15 parasta tapaa saada kotisi tuoksumaan hyvältä

15 Best Ways to Make your Home Smell Good

Tuoksuuko kotisi hyvältä? Tarkoitan, tuoksuuko se todella hyvältä? Koska, totta puhuen, elämä voi olla tiellä, kiireiset ja tärkeät asiat asialistallamme voivat ohittaa aistimme, ja joskus se johtaa meidät joko kotiin, joka ei tuoksu erityisen raikkaalta… tai mikä pahempaa, sellaisen, joka haisee suoraan . Ja raikkaalta tuoksuva koti on sellainen, jossa ihmiset haluavat olla.

15 Best Ways to Make your Home Smell Good

Älä kuitenkaan koskaan pelkää. Tässä on 15 parasta menetelmää tai vinkkiä saada kotisi tuoksumaan hyvältä. Bonuksena ne ovat pääsääntöisesti edullisia, myrkyttömiä ja kotitekoisia, mikä tarkoittaa, että pienimmälläkin vaivalla kotisi voi tuoksua hyvältä vuosien ajan.

1. DIY Natural Room Scents.

Lime scent

Mukauta haluamiasi tuoksuja saadaksesi kaikki kotisi huoneet tuoksumaan juuri haluamallasi tavalla näillä tee-se-itse-tuoksuilla. Kaikista luonnollisista ainesosista valmistettujen aromaattisten yhdistelmien lisäksi voit käyttää erilaisia menetelmiä niiden luomiseen. Löydä täydellinen DIY-opastus täältä.

2. Tuore kotitekoinen sitruunailmaspray.

Lemon air freshner

Liuota vain 1/8 kuppia ruokasoodaa 2 kupilliseen kuumaa vettä. Lisää ½ kuppi sitruunamehua. Kaada suihkepulloon, ravista sitä ja suihkuta tuoreutta jokaiseen kotisi huoneeseen.

3. Kotitekoinen Jelly Air Freshener.

Natural air freshner

Nämä toksiinittomat ilmanraikastimet, jotka on valmistettu kaikista luonnollisista ainesosista, kuten gelatiinista, vedestä, eteerisestä öljystä ja suolasta, auttavat sinua hengittämään makeasti ja helposti. Bonus: He tekevät upeita lahjoja. Löydä täydellinen DIY-opastus täältä.

4. DIY Citrus Deodorizer -levyt.

Citrus Deoderizing Disks

Kukapa ei rakastaisi sitrushedelmien tuoksua? Se on puhdas, raikas ja – ehkä mikä tärkeintä – se ei ole vanhentunut. Lisäksi omien hyvänhajuisten hajunpoistolevyjen tekeminen on edullista, muokattavissa ja myrkyttömiä. Katso koko DIY-opastus täältä.

5. Kuivattu laventeli ilmanraikastaja.

Dry lavender air freshener

Yhdistä yhtä suuret osat kuivattuja laventelinsilmuja ja ruokasoodaa pieneen purkkiin ja ravista sitten hyvin. Lisää 3 tippaa kerrallaan (yhteensä 24 tippaa) laventelin tuoksuista eteeristä öljyä ravistaen joka 3. tippauksen jälkeen. Aseta purkki mihin tahansa huoneeseen ja nauti siitä tulevasta taivaallisesta tuoksusta. (Voit myös tehdä kanteen reikiä hienovaraisemman aromin saamiseksi, jos haluat.)

6. Sitrusjääkaapin hajunabsorber.

Orange sliced

Leikkaa appelsiini puoliksi. Poista (ja syö!) appelsiinin osat ja hedelmäliha ja täytä sitten appelsiinin kuori puoliväliin suolalla. Laita kuori pieneen kulhoon ja laita se jääkaapin takaosaan raikastaaksesi asioita – suola imee vanhentuneet, omituiset hajut, kun taas appelsiinin kuori täyttää koko jääkaapin raikkaalla sitrushedelmällä.

7. Eukalyptuksen lehdet maljakossa.

Eucalyptus leaves

Eukalyptus on sekä esteettinen, pyöreät tai sydämenmuotoiset lehdet että voimakkaasti tuoksuva lehdet. Aseta muutama tuore tai kuivattu oksa maljakkoon, niin huoneesi tuoksuu (ja näyttää) hyvältä pitkään.

