van de varen en verpott u deze uitlopers.

Veelgestelde vragen (FAQ)FAQ

Waar zijn Boston-varens te koop?

Boston-varenplanten zijn verkrijgbaar bij een grote verscheidenheid aan winkels. In de zomer kun je Boston-varens vinden bij plaatselijke kwekerijen, maar ook bij supermarkten en doe-het-zelfzaken. Waar u uw varens ook koopt, zoek naar gezonde planten die vrij zijn van ongedierte, ziekten en bruine en gele bladeren.

Hoeveel Boston-varenvariëteiten bestaan er?

Volgens de tuinbouwexperts van de Universiteit van Florida is het exacte aantal Nephrolepis exaltata-variëteiten onbekend. Nieuwe variëteiten vormen zich en oude variëteiten gaan voortdurend verloren. Toch zijn er ongeveer 50 variëteiten die erkend worden als commerciële variëteiten. Enkele van de meest voorkomende soorten zijn Fluffy Ruffles Fern, Kimberly Queen Fern, Tiger Fern, Golden Boston en Marisa.

Zijn Boston-varens giftig voor katten en honden?

Boston-varens zijn enkele van de weinige varens die niet giftig zijn voor kleine dieren of mensen. Als uw kat of hond graag aan de Boston-varenbladeren knabbelt, besproei de plant dan met een mengsel van water en azijn om dit gedrag te ontmoedigen.

Hoe anders is de verzorging van Boston-varen binnen en buiten?

Als u in USDA-groeizones 9-11 woont, kunnen Boston-varenplanten buiten worden gekweekt. De beste zorg die ze nodig hebben, is dat u ervoor zorgt dat ze voldoende water uit de regen krijgen en indien nodig bemesten. Als u niet in deze klimaatzones woont, moet u uw varens binnen laten overwinteren. Houd de luchtvochtigheid hoog, zorg voor een consistent vochtgehalte in de grond en verplaats planten uit de buurt van verwarmingsopeningen die ze uitdrogen.

Welke gezelschapsplanten zien er het beste uit met Boston-varens?

Boston-varens zien er prachtig uit als onderdeel van containertuinen, ander buitenlandschap of binnentuinen. Planten die het beste tot hun recht komen bij Boston-varens zijn planten die het goed doen in de schaduw. Zoek naar astilbe, caladium, hosta's, impatiens en begonia's om te combineren met Boston-varenvariëteiten.

Conclusie

Boston-varenplanten zijn een verbazingwekkende variëteit aan zwaardvaren. Hoewel het misschien lijkt op zijn kieskeurigere soort, zoals de haarmosvaren, is het gemakkelijker om te groeien en minder kieskeurig over de exacte omstandigheden. Naast zijn schoonheid hebben anderen de Boston-varen aangeprezen vanwege de voordelen voor het zuiveren van de binnenlucht, vergelijkbaar met die van de arecapalm. Wat de reden ook is, Boston-varenplanten zijn geweldig voor gebruik binnen of buiten. Met slechts een minimum aan verzorging kun je deze planten bloeiend en prachtig houden.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook