Maailman parhaat arkkitehtuuriblogit jokaisen arkkitehdin tulee lukea

The World’s Best Architecture Blogs Every Architect Must Read

Jos olet arkkitehti, opiskelija tai vain rakennesuunnittelun fani, seuraat todennäköisesti jo useita johtavia arkkitehtuurille omistettuja blogeja. On kuitenkin kymmeniä muita, joista et ehkä ole kuullut ja jotka ovat vakaasti katsomisen arvoisia.

Kannattaa tutustua kaikkiin näihin kauniisiin ja informatiivisiin arkkitehtuuriblogeihin. Löydät inspiraatiota, ideoita ja yhteyksiä. Tilaa suosikkisi ja palaa usein rakentaaksesi arkkitehtuurin asiantuntemustasi ja nähdäksesi, mitä uutta arkkitehtuurin maailmassa on.

Maailman parhaat arkkitehtuuriblogit

1. Architectural Digest

The World’s Best Architecture Blogs Every Architect Must ReadTutustu Wes Gordonin ja Paul Arnholdin West Chelsea -huoneistoon, kuvat Stephen Kent Johnson

Luettelomme alkaa yhdellä tunnetuimmista arkkitehtuurijulkaisuista, Architectural Digest. Painettu aikakauslehti julkaistiin Kaliforniassa yli 100 vuotta sitten, ja nyt sivusto tekee loistavaa työtä pitääkseen arkkitehdit ajan tasalla uusimpien alan standardien suhteen. AD jakaa innovatiivisia koteja, sisustusideoita ja kodin tuotteita. Heidän sivustollaan on myös ominaisuuksia julkkistyylistä, matkakohteista ja huippuluokan kiinteistöistä.

2. ArchDaily

Norm architects CabinSaaristotalo / Norm Architects, kuva Jonas Bjerre-Poulsen.

Maaliskuussa 2008 ArchDaily aloitti tehtävänsä toimittaa kattavaa toimialatietoa arkkitehdeille ympäri maailmaa. Heidän toimituksensa viljelee tietoa vaikutusvaltaisimpien, arvostetuimpien arkkitehtien ja suunnittelijoiden maailmanlaajuiselta yhteisöltä. Vierailijat voivat lukea uusimmat arkkitehtuuriuutiset, selata valtavaa artikkelikirjastoa ja saada tietoa ajankohtaisista arkkitehtuurikilpailuista ja tapahtumista. Kuukausittain kiinnostavia aiheita ovat raaka-aineet, ilmastokysymykset, sisätilat ja se, kuinka voimme kaikki elää paremmin yhdessä kaupungeissamme ja yhteisöissämme.

3. Dezeen-lehti

Peter Barber Architects LondonPeter Barber Architectsin kuusi tiilitaloterassia Charltonissa

Dezeen Magazine esittää yksinkertaisen tehtävän: tuoda lukijoilleen huolellisesti muokattu valikoima maailman parhaita arkkitehtuuri-, muotoilu- ja sisustusprojekteja. Se on kuitenkin verkkosivusto, joka on kaikkea muuta kuin yksinkertainen. Sen sivut ovat täynnä valtava valikoima toimialakohtaisia ominaisuuksia, kuten työpaikkataulu ja tapahtumaopas. Mielipidepalat, podcastit, videot ja haastattelut ovat myös vain napsautuksen päässä.

Dezeen Awards -sivulla näet alan parhaat suunnittelijat, rakennukset ja kodin sisustustuotteet. Dezeenin ominaisuudet ovat erittäin kommentoituja, joten lukijat voivat kurkistaa reaaliaikaisesti eri puolilta maailmaa olevien arkkitehtien ja suunnittelijoiden mieliin.

4. Architizer

New Yorkissa toimiva Architizer pyrkii tarjoamaan arkkitehdeille tietoa, jota he tarvitsevat rakentaakseen parempia rakennuksia ja parempia kaupunkeja ympäri maailmaa. Vierailijat voivat etsiä tuhansia yrityksiä ja projekteja sijainnin tai projektityypin mukaan löytääkseen inspiraatiota omaan työhönsä. Päivitetty luettelo auttaa alan ammattilaisia ottamaan yhteyttä luotettuihin rakennustarvikkeiden valmistajiin kaikesta akustisista kattolaatoista teollisiin kylpyhuonekalusteisiin ja huonekaluihin. Blogiviestit antavat inspiraatiota ja neuvoja, kuten kuinka saada renderöinnit erottumaan kilpailijoista.

5. Archpaper.co

Archpaper.com, joka tunnetaan myös nimellä The Architect's Newspaper, tuo alan ammattilaisille ajankohtaisia uutisia, koska se liittyy arkkitehtien, insinöörien, suunnittelijoiden, tutkijoiden, urakoitsijoiden, kehittäjien ja muiden alan toimijoiden niche-yhteisöön. Sen laaja aihevalikoima vaihtelee arkkitehtuurista ja taiteesta liikenteeseen ja urbanismiin. Tilaa pysyäksesi ajan tasalla uusimmista kilpailuista, palkinnoista ja konferensseista tai vieraile löytääksesi markkinoiden uusimmat ja parhaat tuotteet.

