Kako napraviti papirnate lampione sa čudnim dizajnom

How To Make Paper Lanterns With Whimsical Designs

Krhka i delikatna priroda papirnih lampiona u suprotnosti je s njihovim glomaznim oblikom. Obično sferični, ovi se dodaci često smatraju vrlo ležernim, čak djetinjastim. Međutim, postoji više od toga. Papirni lampioni također mogu izgledati sofisticirano i elegantno u odgovarajućem okruženju. Njihova svestranost čini ih prekrasnim ukrasima i dodacima za gotovo svaku prostoriju u kući.

How To Make Paper Lanterns With Whimsical Designs

blue-lantern-diy1

blue-lantern-diy4

Običan bijeli papirni fenjer možda neće dodati mnogo stila domu, ali postoje načini da ga prilagodite. Na primjer, neka vesela strnadka može učiniti trik. Možete napraviti strnadicu od ostataka tkanine različitih boja ili možete odabrati da koristite samo jednu vrstu tkanine za jednostavniji izgled. U svakom slučaju, cijeli projekat je jednostavan i nudi puno prostora za kreativnost.{found on youhadmeatbonjourblog}.

Green paper lantern

Umjesto ukrašavanja lampiona strnadicom možete odabrati da izrežete male komadiće tkanine ili čak obojenog papira, a zatim ih zalijepite na površinu lampiona kako biste stvorili zanimljiv uzorak. Lijep primjer je ponuđen na historiasdecasa gdje je zeleno lišće korišteno kao motiv za dizajn.

Hot air ballon from paper lantern

Zaista zabavna ideja može biti pretvaranje papirne lampe u ukras od balona na vrući zrak. Djeca bi definitivno uživala u projektu. Možete početi s običnom bijelom lampom koju obojite prugama različitih boja. Zatim ćete morati izraditi malu košaru za koju, na primjer, možete koristiti praznu rolu papirnog ubrusa. Okačite ga sa fenjera uz pomoć konopca. {pronađeno na thelittlemonsterblog}

Paper lanter skulls

Zabavan projekat za Noć vještica koji koristi papirnate lampione može se naći na kovanju. Potrebne zalihe uključuju male bijele lampione, lampice, ljepilo i crni papir za maramice. Izrežite oči, nos i usta od crnog papira za svaki lampion i iskoristite ih za stvaranje slatkih lubanja. Zatim pretvorite fenjere u sjenila za žičane svjetiljke.

Hand painted paper lanterns

Nisu svi papirni lampioni sferni. U stvari, postoji mnogo drugih oblika koje treba uzeti u obzir. Hajde da pogledamo kako možete učiniti da papirnate lampione za harmoniku koje se nalaze na kovanju izgledaju zabavno i privlačno. Sve što vam treba za ovakav projekat je akrilna boja u različitim bojama i kist. Jednostavno obojite svoj uzorak na fenjer i, na kraju, dodajte malo vrpce na dno ako želite.

Tissue paper lanter hanging

Ove lampione od papirnog papira izgledaju otmjeno i bile bi divne dekoracije za zabavu ili kao način da unesete malo veselja u sobu. Da biste ih napravili, trebat će vam maramice, makaze i obruči za vez. Izrežite maramicu tako da odgovara dužini obruča. Rasporedite boje i omotajte ih oko unutrašnjeg dela obruča. Zatim zategnite obruč oko maramice i odrežite višak. Koristeći makaze, kreirajte resice. {pronađeno na tellloveandparty}.

Paper lanterns banner

Od papira s uzorkom možete napraviti gomilu četvrtastih kutija koje možete koristiti kao papirnate lampione. U osnovi, nakon što ih presavijete i sve su pripremljene, pričvrstite ih na lampice. Svijetleće u mraku i isticati se zahvaljujući bojama i šarama sve ostalo vrijeme. Našli smo ovaj divan projekat na johannarundelu.

Modern paper lanterns lighting fixture
Papirna lampa se može koristiti kao stolna lampa za lijepo osvjetljenje raspoloženja. Pogledajte skonahem za jednostavan vodič o tome kako ga napraviti. Potreban vam je jednostavan bijeli papir koji ćete oblikovati u lampion. Imat će geometrijski dizajn koji će ga učiniti savršenim za moderne i suvremene dekore. Naravno, možete koristiti i papir u boji ako više volite nešto malo privlačnije.

Paper lantern diy

Na hndmadecharlotte je opisan drugačiji dizajn s više ukrašenim izgledom. Ovoga puta spisak zaliha je nešto duži. Trebat će vam nekoliko listova akvarel papira ili neke druge vrste teškog papira, ljepilo u spreju, tkanina, karton i malo mašte. Lanterna koja je ovdje predstavljena je prilično velika, ali možete prilagoditi njene dimenzije prema vlastitim željama.

Tiered Paper Garland Ornament
Papirni vijenac se jednostavno može koristiti kao ukras i ne zahtijeva nužno rasvjetno tijelo ili svijeću da bi izgledao sjajno. Na primjer, dizajn predstavljen na craftfoxes naglašava upravo ovu ideju. Da biste napravili višeslojni papirnati lampion koji izgleda slično onom, trebat će vam paus papir, bijeli karton, šablona za disk, makaze, štipaljka, alat za quilling, ljepilo i konac za vez ili konac.

Make a paper lantern

Da biste napravili papirnate lampione elegantnog i nježnog izgleda, poput onih na komadu duge, trebat će vam prozirne plastične boce za vodu, bijeli papir, LED svijeće za čaj, nož za zanat, prozirna traka i neki šabloni. Odrežite vrh boce, a zatim počnite rezati svoj uzorak na papir. Morat ćete kreirati 3D dizajn. Nakon toga, omotajte papir oko boce i pričvrstite je trakom.

Ako vam se sviđa naša stranica, podijelite je sa svojim prijateljima & Facebook