Zeg "Ja" tegen deze fantastische 51 rustieke huwelijksdecoraties

Say “I Do” to These Fab 51 Rustic Wedding Decorations

Dus je plant een bruiloft? Welk plezier! Het plannen van een bruiloft is ontzettend spannend… maar het kan ook stressvol zijn als je niet zeker weet welke richting je op wilt.

Say “I Do” to These Fab 51 Rustic Wedding Decorations

Maar goed nieuws. Als u houdt van de warmte en eenvoud van een rustieke inrichting, zult u waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in enkele (of veel!) van deze fantastische en charmante, rustieke huwelijksdecoraties.

Inhoudsopgave

Rustieke bruiloftsingang

rustic-hay-bales-wedding

1. Hooibalen bij de ingang van uw locatie zorgen voor stijl en begeleiding voor de gasten als uw trouwlocatie enigszins buiten de gebaande paden ligt. (Wat geen slechte zaak is voor een bruiloft in rustieke stijl!). {Te vinden op Janet Howard Studio}.

Welkomstbord van hout

wooden-handled-shovel-wedding-decor

2. Een schop met houten handvat lijkt op het eerste gezicht misschien niet als voer voor bruiloftsdecoratie, maar dit vignet is absoluut charmant voor een rustieke bruiloft. Een ruw geschilderde houten pijl leidt de gasten naar de locatie, terwijl prachtige bloemen die uit extra grote metalen gieters stromen het tafereel compleet maken.

rustic-welcoming-message

3. Schilder een welkomstboodschap (dit vinden wij leuk: ‘Happily Ever After Starts Here’) op ruw uitgehouwen houten planken en monteer deze vervolgens bij de ingang van de rustieke trouwlocatie. Dit is een leuke maar passende manier om gasten te verwelkomen en te begeleiden.

Boomstronk plantenbak standaard

cute-country-new-wedding-large-urns

4. Een paar grote urnen, bovenop boomstronken geplaatst en vol met bloemen, is een prachtige en verfijnde manier om gasten uit te nodigen op uw trouwlocatie. Deze flankeren de ingang van een rustieke bruiloft en maken een mooie eerste indruk.

Rustieke trouwfoto-ideeën

Een houten schuurdeurachtergrond

rustic-wedding-photo-area

5. Een enorme, perfect versleten houten poort is perfect als het gaat om trouwfoto-achtergronden. Kadreer en verzacht de randen met veel eenvoudige, witte bloemen op verschillende hoogtes voor de ultieme foto-ervaring. {Te vinden op Jacqueline Campbell}.

Hangend kurkgordijn

curtain-from-wine-bottle-corks

6. Creëer een rustieke 'gordijn'-achtergrond voor foto's van wijnfleskurken die aan elkaar zijn gebonden met jutetouw. Of gebruik dit idee als achtergrond op een rustieke bruiloft, achter de eettafels of rondom een object.

Een achtergrond gemaakt van oude deuren

old-doors-wedding-backdrop-rustic-wedding

7. Een scherm van antieke deuren met glazen panelen vormt een charmante en gedenkwaardige fotoachtergrond voor de bruid en bruidegom (plus de rest van het huwelijksfeest) op een rustieke bruiloft. {Te vinden op notjustahousewife}.

Oud raamkozijn omgebouwd tot fotodisplay

old-window-picture-frame

8. Oude houten raamkozijnen kunnen eenvoudig worden omgebouwd tot echte fotolijsten – vergroot eenvoudigweg een sepia-trouwfoto en monteer deze achter het raam. Een grootschalig, rustiek trouwdecoratiestuk dat heel eenvoudig te maken is!

Fotogalerij van houten pallets

wooden-pallets-wedding

9. Houten pallets zijn niet alleen bedoeld voor planken of doe-het-zelfmeubels; op hun kant vormen ze een perfecte achtergrond voor een fotogalerij voor de rustieke bruiloft. Een voordeel van het gebruik van houten pallets is dat ze tegen zeer weinig kosten (of gratis!) Een grote klap kunnen verpakken. {fund on lovemydress}.

Rustiek decor voor een trouwlocatie

Hooibalenbanken

hay-bale-wedding-rustic-seating

10. Hooibalen in licht gebogen rijen zijn een uitstekend idee voor grote aantallen gasten. Bedek elke baal met stof om ze comfortabeler te maken (en minder schadelijk voor kleding) voor uw gasten. {Te vinden op Southernweddings}.

