Pametni načini dodavanja stakala za čaše za vino u dekor vašeg doma

Clever Ways Of Adding Wine Glass Racks To Your Home’s Décor

Gdje držite čaše za vino? Je li to viseći stalak za čaše za vino, ormarić, jedan od onih tradicionalnih držača za čaše ili nešto sasvim drugo što vam se više sviđa? Mogućnosti i rješenja za pohranu su raznoliki i svako od njih ima svoje specifične karakteristike koje ih čine posebnim. Odabir određene vrste ima veze s puno detalja uključujući odredište prostora, veličinu i vrstu dekoracije ili stila.

Plafonski regali

Clever Ways Of Adding Wine Glass Racks To Your Home’s Décor

Integracija police za čaše za vino u kuhinju može biti problem, obično zbog nedostatka prostora. Međutim, određeni tipovi su kreirani posebno da bi vam omogućili da zaobiđete ovaj problem, kao što je ovaj koji visi sa plafona, iznad kuhinjskog ostrva koje takođe služi kao šank.{found on greatneighborhoodhomes}.

rustic-metalic-wine-glass-hanging

Rustikalni stalak za čaše za vino može se napraviti od drveta i pričvrstiti na plafon pomoću metalnih lanaca. To može biti jednostavan DIY projekat i izgledao bi lijepo u industrijskom ili rustikalnom prostoru, s drvenim stropom, izloženim gredama i grubim završnim obradama.{found on colliescustomdesigns}.

lighting-fixture-over-dining-table-with-wine-glass-rack

Ovaj viseći stalak za čaše za vino je izuzetno zanimljiv. Način na koji je u interakciji sa rasvjetnim tijelima je intrigantan. Čini se da su dvije funkcije postale dio istog zamršenog dizajna. Stalak visi iznad trpezarijskog stola i mogu mu pristupiti svi koji tamo sjede.{pronađeno na designservicesnw}.

Regali ispod ormara

under-cabinets-wine-glass-rack

Stalci za čaše za vino ispod ormarića su takođe praktični i prostorno efikasni. Mogu se kombinirati s vinskim stalkom i integrirati u kuhinjski namještaj. Čaše se mogu postaviti iznad sudopera, što olakšava pranje i sušenje.

wine-glass-storage-under-counter

Ova vrsta stalka za vino se lako može pričvrstiti na donju stranu kuhinjskih ormarića. To su jednostavni dodaci koji se mogu dodati i nakon što je cijeli namještaj dizajniran i instaliran. Može biti dio preuređenja.

kitchen-with-wine-lover-corner-and-glass-storage

U slučaju stalka za čaše za vino ispod ormarića, modul direktno iznad njega može biti niz otvorenih polica ili može imati staklena vrata. Ovaj prostor bi služio kao stalak za boce. Također se može koristiti u druge svrhe.{found on richlandrenovations}.

wine-glass-rack-part-of-the-kitchen

Ako je stakleni stalak od početka dio kuhinjskog namještaja onda se može integrirati u ormar i postaviti na viši nivo tako da se čaše savršeno poravnaju s donjom stranom drugih ormarića formirajući pravu liniju.

wine-rack-and-glasses-space-for-storage

Obično je poželjna kombinacija između police za vino i stalka za staklo. To dvoje idu ruku pod ruku i često su dio istog dizajna. Stalak za čaše za vino je u ovom slučaju pričvršćen na donju stranu ormarića za vino.{found on hugheskitchens}.

wine-cellar-design-room-with-glass-wine-rack

U slučaju vinskog podruma, stalak za čaše za vino može se stisnuti u kut između polica dizajniranih za držanje boca.{found on revelcellars}.

Regali za police.

wood-shelf-that-hold-glass-wine-and-glasses

Kako biste zadržali jednostavan i ležeran izgled, mogli biste se odlučiti za jednostavnu zidnu policu s ugrađenom vinskom čašom ispod. Držite boce na polici, a čaše u blizini. Polica se može montirati na kuhinjski backsplash.{found on importtile}.

washed-kitchen-furniture-wine-glass

Ovo je slična ideja osim činjenice da su polica i stakleni stalak pričvršćeni na dva velika ormarića, podupirući ih s obje strane. Druga polica postavljena iznad ove čini da cijeli aranžman izgleda prirodno i kohezivno.{found on naubuilders}.

Zidni regali

how-to-build-a-wine-bottle-rack

Zidni stalci za čaše za vino mogu imati različite oblike. Ovaj je zaista jednostavan i može se napraviti od obnovljenog drveta ili od drvene palete. Njegova veličina se može prilagoditi prema ličnim potrebama i preferencijama.

another-rustic-pallet-wine-rack-with-glasses

Slično tome, ovaj stalak ima jednostavnu i rustikalnu konstrukciju. Napravljena je od recikliranog drveta i ima pretinac za boce i stakleni stalak ispod. Gornja polica je lijepo mjesto za izlaganje ukrasa.

Wine Bottle and Glass Holder

Ovaj stalak oponaša oblik vinske bačve. Zakrivljeno drvo daje zaista zanimljiv izgled. Postoje tri rupe dizajnirane za držanje tri boce i šest mjesta za čaše za vino na gornjoj i donjoj polici. Dostupno za 119 dolara.

Wall-Mount-Wine-Rack-with-6-Glass-Slot-Holder

S obzirom na to koliko su ovi dizajni jednostavni, lako se mogu pretvoriti u DIY projekte te transformirati i prilagoditi. Ovaj ima industrijski izgled i napravljen je od metalnih cijevi i drveta. Ima šest otvora za čaše i policu u koju može da stane do šest boca. Dostupno za 125 dolara.

wine-stem-rack

Jednostavan i direktan, ovaj zidni stalak ne samo da je dobrog izgleda već štedi prostor i zaista je svestran. Može se postaviti gotovo bilo gdje s obzirom na njegove smanjene dimenzije. Ima ugrađeni stalak za čaše sa drškom i policu za boce. Dostupno za 50 dolara.

another-rustic-wine-pallet-rack

Napravljen od obrađenog drveta iz paleta i sa tamnom završnom obradom, ovaj stalak ima četiri otvora za boce koji ih postavljaju vodoravno i prostor za 4 čaše sa drškom u sredini. Mala polica nudi prostor za ukrase ili za više boca. Dostupno za 75 USD.

complex-wine-rack-storage

Postoje i drugi složeniji dizajni kao što je ovaj. Cijeli dizajn zapravo nije toliko kompliciran i može se transformirati u DIY projekat. Boce su pohranjene pod uglom, a čaše ispod.

wine-rack-storage-with-glasses-holder

Ali ako tražite zaista jednostavno rješenje i ne želite nešto sofisticirano ili posebno elegantno, takav dizajn može biti upravo ono što vam treba. To je tip stalka za čaše za vino koji se može ugraditi u svaku kuhinju.{pronađeno na apartmanskoj terapiji}.

symmetry-through-wine-shelving-rack-storage

Umjetnička djela u ovoj dnevnoj sobi se odlično slažu s dvije zidne police za čaše za vino. Sva tri elementa su ukrasi za zid, pretvarajući cijelu ovu površinu u žarišnu tačku.{pronađeno na marrokal}.

Drugi

glass-wine-holder-inside-the-cabinet

Drugačije rješenje je sakriti police za čaše za vino unutar modula ormarića. Ovo u ovom slučaju odlično funkcionira jer je kuhinja otvorena, a stalak je postavljen u kutni ormarić okrenut prema životnom prostoru. Može se lako pristupiti bez zauzimanja kuhinje.

6 Ft Boat Wine Rack Glass Holder

Ali ako zaista želite da se vaš stalak za vino ističe, razmislite o nečemu sasvim drugom. Ovaj je napravljen prenamjenom čamca. Postao je samostojeći stalak za vinske boce i čaše i to je skulpturalni komad koji može stati u kut ili koji se može postaviti bilo gdje drugdje. U svakom slučaju, istaći će se i postat će žarište za tu sobu. Dostupno na Etsyju.

Ako vam se sviđa naša stranica, podijelite je sa svojim prijateljima & Facebook