Hamppueristys – plussat ja miinukset

Hemp Insulation – Pros And Cons

Asunnonomistajat ja rakentajat etsivät aina parempia eristystuotteita. Hamppueriste on saamassa suosiota, koska se on ekologinen ja uusiutuva luonnonvara. Se on pitkäikäinen ja hajoaa luonnollisesti, kun sen käyttökelpoisuus loppuu. Hamppulevyt voidaan jopa kuivata ja käyttää uudelleen tulvien tai putkistojen vuotojen jälkeen.

Hemp Insulation – Pros And Cons

Mikä on hamppueristys?

92 prosenttia hampun eristeestä valmistetaan hampputehtaasta. Raakapuukuitu muutetaan hamppuvillaksi ja sekoitetaan polyesterikuituihin. Myrkyttömät sideaineet auttavat pitämään vanut koossa ja palonestoaine on lisätty turvallisuuden vuoksi.

Vanut ovat 3 ½", 5 ½" tai 8 tuumaa paksuja. Ne sopivat vakiokokoisiin 2 x 4 ja 2 x 6 kehykseen. Yksi yritys valmistaa 92 ½" pitkiä lamppuja, jotka sopivat täydelliseen 8" nastan syvennykseen. Hamppulevyjä ei ole saatavana rullina tai paperitaustalla. (Jotkin paikalliset rakennusmääräykset edellyttävät höyrysulkua seinän lämpimälle puolelle.) Hamppua ei myöskään ole saatavana irtotäytteisenä tuotteena seiniin tai ullakoihin puhaltamiseen.

Hamppu ja marihuana

Teollinen hamppukasvi sekoitetaan usein marihuaanaan. Suurin osa hämmennystä syntyi vuonna 1937, kun Yhdysvaltain hallitus kielsi lääkkeen käytön ja hampun viljelyn koko maassa. Hamppu ei sisällä psykotrooppisia aineita kuten THC.

Teollisuus kamppailee edelleen erottaakseen nämä kaksi tuotetta toisistaan. Jotkut osavaltiot muuttivat lakeja salliakseen hampun viljelyn, mutta vuosittain kylvetään vain noin 25 000 eekkeriä. Yhdysvaltain kongressi harkitsee lakiesitystä vuoden 1937 lain kumoamisesta. Jos uusi laki hyväksytään, se antaa selkeät ohjeet ja lisää tarjontaa.

Hamppueristeen käyttötarkoitukset

Käytä hamppueristelevyjä samoissa paikoissa kuin lasikuituvanoa tai mineraalivillalevyä.

Ulkoseinän nastojen ontelot R-arvoa varten. Sisäseinät äänieristykseen. Ullakkolattiat. Holvikattopalkkien välissä. Lattiapalkkien välissä kellarissa tai lattioiden välissä. Ikkunoiden ja ovien ympärillä. Koska se voidaan pakata tiukasti R-arvoa menettämättä.

Hamppueristeen R-arvo

Hamppuvanun eristeen R-arvo on noin R-3,5 tuumaa kohti – hieman enemmän kuin lasikuituvanun ja hieman vähemmän kuin selluloosaeristeen. Hamppulevyt voidaan puristaa R-arvoa menettämättä. Esimerkiksi 5 ½ tuuman hamppulevyt voidaan puristaa 3 ½ tuuman nastan syvennykseen ja säilyttää silti R-19,25-arvonsa. Lasikuitu menettää R-arvon puristuessaan, koska siitä puristetaan ilmaa.

U-arvo mittaa lämmönsiirtoa. Hampun U-arvo on 0,039, mikä vastaa 8 tuuman lasikuitueristystä.

Hamppueristeen edut

Hamppueriste tarjoaa monia etuja. Sillä on myös joitain etuja muihin eristystyyppeihin verrattuna.

R-arvo. R-3,5 tuumaa kohti. Parempi kuin lasikuitumatto. Kokoonpuristuva. Voidaan pakata R-arvoa menettämättä. Uusiutuva. Nopeakasvuinen – noin 70 päivää kylvystä sadonkorjuuseen. Vaatii vähän torjunta-aineita tai lannoitteita. Hengittävä. Antaa kosteuden kulkea materiaalin läpi ja haihduttaa sitä. Hygroskooppinen. Voi imeä kondenssivettä talosta. Auttaa säätelemään kodin kosteutta. Tiheä. Noin 2,2 kiloa. neliöjalkaa kohti. Tarjoaa paremman äänieristyksen. Biohajoava. Voidaan jauhaa kompostiksi, kun sitä ei enää tarvita. Tai kierrätetään eristeenä. Tuholaisten kestävä. Luonnollinen karkote jyrsijöille ja hyönteisille. Ei VOC-yhdisteitä. Ei haihtuvia orgaanisia yhdisteitä poistokaasuihin. Asennus. Helppo asentaa. Voidaan leikata saksilla tai veitsellä. Ei kutiava. Erityisiä turvavaatteita tai -varusteita ei tarvita.

Hamppueristeen haitat

Hamppueristeellä on yksi suuri ongelma. Sitä on erittäin vaikea saada. Tätä kirjoitettaessa Kanadassa on kaksi hamppueristeen valmistajaa ja Yhdysvalloissa yksi. Yhdysvalloissa istutetaan vain 25 000 eekkeriä hamppua vuodessa. Sitä vastoin maissia istutetaan 90 miljoonaa hehtaaria. Jos kongressi muuttaa sääntöjä, hamppua kasvatetaan lisää. Tuotantolaitokset tulevat perässä.

Hampun eristevalmistajat kilpailevat myös hamppupohjaisten elintarvikkeiden ja vaatteiden valmistajien kanssa raaka-aineista. Tarjontaa rajoitetaan edelleen.

Hamppueristyksen kustannukset

Hamppueristys maksaa vähintään kaksi kertaa niin paljon kuin lasikuitueristys. Kolmen ja puolen tuuman levyt maksavat noin 1,80 dollaria neliöjalkaa kohti. Viiden ja puolen tuuman lepot maksavat noin 2,40 dollaria neliöjalkaa kohden. Lisää rahtikulut tähän hintaan. Mikään suurista rakennustarvikkeiden myyntipisteistä ei kanna sitä, eivätkä suuret eristevalmistajat tee sitä.

Jos pidät sivustamme, jaa se ystävillesi & Facebook