Hauskoja ja leikkisitä kalusteideoita lasten makuuhuoneisiin

Fun And Playful Furniture Ideas For Kids’ Bedrooms

On aina hauskaa sisustaa tilaa lapsille. Valittavanasi on paljon hauskoja ja söpöjä huonekaluja ja paljon raikkaita ja leikkisä värejä. Samalla pääset muistelemaan omaa lapsuuttasi ja tuntemaan itsesi taas lapseksi. Lasten huonekalujen suunnittelu on helppoa. Toki se voi olla hauskaa, mutta se on myös haastavaa, kun on löydettävä oikea tasapaino ulkonäön ja toimivuuden välillä ja tehtävä kaikesta turvallista ja käyttäjäystävällistä. Tänään tutkimme lasten makuuhuoneen huonekalujen maailmaa, jotka ovat saaneet inspiraationsa satuista, sarjakuvista, hauskoista teemoista ja monesta muusta hienosta jutusta.

Fun And Playful Furniture Ideas For Kids’ Bedrooms

Space inspired bed for boys room

Oletko koskaan kuvitellut, että voisit lentää kuuhun ja sen yli, että sinulla on raketti ja sinun täytyy tutkia maailmankaikkeutta? Lapsena tämä voi olla hauskaa, varsinkin kun huoneessa on todellinen raketti. No, se ei ole oikea raketti, vaan kodikas nurkka raketin sisällä, jossa lapset voivat säilyttää leluja sen propulsiojärjestelmän sisällä ja portaiden sisällä. Rocky Rocket on muunnelma nojatuolista.

Air ballon themed kids bedroom

Fantasy air ballon from circu

Pienet tytöt haaveilevat myös lentämisestä ja maailman tutkimisesta, mutta eivät raketissa. Heille kuumailmapallo tuntuu sopivammalta vaihtoehdolta. Se on haaveilevampi ja herkempi kuin raketti. Tämän Fantasy Air Balloon -sängyn pitäisi olla yksi vaikuttavimmista lasten makuuhuoneen ideoista tähän mennessä. Se on mielenkiintoinen leikki katossängyssä, joka on sovitettu käytettäväksi joko pyöreänä sänkynä tai viihtyisänä istuinnurkkauksena.

Mermaid Bed from Circu for a themed beach bedroom

Toinen erittäin kaunis huonekalu pienille prinsessoille on Mermaid-sänky. Se on itse asiassa pyöreä sänky, jonka runko näyttää jättimäiseltä kuorelta. Aivan kuten kuoret suojaavat sisällä olevia helmiä, tämä sänky suojaa siinä nukkuvaa pientä prinsessaa tarjoten hänelle mukavan ja mukavan patjan sekä lämpimän yövalon pään yläpuolelle.

Desk Pirate themed bedroom area

Tämä työpöytä on suunniteltu näyttämään suurelta hailta, joka aikoo syödä kaiken edessään, eikä se ole niin pelottava kuin luulisi. Hai näyttää melko ystävälliseltä ja sen hampaat ovat itse asiassa valonlähteitä työpöydälle. Puulevyssä on elävä reuna ja se sopii koko pöydän teemaan.

Pirate kids room theme design

Pirate ship bedroom design

Hain työpöytä näyttäisi täydelliseltä huoneessa, jossa on merirosvoteemainen sisustus. Sänky voisi näyttää merirosvolaivalta mukautetulla sängynpäädyn peitteellä ja teemavuoteella. Lattia voidaan maalata veden näköiseksi tai käyttää tätä teemaa kuvaavaa mattoa. Seinillä voisi olla aarrekartta. Tämä on vain yksi monista mielenkiintoisista poikien makuuhuoneideoista, joista valita.

Racing car bed theme

Race car bed in red

Red racing car bed

Kilpa-autojen sängyt ovat todella suosittuja. Ne ovat melko mahtavia, innostaen lapsia käyttämään mielikuvitustaan ja haluamaan todella mennä nukkumaan silloin, kun heidän pitäisi. Punainen on ehdottomasti suosituin väri näissä sänkyissä, ja ne on usein räätälöity tarroilla, vinyyleillä ja muilla yksityiskohdilla, aivan kuten todelliset kilpa-autot. Voit yhdistää sängyn aiheeseen liittyvillä vuodevaatteilla ja korostustyynyillä.

Space themed bedroom design

Jos kilpa-ajo on liian yleistä tai jos lapsesi rakastaa lentokoneita, sinun on ilo tietää, että on olemassa myös tähän teemaan sopivia sänkyjä. Jotta asiat olisivat vieläkin parempia, voit maalata sängyn takana olevan seinän pilvillä tai voit käyttää mukautettuja tapetteja tai tarroja. Sänkyä voidaan käyttää yhdessä sopivan työpöydän tai vaatekaapin kanssa.

