30 vinkkiä takkahyllyn tekemiseen ja koristeluun

30 Tips to DIY and Decorate Your Fireplace Mantel Shelf

Takka ilman takkaa on kuin sohva ilman tyynyjä. Mahdollisuus on olemassa ja on selvää, että sohva näyttäisi paremmalta tyynyjen kanssa, mutta sinun tarvitsee vain lisätä ne.

30 Tips to DIY and Decorate Your Fireplace Mantel Shelf

Katso nämä 30 vihjettä, joiden avulla voit tehdä itse ja sisustaa takkahyllysi, niin olohuoneesi näyttää aivan uudelta tilalta viikonlopun aikana.

Jos epäilet, että sinulla ei ole puusepän taitoja takkakamiinan asentamiseen, sinun on ilo kuulla, että et tarvitse niitä. On monia tapoja asentaa hyllymäinen takka takkaan ja vielä enemmän tapoja muotoilla niitä.

Table of Contents

Mitä laitat mantelhyllylle?

What Do You Put on a Mantel Shelf?

Ennen kuin sukellat ja alat etsiä ideoita takkahyllyn luomiseen, mietit luultavasti, mitä sinun tulisi laittaa takkahyllylle. Tämä on siistiä takkavaippoissa – ne ovat erittäin monipuolisia, joten voit laittaa niihin melkein mitä haluat!

Monet ihmiset haluavat muuttaa kamiinansa sisustusta vuoden aikana. He koristelevat sen eri vuodenaikoina ja vaihtavat sitä, kun vuodenajat vaihtuvat. Mutta sinun ei tarvitse tehdä tätä, koska on olemassa useita tapoja koristella kamiina. Alla on luettelo ideoiden antamiseksi.

Mantelhyllylle laitettavat asiat:

Kirjat Valokuvat Vuodenaikojen sisustus Kukkamaljakot (oikeat tai väärennetyt) Kynttilät Koristepurkit Taideteoksia patsaita/hahmoja Matkamuistoja Kokoelma esineitä Koristekiviä/kiviä Valot Kortit, joita olet saanut Kellopeili Antiikkiesineet Mehikasvit

Kuinka monta esinettä tulisi olla mantelissa?

How Many Items Should Be on a Mantel?

Vaikka mantelhyllylle voi laittaa monia esineitä, tämä ei tarkoita, että sinun pitäisi laittaa kaikki tavarat kerralla. Tämä voi aiheuttaa ristiriitoja ja näyttää kiireiseltä eikä tyylikkäältä.

On suositeltavaa, että sinulla on korkeintaan 3-5 isoa esinettä kerralla. Tietysti, jos sinulla on kokoelma, muutama lisää on ok, mutta sinun ei pitäisi olla niin paljon, että kamiinasi näyttäisi olevan täynnä. Jos sinulla on suuri kokoelma esineitä, harkitse näyttelemiesi kohteiden kääntämistä ylikuormituksen estämiseksi.

Kuinka syvä tulisijan hyllyn tulisi olla?

Yleensä, kun suunnittelet tulisijaa, kuinka syvä teet sen, riippuu siitä, mitä aiot tehdä sillä. Suuren esinekokoelman esittelyn suunnitteleminen edellyttää syvemmän takkahyllyn luomista, mutta se vie myös enemmän tilaa takan edessä ja aiheuttaa vaaraa ohikulkiville ihmisille.

Haluat luultavasti takkasyvyyden noin 7 tuumaa, koska tämä antaa sinulle tilaa kaikenlaisille sisustuksille ilman, että se työntyy liian pitkälle huoneeseen. Haluat olla varma, että tulisijasi on saman syvyinen kauttaaltaan, jotta se ei näytä vinolta.

Kuinka korkealla mantelhyllyn tulisi olla takan yläpuolella?

Suurin osa takkakannoista on valmistettu puusta. Tästä johtuen on äärimmäinen palovaara, jos rakennat takkavaipan liian lähelle tulisijan yläosaa.

