10 olkipaalitaloa – ympäristöystävällinen vaihtoehto tutkittavaksi

10 Straw-bale homes – an eco-friendly alternative to explore

Kun kaikki kehittyy, tehokkaan suunnittelun tarve tulee selvemmäksi. Suunnittelijat ja arkkitehdit tutkivat jatkuvasti uusia mahdollisuuksia materiaalien suhteen, jotka voivat auttaa heitä rakentamaan energiatehokkaita koteja. Siksi näemme kaikenlaisia epätavallisia malleja, kuten kierrätettyjä konttitaloja tai maanalaisia rakenteita. Olkipaalikodit ovat myös mielenkiintoinen vaihtoehto harkittavaksi.

10 Straw-bale homes – an eco-friendly alternative to explore

Pieni eko-asunto metsässä Etelä-Suomessa.

Otetaan esimerkiksi tämä ihana mökki. Se löytyy Suomesta ja se on rakennettu kesällä pakopaikaksi. Se on pieni tila, jossa on nuhjuinen tyylikäs sisustus, jota valaisevat kynttilät. Se ei ehkä ole kovin tilava tai hieno, mutta se on erittäin rentouttava. Se rakennettiin pikkuhiljaa ystävien ja naapureiden avulla. Pieni mökki rakennettiin hiekasta, kivistä, pelastuspuusta, olkipaaleista ja muista luonnonmateriaaleista. Siinä on tähkäiset seinät ja ulkopuoli on rapattu.

Strawbale house

Strawbale house2

Koska sisällä ei ollut paljon tilaa, mökki sai myös kattoikkunan, joka on täydellinen lisä, jonka avulla sen omistaja voi ihailla taivasta, tähtiä ja kuuta ja nähdä sadepisarat putoavan ikkunaan ja tippuvan alas. Katto oli aluksi vain kasa pahvia ja pressua. Se oli pääosin valmistettu puusta ja siinä oli vedenpitävä kerros.

Strawbale house1

Interior of a straw bale house

Kattoikkuna asennettiin loppuun. Sitten seinät kalkkirapattiin ja loput raot täytettiin. Se ei ole aivan täydellinen luomus, mutta se on täydellinen paikka viettää muutama kesäpäivä, jolloin haluat vain tyhjentää pääsi ja päästä hetkeksi pois kaikesta.{löytyy CobDreams-blogista}.

Oman hobittitalon rakentaminen 3 000 punnalla.

Hobbit house

Kun ajattelee olkipaalitaloja ja pieniä mökkejä, on melkein mahdotonta olla ajattelematta hobittitaloja. Hobittitalo on itse asiassa loistava esitys ympäristöystävällisestä arkkitehtuurista yhdistettynä epätavallisiin malleihin. Kun hän aloitti tämän projektin, tämän ihanan talon omistajalla ei ollut mitään mielenkiintoa rakentaa ympäristöystävällistä rakennelmaa tai hobittitaloa. Kuten käy ilmi, hän yhdisti ne täydellisesti.

Hobbit family house

Wood burner

Talo rakennettiin rinteeseen ja siinä on erittäin luova ja nerokas muotoilu. Syy siihen, miksi sen omistaja päätti aloittaa tämän projektin, oli se, että hän ei enää halunnut maksaa valtavia asuntolainoja kodistaan. Kuten näette, ratkaisu ongelman ratkaisemiseksi oli erittäin inspiroiva.

Hobbit house design

Timber accessories

Round windows

Roof construction

Roof structure

Hobbit house plans

Hobbit house design plans

Vaikka hän ei ollut minkäänlainen arkkitehti, omistaja Mr. Dales ei lannistunut tästä. Niinpä hän alkoi kerätä romupuuta ja muuta alueelta pelastettua materiaalia. Neljä kuukautta myöhemmin talo oli valmis. Talo on hämmästyttävä ja siinä on upea sisustus, erittäin viehättävä ja erittäin kutsuva. Siinä on komposiittityöpöytä, luonnonilmalla jäähdytetty jääkaappi ja monia muita vihreitä ominaisuuksia. Se on kompakti, mutta se on myös hämmästyttävä ja toimii inspiraationa kaikille alueella.

ModCellin upeat olkipaalirakenteiset kotitalot.

Modecell bale house

Kun kuvittelet olkipaalitaloa, se on yleensä pieni ja nuhjuinen, ei todellakaan samanlainen kuin tämä upea luomus. Tämä on brittiläisen ModCellin rakentama elementtitalo. Se on rakenne, joka tarjoaa innovatiivisen lähestymistavan perinteiseen olkipaalirakenteeseen. Talo on moderni ja melko tilava, puhumattakaan erittäin houkuttelevasta.