Royal Princess Bedroom Design

princess bedroom interior design

Jotta pikkutyttö tuntee itsensä prinsessaksi, et välttämättä tarvitse valtavaa ilmapallosänkyä tai mitään niin dramaattista. Kuten käy ilmi, voit tehdä sen yksinkertaisesti valitsemalla oikean tyylin. Etsi vintage-huonekaluja, joissa on kauniisti koristeelliset kehykset, boheemi ranskalainen design ja herkkä ja monimutkainen kaiverrus. Vuosisadan puolivälin modernit kappaleet sopivat juuri sellaiseen teemaan. Lisää tähän kaikkeen katossänky ja kauniit pitkät verhot ja sisustus on valmis.

Desk area for a teenage bedroom

Teenage daybed area

Usein on helpompi työskennellä sarjojen kanssa, joten sinun ei tarvitse sekoittaa asioita. Lasten makuuhuoneen sarjat eivät aina ole sarjakuvavaikutteisten printtien ja kuvioiden ja hauskojen muotojen määrittelemiä. Jotkut mallit ovat kauniita ilman niitä. Otetaan esimerkiksi tämä kalusteyhdistelmä, jossa on alas vedettävä pöytä/pöytä ja tyylikäs sohva, jota voidaan käyttää myös sänkynä. Värit ovat lämpimiä ja herkkiä, ja oikeilla lisävarusteilla sisustus voi näyttää upealta.

Bed and shelves above

Mitä tulee hyllyihin, geometriset kuviot ovat aina hyvä vaihtoehto. Ne sopivat ihanteellisesti moderneihin makuuhuoneisiin, ja ne voidaan räätälöidä niin, että ne sopivat täydellisesti tilaan. Lisää hyllyjä sängyn yläpuolelle ja anna niiden leikata toisiaan, jolloin syntyy erimuotoisia ja -kokoisia säilytyslokeroita.

Teenage bedroom with desk and storage system

Työpöytää voi täydentää myös hylly. Nämä kaksi voivat muodostaa joukon, kuten tässä tapauksessa. Valkoisen ja sinisen yhdistelmä on kaunis ja täydellinen, jos haluat luoda huoneeseen meriteeman. Yhdistä ne sängyn yläpuolella olevan hyllyn kanssa saadaksesi yhtenäisen ilmeen.

Blue bunk beds room

Kerrossängyt ovat erittäin käytännöllisiä, koska ne vievät vähän lattiatilaa. Lisäksi lapset pitävät niitä mielenkiintoisina ja hauskoina, koska he nauttivat joutumisesta kiivetä tikkaille päästäkseen yläsänkyyn. Taaperoiden kerrossängyissä on turvallisuussyistä sivupaneelit, ja ne ovat myös helpommin saatavilla ja käyttäjäystävällisempiä kuin muut.

Desk and bunk beds system for kids room

Loistava vaihtoehto kerrossängyille on tällainen muotoilu. Alasänky liukuu yläosan alle, kun sitä ei tarvita, mikä säästää lattiatilaa suurimman osan ajasta. Tämä muotoilu on itse asiassa hieman tilaa säästävämpi kuin perinteiset kerrossängyt, koska se jättää runsaasti tilaa hyllyille tai säilytyskaapeille sänkyjen yläpuolelle.

Loft bed with desk under

Toinen tilaa säästävä yhdistelmä on nähtävissä täällä. Tämä on parvisänky, jonka alla on työpöytä ja joita voidaan käyttää erikseen tarpeen mukaan. Tämä on hyvä ratkaisu pieneen makuuhuoneeseen. Nostamalla sängyn pöydän yläpuolelle säästät tilaa ja annat enemmän tilaa leikkimiselle.

Loft bed with sofa under

Sängyn alla olevan työpöydän sijasta toinen vaihtoehto on sijoittaa sinne pieni sohva tai säilytyskaappi. Voit myös hyödyntää sänkytasoa ja kiinnittää sen alapuolelle koukut esimerkiksi vaatteille, laukkuille, urheiluvälineille ja muille tavaroille.

Loft bed designed for kids room

Kaikilla kerrossängyillä ei ole samaa rakennetta tai tyyliä. Nämä kaksi suunniteltiin siten, että kummallakin on oma säilytyskaappi. Niitä ei ole kohdistettu päällekkäin, vaan epäsymmetrisesti, jotta molempia säilytysalueita voidaan käyttää samanaikaisesti. Sängyt vievät koko seinän.

