15 prekrasnih DIY stolova za kavu

15 Beautiful DIY Coffee Tables

Stolić je element koji objedinjuje sav ostali namještaj u dnevnom boravku pa ima vrlo važnu ulogu. Ovo stavlja veliki pritisak na onoga ko bira dizajn. Ali evo jedne ideje: umjesto da računate da će neko drugi uzdići vašu dnevnu sobu na rang stilskog i domaćeg prostora, zašto ne biste vi bili ti koji to učinite sa stolićem za kavu DIY?

Stol za kavu sa bakrenim cevima.

15 Beautiful DIY Coffee Tables

Ovo je stolić za kafu od bakrenih cijevi i da biste ga napravili, prvo morate sjeći cijev na 4 noge. Zatim poprskajte MDF bijelom bojom, dodajte ljepljivu traku i nanesite obojenu boju. Na kraju, pričvrstite noge i stolić je gotov.{found on designsponge}.

Log Slice Stol za kavu.

Coffee table

Za malo rustikalne ljepote u dnevnoj sobi, možete napraviti sto od cjepanica. Prvo ćete morati nabaviti trupac, a zatim izrezati krišku od 5 inča za ploču stola. Dajte mu lijepu glatku završnu obradu i nanesite tri sloja akrila za zaštitu. Pričvrstite noge i to je sve.{found on Seakettle}.

Stol za kavu od paleta.

Pallet glass ontop coffee table

Još jedan jednostavan projekat je da napravite sto za kafu od drvene palete. Skinite donji red i malo ga smanjite ako vam se ne sviđaju dimenzije. Podignite malo paletu s komadima drveta i pričvrstite kotačiće. Zatim stavite komad stakla na sto i gotovi ste.{found on katrinaleechamber}.

Industrijski sto za kafu.

Industrial side table

Ako dekor vaše dnevne sobe zahtijeva stočić za kavu industrijskog dizajna, onda bi ovaj bio savršen. Da biste ga napravili, odrežite 4 noge i 8 šina iz L uglova. Uvjerite se da su krajevi glatki. Spaja noge sa šinama vijcima i maticama, a zatim pričvrstite komad šperploče na osnovu da napravite ploču stola.{found on lowes}.

Wire Coffee Table.

Wire coffee table

101685560 web

101685565 web

Ovaj stočić izgleda tako dobro da je teško povjerovati da je to DIY projekat. Izrađena je od žičane ploče i vezica za kablove. Za ploču stola koristi se akrilni list. Izbrusite lim kako biste ga učinili glatkim i mutnim i stavite ga na žičanu podlogu sa brušenom stranom prema dolje.{found on lowes}.

Otpadni prtljažnik do stolića za kavu.

Tiffany Co spray painted steamer trunk

Stari kovčezi su veoma misteriozni i veoma lepi pa je lako zamisliti kako bi se napravio savršen sto za kafu. Jedna opcija je da se prtljažnik preobrazi i farba. Prvo očistite deblo, a zatim nanesite osnovni premaz bijele boje u spreju, ostavite da se osuši i nanesite boju u boji.{found on diyshowoff}.

Old Door Coffee Table.

Old door coffee table

Druge stvari se također mogu prenamijeniti kao stolići za kavu. Na primjer, ovaj stol je nekada bio vrata. Da biste napravili nešto slično, izrežite vrata i upotrijebite ostatke za izradu stranica stola. Zatim dodajte još jedan komad drveta na dno da napravite policu. Kvaka je opciona.{found on killerbdesigns}.

Wire Spool

Spool table

Ovo je metalna kadica i stolić za kavu sa žicom. Spool vrh je savršen element za korištenje na stoliću za kavu. To je odlična okrugla stolna ploča. Za podlogu, metalna kada je također bila odličan izbor. Zajedno, ovi elementi daju stolu rustikalno-industrijski izgled.{found on lizmarieblog}.

Crate Coffee Table.

Crate coffee table

Također možete napraviti stolić za kavu od stvari koje se obično bacaju, kao što su drvene gajbe za vino. Od 4 sanduka možete napraviti divan sto. Obojite ih, pričvrstite ih na mjesto i pričvrstite na okvir. To je zapravo tako lako.{found on honestlydyea}.

Painted Wood Stumps.

Painted stump coffee table

Panjevi su uvijek zanimljivi jer su svi jedinstveni. Dakle, naravno, stočić za kafu napravljen od panja bi takođe bio jedinstven predmet. Prvo morate pronaći panj koji vam se sviđa, pobrinite se da lijepo leži na tlu, obojite ga i postavite u dnevnu sobu.{found on thriftyandchic}.

Stol za kavu s drvenim kalemom.

Spool

Za ovaj stol prvo morate pronaći staru drvenu kalem. Očistite ga, napravite rupe i umetnite tiple u njih, a zatim ga obojite ili obojite. Moći ćete ga koristiti kao stočić za kafu, kao i kao jedinstvenu policu za knjige. Tiple omeđuju pretince za odlaganje u koje možete staviti knjige, časopise i razne druge stvari.{pronađeno na thecrafterscottage}.

Stol za kavu od recikliranog drveta.

Reclaimed wood coffee table

Ovaj prelepi stočić ima veoma lep starinski šarm. Napravljena je od drveta od stare kapije. Rastavljen je, a dijelovi su korišteni za izradu okvira za stol. ploča stola je staklena koja vam omogućava da vidite cijeli komad odozgo.{found on salvagedior}.

Stol za kavu od cigle.

Brick log coffee table

Stolić za kafu od panjeva bio je vrlo zanimljiv, ali može biti teško pronaći panj te veličine. Pronalaženje manjih je, međutim, malo lakše. Pa šta kažete na stolić za kavu od brezovih trupaca? izrežite trupce iste veličine i zatim ih pričvrstite na okvir.{pronađeno na bhg}.

Piletina sanduk stol za kavu.

Crate chicket

Stari sanduk za piletinu danas nije nešto što viđate svaki dan. Više nije od koristi ako uzmete u obzir namjenu, ali se i dalje može prenamijeniti kao, na primjer, stolić. Jednostavno pričvrstite kotačiće na drvenu podlogu i to je sve.{pronađeno na licu mjesta}.

Stol za kavu u buretu vina.

Wine barrel

Kao što smo već spomenuli, vinske bačve su vrlo raznovrsne i uvijek izgledaju sjajno kada se preinače kao namještaj. Bačvu za vino možete jednostavno pretvoriti u stolić za kavu jednostavnim dodavanjem staklene ploče. Ako je bure preveliko, možete ga smanjiti na veličinu.{found on champagneblog}.

Ako vam se sviđa naša stranica, podijelite je sa svojim prijateljima & Facebook