No Curtains? 7 povoljnih ideja za blokiranje svjetla

No Curtains? 7 Budget-Friendly Ideas for Blocking Out the Light

Lijep set zavjesa je skup. Zatim, kada uzmete u obzir šipke, kuke i roletne, cijena za pokrivanje jednog prozora može premašiti 100 USD. Srećom, oni koji trebaju blokirati svjetlo mogu isprobati alternativnu prozorsku oblogu za daleko manje novca.

Ove ideje su praktične ako želite uštedjeti na kvalitetnim zavjesama ili brzo prekriti prozor.

1. Nanesite film za mat staklo

No Curtains? 7 Budget-Friendly Ideas for Blocking Out the Light

Prozorska folija od matiranog stakla zaklanja staklo dok i dalje propušta svjetlost. To je lijepo, jeftino rješenje koje stvara privatnost. Opcija koja se najlakše postavlja je matirano staklo. Ne zahtijeva ljepilo i lako se skida kada ste spremni za novi izgled.

Ovim filmom možete pokriti prozor za oko 5 do 10 dolara, ovisno o dizajnu i brendu filma. Pronađite sjajne opcije u Amazonu, Walmartu i velikim prodavačima za poboljšanje doma.

2. Pokrijte prozore sa zateznom šipkom i pokrivačima za bacanje

Drop cloth curtains

Zatezne šipke (poput onih koje koristite za tuširanje) uklapaju se između prozorskih okvira bez potrebe za ekserima ili vijcima. Ovi podesivi štapovi su idealni za prekrivanje pokrivača da blokiraju svjetlost.

Šipke za zatezanje prozora koštaju oko 7-15 dolara. Ako to nije u vašem budžetu, zakucajte male čavle u vanjske uglove okvira prozora i prekrijte ga tankim pokrivačem ili ručnikom.

3. Postavite ekran za privatnost

Hanging Large window Curtains

Ekran za privatnost je panel koji možete postaviti gdje god vam je potrebna dodatna privatnost. Postavljen ispred prozora, ekran za privatnost može blokirati svjetlost i spriječiti prolaznike da vide unutrašnjost vaše kuće. Možete kupiti male ekrane za privatnost ili napraviti svoje od debelog papira, šperploče, rešetke ili drvenih traka.

4. DIY umjetni vitraž

DIY Faux Stained GlassSlika od REISSUED

Vitraž je prastari element dizajna koji može dodati klasu i privatnost prostoru. Iako zamjena vašeg prozora autentičnim vitražima nije praktična, izgled možete dobiti pomoću folije za prozore.

Možete pronaći vitraž u desetinama dizajna, tako da sigurno postoji opcija koja odgovara vašem prostoru. Odlučite se za prozirnu foliju u odnosu na tip koji se lijepi. Prozorna folija se lako nanosi i skida kada je spremna za novi izgled.

5. Objesite pramenove od makramea ili perli

Ljubitelji boho i eklektičnog dizajna mogu preskočiti zavjese i objesiti makrame ili perle.

Razmislite o korištenju čavlića za postavljanje velikih makrame zavjesa tako da sjedaju preko vrha ili sredine vaših prozora. Alternativno, možete napraviti sam ili kupiti drvene niti s perlama i rasporediti ih preko prozora kako biste osigurali privatnost.

6. Instalirajte zastore za prozore

Faux roman shade for bath

Sjenila za prozore su mnogo jeftinija od zavjesa i dolaze u mnogim vrstama, uključujući platnene, papirne i celularne. Papirnate sjenila su najjeftinije i rolaju se gore-dolje, što vam omogućava da blokirate svjetlo po potrebi. Možete čak i sami napraviti set rimskih sjenila za prozore za prilagođeni izgled.

7. Kombinirajte komandne kuke i lijepu tkaninu

Burlap Window cover

Napravite savršenu jeftinu prozorsku oblogu za svoj dom pomoću komandnih kuka i omiljene tkanine. Komandne kuke su privremeni, neoštećeni način da dodate pokrivač na vaš prozor – dodajte kuku na vanjske (ili unutrašnje) uglove okvira prozora. Zatim pronađite tanku tkaninu, isecite je na veličinu i zavežite je na kuke.

Jeftinu tkaninu možete pronaći u Walmartu. Potražite posteljinu ili tkaninu u lokalnoj prodavnici za još jeftiniju improviziranu zavjesu.

Ako vam se sviđa naša stranica, podijelite je sa svojim prijateljima & Facebook