Room system for teenage area

Kerrossängyn pääkonsepti voidaan mukauttaa säästämään tilaa, vaikka yhden hengen sänky olisi tarpeen. Sänky voidaan nostaa tasolle, mutta alla oleva tila voidaan jättää avoimeksi. Näin voit sijoittaa säilytysyksikön sinne ja säästää tilaa eri osassa huonetta.

Pink girl loft system for bedroom

Kerrossänkyjen suunnittelussa on useita erilaisia tapoja sisällyttää säilytystilaa. Yksi vaihtoehto on lisätä säilytystilaa alavuoteen alle tai sivulle. Tässä tapauksessa sarja avohyllyjä integroitiin runkoon yhdelle puolelle, kun taas portaikko, jossa oli säilytystilaa portaiden sisällä, lisättiin sänkyjen toiselle puolelle.

Boys themed room design

Pari kerrossänkyä voidaan suunnitella mittatilaustyönä ja rakentaa suurempaan seinäyksikköön. Ne voivat olla huoneen nurkassa, kuten tässä on esitetty. Ylävuode sijoitetaan seinää pitkin oikealle ja alempi seinää pitkin vasemmalle. Tämä jättää tarpeeksi tilaa suurelle seinäkaappiin ja hyllylle.

Loft bed system with yellow accents

Toinen tapa sisällyttää paljon säilytystilaa lastenhuoneeseen on esitetty tässä. Klassisen kerrossänkysarjan sijaan yksi sängyistä sijoitettiin säilytyskaapin päälle ja toinen sivulle. Tikkaat tarjoavat pääsyn parvisänkyyn.

Orange space saving bedroom system for kids room

Tämä on toinen esimerkki aiemmin mainitsemastamme vaihtoehtoisesta järjestelmästä. Ripustetun sängyn sijasta tässä järjestelmässä on sänky, joka liukuu toisen alle. Lisäksi sänkyjen alla on kaksi säilytyslaatikkoa. Niiden yläpuolella on tarpeeksi tilaa seinähyllyille.

Bunk beds for teenage room

Kerrossängyt ovat optimaalinen valinta kahden tai useamman lapsen jakamiin pieniin huoneisiin. Sen sijaan, että täyttäisit kaiken käytettävissä olevan lattiatilan sängyillä, tämä vaihtoehto antaa sinulle mahdollisuuden lisätä säilytystilaa, työpöytää, seinähyllyjä ja muita elementtejä, joita ei olisi ollut mahdollista saada klassisessa ympäristössä.

Canopy bed for a little princess

Girl Canopy Bed

Katossänky on tärkeä huonekalu, jos haluat saada tilan näyttämään prinsessan luolta. Katos voidaan räätälöidä tietyn teeman mukaan. Siitä lähtien, kun Frozen-elokuva ilmestyi, tämä voi olla toistuva teema monissa sisustussuunnittelussa. Voit koristella olemassa olevia huonekaluja ja seiniä julisteilla ja tarroilla, kun taas sängyssä voi olla vaaleansininen katosverho.

Bed with headboard storage

Vaikka sadut ja sarjakuvat voivat olla sopivia teemoja pienten tyttöjen huoneisiin, teini-ikäisen tytön huone tarvitsee jotain muuta. Itse asiassa tällaisessa tapauksessa on harvoin teemaa. Muotoilu on yksinkertainen ja raikas, ja väreillä on tärkeä rooli yleisessä tunnelmassa ja ulkonäössä. Samoin printit ja kuviot.

White painted brick for kids bedroom

On tärkeää tarjota lapsille ja nuorille mahdollisuus muokata huoneensa sisustusta. Tämä voidaan tehdä luomalla galleriaseinä, jossa he voivat näyttää taideteoksiaan, valokuvia, julisteita ja muuta. Anna heidän laittaa nämä esineet esille tyylikkäästi sen sijaan, että piilottaisit tai teippasivat ne seiniin ja oviin kömpelöllä tavalla.

Urban teenage bedroom room in black and red

Teinihuoneita määrittelevät usein dramaattiset taidenäytökset ja voimakkaat värikontrastit. On tarpeeksi helppoa käyttää kaikkia näitä elementtejä harmonisesti ja välttää liian graafista tai silmiä rasittavaa sisustusta.

Teenage bedroom designVärit ovat tärkeitä kaikenlaisessa sisustuksessa, mutta kun lapset ovat mukana, värit ovat yleensä keskeisessä asemassa. Voimakkaat värit, kuten punainen, vihreä tai sininen, tulevat osaksi suunnittelua, ja niiden on pysyttävä hallinnassa, joten harkitse niiden käyttöä korostusseinän, alueen maton, ikkunaverhosarjan tai taideteoksen muodossa.