Modecell bale house1

Modecell bale house4

Mutta vielä parempi osa on se, että se on myös kestävä talo ja energiatehokas rakenne. Yritys käyttää elementtipaneeleissaan olkipaalia ja tuloksena on talo, jolla on uskomattomat eristysominaisuudet ja kestävyysominaisuudet. Paneelit ja seinäjärjestelmät rakennetaan PEFC-puusta ja täytetään sitten paikallisesti tuotetulla oljella tai hampulla. Paneelit ovat ilmatiiviitä ja homeenkestäviä, ja ne rakennetaan ilman jätettä prosessin aikana.

Modecell bale house5

Modecell bale house3

Ulkopinta on peitetty kalkkipinnoitteella. Näillä paneeleilla rakennetut talot ovat kestäviä ja sijainnista riippuen ne eivät välttämättä vaadi lämmitystä ollenkaan. Lisäksi niitä voidaan käyttää monimutkaisiin projekteihin taloissa, joissa on useampi kuin yksi taso ja joissa on moderni ja avoin muotoilu, suuret ikkunat ja kauniit vihreät piirteet. Tämä talo on vain esimerkki siitä, mitä voit luoda tehdasvalmisteisista olkipaalipaneeleista.

Straw Bale Holiday Home by Carol Atkinson.

Strawbale house done

Tässä on toinen esimerkki upeasta olkipaalitalosta. Tämä on itse asiassa Ison-Britannian ensimmäinen olkipaaliloma-asunto. Se sijaitsee East Yorkshiressa ja tunnetaan nimellä The Straw Bale Cabin. Se on kestävä ja ympäristöystävällinen rakennus, joka on rakennettu paikallisesti kasvatetusta oljesta ja useista muista uusiutuvista materiaaleista. Jotta talo olisi entistä kestävämpi, sen omistaja asensi mikrotuuliturbiinin, joka tuottaa energiaa taloon.

Strawbale house done1

Lisäksi tässä upeassa loma-asunnossa on myös aurinkopaneeleja ja monia muita ympäristöystävällisiä ominaisuuksia. Olkipaalit eristävät taloa. Vielä parempi, kun molemmilta puolilta rapataan, olkipaaliseinät muuttuvat tulenkestäväksi, tuholaistiiviiksi ja ilmatiiviiksi. Jos lisäät myös kaikki muut talon suunnitteluun sisältyvät ympäristöystävälliset ominaisuudet, saat hämmästyttävän ekologisen retriitin, jonka energiankulutus vähenee dramaattisesti.

Strawbale lake

Straw wall

Strawbale house done2

Mökki on erittäin viehättävä ja on tällä hetkellä vuokrattavissa kaikille niille, jotka haluavat kokea asumisen olkipaalitalossa ja nauttivan erilaisesta lomasta. Se saattaa näyttää ulkopuolelta yksinkertaiselta, mutta itse asiassa se on paljon monimutkaisempi rakenne. Se on erittäin viehättävä, ja se on myös hämmästyttävä pakopaikka, eristäytynyt pakopaikka, jossa pääset aivan eri maailmaan.{found on site}.

Kestävyys ja energiansäästö olkipaalikodin avulla.

Straw bale structures2

Kun ne ensimmäisen kerran keksittiin, olkipaalirakenteita pidettiin pelkkänä nuhjuisena kodina, joka odotti korvaamista paremmalla. Mutta kuten käy ilmi, voimme nyt todella arvostaa niitä niiden alhaisten kustannusten ja merkittävien energiansäästöjen ansiosta. Monet suunnittelijat ovat alkaneet tunnistaa näiden asuntojen edut ja useita projekteja ja ohjelmia on luotu. Yksi niistä on Sustainable Affordable and Efficient (SAFE) Homes Train-the-Trainers -ohjelma, jonka ovat luoneet Intertribal COUP ja Greenweaver, Inc, DCAT ja One World Design.

Straw bale structures

Straw bale structures1

Ohjelman tavoitteena on kehittää energiatehokkaita ja ympäristöystävällisiä suunnittelu- ja rakennustekniikoita yhteisölle. Ohjelma keskittyy parhaaksi ratkaisuksi osoittautuneiden olkipaalitalojen rakentamiseen. Olkipaalitaloista on tullut yhä suositumpia, kun ihmiset ovat alkaneet arvostaa niiden tarjoamia etuja. Ne on helppo rakentaa, projektin kustannukset ovat pienemmät ja ne tarjoavat suuria etuja energiatehokkuuden ja säästöjen suhteen. Se on ensimmäinen askel kohti kestävämpää tulevaisuutta, ja tulokset ovat vaikuttavampia suuremmassa mittakaavassa. Tämä ohjelma toimii mallina myös kaikille muille ja on jo inspiroinut muita ihmisiä, jotka ovat päättäneet ottaa tämän askeleen ja muuttaa elämäntapaansa.

Rooman ensimmäinen olkipaalitalo.

La primera de casa de fardos de paja para

Vastoin yleistä käsitystä, olkipaalitalot eivät sovellu vain maaseudulle. Itse asiassa ne voivat näyttää varsin viehättävältä ja kauniilta myös kaupungissa. Beyond Architecture Group Officinamobile (BAG) tietää tämän erittäin hyvin, ja siksi se yrittää muuttaa tätä käsitystä. Tiimi rakensi hiljattain Roomaan upean olkipaalitalon, ensimmäisen laatuaan alueella.

La primera de casa de fardos de paja para6

La primera de casa de fardos de paja para1

La primera de casa de fardos de paja para2

La primera de casa de fardos de paja para3

La primera de casa de fardos de paja para4

La primera de casa de fardos de paja para5

Olkipaali sekoitettiin ensin murskattuun tiiliin ja mudaan. Seinät rapattiin sitten käyttämällä tiilimurskaa ja paikallista likaa. Se ei ehkä kuulosta kauniilta, mutta tulokset ovat yllättävän kauniita. Itse asiassa viimeistely antaa talolle erittäin mukavan maanläheisen sävyn, mikä saa talon tuntumaan erityisen lämpimältä ja kodikkaalta. Hankkeen tavoitteena oli luoda energiatehokas talo, jossa on kestävä muotoilu ja joka istuu kauniisti maisemaan.

Oljesta valmistetut maanjäristyksen kestävät kodit.

Earthquake resistant homes

Kuten olemme jo useaan otteeseen todenneet, olkipaalitalot ovat erittäin kestäviä, ympäristöystävällisiä ja energiatehokkaita. Mutta niillä on myös toinen suuri etu. Ne ovat myös maanjäristyksen kestäviä rakenteita. Siksi ne tarjoavat upeita vaihtoehtoja joillekin alueille. PAKSBAB (Pakistan Straw Bale and Appropriate Building) -ryhmä on jo käynnistänyt ohjelman, jossa kestäviä rakennuksia luodaan paikallisilla resursseilla.

Earthquake resistant homes1

Earthquake resistant homes2

Earthquake resistant homes3

Rakennettavat talot ovat edullisia hankkeita ja myös ympäristöystävällisiä rakenteita. Mutta parasta on, että nämä talot ovat maanjäristyksen kestäviä ja kestävät tuhoisia tapahtumia. Saatat ihmetellä, mikä tekee niistä niin kestäviä ja kestäviä. No, vastaus on olkipaali. Talojen seinät on tehty olkipaaleista ja ne on kiinnitetty bambulla.

Earthquake resistant homes4

Earthquake resistant homes5

Paalit toimivat sekä tukirakenteina että talon eristeenä. Seinät on päällystetty savikipsillä. Se on hieno innovaatio, joka on myös toinen suuri etu: alhaiset kustannukset. Rakennuksen rakentaminen maksaa vain 2250 dollaria, rahaa, joka on sijoitettu materiaaleihin. Rakenteen rakentaminen on helppoa eikä vaadi paljon vaivaa. Ryhmä menestyi hyvin näillä suunnitelmilla ja tiimi on rakentanut jo 11 taloa.

Eko-koti.

Strawbale construction

Ihmiset etsivät jatkuvasti vaihtoehtoisia rakennusmateriaaleja, jotka voivat auttaa heitä parantamaan elämänlaatuaan. Nykyään näyttää olevan suurta huolta rakennusmenetelmiemme ja -materiaaliemme ympäristövaikutuksista, joten yritämme korjata ongelman keskittymällä luonnollisten vaihtoehtojen käyttöön. Loistava ratkaisu on olkipaalirakenne. Olkipaalit voidaan haastaa oikeuteen upeiden kotien luomiseksi.

Strawbale construction1

Strawbale construction2

Strawbale construction3

Strawbale construction4

Strawbale construction5

Strawbale construction6

Saatat esimerkiksi yllättyä huomatessasi, että tämä upea talo on myös rakennettu olkipaaleista. Sijaitsee rinteen päällä, josta on panoraamanäkymät, talo näyttää melko majesteettiselta. Se on suorakaiteen muotoinen ja yksinkertainen kokonaismuotoilu. Kun tulet lähemmäksi, huomaat, että seinät ovat puuta. Mutta mitä et näe, on, että ne ovat täynnä olkipaaleja.

Strawbale construction7

Strawbale construction8

Strawbale construction9

Strawbale construction10

Ne tarjoavat erinomaisen eristyksen ja mahdollistavat rakenteen olevan riittävän vahva pitämään katon. Tämän talon ja työpajan rakentamiseen käytettiin noin 700 paalia. Rakennusprosessi ei ole vaikea, mutta se vie aikaa, joten mitä enemmän saat apua, sen parempi. Se on jälleen yksi hieno projekti, joka voi olla inspiraationne. Olkipaalit ovat ehdottomasti vaihtoehto, joka kannattaa ottaa huomioon.{found on inspirationalvillage}.

Toinen projekti.

Strawbalewindow

Kaikki nämä esimerkit olkipaalitaloista ovat mahtavia ja inspiroivia, mutta voisi ihmetellä, mistä tällaisen projektin voisi aloittaa ja mitä sinun tulee tietää siitä ennen aloittamista. No, sinun pitäisi tietää, että olkipaalitalo on melko helppo rakentaa muihin tyyppeihin verrattuna, mutta se vie silti aikaa ja vaivaa. Elementtitalot tekevät kaikesta kuitenkin helpompaa. Jos päätät rakentaa talon itse, sinun tulee päättää, mitä haluat käyttää runkoon.

Strawbaleexterior

Strawbaleinterior

Strawbalehouseinside

Olkipaaleja käytetään vain rungon täyttämiseen. Voit käyttää puuta, joka on erittäin suosittu valinta ja joka sopii hyvin koko kodikkaan ja lämpimän, maanläheisen ilmeen kanssa. Seinät on myös rapattava. Olkipaalit tarjoavat erinomaisen eristyksen. Niiden avulla voit myös säästää energiaa. Tällaisen talon energiansäästö on noin 75 % perinteiseen kotiin verrattuna. Suunnittelun suhteen et voi odottaa, että olkipaalitalo näyttää täydelliseltä. Siinä on todennäköisesti orgaanisempi muotoilu, jossa on epäsäännöllisyyksiä ja ainutlaatuisia yksityiskohtia. Jos haluat, voit hyödyntää tätä ulkoasua ja käyttää pyöristettyjä kulmia ja epätäydellisiä pintoja antaaksesi sille orgaanisemman ulkonäön.{found on site}.

Kolme kertaa tehokkaampi kuin tavallinen koti.

Romanian straw bale

Olemme jo maininneet joitakin olkipaalitalojen tärkeimmistä eduista, mutta tarkastellaanpa niitä kaikkia vielä kerran. Ensinnäkin olkipaalitalo, jos se on kolme kertaa tehokkaampi kuin tavallinen koti ja kustannukset alenevat jopa 75 % noin 30 vuoden elinkaaren aikana. Olkipaalit tarjoavat erinomaisen lämpöeristyksen, joten muita eristysmenetelmiä ei tarvita. Olkipaalien kuljetuksen energiakustannukset ovat minimaaliset.

Romanian straw bale1

Romanian straw bale3

Olkipaalitalo pitää lämmön sisällä ja pitää lämpötilan tasaisena. Paalien peittämiseen käytetty savi imee myös saasteita. Olkipaalit tulevat uusiutuvista lähteistä ja ne ovat kestävämpi materiaali kuin puu.

Romanian straw bale5

Romanian straw bale6

Romanian straw bale7

Romanian straw bale8

Romanian straw bale9

Olkipaalitalojen rakenteesta on hyvä tietää, että seinät kestävät yli 1000 kg/neliöjalka painon ja ne ovat myös helppoja rakentaa. Seinien rappaamiseen käytetty seos on valmistettu useista luonnonmateriaaleista, kuten maasta, oljesta, hiekasta, kasveista jne. Saatat ihmetellä, kuinka paljon tällaisen talon rakentaminen vaatii. No, noin 100 neliömetrin talo voidaan rakentaa 3-4 kuukaudessa. Olkipaalitalot ovat tällä hetkellä suosittuja maaseutuympäristössä, mutta on aloitteita, joiden tarkoituksena on sisällyttää ne myös kaupunkialueeseen.{found on wall-street}.

Jos pidät sivustamme, jaa se ystävillesi & Facebook