60 DIY-sohvapöytä-inspiraatiota jokaiseen kotiin ja tyyliin

60 DIY Coffee Table Inspiration For Every Home And Style

Sohvapöydän pitäisi olla yksi monipuolisimmista huonekaluista, joita voi tehdä. Se ei ole tarkoitettu vain olohuoneeseen, eikä sen aina tarvitse olla suorakaiteen muotoinen.

60 DIY Coffee Table Inspiration For Every Home And Style

Voit viedä sen ulos kuistille tai ryhmitellä useita pieniä korostuspöytiä yhden kappaleen sijaan, jotta sinulla on enemmän joustavuutta. Lue lisää näistä ideoista ja muusta alla olevista DIY-sohvapöytäprojekteista.

Table of Contents

Tee-se-itse-sohvapöytä – Video vaihe vaiheelta

How to Build a Hairpin Modern Coffee Table

Olemme koonneet oppaan tee-se-itse-sohvapöytäsi inspiraatioksi näyttääksemme, kuinka helppoa tämä projekti voi olla. Jotta voit tehdä oman sohvapöydän, tarvitset seuraavat:

Sarja 16 tuuman hiusneulajalkoja 3 x reunustettua liimapaneelia – 18 x 48 tuumaa Pöytäsaha Hiomakone Kasvonaamio Puuliima Kiinnikkeet Naulat Puutäyte Polykryyli

Vaihe yksi: Puun leikkaaminen

Leikkaa puupalat pöytäsahallasi. Leikkaa yksi pala kummaltakin puolelta varmistaaksesi, että palat ovat yhtä leveitä. Säädä pöytäsahaa ja käännä lautaa tehdäksesi viimeisen leikkauksen varmistaaksesi, että sinulla on suorat reunat molemmilla puolilla.

Haluat myös asentaa jigin pöytäsahaan leikkaamaan 45 asteen kulmassa. Pohjimmiltaan aiot tehdä kaksi puukappaletta pöydän ylä- ja alapuolelle sekä kaksi pienempää, jotka toimivat sivuina. Muista hioa pinnat, kun olet valmis.

Vaihe kaksi: Puukappaleiden kiinnitys

Haluat käyttää tässä laadukasta puuliimaa ja levittää sitä puupalojen reunoihin, aivan 45 asteen leikkauksiin. Varmista, että laitat puuliimaa molempiin jiiriliiman osiin ja käytä puristimia pitääksesi kaikki osat yhdessä.

Voit käyttää nauloja tai ruuveja pitämään kappaleet yhdessä, mutta sinun on varmistettava, että ne asettuvat oikein vierekkäin ja muodostavat 90 asteen kulmat. Nauloja käytetään enimmäkseen paikkamerkkinä, koska liima hoitaa suurimman osan kiinnityksestä.

Parhaan tuloksen saamiseksi kiinnitä kaksi pientä sivua suureen sivuun, anna liiman kuivua ja kiinnitä sitten toinen iso pala niin, että muodostat suorakulmion kaikista neljästä osasta.

Vaihe kolme: Puun täyttäminen

Kun poistat naulat pöydän kulmista, sinun on täytettävä reiät puutäytteellä. Jos huomaat jiirisaumarakoja, voit käyttää puutäytteitä myös niihin.

Vaihe neljä: Hio täyteaine

Kun puutäyte on kuivunut, hio pinta vielä kerran. Ota kostea liina ja poista sillä hiekkapöly sohvapöydän yläosasta ja sisäpuolelta.

Vaihe viisi: Puun viimeistely

Voit valita, haluatko säilyttää puun luonnollisen värin vai haluatko maalata puun petsillä antamaan sille erilaisen viimeistelyn. Joka tapauksessa sinun on käytettävä suojaavaa viimeistelypinnoitetta, kuten polykryyliä.

Tätä suojaavaa pintaa tarvitaan yleensä kaksi tai kolme kerrosta ja muista hioa pinta kahden kerroksen välissä ja myös viimeisen levityksen jälkeen.

Vaihe kuusi: Jalkojen kiinnitys

Hiusneulajalat toimivat todella hyvin tämän pöydän kanssa. Varmista, että ne ovat kaikki samassa paikassa (samalla etäisyydellä reunoista) ja poraa valmiiksi reiät, jotka tarvitaan ruuvien kiinnittämiseen ja jalkojen kiinnittämiseen. Nauti uudesta DIY-sohvapöydästäsi.

Mitkä ovat erilaiset pöytätyylit?

What Are the Different Table Styles?

Pöydät luokitellaan yleensä sen tyypin mukaan, minkä sisustustyylin ne sopivat.