Hartdecoratie van hoefijzer

wedding-horse-shoe-heart

11. Dit idee is zo lief en waanzinnig creatief: maak een hartvorm van hoefijzers en onderdelen, en hang met touw naast een fotovignet met de bruid en bruidegom erop. Verkrijgbaar op Etsy.

Vazen versierd met jute en touw

rustically-romantic-wedding-wine-barrel

12. Voeg een rustiek, organisch tintje toe aan alle vazen door ze te omwikkelen met jutestroken en/of jutetouw. Hierdoor ziet een mengelmoes van vaascollecties er samenhangend uit. {Te vinden op weddingchicks}.

Boomstronk staat voor bloemstukken

wedding-tree-stumps-must-have

13. Boomstronken die op het formaat van een bijzettafel zijn gesneden, vormen perfecte plekken om bloemen vast te houden. Ik hou van deze kleurrijke bloemen hier voor de rustieke huwelijksdecoraties! {Te vinden op cedarwoodweddings}.

Casual houten plakborden

Ruffled - photo by https://brittrenephoto.com/ - https://ruffledblog.com/murrietas-well-wedding/

14. Brand betekenisvolle zinnen en/of liefdevolle berichten op grote houten ringen en plaats ze strategisch rond uw trouwlocatie. {Te vinden op brittrenephoto}.

Houten vat gevuld met bloemen

wine-barrel-floral-arrangement

15. Een houten vat of vat kan worden hergebruikt in bloempotten voor een eenvoudige maar indrukwekkende bruiloftsdecoratie. Afhankelijk van de grootte van het houten vat, kunt u deze ook als tafelstuk overwegen.

Bloemenhouders van metaal

metalic-cans-for-wedding-decor

16. Baby's adem ingehouden in eenvoudige metalen blikjes/potten is een eenvoudige, lieve en goedkope rand om de reis van de bruid door het gangpad te omlijsten.

Antieke fotolijsten en spiegels

use-mirrors-for-a-rustic-wedding

17. Gedempte bloemen en nepdruiven doen denken aan een vintage wijnmakerij en voegen een vleugje elegantie toe aan een arrangement met lege, antiek vergulde fotolijsten.

Houten kratten gebruikt als planken

vintage-wood-crates-for-a-cool-wedding

18. Koop een paar vintage houten kratten en combineer hun ruige aantrekkingskracht met zoete, vrouwelijke bloemen in gekleurd glas. Dit is een prachtige mannelijk-vrouwelijke combinatie, perfect voor een rustieke bruiloft. {Te vinden op bruidsmusings}.

Houten schoolbordornamenten

Simple-country-wedding-decorations-chalkboard

19. Doe-het-zelf-krijtborden van verschillende afmetingen, omlijst met eenvoudige stukken hout en strategisch geplaatst in uw trouwruimte, voegen een charmante – en nuttige – sfeer toe! – sfeer van de landelijkheid.

Vaten, kratten en gegalvaniseerde emmers

Say “I Do” to These Fab 51 Rustic Wedding Decorations

20. Wees creatief met je extra grote gegalvaniseerde metalen emmers en potten – draai er één ondersteboven en plaats er een pot met bloemen op om hoogte en hout-complementaire componenten toe te voegen aan elk rustiek bruiloftsvignet. {Te vinden op housebyhoff}.

Rustieke bruiloft centerpieces

Mason jar vazen

decoration-outdoor-rustic-wedding-centerpiece

21. Voor een lieve, frisse bruiloft die op een vrouwelijke manier naar een rustieke inrichting verwijst, kun je overwegen om grote bloemen in het middelpunt te verwerken. We houden van de verschillende tinten metselaarpotten die hier met touw zijn vastgebonden.

Een boeket papieren rozen

craft-paper-roses

22. Voor een meer budgetvriendelijke versie van grote bloemen in je rustieke bruiloftsdecoraties kun je overwegen om rozen van kraftpapier in mooie glazen vazen te gebruiken. Bam.

Kleurrijke papieren bloemstukken

Colorful paper flower arrangements

23. Vind je het idee van papieren rozen leuk, maar wil je wat meer kleur? Makkelijk – pak gewoon wat gekleurd papier en ‘plant’ ze in lichtblauwe potten.

Mini houten kratten als middelpunt

Mini wood crates as centerpieces

24. Houten doe-het-zelf kisten kunnen eenvoudig met de hand worden gemaakt van verfstokken en vervolgens worden gekleurd voor een eenvoudige, ongecompliceerde tafeldecoratie. Vul de dozen met bijpassende bloemen voor de ultieme mooie eenvoud in een rustiek huwelijksdecor. {Te vinden op weddingchicks}.

Met garen omwikkelde wijnflesvaas

Yarn-wrapped wine bottle vase

25. Een eenvoudig doe-het-zelf-decor dat een verticaal element biedt dat vaak nodig is in een middenstukvignet is een met touw omwikkelde frisdrank- of wijnfles. Dit stuk draagt bij aan het traditionele, rustieke kleurenpalet.

Een stencil jute tafelloper

A stencil burlap table runner

26. Sjabloneer de initiaal van het nieuwe stel op tafellopers van jute en bedek met verse snijbloemen en enkele natuurlijk ogende votiefkaarsen voor een prachtig eenvoudig, gepersonaliseerd tafelstuk.

Paardenschoenen als trouwbedankjes

Horse shoes as wedding favors

27. Leun met een hoefijzer – hoe verweerder, hoe beter! – tegen een gegalvaniseerde emmer voor een volledig authentieke, rustieke huwelijksdecoratie. Beschikbaar voor $ 118.

Rustieke bruiloftsverlichting

Vintage hangende lantaarns met kaarsen

Vintage hanging lanterns with candles

28. Lantaarns met glazen zijkanten en kaarsen (brandend of op batterijen), opgehangen aan de bomen of aan de balken aan het plafond, helpen een feestelijk, magisch en totaal speciaal gevoel te creëren in de rustieke trouwruimte. {Te vinden op truephotography}.

Stoffen linten en lichtslingers

Fabric ribbons and string lights

29. Een mooie manier om een romantische, feestelijke sfeer te geven aan een rustieke bruiloft, vooral als deze in een groot gebouw zoals een schuur of ander bijgebouw wordt gehouden, is door witte chiffon- of tule-lengtes, samen met veel witte lichte strengen, naar de bruiloft toe te brengen. midden van de kamer, waardoor een stereffect ontstaat.

Lichtslingers voor buiten

Outdoor string lights

30. Witte fonkelende lichtjes die boven de trouwtafels zijn gedrapeerd, geven een magische sfeer aan de trouwlocatie, zowel binnen als buiten. Als je buiten bent, is een nabijgelegen verweerde schuur moeilijk te verslaan als achtergrond voor je rustieke bruiloft! {Gevonden op Southernweddings}.

Hangende lantaarns gemaakt van potten

Hanging lanterns made of jars

31. Clusters van LED-lichtstrengen stralen warm licht uit in doe-het-zelf-clusters van hangende stenen potten. We houden van de dikke touwsteun voor deze lampen voor een extra rustiek tintje. {Gevonden op sarahhearts}.

Ondersteboven glazen potarmaturen

Upside down mason jar luminaries

32. Terwijl je je stenen pottencollectie bekijkt op zoek naar andere verlichtingsideeën, overweeg dan deze: draai de potten ondersteboven boven op batterijen werkende votiefkaarsen. Een strik van jute om elke pot zorgt voor een geweldige, geruwde toets. {Te vinden op Simplykierste}.

Glazen zoutvaatjes en decoratieve verlichting

salt-shakers-lighting

33. Gebruik glazen zoutvaatjes, voorzien van lampen, voor een creatieve draai aan twinkelende lichtjes. Deze methode ziet er geweldig uit, opgehangen of gewoon op tafel rustend.

Rustieke bruiloftstafelideeën

Casual stoffen stoelhoezen

Casual fabric chair covers

34. De zachte, gedrapeerde uitstraling van chiffon past perfect bij de stevige zitopstellingen en creëert een tamelijk etherische trouwtafel. Uiteraard wordt de look aanzienlijk ondersteund door de miljoenen langgerekte twinkelende ijspegellichten.

Geschilderde rotsen als huwelijksgunsten

Painted rocks as wedding favors

35. Afhankelijk van hoe rustiek je wilt zijn, of de richting die je wilt dat je rustieke bruiloftsdecor uitgaat, is deze eenvoudig geschilderde naamkaarthouder met stenen misschien precies wat je zoekt. En het is uniek genoeg om al je gasten te charmeren! {te vinden op thefirstyearblog}.