Bedroom for kids design

Käytä huonekaluja erottamaan eri alueet lastenhuoneessa. Esimerkiksi hyllyyksikkö voi erottaa makuutilan työpöydästä, mikä tekee eron mukavan ja rentouttavan tilan ja alueen välillä, jossa tehdään kotitehtäviä tai jossa tehdään taideprojekteja.

Sail themed room for kids

Voit sisällyttää teeman huoneen suunnitteluun tekemättä siitä liian ilmeistä. Esimerkiksi merenkulkuteemaa voidaan esitellä elementeissä, kuten vuodevaatteissa, taideteoksissa, koristeissa, huonekaluissa ja muissa pienissä yksityiskohdissa, jotka eivät erotu aluksi joukosta.

Spiderman themed boy room

Jotkut teemat on tarkoitettu erottumaan joukosta. On esimerkiksi mahdotonta olla Spiderman-teemalla varustettu makuuhuone ilman, että se on itsestäänselvyys. Pelkästään punaisen ja sinisen yhdistelmä on hyvin vihjaileva. Kun lisäät siihen logon ja muita symbolisia elementtejä, saat erittäin rohkean kuvion.

Kids workspace area

Yksinkertaisuus voi olla hurmaavaa omalla tavallaan. Puhdas ja raikas muotoilu ei tarkoita, että tunnelma olisi steriili ja ilman minkäänlaista räätälöintiä. Voit silti personoida tilaa, mutta eri tavalla, hienostuneemmaksi ja elegantimmaksi.

Nursery Crib Boat Shape

Lastenhuoneet ovat erilaisia. Sinun on tehtävä kaikki valinnat itse, koska et voi todella ottaa vauvaa mukaan koko suunnitteluprosessiin. Yleensä keskitytään toimivuuteen, joten varmista, että vaipoille, emulsiolle ja muille tavaroille on riittävästi säilytystilaa ja ne ovat kaikki kätevästi sijoitettuja.

Cute nursery design

Säilytyslaatikot tai -hyllyt on käytännöllistä sijoittaa aivan sängyn viereen. Itse asiassa tämä on malli, jossa on sisäänrakennettu säilytyslokero. Yhdistelmän avulla on helppo tarttua lautasliinaan tai leluun ilman, että sinun tarvitsee liikkua paljon. Voit käyttää yläosaa jopa hoitopöytänä.

Shared bedroom for girls

Jaettuja makuuhuoneita on vaikea sisustaa, varsinkin kun lapset ovat eri tyylisiä ja haluavat eri asioita. Sen sijaan, että luot kaksijakoisuutta huoneen toisen puoliskon ja toisen välillä, sinun tulee yrittää löytää keskipiste ja löytää malli, josta molemmat lapset pitävät.

Teenage bedroom decor

Kun lapset alkavat kasvaa, voit lakata ajattelemasta heitä vauvoina, jotka tarvitsevat värikkäitä huoneita ja hauskoja leluja, ja kohdella heitä enemmän kuin aikuisia. Sisusta makuuhuone uudelleen niin, että se näyttää aikuisemmalta. Valitse väriyhdistelmät, jotka eivät sisällä aina suosittua vaaleanpunaista tai sinistä, ja käytä jotain muuta, kuten keltaista tai turkoosia.

Drop down bed from wall for small spaces

Space saving bed storage on wall

Living room that can be turned into a kids room

Kun lapset kasvavat, he alkavat seurustella enemmän, saada ystäviä ja olla vuorovaikutuksessa muiden kanssa. He tarvitsevat huoneensa enemmän kuin vain sänkyä ja kirjoituspöytää. Harkitse siis klassisen sijasta Murphy-sänkyä, joka voidaan helposti piilottaa ja tehdä tilaa sohvalle tai osastolle. Käytä myös tyylikkäitä värejä ja tekstuureja ja ajattele tyylikkäitä koristeita.

Bunk wall system for small spaces

Murphy-sängyn sijaan voit valita erilaisen järjestelmän, joka sopii paremmin asetelmaan. Korvaa esimerkiksi kerrossängyt kahdella vuoteella, jotka voivat taittua ja kadota seinäkaappiin. Se on suunnilleen sama järjestelmä kuin Murphy-sängyssä, mutta se on mukautettu useille yhden hengen vuoteille.

Space saving furniture for small spaces

Sofa that can be turned into a bed

Tämä innovatiivinen järjestelmä on toinen loistava vaihtoehto, joka on otettava huomioon. Sänky ja sohva ovat sama huonekalu. Sänkyä voidaan tarvittaessa nostaa ja piilottaa sohvan selkänojan sisään.

Jos pidät sivustamme, jaa se ystävillesi & Facebook