Korostuspöydät – Termi "aksenttipöytä" on puhekielessä käytetty termi, joka viittaa useisiin erilaisiin pöytämuotoihin, mukaan lukien konsoli-, pääty- tai sohvapöydät. Sohvapöydät – Sohvapöytä sijoitetaan yleensä sohvan eteen olohuoneeseen tai oleskelutilaan. Voit käyttää sitä esittelemään ruokia ja juomia sekä sohvapöytäkirjallisuutta, kasveja ja muita rihkamaa. Konsolipöydät – Konsolipöydillä on kapea ja ohut muotoilu, joten löydät ne todennäköisesti sohvan takaa tai käytävistä ja sisäänkäynneistä. C-pöydät – Kuten nimestä voi päätellä, C-pöytä on suunniteltu ainutlaatuisella C-muodolla, jonka avulla voit kääntää tämän huonekalun sohvan tai sängyn päällä. Sivupöydät – Kuten nimi sanoo, sivupöytä menee sohvan viereen ja on erinomainen paikka valolle tai juomille. Niitä kutsutaan joskus "lopputaulukoiksi". Pesäpöydät – Pesäpöytä on erinomainen valinta ahtaaseen kotiin. Se on pohjimmiltaan korostuspöytä, jossa on kaksi tai useampia kappaleita, jotka voidaan pinota päällekkäin. Rumpupöydät – Rumpupöytä on massiivinen pyöreä pöytä, joka juontaa juurensa aina 1700-luvulta. Toisinaan se on tarpeeksi korkea tuomaan tuolin ylös, ja toisinaan siinä on kirjahyllyjä tai laatikoita sekä työkaluilla varustettu nahkainen toppi. Nykyään termiä käytetään usein viittaamaan suureen pyöreään pöytään. Ottomaanit – Joissain tilanteissa ottomaanit voivat toimia myös pöytänä. Muuttaakseen ottomaanin pöydäksi ihmiset yleensä kääntyvät tarjottimen puoleen, joka luo tasaisen pinnan juomien ja välipalojen asettamiseen.

Taulukotyylit

Teollisuus – Erityisesti teollisuuspöydät voivat olla todellisia taideteoksia, ja jotkut näyttävät olevan rakennettu kokonaan säilyneistä valmistuskoneista (vaikka ne olisivatkin vain kopioita). Kun ajattelet teollisia sohvapöytiä, kuvita paljaat metallijalat ja kärsivä puu. Vuosisadan puolivälin moderni – kuuluisan tulppaanipöydän lisäksi vuosisadan puolivälin moderneja pöytiä määrittelee hunajapetsattu luonnonpuu ja matala profiili, joka on usein valmistettu vaneri. Saatavilla on niin ultramoderneja kappaleita kuin pehmeämpiäkin moderneja ja arkipäiväisiä asioita. Maalaistalo – Tässä sisustuksessa maalaistalon pöydät toimivat usein sekä keskipisteinä että upeina taideteoksina, kun taas antiikkiset arkut ja lipastot toimivat toisinaan korostuspöytinä. Shabby chic – Shabby chic on verrattavissa maalaistalosuunnitteluun, mutta se erottuu käytetyistä vaaleammista puulajeista ja usein taustalla olevasta naisellisuudesta. Nuhjuiset tyylikkäät pöydät kunnostetaan usein pastellin tai valkoisen sävyin, ja joskus ne yhdistetään kirpputoriaarteiden kanssa luomaan vanhan maailman charmia. On melko tavallista löytää nuhjuisia tyylikkäitä sohvapöytiä, jotka on valmistettu kokonaan kierrätetyistä kuormalavoista. Skandinaavinen – Skandinaaviset huonekalut erottaa sen käytännöllisyydestä. Pöydät ovat usein ohuita mutta tyylikkäitä, ja ne koostuvat metallista tai puusta, joka on petsattu tai maalattu suhteellisen vaaleilla sävyillä.

Mistä useimmat sohvapöydät on tehty?

What Are Most Coffee Tables Made Of?

Vaikka tästä ei ole tarkkaa tilastoa, useimmat sohvapöydät on valmistettu puusta. On kuitenkin muitakin materiaaleja, jotka tulevat lähelle, joten jos haluat tietää lisää siitä, mitä voit käyttää tee-se-itse-sohvapöytään, tutustu alla olevaan luetteloon.

Puu – Ylivoimaisesti yleisin sohvapöydän pinta, puu on altis vesirenkaille, minkä vuoksi suurin osa ihmisistä suojaa sitä lasinaluseilla ja koristeilla. Metalli – Metalliset sohvapöydät ovat suosittu valinta, koska ne koostuvat kestävästä raudasta, alumiinista, teräksestä tai useista muista seoksista. Usein tämäntyyppinen sohvapöytä yhdistetään lasilevyyn tai lasin ja puun sekoitukseen. Lasi – Lasi on toinen yleinen materiaali toppeihin. Kun ostat lasikattoisen pöydän, muista, että roiskeet ja vesirenkaat näkyvät paremmin pinnalla, mikä vaatii säännöllistä puhdistusta. Kivi – Voit aina valita marmori- tai kivipäällysteisen sohvapöydän saadaksesi perinteisen, majesteettisen ulkonäön. Kivilevyn huoltotarve vaihtelee kivityypin mukaan.

Kuinka koristella sohvapöytä

How to Decorate a Coffee Table

Kun olet valmis tekemään tee-se-itse-sohvapöytäsi, on myös tärkeää koristella se kunnolla. Mitä tulee DIY-sohvapöytäkoristeisiin, vain pöytätason koko ja oma mielikuvituksesi rajoittavat sinua. Tässä muutamia vinkkejä:

Käytä lasi- tai puualustalle asetettuja pieniä veistoksia. Aseta suosikki ruukkukasvit. Koristele maljakolla, jossa on luonnollisia tai tekokukkia. Koristele tee-se-itse-sohvapöytäsi mielenkiintoisilla pöytävalaisimilla. Et voi mennä pieleen hedelmäkulholla. Perusta miniatyyri Zen-puutarha. Käytä läpinäkyviä lasikulhoja, joissa on kiviä tai puolijalokiviä. Käytä värikkäitä kynttilöitä ja kynttilänjalkoja.