6. DesignBoom Magazine

DesignBoom on itsenäinen julkaisu, jonka toimistot sijaitsevat Milanossa, Pekingissä ja New Yorkissa, ja se on keskittynyt nykyteollisuuden kysymyksiin yli 20 vuoden ajan. Se arvostelee kaikkia arkkitehtuurin teknologian ja muotoilun näkökohtia ja kannustaa avointa vuoropuhelua luovien ammattilaisten, alan johtajien ja koko yhteiskunnan välillä. Nykyinen sisältö sisältää artikkeleita puutaloista Norjassa, wellness-retriitistä Kiinan maaseudulla ja espanjalaisista hotelleista, jotka on hylätty COVID-19:n vuoksi.

7. Nykyaikainen

Contemporist toimii päivittäin uusien tuotteiden ja projektien lähteenä nykymuotoilun alan ammattilaisille. Sivustolla on kuusi kategoriaa, jotka keskittyvät arkkitehtuurin sisustuksen, maisemoinnin, muotoilun, taiteen ja matkailun nykypäivän puolelle. Upea valokuvaus innostaa alan ammattilaisia ja asunnonomistajia luomaan nämä modernit ilmeet uudelleen omissa projekteissaan. Uusia tuotteita esitellään säännöllisesti ja suunnittelijoita kannustetaan lähettämään laadukkaita kuvia omasta työstään julkaisuun.

8. Arkkitoninen

Arkkitehdeille ja suunnittelijoille inspiraatiota tarjoava Architonic on massiivinen Zürichissä sijaitseva kirjasto, joka sisältää tuotesuosituksia, uutiskirjeitä, oppaita ja paljon muuta. Arkkitehtoniset projektit linkitetään niiden luomisessa käytettyihin kalusteisiin, materiaaleihin ja kalusteisiin, mikä helpottaa kuvien kohteen löytämistä.

Alan ammattilaisia kutsutaan luomaan Architonic-profiili esittelemään työtään ja luomaan yhteyksiä. Saatavilla on myös ilmainen Architonic-suunnittelusovellus, jonka avulla on helpompi etsiä tiettyjä tuotteita ja palveluita työmaalla.

9. Arkkitehtuurilaboratorio

Arkkitehtuurilaboratorio keskittyy ensisijaisesti arkkitehtuuriin, koska se liittyy kaupunkisuunnitteluun ja kestävään suunnitteluun, ja se kattaa myös tutkimustutkimukset, globaalit uutiset ja tapahtumat. Uravinkkejä ovat neuvoja arkkitehdin aloittamiseen ja verkkovideotyöhaastatteluun. Helppokäyttöisen verkkosivuston avulla on helppo lajitella ideoita kodin tai työskentelyhuoneen tyypin perusteella. Suunnittelu- ja sisustusosio sisältää tee-se-itse-projekteja ja asumisosio sisältää vinkkejä siivoamiseen ja viihdyttämiseen.

10. Arkkitehdin elämä

Texasin arkkitehti Bob Borson aloitti bloggaamisen vuonna 2010 Life of an Architect -sivustolla keinona kommunikoida muiden kanssa. Hänen nokkela äänensä tulee esiin hänen viesteissään, joiden aiheet kattavat monenlaisia aiheita, joita useimmat arkkitehdit pitävät kiehtovina. Lue asuinrakentamisen arkkitehtuurista, kuule hänen uravinkkejään ja selvitä sitten, mitä arkkitehdin arkkitehtuuri sisältää yhden päivän. Borson ja hänen ystävänsä Andrew Hawkins isännöivät joka toinen viikko podcastia, jossa keskustellaan alasta, ja blogi tarjoaa helpot linkit eri podcast-alustoille.

11. DesignRulz

DesignRulz mainostaa itseään maailmanlaajuisena suunnittelu- ja arkkitehtuuritietokantana. He jakavat huolellisesti valittua tietoa arkkitehtuurin, tuotesuunnittelun, sisustuksen ja vempaimien uudesta. "Asumisen tilat" -osio jakautuu asuin- ja teollisuusluokkiin. Asuinkokoelma sisältää yksittäisiä huoneita ja asuntotyyppejä, kun taas teolliseen kokoelmaan kuuluvat hotellit, toimistot, ravintolat ja kylpylät. Lomat-osiossa on suosituksia kiehtoviin majoituksiin maailmanlaajuisesti erilaisissa rakenteissa sekä tavallisia matkavinkkejä.

12. Habitus Living

Jos haluat tutustua Australian ja Aasian ja Tyynenmeren alueen parhaaseen asuinarkkitehtuuriin, seuraa Habitus Livingiä, jossa muotoilu on elämäntapa. Blogissa jaetaan paljon tietoa sisustuksista, designtuotteista, designtarinoista, arkkitehtuurista ja markkinatapahtumista. Sen Vuoden talo -palkinto myönnetään joka joulukuu 20 kodin valikoimasta eri puolilta aluetta, joissa on poikkeuksellinen arkkitehtoninen suunnittelu. Habitus Collection on esittely suosikkituotteista, jotka on kerätty ympäri maailmaa.