8. Tee-se-itse -puhdistuskuutiot jätehuoltoon.

Icecube lemon

Helppoa kuin 1-2-3, todellakin. Leikkaa vain kolmen sitruunan kuoret pieniksi paloiksi ja levitä jääpalakaukaloon. Kaada 1-1/2 kupillista tislattua valkoviinietikkaa tasaisesti lokeroon ja pakasta sitten. Välittömästi jäätymisen jälkeen poista kuutiot tarjottimelta ja säilytä gallonan kokoisessa muovisessa pakastepussissa (pakastimessa). Lähetä yksi jätehuoltoon tarpeen mukaan saadaksesi tuoreen, sitruunaisen tuoksun.

9. Täydellinen teepussi Pieniin tiloihin.

Tea bag aroma for small spaces

Pieniin tiloihin, joihin voi helposti tulla voimakkaita hajuja (esimerkiksi kylpyhuone, pesutupa tai mahdollisesti ummehtuneet komerot), edullinen, mutta hyvältä tuoksuva vaihtoehto on ripustaa kolme tai neljä teepussia oven takaosaan. Päivitä teepussit tippaalla tai kahdella eteeristä öljyä, kun tunnet, että aromi alkaa heiketä.

10. Helppo luonnollinen ilmanraikastaja.

Pine cones

Kerää käpyjä seuraavalla luontomatkallasi (kuinka monta on itsestäsi kiinni). Lisää pari tippaa suosikkituoksuista eteeristä öljyäsi (esimerkiksi kaneli on ihana kauden tuoksu tulevaan syksyyn). Aseta käpyjä koriin ja hengitä syvään. Mmmmm…

11. Ruokasooda Thrift Furniture Pick-Me-Up.

Baking soda image

Tämä ei ole yllätys, mutta se on ihana tapa poistaa antiikkisten, säästettyjen tai jopa suurelta osin käyttämättömien huonekalujen haju. Laita vain ruokasoodaa kulhoon ja aseta kulho huonekalun sisään (esim. johonkin laatikosta, kaapista jne.). Mitä pidempään jätät soodan siihen, sitä enemmän ummehtunut haju häviää. Kokeile ainakin yön yli annettavaa annosta.

12. Helppo kiehuva potpourri.

Simmering Potpourri

Ehkä nopein tapa saada kotiisi upea tuoksu on liesi. Lisää hyväntuoksuinen esine (esimerkiksi kanelitangot, vaniljauute, manteliuute, omenasiideri, vain muutamia mainitakseni) kupilliseen vettä kattilassa miedolla lämmöllä liedelläsi. Voit vapaasti olla luova tuoksujen kanssa, varsinkin kun sää alkaa viilentää iltaisin.

13. DIY Deodorizing Spray.

Natural fabric softner

Tarvitset vain suihkepullon, tislattua vettä, teelusikallisen ruokasoodaa ja 12 tippaa suosikkieteeristä öljyäsi (laventeli tai eukalyptus ovat hyviä alkuruokia). Sekoita eteerinen öljy kulhossa ruokasoodaan ja kaada seos sitten suppilon läpi suihkepulloon. Täytä pullo tislatulla vedellä, ravista sitä ja suihkuta pois. Käytä tätä kankaalla, matolla, verhoilulla tai ilmassa saadaksesi ihanan raikkaan koko kodin tuoksun.

14. Kotitekoiset Reed-hajottimet.

DIY City Flowers Thymes Frasier Fir Reed Diffuser

Tee koko huoneesta jumalallinen tuoksu eteeristen öljyjen ruokohajottimilla, makusi tietysti valitsemasi. Tämä yksinkertainen tee-se-itse-projekti pitää nenäsi ja vieraasi tyytyväisinä, ja ne luovat visuaalisesti rentouttavan kylpylätunnelman. Katso koko DIY-opastus täältä.

15. Tee-se-itse roskakorin hajunpoistolevyt.

Diy deodorizing disks

Diy deodorizing disks1

Diy deodorizing disks2

Yhdistä ¾ kupillista ruokasoodaa ¼ kupilliseen tislattua vettä paksuksi tahnaksi. Lisää 20 tippaa valitsemaasi eteeristä öljyä ja kaada koko seos silikonimuffinivuokaan tai vastaavaan. Anna levyjen kuivua 24–48 tuntia, irrota ne sitten ja säilytä ilmatiiviissä astiassa tai muovipussissa. Kiinnitä roskakorisi kannen alapuolelle muovisella yrttiastialla tai vastaavalla ja nauti funk-vapaan roskakorin tuoksusta.{found on onegoodthingbyjillee}.

Jos pidät sivustamme, jaa se ystävillesi & Facebook