Mini boomstronkkaarthouders

Mini tree stump card holders

36. Gebruik ringen van gehakte takken voor naamkaartjes en/of plaatshouders. Maak eenvoudig een groef op elk stuk zodat deze in de naamkaartjes past, voor een perfecte rustieke uitstraling. Vooral voor buiten is dit een prachtig zomerhuwelijksidee.

In jute verpakte zilverwerkbundels

Burlap-wrapped silverware bundles

37. Maak gemakkelijk te grijpen zilverwerkbundels met jutestroken met hartstempel. Een kransachtig arrangement maakt dit detail bijzonder charmant. {Te vinden op Marriagemetampabay}.

Rustieke meneer en mevrouw houten borden

Rustic Mr and Mrs wooden signs

38. Asymmetrische, nonchalant vervaardigde ‘Mr’- en ‘Mrs’-bordjes vormen een charmante plaatshouder voor de bruid en bruidegom. We houden ook van de aanraking van houten stoelen voor een rustieke bruiloft buiten.

Boomtakken als tafeldecoratie

Tree branches as table decorations

39. Voor een eenvoudige, chique en ongegeneerd rustieke hoofdtafeldecoratie wikkelt u takken en hangt u ze over het tafelkleed. Dit is de belichaming van ‘au natural’ en heeft een persoonlijkheidspunch.

Leuke jute strikjes aan de achterkant van de stoelen

Cute burlap bows at the back of the chairs

40. Bind dikke jutestroken rond de rugleuningen van stoelen en bedek met gipskruid (of soortgelijke delicate, witte bloemen) in de knoop voor een gemakkelijke bruiloftsdecoratie met veel rustieke charme.

Rustieke serveerideeën voor bruiloftsvoedsel

Een rustieke candybar op houten vaten

A rustic candy bar on wooden barrels

41. Een grote houten plank of slagersblok, bovenop een paar houten vaten, creëert een stabiele en perfect rustiek zoete bar. Maak drankjes beschikbaar voor zelfbediening via glazen drankautomaten voor een stijlvol-casual sfeer. {Te vinden op Rusticweddingchic}.

Hangend schoolbordmenu

Hanging chalkboard menu

42. Monteer een krijtbord (of een gelijkaardig schoolbord) om menu-opties weer te geven op donkere of door het weer geruwde houten planken. Voor een creatieve draai aan een drankbar kunnen drankflessen worden gehuisvest in cirkels die in de dikke planken zijn gesneden. {Te vinden op bruiden}.

Houten kratten als cupcakestandaards

long-white-tablecloths

43. Lange witte tafelkleden vormen een eenvoudige basis voor een rustieke bruiloftsdecoratie, ook aan de eettafel. Houten kratten zijn ook fantastische gelaagde taart- of cupcakeschalen!

Glazen dispensers voor frisdranken

Glass dispensers for soft drinks

44. Verfraai de drankjes met glazen dispensers (die het prachtige met kruiden doordrenkte water laten zien!), maar voeg een extra speciaal tintje toe door ze op een omgekeerde houten kist te plaatsen. Label elke drank om uw gasten te helpen. {Te vinden op weddingchicks}.

Standaards gemaakt van houten stronken

Stands made from wooden stumps

45. Het zal vooraf zeker wat extra inspanning vergen om de stronken te steriliseren, maar het serveren van voedsel op stronken van verschillende grootte is een perfect idee voor een rustieke bruiloftstafel. (We houden van het vleugje licht dat erdoorheen wordt afgewisseld, om te voorkomen dat het te bosachtig wordt.)

Rustieke huwelijksgunsten

Gepersonaliseerde houten hartbedankjes

Personalized wooden heart favors

46. Dunne houten harten, uitgesneden en gestempeld met een persoonlijke boodschap van de bruid en bruidegom, vormen prachtige doe-het-zelf-huwelijksbedankjes.

Natuurlijke zeepbedankjes

Natural soap bar favors

47. Stukken natuurlijke zeep omwikkeld met jute zijn leuke en praktische huwelijksbedankjes… en ze zijn mooi genoeg om tot die tijd deel uit te maken van het decor!

Leuke jute boekentassen met kanten versieringen

Cute burlap satchels with lace decorations

48. Handgemaakte jute boekentassen, opgemaakt met een beetje kant en lint, zijn een uitstekende manier om potpourri of pepermuntjes of iets daartussenin aan je gasten door te geven.