13. Avonturra

Jos olet arkkitehti ja matkustamisen ystävä, Avonturra on suunniteltu sinua ajatellen. Arkkitehtuuri- ja matkatarinoiden kokoelman kohokohta on 100 pakollisen kaupunkioppaan kokoelma. Manner- ja maakohtaisesti jaettuna se on loistava tapa sisällyttää matkasuunnitelmaasi parhaat perinteiset ja nykyaikaiset rakennukset. Avonturra toivottaa tervetulleeksi lukijoiden kommentteja, kuten artikkeleita, valokuvia ja videoita.

14. Landscape Architecture Magazine

Vuodesta 1910 lähtien Landscape Architecture Magazine on nostanut maisema-arkkitehtuurin ammattia. Sivusto tarjoaa ajankohtaista tietoa rakennetuista maisemista ja esittelee uusia tekniikoita vaikuttavien maisemasuunnitelmien luomiseen. Se keskittyy myös ekologisesti herkkien suunnittelu- ja suunnittelumenetelmien korostamiseen. Katetaan kaikki maisema-arkkitehtuurin osa-alueet alakoulujen kasvipuutarhojen luomisesta monimutkaisten polkujen luomiseen teollisuuskompleksien läpi.

15. Nuori arkkitehti

Kuten nimestä käy ilmi, Young Architect on suunnattu auttamaan seuraavan sukupolven arkkitehtejä menestymään työssä, koulussa ja elämässä. Sivuston luoja ja arkkitehti Michael Riscica on auttanut nuoria arkkitehteja erilaisissa tehtävissä vuodesta 2013 lähtien. Ilmoittaudu edullisille kursseille oppiaksesi läpäisemään arkkitehtuurin rekisteröintikokeen (ARE), olemaan yhteydessä muihin arkkitehtiin, turvautumaan taloudellisesti ja seuraamaan urapolkua joka sopii sinulle parhaiten. Tilaa Nuori arkkitehti podcast, niin kuulet todellisia tarinoita alallaan menestyneiltä nuorilta arkkitehdilta.

16. Moderni arkkitehtuurikonsepti

Modern Architecture Concept jakaa moderniin ja nykyarkkitehtuuriin liittyviä sisustusideoita ja inspiraatiota. Bloggaaja Suzy Cacic loi blogin tapakseen esitellä henkilökohtaista rakkauttaan modernia muotoilua kohtaan. Tee-se-itse-mestari Cacic keskittyy siihen, kuinka luoda vaikuttava moderni tyyli pienellä budjetilla. Hän keskustelee kaikesta lattiasta terassimateriaaleihin ja feng shui -vinkkeihin kotiin ja toimistoon.

17. Päivittäinen annos arkkitehtuurikirjoja

Daily Dose of Architecture Books on paikka, jossa bloggaaja John Hill kirjoittaa säännöllisesti joka viikko jakaakseen parhaat ja uusimmat markkinoille tulevat arkkitehtuurikirjat. Hänen kirja-arvostelunsa perustuvat hänen omakohtaisiin kokemuksiinsa kustakin julkaisusta ja hänen kommentteihinsa. Hae kirjoja päiväaiheisista luokista: Monografiamaanantai, Tekniset tiistait, Maailman keskiviikot, Historian/teoriatorstait ja Kaikille vapaat perjantait. Wayback Weekendin viesteissä on vanhempia kirjoja, joita Hill haluaa jakaa. Monet liittyvät aiemmin tällä viikolla jaettuihin kirjoihin.

18. Modernistinen Australia

‘Fry House’ 18 Amalfi Drive, Isle Of Capri QLD"Fry House" 18 Amalfi Drive, Isle Of Capri QLD

Australiassa vuosisadan puolivälin suunnitteluun ja modernistisiin periaatteisiin keskittyvä Modernist Australia sopii erinomaisesti vuosisadan puolivälin faneille ympäri maailmaa. Kustantajat kaipaavat modernististen rakennusten eheyden tunnustusta ja säilymistä riippumatta siitä, ovatko ne keskellä kaupunkia tai eristyksissä rannikolla. Löydä inspiraatiota saadaksesi vuosisadan puolivälin löytösi näyttämään jälleen uusilta ja mistä löytää jäljennöksiä retro-asuntosi suunnitteluun.

19. HOK

San Francisco Public Safety CampusSan Franciscon yleisen turvallisuuden kampus

Globaali arkkitehtuuri-, suunnittelu-, suunnittelu- ja suunnittelutoimisto HOK työllistää yli 1 500 henkilöä 23 toimistossa kolmella mantereella. Siksi heidän verkkosivustonsa on täynnä inspiraatiota yli tusinalle markkinoille ja toimialalle. Heidän blogissaan on myös osio siitä, miten muotoilu on muuttunut COVID-19:n takia. Se tarjoaa lähteitä ja neuvoja kaupan ammattilaisille, jotka sopeutuvat pandemiaan liittyviin muutoksiin.

Jos pidät sivustamme, jaa se ystävillesi & Facebook