Rakenna uusi sohvapöytä näillä yksinkertaisilla tee-se-itse-suunnitelmilla

1. Pallet-sohvapöytä

DIY Coffee Table

Jos haluat rakentaa jotain ulkoterassillesi tai terassillesi, harkitse lavasohvapöytää. Se on helppo koota ja halpa valmistaa. Lisäksi se näyttäisi erittäin viehättävältä, jos päätät säilyttää puun kuluneen ulkonäön.

2. Lavapöytä ja hiusneulajalat

Pallet Table with Hairpin Legs

Lavapöytä hiusneulajaloineen voi näyttää söpöltä olohuoneessa, varsinkin jos tavoitteena on luoda kodikas ja rento tunnelma. Hiusneulajalat antavat sille hoikan ja naisellisen ilmeen, ja lavan yläosa voidaan rakentaa sisältämään säilytyshyllyt.

3. Lisää laattalevy sohvapöytään

60 DIY Coffee Table Inspiration For Every Home And Style

Sohvapöytää rakentaessasi voit käyttää erilaisia materiaaleja. Voit esimerkiksi antaa sohvapöydällesi laattalevyn. Käytä yhtä suurta laatta, jos mahdollista säilyttääksesi puhtaan ja yksinkertaisen ulkoasun ja tasaisen pinnan.

4. Ohut ja tyylikäs sohvapöytä hiusneulajaloilla

Modern Coffee Table With Hairpin Legs

Tässä on toinen sohvapöytä hiusneulajaloineen, mutta tällä kertaa ohuemmalla ja puhtaammalla ilmeellä. Siinä on käytännöllinen säilytyshylly esimerkiksi aikakauslehdille, kaukosäätimille, puhelimille ja muille vastaaville tavaroille.

5. Puulevypöytä ja hiusneulajalat

Wood Slab Side Table With Hairpin Legs

Voit myös laittaa hiusneulajalat puulevypöydälle ja tehdä tästä tyylikkään kumppanin olohuoneen sohvalle tai tuohon lukunurkkauksen mukavaan lepotuoliin. Jätä kuori päälle saadaksesi lisää luonnetta.

6. Hiusneulajalkasivupöytä

Hairpin leg side table

Pienempi versio sohvapöydästä voi toimia olohuoneen korostuskappaleena tai jopa makuuhuoneen yöpöytänä. Tämä hiusneulajalkainen sivupöytä on loistava esimerkki. Tämä ei ole pieni, mutta ei myöskään iso, mutta mittasuhteita voi tietysti muuttaa parhaaksi katsomallaan tavalla.

7. Luo sohvapöytä puisista laatikoista

Crate wood coffee table

Kokoa 4 puista laatikkoa sohvapöydäksi. Se on hyvin yksinkertainen projekti, jonka voit suorittaa muutamassa minuutissa. Lisäksi laatikkopöytä näyttää todella hyvältä, ja sen molemmilla puolilla on nämä siistit säilytysnurkkaukset, joissa voit säilyttää kirjoja, lehtiä ja kaikenlaisia tavaroita.

8. Käytä kiinteää elävää reunaa olevaa puupalaa pöydän yläosaan

Rustic Coffee Table With Hairpin Legs

Hiusneulajaloilla varustettujen sohvapöytien trendi jatkuu tällä ainutlaatuisella kappaleella, jonka päällä on kiinteä live-reunainen puupala. Rakastamme puun oksaa ja kaikkia puutteita. Ne antavat pöydälle paljon luonnetta.

9. Aseta istutuskone pöydän keskelle

Ikea hack planter

Jos haluat antaa pöydällesi hieman ylimääräistä charmia, hieno idea voisi olla reikä keskelle ja istutuskoneen sijoittaminen sisälle. Voit olla varma, että uusi Ikea Lack -pöytäsi erottuu joukosta. Käytä tätä korostuskappaleena tai jopa pääsohvapöytänä.

10. Muuta jakkara sohvapöydäksi

Floor Pad to Coffee Table

Ikean hakkeroista puheen ollen, katso tämä toinen huikea projekti hunkerilta. Tämä alkoi IKEA Alseda -jakkarasta, joka on ihana pala sinänsä. Se sai vaneripohjan ja neljä söpöä pientä jalkaa ja siitä tuli juuri niin tyylikäs pieni pöytä.

11. Betonipäällysteistä valmistettu ulkosohvapöytä

What Are the Different Table Styles?

Jos haluat rakentaa ulkosohvapöydän, harkitse kestävämpää suunnittelua ja ehkä myös harvinaisempien materiaalien käyttöä. Tässä bybrittanygoldwynissa esitellyssä betonisessa sohvapöydässä on kolmesta betonipäällysteestä valmistettu kansi ja puurunko.

12. DIY marmoroitu hartsi sohvapöytä

Marble resing coffee table

Haluatko tutkia hieman luovaa puoltasi? Entä taiteellinen sohvapöytä, joka vangitsee tyylisi ainutlaatuisella tavalla? Yksi tällainen idea on kuvattu deliciousanddiy-projektissa. Käytettyjä tarvikkeita ovat akaattikristalliviipaleet, hartsi, mod-podge, erivärinen maali, glitter, puupetsi, teippi, pora, puulevyt ja vaahtomuovisivellin.

13. Sohvapöytä hartsisisäkkeillä

Modern diy resing coffee table

Olet luultavasti nähnyt noita upeita hartsisisäkkeillä varustettuja pöytiä, koska ne ovat olleet erittäin suosittuja jo jonkin aikaa. No, voit tehdä oman upean sohvapöytäsi samanlaisella tekniikalla. Kaikki on kuvattu ohjeissa.

14. Pyöreät sohvapöydät

DIY round plywood coffee table

Pyöreät sohvapöydät ovat viehättäviä omalla erityisellä tavallaan. Niitä ei myöskään ole vaikeampi rakentaa kuin suorakaiteen muotoisia pöytiä. Tekniikka on vain hieman erilainen, mutta se riippuu aina valitsemastasi suunnittelutyypistä. Tämän taulukon ohjeet löytyvät themerrythoughtista.

15. Veistoksellinen sohvapöytä

DIY driftwood coffee table

Olemme aivan rakastuneita tämäntyyppiseen veistoksiseen sohvapöytään, joka näyttää todella taideteoksilta. Suunnittelijakappale kuitenkin maksaa omaisuuksia. Hyvä uutinen on kuitenkin se, että voit tehdä oman pöytäsi tyhjästä, jos löydät hyvännäköisen ajopuupalan pohjaksi. Lue lisää tästä ideasta charlestoncraftedissa.

16. Tee-se-itse marmorinen sohvapöytä

How to DIY a marble coffee table

Anna uudelle sohvapöydällesi marmorinen kansi, jotta se näyttää tyylikkäältä ja helpottaa puhdistamista. Valkoinen Carrera-marmori näyttää aina upealta ja on myös melko edullinen, puhumattakaan siitä, että marmori on ajatonta, joten sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että uusi pöytäsi menee pois muodista. Katso tiedot raidatalosta.

17. Neliönmuotoinen sohvapöytä

Modern wood block coffee table

Tämän kaltaisella lohkomaisella sohvapöydällä on myös viehätyksensä. Laatikkomainen muotoilu mahdollistaa sen, että se tuo paremmin esille kauniit ja luonnolliset kuviot ja oksat puulaudoissa, joten älä piilota puutteita vaan opi käyttämään niitä hyväkseen. Löydät tämän projektin diycandysta.

18. Luo Sawhorse-sohvapöytä

Vintage sawhorse coffee table

Koska lavapuulla on jo vanha vintage-ilme, voit halutessasi hyödyntää sitä projekteissasi. Täydellinen esimerkki siitä, kuinka voit tehdä tämän, on funkyjunk-sisustusten sahapöytä. Se on niin epätavallisen näköinen kappale, että voit asettaa sen useisiin eri asetuksiin ja käyttää sitä eri tarkoituksiin tarpeidesi mukaan.

19. Suihkumaalaa sohvapöytäsi jalat

What Are Most Coffee Tables Made Of?

Ota pyöreä puupala ja ruuvaa sen alapuolelle neljä hiusneulajalkaa… ei se sen yksinkertaisempaa oikeastaan ole. Saat tyylikkään sohvapöydän hetkessä ja voit muokata sitä halutessasi. Voit esimerkiksi ruiskumaalata jalat. Löydät ohjeet deliacreateista, jos tarvitset niitä.

20. Rakenna liitutaulu-sohvapöytä

Coffee table with chalk paint on top

Toivoisin varmasti, että minulla olisi tällainen pöytä, kun olin lapsi. Jostain syystä huonekaluihin kirjoittaminen ja piirtäminen liidulla on oudon tyydyttävää, joten voit yhtä hyvin omaksua idean. Liitutaulu-sohvapöydän rakentaminen on helppoa, ja voit jopa muuttaa olemassa olevaa pöytää sen sijaan, että rakennat jotain tyhjästä. Kaikki on burlapandbluessa.

21. Moderni ja teollinen sohvapöytä

Wire modern coffee table

Tämän pitäisi olla yksi epätavallisimmista DIY-sohvapöytäprojekteista, joita olemme kohdanneet. Se tulee instructablesista ja siinä on vahva teollinen tunnelma. Tähän pöytään tarvitaan vain lankalevyt, akryylilevy kannelle ja joukko nippusiteitä.

22. Rakenna kehys metalliputkilla

Pipes coffee table with wood top

Jos pidät teollisesta ilmeestä, toinen hieno idea on rakentaa runko metalliputkista ja liittimistä. Täydennä sitä puisella ylhäällä, jotta tekstuurit ja viimeistelyt ovat miellyttävän tasapainossa. Voit ruiskumaalata putkia, jotta ne jäävät vähemmän karuiksi, tai käyttää kupariputkia, jotka näyttävät jo ennestään tyylikkäiltä. Katso lisätietoja imgurista.

23. Täyspuinen sohvapöytä

Traditional wood coffee table design

Täyspuinen sohvapöytä on aina vaihtoehto. Matkalla paikalliseen rautakauppaan saat kaikki tarvitsemasi materiaalit, mukaan lukien koristeelliset yksityiskohdat, jotka saatat haluta sisällyttää suunnitteluusi. Tutustu imguriin saadaksesi lisätietoja projektista.

24. Betoninen pöytälevy sohvapöytääsi varten

DIY concrete top and pipes for coffee table project

Tiedätkö mitä muuta voisit käyttää ainutlaatuisen pöytälevyn tekemiseen? Betoni. Se on monipuolisempi kuin uskotkaan, ja se antaa uudelle pöydällesi vankan ja tukevan ilmeen. On myös mukavaa, että voit leikkiä erilaisilla muodoilla, joista saatat pitää. Täydennä betonilevyä puisella pohjalla ja muutamalla metallisella yksityiskohdilla luodaksesi tyylikkään teollisen ilmeen. Katso lisätietoja imgurista.

25. Tee-se-itse tehdaskärry -sohvapöytä

Factory style coffee table with big casters

Jos ei niitä siistin näköisiä metallipyöriä, tämä sohvapöytä näyttäisi itse asiassa melko perinteiseltä. Tämä shanty-2-chicin projekti todistaa jälleen kerran, kuinka tärkeitä pienet yksityiskohdat ovat mitä tahansa suunniteltaessa.

26. Säilytyslaatikollinen sohvapöytä

Crate Storage Coffee Table and Stools

Kaikenlaisen säilytysvaihtoehdon asentaminen sohvapöytään on erittäin kätevää, minkä todistaa tämä hertoolbeltissä oleva hieno pieni projekti. Pöydässä on nämä pienet puiset laatikot, jotka sopivat täydellisesti sen runkoon ja joita voidaan käyttää säilytykseen tai jopa istuimiin.

27. DIY Balustrade -sohvapöytä

DIY Balustrade Coffee Table

Osa luovuudesta on löytää tietyille esineille uusia käyttötarkoituksia, ja sitä voit ehdottomasti hyödyntää, kun teet oman sohvapöytäsi tyhjästä. Hieno idea tulee itsagrandvillelifesta. Tämä pöytä käyttää neljää puista pylvästä tukina sen runkoon ja se näyttää upealta.

28. Sawhorse-sohvapöytä tyhjästä

Sawhorse Coffee Table

Jos pidät tämän sawhorse-sohvapöydän ulkonäöstä, sinun kannattaa ehdottomasti tutustua rogueengineerin opetusohjelmaan. Se selittää, kuinka sinäkin voit rakentaa jotain tällaista tyhjästä, ja voit jopa käyttää tietoja rakentaaksesi ruokapöydän, joka jakaa saman tyylin, jos haluat.

29. Säilytä söpö kori sohvapöytäsi alle

Industrial Farmhouse Coffee Table Free Plans

Vaikka sohvapöydässäsi ei olisi minkäänlaisia laatikoita, hyllyjä tai salaisia säilytysvaihtoehtoja, voit silti pitää alla suloisen korin, jos tilaa on. Tämä cherishedblissin pieni pöytä näyttää, miltä se saattaa näyttää.

30. Lisää geometrisia kuvioita ja kuvioita sohvapöytään

Geometric Wood Art Table

Hieman taiteellisen silauksen lisääminen DIY-sohvapöytäsi suunnitteluun ei ole niin vaikeaa. Geometristen kuvioiden ja kuvioiden kanssa on helppo työskennellä ja ne on helppo sisällyttää melkein mihin tahansa projektiin. Jos tarvitset inspiraatiota, katso tämä diyhuntressin siisti pöytä.

31. Tehdaskärrytyylinen pöytä

Factory Cart-Style Coffee Table

Added2decoratingin kaltainen tehdaskärrytyylinen pöytä voisi olla mukava ulkona patioilla tai kansilla, varsinkin jos laitat siihen pyörät. Köyden kahvat ovat tyylikäs pieni kosketus ja todella piristävät muotoilua.

32. Viihtyisä maalaistalomainen sohvapöytä

Farmhouse style coffee table

Lisää olohuoneeseesi lämmin ja kodikas tunnelma maalaistalotyylisellä sohvapöydällä. Tässä on tunnusomainen X-muotoinen kehysrakenne ja kätevä hylly alareunassa, johon mahtuu laatikko, kori, pino kirjoja tai muutama koriste. Katso se shanty-2-chicistä.

33. Puinen sohvapöytä, joka on valmistettu laudoista

Modern wood coffee table made from planks

Eikö olekin siistiä, kuinka tämä sohvapöytä näyttää satunnaiselta lautojen pinolta? Siinä on ehdottomasti rento tunnelma ja muotoilu tarjoaa paljon räätälöintimahdollisuuksia. Katso tämän abeautifulmess-taulukon opetusohjelma ja aloita siitä.

34. Tee-se-itse pyöreä sohvapöytä

Round coffee table design

Tämä pyöreä shanty-2-chic-sohvapöytä muistuttaa meitä tyhjistä kaapelikeloista, joita voit muuten käyttää uudelleen huonekaluiksi ulkoterassi tai mahdollisesti maalaismainen sisustus. Symmetrinen muotoilu on varsin mielenkiintoinen.

35. Muuta vanha ikkunaluukku pöydäksi

DIY Coffee Table Using a Salvaged Shutter

Monet eivät ajattele vanhan ikkunaluukun uudelleenkäyttöä pöytälevyksi, minkä vuoksi pidämme tätä maalaistalosta valmistettua sohvapöytäprojektia niin mielenkiintoisena. Sälekaihdin jakaa pohjimmiltaan pöytälevyn useisiin osiin, ja se voi lopulta toimia melko hyvin.

36. Puinen istutuspöytä

Coffee table with plants

Voisi myös olla mielenkiintoista saada sohvapöytä, joka on itse asiassa enemmän kuin pelkkä pöytä. Ehkä nautit pöydästä, johon on rakennettu pieni istutuskone. Vaihtoehtoisesti voit muuttaa leikatun osan viileäksi juomillesi viihdyttäessäsi. Katso ohjeet saadaksesi selville, kuinka tämä tehdään.

37. Kuudesta puulaatikosta valmistettu sohvapöytä

Caradonna Coffee Table

Mielenkiintoisista sohvapöytämalleista puhuttaessa olemme myös innoissamme voidessamme jakaa kanssasi tämän toisen hienon projektin opastetuista materiaaleista. Tämä pöytä on valmistettu kuudesta puulaatikosta, jotka on järjestetty metallikehyksen ympärille. Siinä on Minecraft-tyylinen ulkoasu, ja se on helppo sijoittaa moderniin tai nykyaikaiseen olohuoneeseen.

38. Tee-se-itse ulkopelipöytä

DIY outdoor chess table

Miksi vaivautua shakki- tai shakkilaudan kanssa, kun pöytää voi käyttää sellaisena? Tämä on todella hieno idea ulkopöydäksi tai sohvapöydäksi, jonka voit laittaa pelihuoneeseen tai jopa olohuoneeseen. Se olisi varmasti loistava keskustelupalsta. Katso shanty-2-chic-ohjeet.

39. Tee itse tehty sohvapöytä lisäsäilytyslokeroilla

Crate box on casters table

Piilotettu säilytystila on aina siistiä, ja tämä sohvapöytä näyttää meille yhden tavan saada se toimimaan, kun rakennat omia huonekalujasi. Pöydän yläosassa on saranat, joiden avulla sisäiseen säilytyslokeroon pääsee käsiksi kahdelta sivulta. Ne antavat pöydälle myös erottuvan maalaismaisen ilmeen. Löydät tämän oppaan shanty-2-chicistä.

40. X Leg puinen sohvapöytä

x leg coffee table design

Tämä on mukava ulkoasu ruokapöydälle, mutta voit mahdollisesti muokata muotoilua hieman, jos haluat soveltaa samoja suunnitteluperiaatteita sohvapöytääsi rakentaessasi. Pidämme säilytyshyllystä yläosan alla ja massiivipuisista jaloista. Jos sinusta tuntuu samalta, tutustu diymontrealiin saadaksesi lisätietoja tästä projektista.

41. DIY Live Edge -puulevypöytä

Live edge coffee table DIY

Niin siistin näköinen kuin tämä sohvapöytä onkin, sellaisen elävän reunan puulevyn löytäminen ei ole helppoa. Samalla tämä tarkoittaa, että jokainen pöytä on ainutlaatuinen, koska ei ole olemassa kahta täysin samanlaista puuta. Hiusneulajalat tasapainottavat muotoilua ja antavat pöydälle tyylikkään ja kevyen ulkonäön. Katso charlestoncrafted saadaksesi lisätietoja tästä.

42. DIY Modern Succulent Outdoor sohvapöytä

Modern coffee table with terrarium

Tee-se-itse-sohvapöytä on yksi parhaista tavoista muokata oleskelutilaa tai olohuonetta ja se pätee myös ulkotiloihin. Tämä pöytä sopii täydellisesti terassille tai terassille. Se toimii suurena istutuskoneena mehikasveille, ja siinä on läpinäkyvä yläosa, jonka avulla voit nähdä sisälle ja ihailla kaunista vehreyttä. Tutustu snugglebuguniversityyn saadaksesi selville, kuinka se tehtiin.

43. Epätäydellinen puinen sohvapöytä

Hack wood ikea table

Kuten aiemmin mainittiin, iso puuviipale sopii mainiosti korostuspöydälle tai joissain tapauksissa jopa sohvapöytään. Hienointa tässä suunnittelussa on se, että jokainen puupala on ainutlaatuinen ja siten jokainen pöytä on yhtä epätavallinen ja erityinen. Voit jopa mennä puuviipaleeseen, jossa on näkyviä halkeamia tai viiltoja ja muita epätasaisuuksia, jotta pöydällesi tulee lisää luonnetta. Lue lisää tästä projektista craftifymylovessa.

44. Vuosisadan puolivälin tee-se-itse-pöytä

PVC pipes side table

Tämä on vuosisadan puolivälin tee-se-itse-pöytä, joka oli esillä ohohdecossa. Se näyttää hyvältä päätypöytänä, mutta muutamalla pienellä suunnittelumuutoksilla voit käyttää samoja periaatteita myös sohvapöydän tekemiseen. Sen pitäisi olla matalampi ja mahdollisesti isompi. Tarvitset vanerilevyjä kuusikulmion muotoisiin osiin ja puiset tapit tai uudelleenkäyttöiset luudan varret, jotka voit maalata tai petsata haluamallasi värillä.

45. Kanto-sohvapöytä

Raw wood stumps coffee table

Kannosta valmistettu sohvapöytä on yksi helpoimmista asioista, joita voit tehdä. Siinä on tuskin yhtään työtä, varsinkin jos päätät valita luonnollisen lookin. On tietysti monia tapoja, joilla voit muokata tällaista taulukkoa. Voit tiivistää sen säilyttääksesi sen alkuperäisen ulkonäön, mutta voit myös maalata sen, asentaa siihen pyörät tai pyörät ja jopa yhdistää useita värejä ja viimeistelyjä luodaksesi mielenkiintoisia kuvioita ja malleja. Toinen hieno idea on yhdistää useita kantopöytää sarjan luomiseksi. Katso lisää inspiroivia ideoita twelveonmainista.

46. Vanerista ja kierrätetystä kartongista valmistettu sohvapöytä

Hairpin legs diy coffee table

Pidämme todella tämän uglyducklinghousen DIY-sohvapöydän yläosan kuviosta. Kuten käy ilmi, kopiointi ei ole vaikeaa ja tarvitset vain palan vaneria ja nippu kierrätettyjä lautoja. Ajatuksena on leikata vaneri haluttuun kokoon ja muotoon ja sitten peittää sen päälle vinosti asetetuilla laudoilla. Pienen hionnan ja värjäyksen jälkeen kaikki sulautuu kauniisti yhteen ja voit asentaa hiusneulajalat täydentämään pöytää.

47. Repurposed Wood Pillar -sohvapöytä

Balustrade coffee table dIY

On aina mielenkiintoista nähdä sohvapöytiä, jotka on valmistettu uudelleenkäyttöisistä materiaaleista, ja se sisältää paljon muutakin kuin vain lavalevyjä ja kierrätettyä puuta. Otetaan esimerkiksi tämä ihana muotoilu. Ne ovat puisia pylväitä, joita yleensä käytetään portaissa ja kaideissa. Neljän näköisen postauksen löytämisen ei pitäisi olla niin vaikeaa, ja kun tuot ne kotiin, voit värjätä ne tai maalata ne sopimaan tyyliisi vielä paremmin. Löydät lisätietoja tästä projektista itsagrandvillelifesta, jos olet kiinnostunut.

48. Kanalaatikosta valmistettu ulkopöytä

Chiken crate coop coffee table for outdoor

Kun puhutaan uudelleenkäyttöisistä materiaaleista valmistetuista sohvapöydistä, katso tämä epätavallinen projekti kanalaatikosta/kopista, puhdista se, kiinnitä pala vaneria pohjaan, laita päälle pleksilasia ja asenna pyörät, jos haluat siirtää sitä. helposti.

49. Käytä vanhaa ikkunaa pöytälevyn luomiseen

Window table diy

Toinen yhtä mielenkiintoinen ja epätavallinen projekti löytyy martysmusingeista. Tällä kertaa pöytä käyttää vanhaa ikkunaa kansina. Loput pöydästä on laatikoitu aitalaudoista, mikä tekee koko projektista alhaiset. Lisäksi tämä on nostettava sohvapöytä, koska ikkunalevyä voi nostaa ylös ja sen alla olevaan tilaan pääsee käsiksi ja sitä voidaan käyttää säilytykseen.

50. Tehdaskärrytyylinen sohvapöytä

Reclaimed wood and casters coffee table

Tässä upeassa tehdaskärrytyylisessä sohvapöydässä valmistettiin joukko vanhoja aitalaudat. Harmaa patina ja puun kulunut ulkonäkö antavat tälle pöydälle niin ihanan ja ainutlaatuisen ilmeen. Pohjalle asennettiin pyörät ja sivuille lisättiin köysikahvat, mikä teki pöydän siirtämisestä erittäin helppoa. Jos pidät näkemästäsi, siirry addicted2decoratingiin saadaksesi selville kaikki tämän projektin taustalla olevat yksityiskohdat.

51. Sohvapöytä, jossa on runsaasti säilytystilaa peleille ja kirjoille

A Coffee Table with Plenty of Storage Space for Games and Books

Sohvapöytä, jossa on jonkinlainen integroitu säilytystila, on aina hyödyllistä, ja siitä voit huolehtia itse, jos rakennat oman pöytäsi tyhjästä. Sen ei tarvitse olla monimutkainen projekti. Tässä pöydässä on esimerkiksi sivupaneeli, joka taittuu alas paljastaen piilotetun säilytystilan. Voit helposti rakentaa jotain vastaavaa. Seuraa tätä opetusohjelmaa youtubessa ja olet valmis hetkessä.

52. Tee-se-itse-sohvapöytä avoimella säilytystilalla

Mid Century Modern Coffee Table DIY

Tässä DIY-pöydässä on myös sisäänrakennettu säilytystila. Se ei ole piilolokero, vaan hyvin avoin tila, joka antaa pöydälle pöytämaisen ulkonäön. Vuosisadan puolivälin moderni muotoilu sopii siihen kauniisti ja tekee projektista myös erittäin helpon. Koko pöytä tehtiin yhdestä vanerilevystä. Katso YouTuben opetusohjelma saadaksesi lisätietoja siitä.

53. Tyylikäs metallipohjainen sohvapöytä

DIY Metal Based Coffee Table NO WELDING

Metallipohjaiset sohvapöydät ovat erittäin tyylikkäitä ja näyttävät kevyiltä, sileiltä ja tyylikkäiltä samalla kun ne ovat hyvin yksinkertaisia. Voit luoda sellaisen itsellesi lukuisilla tavoilla, ja YouTubessa on yksi opetusohjelma, joka erottuu joukosta. Se näyttää kuinka voit rakentaa tämän pöydän ilman hitsausta. Salaisuus on nelikulmainen alumiiniputki. Se on helppo leikata ja voit työntää niiden sisään neliömäisiä puisia tappeja tehdäksesi niistä vahvempia ja tukevampia.

54. Älykäs sohvapöytä, jossa on salainen lokero

Motorized Coffee Table with a Secret 4k Projector

On yksi alue, jota emme ole vielä tutkineet: älykkäät sohvapöydät. Termi on melko abstrakti ja voi viitata moniin eri ominaisuuksiin. Tässä nimenomaisessa tapauksessa puhumme moottoroidusta sohvapöydästä, jossa on sisäänrakennettu pop-up-ulostulo, salainen lokero ja myös projektori. Kaiken lisäksi muotoilu on todella siistiä ja tyylikästä. Muista katsoa koko opetusohjelma youtubesta, jos haluat tehdä tämän taulukon itse.

55. Suuri pyöreä puinen sohvapöytä

A Large Round Wooden Coffee Table

Jos pidät ajatuksesta lisätä olohuoneeseesi suuri puinen sohvapöytä, tulet rakastamaan tätä Liz Marie Blogin tee-se-itse-projektia. Se luo maalaismaisen tunnelman puun värin ja rakenteen ansiosta. Tämä suuri pöytä tarjoaa erittäin tukevan ratkaisun kotiisi ja sopii erinomaisesti juomien ja välipalojen asettamiseen juhlien aikana. Kun et viihdytä vieraita, käytä sitä pinoamaan kirjoja tai muita koristeita, joita pidät olohuoneessasi.

56. Distressed sohvapöytä säilytystilalla

A Distressed Coffee Table with Storage

Jokainen, jolla on lapsia, joilla on paljon leluja, rakastaa tätä Rogue Engineerin ahdistunutta sohvapöytää. Siinä on pöytään piilotettu valtava säilytystila, joka on ihanteellinen lelujen, LEGO- tai kirjojen piilottamiseen. Siinä on ainutlaatuinen valkoinen ja puinen maalaismainen muotoilu, joka erottuu todella joka huoneessa ja pitää tilan paljon siistimpänä. Pidämme siitä, että tämä idea ehdottaa yhden laatikon luomista aikuisille ja yhden lapsille tarjoamalla jokaiselle omaa säilytystilaa uudessa huonekaluluomuksessasi.

57. Valkoiseksi petsattu pyöreä sohvapöytä

A White Stained Circular Coffee Table

Monet listallamme olevista tee-se-itse-projekteista käyttävät suunnittelussaan vain tavallista puuta. Tämä Charleston Craftedin valkoinen puinen pöytä erottuu todella joukosta kotonasi valkoisen pöytälevynsä ansiosta. Tulet huomaamaan, että valkoiseksi petsatut pöydät sopivat melkein mihin tahansa huoneen väriin, mikä tekee niistä modernin mutta ajattoman ratkaisun olohuoneeseesi. Tämä on todella yksinkertainen projekti, joka luo upean huonekalun kotiisi. Rakastamme geometristä pohjaa, joka on täydellinen paikka säilyttää pino aikakauslehtiä tai koria, kuten tässä kuvassa näkyy.

58. Vaaleanpunainen pesty vaneri sohvapöytä

Pink Washed Plywood Coffee Table

Toinen ihana väri, joka toimii melkein missä tahansa kodin huoneessa, on vaaleanpunainen. Fall for DIY näyttää meille, kuinka tehdä tämä kaunis vaaleanpunainen vaneripöytä, joka on petsattu vaalealla pastellisävyllä saadakseen vivahteen vaaleanpunaista. Se on todella iso ja monipuolinen pöytä, joten sitä voisi käyttää vaikka väliaikaisena työpöytänä kotiisi. Jos sinulla on iso toimisto, tämä olisi myös loistava sohvapöytä sinne sijoitettavaksi, ja se olisi ihanteellinen istua sohvalla takana kokouksia varten.

59. Paksu puinen tee-se-itse-sohvapöytä

A Thick Wood DIY Coffee Table

Paksu puinen sohvapöytä on täydellinen ratkaisu jokaiselle, joka haluaa lisätä kotiinsa merkittävää huonekalua. Tämä Handmade Havenin teollinen sohvapöytä on ihanteellinen suuriin asuintiloihin ja tarjoaa runsaasti tilaa lasien ja koristeiden lepäämiseen. Pöydän alta löytyy runsaasti tilaa kirjojen ja aikakauslehtien säilytykseen, ja se kestää hyvän painon tukevan rakenteensa ansiosta.

60. Sohvapöytä pelaajille

A Coffee Table for Gamers

Kaikille, joilla on kotonaan pelifani, pidät tästä hauskasta Instructablesin ideasta. Tämä retro-pelipöytä on loistava lisä mihin tahansa olohuoneeseen tai pelihuoneeseen, mutta siinä on myös riittävästi tilaa kahvimukille tai lautasille. Se on todella tukeva pöytä, joka voidaan spraymaalaa millä tahansa värillä sisustukseen sopivaksi, mutta mielestämme musta muotoilu näyttää sulavalta ja tyylikkäältä. Se on loistava projekti keskitason tai edistyneelle DIYerille, ja se on yksi monipuolisimmista pöydistä listallamme tänään.

DIY-sohvapöytä – johtopäätös

Mitä näistä kuudestakymmenestä ideasta olet innostunut kokeilemaan ensimmäisenä? Kaikki nämä tee-se-itse-sohvapöytäsuunnitelmat ovat loistava projekti sateiseen viikonloppuun ja muuttavat olohuoneesi täysin.

Luot huoneellesi uuden keskipisteen ja parannat samalla tee-se-itse-taitojasi. Minkä tahansa näistä DIY-sohvapöydistä luot tänä vuonna, toivomme, että viihdyt prosessin aikana ja luot samalla upean huonekalun kotiisi.

FAQ

Kuinka korkea sohvapöydän pitäisi olla?

Sohvapöytä on monikäyttöinen huonekalu, jota voidaan käyttää huoltoasemana, ruokailutasona, säilytyspaikkana kirjoille ja muille tavaroille ja jopa jalkatukena. Näin ollen 12-24 tuuman korkeudella voi olla haastavaa määrittää, mikä niistä sopii tavoitteisiisi.

Sohvapöydän korkeuden tulisi ihanteellisesti antaa sinun levätä esineitä vaivattomasti pinnalla istuessasi. Ihanteellisen sohvapöydän valintaa vaikeuttaa tarve ottaa huomioon sen pituus sekä huoneen istumapaikan sijainti ja koko.

Jos pidät sivustamme, jaa se ystävillesi & Facebook