Mini-emmer succulente plantenbakken

Mini bucket succulent planters

49. Mini gouden emmertjes met vetplanten. Meer hoeven we eigenlijk niet te zeggen, toch? Dit idee is perfect voor rustieke huwelijksbedankjes, net genoeg glamoureus.

Jute en touw gunstverpakking

mint-to-be-wedding-favor

50. Mint levensreddende snoepjes (of iets dergelijks), zoet verpakt in jute met een schattig 'Mint to Be'-label eraan bevestigd, zullen elke gast overtuigen. Beschikbaar op Etsy.

Mini appeltaart pops

Mini apple pie pops
51. Heb je een tante met wat extra tijd, die echt wil helpen met de bruiloft? Deze appeltaartpops zijn misschien wel dé opdracht voor haar! Deze zijn volledig uniek en zien er bovendien geweldig uit! (“Om op te starten”…zie je wat we daar deden?).

Kaarshouder taartstandaard

Candle holder cake stand

Een paar van deze houten taartplateaus kunnen prachtig staan op een bruiloft, op een tafel vol zoete lekkernijen. Je kunt zelf zo'n standaard maken van een hergebruikte kandelaar en een stuk hout erop, dus als je dit project eens wilt proberen, bekijk dan zeker de tutorial op Firstdayofhome.

Middenstuk van de mandtafel

Limelight Hydrangea Basket Arrangement

Het bedenken van een idee voor tafeldecoraties voor een rustieke bruiloft is een beetje lastig, omdat de gebruikelijke arrangementen te modern zijn om bij het thema te passen. Aan de andere kant hoef je niet te veel over het ontwerp na te denken, aangezien de eenvoudige ideeën in dit geval eigenlijk de beste zijn. Vul bijvoorbeeld een grote mand met een bos verse bloemen en dat kan je middelpunt zijn. Kijk op craftberrybush voor meer informatie.

Gepersonaliseerde berkenvazen

Personalized birch vases

Als het gaat om tafeldecoraties en andere soortgelijke decoraties, kijk dan eens naar deze schattige berkenvazen die op de stadsboerderij staan. Elk van deze is eigenlijk een hergebruikt blikje gewikkeld in berkenschors, zodat je er gemakkelijk een aantal kunt maken om te gebruiken als decoratie voor een bruiloft. Gebruik een houtverbrandingspen om ze te personaliseren.

Beschilderde vazen in potten

Painted jar vases

Mason-potten kunnen heel gemakkelijk worden hergebruikt in vazen en worden gebruikt om charmante tafeldecoraties te creëren. Ze passen ook heel goed bij het rustieke decorthema en kunnen zelfs worden gebruikt als decoratie voor speciale evenementen zoals bruiloften. Om ze een elegante uitstraling te geven, kun je de potten beschilderen en ze vervolgens versieren met een stukje jute en kantlint, zoals te zien is bij knutselen in de regen.

Votieven voor wasknijperkaarsen

Clothespin candle votives

Kaarsen voegen altijd een romantisch tintje toe aan de inrichting eromheen en zijn prachtig als je een bohemien design wilt creëren. Een geweldig idee dat bij het rustieke huwelijksthema zou passen, is het maken van wasknijperkaarsen. Dit ziet er prachtig uit, zowel overdag als in het donker, wanneer het warme licht van de kaarsen door de wasknijpers schijnt. Je kunt deze tutorial vinden op asmithofalltrades.

Boheemse fietswielkransdecoratie

Bohemian bike wheel wreath decoration 683x1024

Iets anders dat er prachtig uit zou zien als huwelijksdecoratie, is dit op een krans geïnspireerde ornament gemaakt van een hergebruikt oud fietswiel. We houden van het contrast tussen het metalen wiel en de delicate bloemen die het sieren. Ook deed de koperen spuitverf wonderen en transformeerde dit in iets moois om naar te kijken. Bekijk het project op daintydressdiaries.

Gehaakte mason jar vazen

Crochet mason jar vases

We hebben al vastgesteld dat het gebruik van glazen potten als vazen en bruiloftsdecoraties zowel praktisch als mooi zou zijn, dus de vraag die overblijft is hoe je de potten moet versieren. Een optie is om gehaakte rozetten of kleedjes te gebruiken om ze een retro en stijlvolle uitstraling te geven. Bekijk elsarblog om te zien hoe het werkt.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook