Tärkeä opas Greenboard Kipsilevyyn

Your Essential Guide to Greenboard Drywall

Vihreä levykipsilevy on suosittu kosteutta kestävä kipsilevy. Valmistajat loivat vihreän kipsilevyn vastaamaan korkean kosteuden ja satunnaisen veden altistumisen haasteisiin sisäpinnoilla. Green board -kipsilevy ei ole vedenpitävä, mutta sen ainutlaatuiset vedenkestävät ominaisuudet antavat sille paremman suojan kaikilta veteen liittyviltä ongelmilta, mukaan lukien homeelta, homeelta ja pilaantumiselta.

Erottuva vihreä paperiväri erottaa vihreän kipsilevyn tavallisesta kipsilevystä, mikä muistuttaa visuaalisesti sen kosteutta kestävistä ominaisuuksista. Vihreän taulun ominaisuuksien, etujen ja parhaiden käytäntöjen ymmärtäminen antaa sinun hyödyntää tätä arvokasta resurssia kotirakennusprojekteissasi.

Your Essential Guide to Greenboard Drywall

Mikä on Green Board Drywall?

Green board -kipsilevy on eräänlainen kipsiseinäpaneeli, jonka valmistajat suunnittelevat kestämään korkeampaa kosteuden ja veden altistumista. Rakentajat käyttävät sitä yleensä erittäin kosteissa tiloissa, kuten kylpyhuoneissa, keittiöissä ja kellareissa.

Termi "vihreä taulu", kirjoitettu myös "greenboardiksi", viittaa sen erottuvaan vihreään väriin, koska paneelin toisella puolella on vihreä paperi. Tämä vihreä paperipäällyste on käsitelty vahamaisilla lisäaineilla, jotka tekevät siitä kestävämmän kosteuden imeytymistä vastaan. Tämä käsittely auttaa suojaamaan paperia homeen muodostumiselta, homeelta ja veden pilaantumiselta. Vihreässä kipsilevyssä on vakiokipsiydin, joka antaa sille luonnollisen palonkestävyyden.

Green Board Drywall vs. Standard Drywall -levyn käyttö

Vihreä levy on erityisen hyödyllinen kodin kosteudelle alttiilla alueilla. Sen ainutlaatuiset ominaisuudet tekevät siitä paremman valinnan näissä huoneissa.

Kylpyhuoneet – pesualtaiden, suihkujen ja kylpyammeiden kosteuden vuoksi kylpyhuoneet sopivat ihanteellisesti vihreään kipsilevyyn verrattuna tavalliseen kipsilevyyn. Vihreän kipsilevyn asentaminen estää homeen ja homeen kasvun korkeasta kosteudesta. Keittiöt – Keittiöt ovat toinen erittäin kostea alue, koska vesi voi roiskua ja vuotaa. Vihreä levykipsilevy voi lisätä suojaa varmistaakseen, että seinäsi eivät heikkene vedelle altistuessa. Kellarit – Kellareissa on korkeampi kosteustaso, koska ne ovat maan alla. Vihreä levykipsilevy voi auttaa vähentämään homeen ja homeen kasvua, joka on yleistä kellarihuoneissa. Pesulahuoneet – Pesulahuoneet ovat alttiita roiskeille ja vuodoille. Vihreä levykipsilevy tarjoaa paremman suojan mahdollista vesialtistusta vastaan. Kodinhoitohuoneet – Kodinhoitohuoneet, joissa on vedenlämmittimet, pesualtaat ja kattilat, voivat kärsiä vesivuotoja. Suojataksesi näitä vastaan paremmin lisää vihreää kipsilevyä tavallisen kipsilevyn sijaan. Autotallit – Autotallit voivat hyötyä vihreästä kipsilevystä, jos käytät niitä monikäyttöisenä tilana, jossa on vesialtistus. Indeksointitilat – Ryömintätilat sijaitsevat maanpinnan alapuolella ja ovat alttiita korkealle kosteudelle. Vihreän kipsilevyn käyttö suojaa seiniä rappeutumiselta.

Green Board Kipsilevyn kustannukset

Green board -kipsilevy on kalliimpaa kuin tavallinen kipsilevy sen erikoiskomponenttien ja tuotannon vuoksi. Tavallinen kipsilevy maksaa 0,40–0,50 senttiä neliöjalkaa kohden. Vihreä levykipsilevy maksaa 0,50–0,70 senttiä neliöjalkaa kohden. Tavallinen 4 jalkaa x 8 jalkaa vihreä kipsilevypaneeli maksaa 12–20 dollaria toimittajasta ja sijainnista riippuen. Joskus rakennustarvikeliikkeet tarjoavat massaalennuksen yli 48 arkin kipsilevytilauksista.

Green Board Kipsilevyn koot

Green board -kipsilevykoot, jotka ovat samanlaisia kuin vakiokoot, vaihtelevat eri laajuisten projektien mukaan.

Pituus ja leveys

4 'x 8' arkit – Tämä on vihreiden levyjen kipsilevypaneelien yleisin koko. Rakentajat käyttävät sitä seinien rakentamiseen. 4" x 10" arkit – Nämä arkit ovat 4 jalkaa leveitä ja 10 jalkaa pitkiä. Pidemmät paneelit ovat hyödyllisiä suurissa huoneissa ja saumojen vähentämisessä. 4' x 12' -levyt – 4' x 12' -levyt eivät ole yhtä yleisiä, mutta ovat hyödyllisiä seinille huoneissa, joissa on korkea katto tai joissa vaaditaan saumojen vähentämistä. Erikoiskoot – Muut koot ovat mahdollisia, mutta eivät yleisiä. Saatavuus riippuu tietystä valmistajasta ja alueesta.

Paksuus

½” – ½” paksut levyt ovat viherlevykipsilevyn yleisin vakiopaksuus. Se sopii useimpiin sisäseiniin ja tarjoaa hyvän tasapainon lujuuden ja monipuolisuuden välillä. Tämä paksuus tarjoaa hyvän kosteudenkestävyyden. ⅝” – Tätä levyä käytetään ensisijaisesti kaupallisissa tiloissa, joissa tarvitaan lisää kosteudenkestävyyttä, palonkestävyyttä ja lujuutta.

Green Board Drywallin rajoitukset

Vihreä levykipsilevy ei ole vastaus kaikkiin kosteuteen liittyviin huolenaiheisiisi. Sillä on rajoituksia sen käytölle, jotka sinun on otettava huomioon ennen kuin valitset sen projektiisi.

Ei vedenpitävä – Yksi tärkeimmistä väärinkäsityksistä, joita ihmisillä on vihreästä taulusta, on, että se on vedenpitävä – se ei ole. Se on kosteutta kestävämpi ja kestää satunnaista altistumista vedelle kuin tavallinen kipsilevy, mutta se ei sovellu paikkoihin, joissa on suora ja jatkuva vesialtistus. Käytä esimerkiksi suihkukaapeissa tai muissa kosteissa tiloissa sementtipohjalevyjä tai vedenpitävää kalvoa alikerroksena. Rajoitukset korkean kosteuden alueilla – Vihreät levyt kestävät kosteutta. Mutta alueilla, joilla on jatkuva kosteusaltistus, ne voivat kärsiä kielteisistä vaikutuksista kosteustasosta riippuen. Home ja homeet – Vihreässä kartongissa on paksut ja vahamaiset paperipinnat, jotka estävät veden pääsyn kipsiytimeen, mutta niitä ei ole erityisesti käsitelty homeen ja homeen kasvua estämiseksi. Homeen ja homeen kehittyminen voi tapahtua, jos vesi pääsee ytimeen eikä sillä ole mahdollisuutta kuivua. Uudet homeen ja homeenkestävän kipsilevyn lajikkeet ovat parempi vaihtoehto, jos alueellasi on jatkuva kosteusaltistus. Kustannukset – Vihreä levykipsilevy on kalliimpaa kuin tavallinen kipsilevy käsitellyn paperipäällysteensä vuoksi. Vaikka kustannusero ei ole suuri, korkeammalla on suurempi vaikutus suuriin projekteihin. Väärä turvallisuuden tunne – Vihreään tauluun luottaminen taustalla olevien ongelmien ratkaisemisen sijaan tai sen asentaminen alueille, joissa on liikaa vettä, voi johtaa vaurioihin ajan myötä. On tärkeää varmistaa, että kokonaissuunnitelmasi ja rakennusmenetelmäsi kosteuden käsittelemiseksi ovat kunnossa ennen vihreän levyn asentamista.

Jos pidät sivustamme, jaa se ystävillesi & Facebook