Säännöt ja määräykset vaihtelevat asuntotyypin ja asuintilan mukaan, joten muista tutustua näihin ennen kuin rakennat mantelhyllyn. Jos alueellasi tai asuntotyypilläsi ei ole erityisiä sääntöjä, Paloturvallisuusvirasto toteaa, että takkahyllysi alaosan on oltava vähintään 12" tai yhden jalan etäisyydellä takkalaatikon yläosasta.

Kuinka leveä tulisijahyllyn tulisi olla?

Se voi tuntua hieman oudolta, mutta takkahyllysi ei saa olla yhtä leveä kuin takkasi. Tämä johtuu siitä, että useimmat takat ovat melko pieniä ja lyhyt kate vaikuttaisi oudolta (ja jättäisi vähän tilaa sisustukselle).

Peukalosääntönä on, että tulisijasi tulisi ulottua vähintään kolme tuumaa takasi ohi molemmilta puolilta, mutta tätäkin pidetään melko pienenä. Useimmat ihmiset valitsevat, että heidän mantelansa ulottuu vähintään 6 tuumaa takkalaatikon puolelle.

Onko sinulla paljon esiteltäviä kohteita? Muista sitten laajentaa takkavaippaa vielä pidemmälle molemmille puolille. Voit jopa antaa sen ulottua seinästä seinään ja kiertää kulmien ympäri – katto on rajana!

Mitä tarvikkeita tarvitset mantelhyllyn tekemiseen?

Mantelhyllyn rakentaminen on helppoa, kunhan sinulla on oikeat materiaalit. Ennen kuin lähdet kauppaan, päätä, minkä tyylisen vaipan haluat asentaa, sillä se määrää, mitä seuraavista tarvikkeista tarvitset.

Mantelhyllyn rakentamiseen tarvittavat tarvikkeet:

Puu Hylly Kiinnike Ruuvit Naulat Hiomapaperi Maali Wood Stain Puutiiviste Tasoitin

Kuinka rakennat takkakaapin hyllyn?

How Do You Build a Fireplace Mantel Shelf?

Eikö kodissasi ole takkaa, mutta onko sinulla takka? Älä huolehdi, sillä oman takkakatoksen asentaminen on melko helppoa. Se vie kuitenkin muutaman tunnin, joten varmista, että sinulla on riittävästi aikaa tämän projektin suorittamiseen ennen kuin aloitat.

Vaihe 1: Mittaa

Vaikka haluaisit takkahyllyn, joka ulottuu kuusi tuumaa takasi ohi molemmilla puolilla, tämä ei ehkä ole mahdollista työskentelytilassasi. Ota etukäteen selvää, kuinka paljon tilaa sinulla on, pitäen mielessä palomääräykset, joita on noudatettava.

Vaihe 2: Osta tarvikkeita

Yllättäen on melko yleistä rakentaa takkahylly hyllyltä ostettavissa olevasta puutavarasta – ei tarvita erityistilausta. Suuntaa myymälään mittojen jälkeen, jotta siellä työskentelevät työntekijät voivat tarvittaessa auttaa sahatavaran leikkaamisessa.

Tarvitset myös jotain pitämään kamiinahyllysi paikallaan. Voit halutessasi rakentaa täyden katon sivutuilla, tai voit ostaa muutaman hyllykannattimen ja pitää sen yksinkertaisena. Jos haluat kamiinasi sulautuvan tilaan, nyt on myös aika ostaa takkasi ympärillä oleva maali.

Tämä on myös aika hioa ja tiivistää puusi, jotta se kestää mahdollisimman pitkään kotonasi. Sinun ei tarvitse vielä huolehtia maalista, sillä voit tehdä sen asennuksen jälkeen takkahyllyn.

Vaihe 3: Tasoita mantelosi

Älä ilahdu nauloista vielä, sillä haluat varmistaa, että vaippasi on vaakasuorassa ennen kuin alat laittaa nauloja tai ruuveja seiniin. Tämä johtuu siitä, että esineet putoavat, jos hylly ei ole vaakasuorassa. Ota ystäväsi ja tasoitin ja ole erityisen varovainen varmistaaksesi, että hyllysi on täysin vaakasuorassa, ennen kuin kiinnität sen seinään.

Vaihe 4: Kiinnitä manteli seinään

Tässä on ystävä, joka on hyödyllinen, sillä he voivat pitää tappihyllyn paikallaan, kun kiinnität ensimmäiset ruuvit tai naulat. Tällä tavalla se asennetaan vaakasuoraan niin kuin olet mitannut sen olevan.

Ennen kuin asetat mitään takkaan, sinun kannattaa sijoittaa muutama esine varmistaaksesi, että se on tukeva ja turvallinen. Niille, jotka aikovat laittaa erityisen raskaita esineitä takkaan, kannattaa ehkä lisätä ylimääräinen hyllyteline tueksi.

Vaihe 5: Maalaa ja koristele!

Nyt kun takkahyllysi on kiinnitetty, on aika koristella se haluamallasi tavalla! Voit maalata sen sulautumaan seinään tai jättää sen luonnollisen puun väriin. Voit myös maalata sen erottuaksesi joukosta, se on loppujen lopuksi sinun kamiinasi! Tee sillä mitä haluat!

Mikä on kelluva takkahuone?

Kelluva takkahylly on takkahylly, joka on tehty yhdestä puupalasta, jossa ei näy näkyviä merkkejä kiinnittymisestä seinään. Kelluvat mantelit on valmistettu useista vahvasta puusta, tyypillisesti tammesta.

Kelluvan vaipan luomiseksi sinun on leikattava seinään reikä, joka on hieman pienempi kuin sen puukappaleen koko, jota haluat käyttää kelluvaan vaippaan. Sitten sinun on koverrattava puupala hyllyn luomiseksi. Tämä voi olla vaikeaa tehdä, ja on suositeltavaa, että saat ammattimaisen avun, jos haluat tämäntyyppisen vaipan.

Minkä tyyppistä puuta manteloissa käytetään?

Kun ostat puuta mantelosi luomiseksi, sinun tulee tietää, että voit tehdä katon melkein mistä tahansa lehtipuusta. Kovapuu on kestävää ja kestää sisustuspaikkana vielä vuosia. Alla on luettelo kaikista lehtipuulajikkeista.

Kovapuutyypit:

Kirsikka saksanpähkinä mahonki antiikkimänty suosittu vaahtera tammi setri sypressi hickory leppä

Takkakaapin hyllyn mittaus

Oman katon asentaminen voi tuntua helpolta, ja se voi olla sitäkin, kunhan käytät aikaa tilan mittaamiseen kunnolla. Sinun on suoritettava useita mittauksia, jotta voit valita oikean kokoisen puun kaminahyllyllesi.

Vaihe 1: Mittaa leveys

Mittaa ensin, kuinka leveä takkasi on, ja päätä, kuinka paljon haluat takkahyllyn ulottuvan kumpaankin suuntaan. On suositeltavaa olla vähintään 3-6 tuumaa. Muista lisätä nämä lopulliseen leveysmittaan.

Vaihe 2: Mittaa syvyys

Kuinka pitkälle haluat hyllysi ulkonevan? Vaikka 7 tuumaa suositellaan, saatat haluta, että hyllysi tulee hieman pidemmälle tai olla hieman vähemmän syvä, jos kotisi on pieni. Käytä mittanauhaa nähdäksesi, miltä tämä näyttää.

Muista, että palokoodit voivat myös sanella kuinka syvä hyllysi voi olla, ja sinun kannattaa tarkistaa nämä ennen puun ostamista.

Vaihe 3: Mittaa korkeus

Takkahyllyn tulee olla vähintään 12 tuumaa takan yläosan yläpuolella. Tarkista, että yllä olevat kaksi mittaa toimivat tällä korkeudella takan yläpuolella.

Vaihe 4: Mittaa kokonaiskorkeus

Haluatko perinteisemmän näköisen katon, jossa on sivut ylähyllyn lisäksi? Sitten sinun on myös mitattava hyllysi lattiaan. Näin voit ostaa puuta kamiinan sivuille. Tätä vaihetta ei tarvita käytettäessä perushyllyä kamiinana.

Etkö vieläkään ole varma, että tarvitset takkaan korostamaan takkaa? Jatka lukemista nähdäksesi mahtavia tapoja koristella takkahyllyäsi, jotka voivat vain muuttaa mielesi!

Parhaat vinkit takkahyllyn sisustamiseen

1. Live Edge Mantel -hylly

Live Edge Mantel Shelf

Käytä vain hetki pyörtyäksesi sen elävän reunan kamiinahyllyn yli. Se olisi helpoin asentaa ja antaa sinulle syyn tuhlata sitä elävää reunaa olevaa puukappaletta, jota olet katsellut. (Houzzin kautta)

2. Puutakka takkaan

wood fireplace mantel shelf

Olet luultavasti nähnyt keinotekoisten puupalkkien projektin kelluvan Pinterestissä. Luo samalla menetelmällä ihana puinen takka takkaan. Tällainen klassinen ulkoasu sopii kaikkiin olohuoneesi tyyliin. (Adicted 2 Decoratingin kautta)

3. Asenna hylly takan yläpuolelle seinän sisään

Install a Shelf Above a Fireplace Inside the Wall

Onko takkasi seinän sisällä? Älä usko, että skenaario jättää sinut pois mantelhyllypelistä. Rakenna yksi kauniista muovauskappaleista ja se täydentää takkakuvan. (Designer Trappedin kautta)

4. Käytä suuria vintage-kiinnikkeitä

Use Large Vintage Brackets

Mantelhyllyn pystyttäminen vaatii oikeastaan vain hyllyn ja kiinnikkeet. Löydä itsellesi ihastuttavia suuria vintage-kiinnikkeitä, jotka osoittavat hieman kulumista ja tuovat eloa takkahyllyyn. (@magnolia kautta)

5. Tahraa takkahyllysi saadaksesi uuden ilmeen

Stain Your Fireplace Mantel Shelf for a New Look

stained fireplace shelf

Ehkä katsot hyllyäsi halveksuneena, mutta sinulla ei ole varoja tehdä isoa mantelhyllyn muutosta. Yksinkertaisella petsirölkillä suosikkisävyssäsi voit antaa kamiinahyllyllesi aivan toisenlaisen tunnelman. Mene pimeäksi tai vaaleaksi, joko päinvastoin, päinvastoin kuin sinulla on uusi ilme. (Sarah Sherman Samuelin kautta)

6. Musta ja iso hylly

black and bulky shelf

Etsitkö suurta vaipan vaihtoa? Et voi mennä pieleen, jos jokin on mustaa ja tilaa vievää. Etsi suurimmat mahdolliset kiinnikkeet ja lisää alaosaan koristeita kiinnostuksen vuoksi. (Home Bunchin kautta)

7. Pitkä takkahylly

a long fireplace mantel shelf

Joillakin tulisijoilla on kiusallinen suunta, koska niillä on hyllyt toisella puolella molempien sijaan. Mitä teet sillä?

Asennat takkahyllyn, joka ulottuu takan poikki sekä hyllyt sivuille. Yhtäkkiä koko seinä yhdistyy täydelliseen harmoniaan. (HGTV:n kautta)

8. Hylly lieden yläpuolella

shelf above a stove

Se, että sinulla on takka takan sijasta, ei tarkoita, etteikö sinulla pitäisi olla myös takkaa. Aseta yksi nurkkaan lieden taakse ja huomaa, että hylly auttaa täyttämään muuten hankalan tilan. (The Painted Hingen kautta)

9. Ripusta suuri taideteos

hang a piece of art

Suuri taide on yksi parhaista koskaan luotuista asioista. Yhdellä yksinkertaisella kappaleella, joka roikkuu kaminahyllyn yläpuolella tai nojaa vain seinää vasten, voit tehdä tilaan muodon ja jotain, joka saa sinut hymyilemään joka kerta kun katsot sitä. (Unskinny Boppyn kautta)

10. Suuri peili lisää valoa

large mirror to add more light

Tietenkin iso peili on myös loistava tapa täyttää kamiinasi ilman, että se näyttää sekavalta ja superkoristelulta. Lisäksi se pomppii valoa ympäri huonetta ja saa tilasi tuntumaan suuremmalta, joten se on periaatteessa kaikille voittoisa. (Rachel Bishop Designsin kautta)

11. Pieni ja tyylikäs mantelhylly

minimal and chic fireplace mantel shelf

Jos et ole kiinnostunut koristeellisesta mantelliikkeestä, se on okei. Lisää ripaus vihreyttä ja valokuva suosikkipaikastasi tai perheestäsi saadaksesi minimaalisen mutta tyylikkään mantelhyllyn ilmeen. (Centsational Girlin kautta)

12. Ripusta juliste takkasi yläpuolelle

decorative poster above the fireplace mantel shelf

Monet ihmiset sanovat, että julisteet tulee aina kehystää. Me sanomme toisin. Ripusta se millä tahansa sopivaksi katsomallasi tavalla takkahyllyn yläpuolelle, niin kukaan ei ajattele sinua tai takkaasi pahemmin langan käytöstä. (HGTV:n kautta)

13. Luo syvyyttä kerrostuksen avulla

layering to create depth

Jopa mantelhyllyssä on melko helppoa luoda syvyyden tuntua. Kehystettyjä valokuvia tai taideteoksia kerrostelemalla, pinot erikokoisia kirjoja, pieniä rihkamaa, joissa on tunnelmaa kaiken edessä, eri kerrokset auttavat sinua kiinnostamaan kamaasi hetkessä. (Emily Hendersonin kautta)

14. Yksinkertainen tyhjä ikkuna

simple empty windowpane

Oletko rakastunut vintage-kappaleiden halkeilevaan maaliin ja haalistuneeseen ulkonäköön? Käytä kamiinahyllyäsi yksinkertaisen tyhjän ikkunan näyttämiseen, joka luo hauskan ja minimaalisen maalaistalon tunnelman. (The Lettered Cottagen kautta)

15. Päivitä Mantel-hyllysi joka kausi

seasonal update the fireplace mantel shelf

Kun vaihdat sisustusta vuodenaikojen ja lomapäivien mukaan, älä unohda ottaa mukaan kamiinahyllyäsi. Esittele suosikkikukasi keväällä, taululainausta kesällä, kirkkaita lehtiä syksyllä ja mini ikivihreitä talvella. (Duke Manor Farmin kautta)

16. Näytä huonekasvit

houseplant display

Mantelit ovat yleensä loistavia paikkoja myös huonekasveille. Jos keräät lehtiä ja kaktuksia, sijoita parhaat ruukkusi kasveineen eri korkeuksille vaippahyllyllesi saadaksesi kasvihuoneilmeen. (@shophesbyn kautta)

17. Asenna lamput

install lamps

Jotkut takat tarvitsevat kipeästi lisävalaistusta, mutta niissä ei ole tilaa lamppuille. Nyt sinulla on mahdollisuus asentaa suosikkilamput tuomaan valoa viemättä kattilatilaa. (House of Jaden kautta)

18. Kehystä television näyttö

frame your television

Televisioruudut ovat melko ruma, mutta välttämätön elementti olohuoneessa. Usein se tarkoittaa sen asentamista takan yläpuolelle. Mutta voit auttaa parantamaan mantel-näkymääsi kehystämällä näytön niin, että se näyttää mustalta kankaalta ruman näytön sijaan. (Remodelaholicin kautta)

19. Perustele koristeesi huoneesi teemaan

decorate based on room's theme

Kun poimit ja valitset, mitä takkahyllyssäsi pitäisi näyttää, varmista, että teet päätöksesi olohuoneesi teeman perusteella. Vaaleanpunaiset kukat eivät toimi, jos tilassa ei ole muuta vaaleanpunaista. (A Pretty Life In The Suburbs kautta)

20. Ripusta banneri

hang a banner on the fireplace mantel shelf

Eikö sinulla ole rahaa kamiinahyllyjen uudistamiseen? Ei se mitään. Ripusta banneri, jonka olet ostanut tai jopa tehnyt itse, jotta katseesi häiriintyisi kammosta, josta et pidä. (Dining Delightin kautta)

21. Asenna hylly sohvan yläpuolelle

install a shelf above the sofa

Tiedätkö, että kamiinahyllyyn ei tarvita edes takkaa? Asenna yksi sohvasi tai pianon yläpuolelle tai television yläpuolelle, missä tahansa sinulla on tyhjä seinä, joka näyttää paremmalta kannehyllyllä. (@angelascozyhomen kautta)

22. Yksinkertainen valkoinen hylly

white fireplace mantel shelf

Joskus vähemmän on enemmän, ja usein huomaamme tämän olevan tilanne modernissa kodin sisustuksessa. Tee-se-itse Playbook näyttää, kuinka tämä yksinkertainen valkoinen hylly, joka istuu takan yläpuolella, koristellaan.

Lisäämällä alueelle minimaalista sisustusta saat tyylikkään ja tyylikkään lisän jokaiseen kotiin. Usein kodin omistajat päättävät sijoittaa tähän tilaan aivan liian monta koristetta, mikä voi jättää sen näyttämään epäjärjestyneeltä ja sotkuselta.

23. Maalaismainen takkahylly

rustic shelf

Apartment Therapy jakaa tämän kauniin New Orleansin olohuoneen, jossa on maalaismainen ilme ja tunnelma. Tämä yksinkertainen puinen hylly kehystää kauniisti takan ja ulottuu aina lattiaan asti.

Kun sinulla on niin kaunis hylly kuin tämä, varmista, että pidät asiat yksinkertaisina kiinnittääksesi huomion sen suunnitteluun. Kolme kynttilää tuovat alueelle täydellisen viimeistelyn ja hieman väriä ilman, että se näyttää sekavalta tai epäsiistiltä.

24. Lisää sukulentteja

display some succulents

Jos et halua pitää suuria huonekasveja kotonasi, mehikasvit ovat loistava vaihtoehto. Jokainen, joka kamppailee pitääkseen isommat kasvit hengissä, huomaa, että ne vaativat vähemmän huomiota ja hoitoa. Silti ne tuovat kotiisi kaivattua vehreyttä ja elävöittävät muuten tyhjää mantelihyllyä.

Sugar and Cloth tarjoaa meille tämän upean valkoisen mantelhyllyn, joka on kauniisti sisustettu muuhun huoneeseen sopivaksi. Uskomme myös, että yläpuolella roikkuva peili lisää valoa mihin tahansa olohuoneeseen.

25. Kynttilät tai kynttelikkö

candles or a candelabra

Kynttilät näyttävät upeilta missä tahansa kodin osassa, eikä olohuone ole poikkeus tästä. A House in the Hills jakaa tämän hauskan mantelhyllyn, joka käyttää kynttilänjalkoja koristelemaan huonetta.

Voit joko valita vain pari pientä kynttilää tai jotain ylellisempää, kuten tässä kuvassa näkyy. Vaikka et käyttäisikään kynttilöitä, se on hauska tapa lisätä ainutlaatuista tunnelmaa tyhjään mantelihyllyyn.

26. Yksinkertainen maljakko

minimalist fireplace mantel shelf witha simple vase

Jos haluat luoda minimalistisen ilmeen olohuoneeseesi, nautit inspiraation saamisesta Ripistä

Yksi maljakko ja yksi pylväikynttilä on sijoitettu päähän, ja ne lisäävät hienovaraista koristelua heikentämättä takkaa. Kun sinulla on yhtä upea takka kuin tämä, haluat keskittyä sen sijaan siihen alueeseen.

27. Värillinen hylly

a colored shelf

Vaikka suurin osa tämän luettelon hyllyistä on puisia tai valkoisia, ei ole mitään syytä, ettet voi lisätä väriä olohuoneeseesi. Tämä The Sprucen vihreä hylly on rohkea, mutta silti sulautuu sisustukseen.

Vihreä on ihanteellinen sävy kaikille, jotka haluavat lisätä kasveja mantelhyllyonsa, ja me rakastamme, että tässä hyllyssä on paljon ainutlaatuisia esineitä, jotka osoittavat asunnonomistajien luonnetta ja persoonallisuutta. Aina kun sinulla on vapaata tilaa kodissasi, muista lisätä päivittäin esineitä, joita rakastat katsomassa, sillä ne tuovat elämääsi niin paljon iloa.

28. Kasveilla täytetty mantelhylly

fill with plants

Jos asut kerrostalossa tai kodissa, jossa ei ole puutarhaa, etsit todennäköisesti aina tapoja lisätä kasveja ja luontoa kotiisi. Apartment Therapy jakaa tämän upean Toronton asunnon, jossa on runsaasti kasveja mantelhyllylle.

Sinun ei tarvitse tarttua vain yhteen tai kahteen kasviin hyllylläsi, vaan voit lisätä koko rivin, kuten tässä kuvassa. Kasvit näyttävät upeilta valkoisen hyllyn rinnalla, sillä sinun ei tarvitse huolehtia ruukkujen törmäämisestä hyllyn väriin.

29. Lisää antiikkia mantelhyllyllesi

add some antiques

Kaikille, jotka keräävät antiikkia tai ainutlaatuisia keräilyesineitä, tämä on upea tila kodissasi lisätavaroiden lisäämiseen. Jos sinulla on vaikeuksia löytää paikkoja, joissa voit esitellä ostoksesi, tulet rakastamaan lisätilaa olohuoneessasi.

Country Living näyttää meille, kuinka luodaan tämä olohuoneen takkahylly, joka kokoaa hyllylle kauniin kokoelman antiikkia.

30. Värikkäitä maljakoita

colorful vases on the fireplace mantel shelf

Vaikka et aio lisätä kukkia maljakoihisi, tulet rakastamaan niiden lisäämistä kamiinahyllyllesi saadaksesi väriä. Completely Coastal jakaa tämän hauskan mantelhyllyn muodonmuutoksen, joka lisää valoisaa ja rantamaista ilmettä mihin tahansa huoneeseen.

Monet olohuoneet pitävät kiinni neutraaleista väreistä, mutta rantatalossa tai huoneistossa voi olla hauskaa lisätä tilaan väriä.

Takkakaapin hylly UKK

Voitko laittaa hyllyn takan päälle?

Joo! Hyllyn asettaminen takan yläpuolelle on yksi helpoimmista tavoista lisätä takkavuori kotiisi. Varmista vain, että tämä hylly on riittävän korkea takkasi ympärillä täyttääkseen palomääräykset.

Voitko käyttää kelluvaa hyllyä takkakatteena?

Kelluva hylly on loistava takkakaappi, mutta niiden asentaminen voi olla vaikeaa, joten sinun kannattaa palkata apua, jos asuintaloasi ei ole vielä asennettu.

Kuinka pitkälle takka työntyy ulos?

Kuinka pitkälle takka työntyy ulos, riippuu yleensä kodistasi ja tulisijasi mallista. Mutta voit odottaa, että keskimääräinen takka vaatii 26"-28" tilaa, jotta ovi voidaan avata kokonaan.

Onko mänty hyvä mantel?

Mänty voi näyttää kauniilta katteena, mutta sitä tulee välttää, kun haluat katon kestävän pitkään. Mäntypuun tiedetään halkeilevan ajan myötä.

Voitko käyttää puutavaraa takkakamiina?

Puun käyttäminen takkakatteena on loistava tapa saada kotiisi maalaismainen ilme! Haluat varmistaa, että käyttämäsi puu on hyvälaatuista ja hiottu rikkoutumisen ja mahdollisten loukkaantumisten välttämiseksi.

Onko Cedar hyvä takkakamiina?

Cedar on kestävää puuta, jonka kanssa on helppo työstää ja joka siksi sopii täydellisesti käytettäväksi takkakannassasi.

Mantelhyllyt jäävät usein huomiotta kodin muutosten aikana, mutta ne tarjoavat lisää säilytystilaa ja hyllyjä. Jos kodissasi tai asunnossasi on vähän tilaa, se on loistava paikka esitellä suosikkiesineitäsi tai -taideteoksiasi. On kuitenkin tärkeää muistaa, että et halua saada kamiinahyllystäsi näyttämään liian sekavalta.

Valitse sopiva valikoima esineitä, jotka toimivat hyvin yhdessä luodaksesi hauskan lisäyksen kotiisi. Kun koristelet takkahyllyäsi, sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että se on pysyvä lisä. Jos haluat lisää kausiluonteista hauskanpitoa kotonasi, vaihda esineitä joka kausi luodaksesi uuden teeman ja ilmeen.

Jos pidät sivustamme, jaa se ystävillesi & Facebook